Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Νίκη με τη Δόξα για να μην υπάρξει… δράμα

Νίκη με τη Δόξα για να μην υπάρξει… δράμα

0
ypologismoi-empros

Θα βγουν τα… κομπιουτεράκια σε περίπτωση ισοβαθμιών

Άρχισε χθες η προετοιμασία για το κυριακάτικο ματς με τους «μαυραετούς»      

Επιστροφή στις νίκες θα σημάνει… ανάσα για τη Skoda Ξάνθη που στα τελευταία οκτώ παιχνίδια της φεύγει με σκυμμένο κεφάλι από τον αγωνιστικό χώρο, μιας και ηττήθηκε και στα οκτώ. Όλα δείχνουν ότι στο παιχνίδι της ερχόμενης Κυριακής με τη Δόξα Δράμας θα μπει «φρένο» στην ¨κατρακύλα¨ της ξανθιώτικης ομάδας καθώς υποδέχεται την πιο αδύναμη ομάδα του πρωταθλήματος, με τους «μαυραετούς» να έχουν σημειώσει μακριά από την έδρα τους (σε 13 παιχνίδια) μέχρι τώρα μόλις μία νίκη και μία ισοπαλία εκτός έδρας (0-2 στο Αγρίνιο από τον Παναιτωλικό και 0-0 στο ΟΑΚΑ με ΑΕΚ). Και στη συνολική της συγκομιδή η ομάδα της γειτονικής μας πόλης παρουσιάζει τα χειρότερα στατιστικά, με 9 γκολ υπέρ και 37 κατά και σύνολο 4 νίκες, 3 ισοπαλίες και 19 ήττες.
Για να πάρει τη νίκη όμως η Skoda Ξάνθη θα πρέπει να αποδείξει μέσα στο γήπεδο ότι μπορεί να επιβληθεί, έστω και χωρίς δύο βασικά της στελέχη τους τιμωρημένους Ντάνι και Κομεσίδη τους οποίους δεν θα έχει στη διάθεση του ο Μαρίνος Ουζουνίδης.  
Άρχισε χθες η προετοιμασία  
Μετά το ρεπό της Δευτέρας, η προετοιμασία ενόψει του κυριακάτικου αγώνα με τη Δόξα άρχισε χθες με απογευματινή προπόνηση.
Το πρόγραμμα της Τρίτης περιλάμβανε τρέξιμο στο ξεκίνημα και ασκήσεις ενδυνάμωσης και ισορροπίας μετέπειτα. Κατόπιν μπήκε και η μπάλα στην σχετική προθέρμανση και στο μεγαλύτερο μέρος της προπόνησης οι ποδοσφαιριστές ασχολήθηκαν με ασκήσεις κατοχής μπάλας. Το θετικό γεγονός είναι ότι εκτός των δύο τιμωρημένων παικτών δεν υπάρχουν προβλήματα τραυματισμών κι έτσι ο Έλληνας τεχνικός της Ξάνθης θα παρατάξει τους πιο «ετοιμοπόλεμους», ενώ αν και είναι νωρίς για εκτιμήσεις όπως όλα δείχνουν το κενό του Κομεσίδη στο κέντρο της άμυνας θα καλύψει ο Στάσιακ και αυτό του Ντάνι ο Φλίσκας που θα βρίσκεται στο δίδυμο του κέντρου με τον Βασιλακάκη.
Τέλος να υπενθυμίσουμε ότι ο αγώνας της ερχόμενης Κυριακής (01/04) όπως και οι αναμετρήσεις για τις επόμενες αγωνιστικές έως το τέλος θα διεξάγονται όλες την ίδια ώρα (19:00), όπως εξάλλου συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια από τη Super League.  
Θα βγουν τα… κομπιουτεράκια  
Ενδεχόμενη νίκη της Skoda Ξάνθη στο επερχόμενο παιχνίδι με τη Δόξα Δράμας, σίγουρα θα φέρει την ομάδα της πόλης μας πιο κοντά στην παραμονή, όμως δεν θα την εξασφαλίσει καθώς θα απομένουν ακόμη τρία παιχνίδια με ομάδες οι οποίες βρίσκονται στην ίδια περίπου κατάσταση με την Ξάνθη και κυνηγούν την παραμονή.
Τα σενάρια θα μπλεχτούν ακόμη περισσότερο στις διάφορες περιπτώσεις ισοβαθμιών οι οποίες είναι πολύ πιθανόν να προκύψουν, ανάλογα με τα αποτελέσματα των τελευταίων τεσσάρων αγωνιστικών.
Όπως είναι διαμορφωμένη τώρα η βαθμολογία, η Skoda Ξάνθη βρίσκεται σε ένα ¨γκρουπ¨ επτά ομάδων, οι οποίες θα παλέψουν μέχρι το τέλος για την παραμονή, ενώ η Δόξα Δράμας έχει ήδη υποβιβαστεί.
Να σημειώσουμε ότι σε περίπτωση ισοβαθμίας, πρώτο κριτήριο είναι τα αποτελέσματα ανάμεσα στις δύο ομάδες που ισοβαθμούν και 2ο η διαφορά τερμάτων στους μεταξύ τους αγώνες.
Σε περίπτωση ¨στραβοπατήματος¨ της ξανθιώτικης ομάδας στον αγώνα με τη Δόξα, αναμένεται… δραματικό φινάλε και θα βγουν τα ¨κομπιουτεράκια¨ καθώς λόγω των πιθανών ισοβαθμιών θα αλλάξουν και οι ισορροπίες στην κατάταξη. Για τη Skoda Ξάνθη, σε περίπτωση ισοβαθμίας με τις υπόλοιπες ομάδες, υπάρχουν τα παρακάτω σενάρια:
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Το παιχνίδι του Α’ γύρου στα Πηγάδια είχε λήξει 1-1 ενώ σε δύο αγωνιστικές οι δύο ομάδες θα βρεθούν αντιμέτωπες στη Λιβαδειά.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Η Skoda Ξάνθη έχει το πλεονέκτημα έναντι της ομάδας από τα Ιωάννινα, καθώς στο παιχνίδι στην Ήπειρο πήρε τη νίκη με σκορ 0-2 και σε αυτό στα Πηγάδια οι Γιαννιώτες νίκησαν αλλά με σκορ 1-2!
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Το πρώτο παιχνίδι στα Πηγάδια είχε λήξει με νίκη της Ξάνθης με σκορ 1-0 ενώ σε τρεις αγωνιστικές θα διεξαχθεί το ματς του β’ γύρου στη Ν. Σμύρνη.
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Με σκορ 1-2 είχε νικήσει η Ξάνθη στο παιχνίδι που έγινε στο Ηράκλειο, ενώ το παιχνίδι του β΄ γύρου στα Πηγάδια θα είναι και το τελευταίο του πρωταθλήματος.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Η Ξάνθη υστερεί σε περίπτωση ισοβαθμίας με τον Παναιτωλικό, καθώς ηττήθηκε και στα δύο μεταξύ τους παιχνίδια, με σκορ 2-0 στο Αγρίνιο και 0-1 στα Πηγάδια.
ΚΕΡΚΥΡΑ: Η Ξάνθη υστερεί σε περίπτωση ισοβαθμίας με την Κέρκυρα καθώς στα Πηγάδια νίκησε με σκορ 1-0, όμως στο «νησί των Φαιάκων» ηττήθηκε με σκορ 2-0.
Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι σε περίπτωση τριπλής ή μεγαλύτερης ισοβαθμίας, θα «συμψηφιστούν» τα αποτελέσματα ανάμεσα σε όλες τις ομάδες που ισοβαθμούν.
Για παράδειγμα στην ισοβαθμία της τρέχουσας βαθμολογίας, όπου η Ξάνθη έχει τους ίδιους βαθμούς (29) με ΠΑΣ Γιάννινα και Πανιώνιο, έχει το προβάδισμα με έξι βαθμούς (από μία νίκη επί των άλλων δύο ομάδων), ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει 5 (μία νίκη με Ξάνθη και δύο ισοπαλίες με Πανιώνιο) και οι Νεοσμυρνιώτες έχουν 2 (με τις δύο ισοπαλίες με ΠΑΣ), ενώ απομένει το παιχνίδι Πανιώνιος – Ξάνθη για να οριστικοποιηθεί η κατάταξη ανάμεσα στους τρεις.
Για να σωθεί 100% και μαθηματικά η Skoda Ξάνθη θα πρέπει να πετύχει τουλάχιστον δύο νίκες και μία ισοπαλία στα επόμενα παιχνίδια, όμως πιθανότατα θα καταφέρει να εξασφαλίσει την παραμονή και νωρίτερα, ανάλογα βέβαια και με τα αποτελέσματα των υπόλοιπων ομάδων που κινδυνεύουν.  

   
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σοκ στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Θετικό το πρώτο δείγμα Έλληνα διεθνή σε έλεγχο ντόπινγκ στο ματς με τη Γεωργία

Σε σοκ βρίσκεται το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς Έλληνας διεθνής που ήταν στην αποστολή της …