Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Μπάσκετ: Σπουδαία νίκη για την Ασπίδα στην Καβάλα

Μπάσκετ: Σπουδαία νίκη για την Ασπίδα στην Καβάλα

0
paides_aspidas-empros

«Μονομαχία» για την πρώτη θέση στους παίδες

Κοντά στον τίτλο και το ανδρικό τμήμα – ήττα για τις κορασίδες από τους Τιτάνες      

 
Οι δύο αναμφισβήτητα καλύτερες ομάδες στο φετινό πρωτάθλημα παίδων της Ε.ΚΑ.Σ.Α.ΜΑ.Θ., η Ένωση Καβάλας και η Ασπίδα 2001 Ξάνθης αναμετρήθηκαν μεταξύ τους την περασμένη Κυριακή, σε ένα δραματικό αγώνα που έληξε με νίκη της ξανθιώτικης ομάδας με σκορ 64-65!
Στο παιχνίδι που έγινε στα Ποταμούδια, η Ένωση Καβάλας και η Ασπίδα 2001 Ξάνθης καθήλωσαν για σαράντα λεπτά τους θεατές στο κατάμεστο γήπεδο και προσέφεραν συγκινήσεις που συναντούμε κυρίως σε μεγάλες κατηγορίες.
Για την ξανθιώτικη ομάδα τα δεδομένα πριν από το παιχνίδι ήταν απλά. Με ήττα αποχαιρετούσε τις ελπίδες για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, με νίκη έπιανε στην κορυφή τον αντίπαλο και μετέφερε ουσιαστικά τον τελικό στην Ξάνθη, καθώς θα έψαχνε νίκη την τελευταία αγωνιστική στο «Φ. Αμοιρίδης» με την Ένωση.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους Ξανθιώτες να πραγματοποιούν εξαιρετική εμφάνιση και να δείχνουν μέσα στο παρκέ αποφασιστικότητα και μπασκετική ωριμότητα, γεγονός που αποτυπώθηκε και στο σκορ με το 20-13. Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Ένωση ανέβασε ρυθμό και προσπάθησε να μειώσει αλλά η Ασπίδα, άριστα διαβασμένη και στημένη στο γήπεδο, δεν της το επέτρεψε και το τρίποντο του “μικρού” Ερμείδη πίσω από το κέντρο του γηπέδου στην λήξη του ημιχρόνου ήταν το κερασάκι στην τούρτα που οδήγησε την ξανθιώτικη ομάδα στα αποδυτήρια με το 31-37.
Το τρίτο δεκάλεπτο κύλησε στον ίδιο ρυθμό με τους γηπεδούχους να προσπαθούν με κάθε τρόπο να προσπεράσουν στο σκορ και την Ασπίδα να αρνείται πεισματικά να αφήσει από τα χέρια της το προβάδισμα. Το 51-47 που έκλεισε η τρίτη περίοδος προμήνυε δραματικό φινάλε με τις δύο ομάδες να καταθέτουν όλα τα όπλα τους στο παρκέ για να πάρουν την πολυπόθητη νίκη.
Το πρώτο πεντάλεπτο της τέταρτης περιόδου κύλησε με την Ασπίδα να έχει μικρό προβάδισμα από 1-4 πόντους και την Ένωση να πιέζει για να αντιστρέψει την κατάσταση. Στο σημείο εκείνο κάποια αμυντικά λάθη, που προήλθαν κυρίως από την κούραση και την υπερπροσπάθεια, έδωσαν το δικαίωμα στην Ένωση Καβάλας να περάσει για πρώτη φορά στο σκορ και να προηγηθεί μάλιστα με 6 πόντους διαφορά (62-56). Ένα τάιμ άουτ 2:20 πριν την λήξη του παιχνιδιού, ξανάδωσε στους παίκτες της Ασπίδας αυτοπεποίθηση, καθαρό μυαλό και πίστη για την νίκη. Η διαφορά των 6 πόντων εξανεμίστηκε και στα 18” με το σκορ στο 64-63, ο προπονητής της ξανθιώτικης ομάδας Κώστας Ιωαννίδης πήρε τάιμ-αουτ για να οργανώσει την τελευταία επίθεση. Άριστη εφαρμογή από Πετκίδη και Μπουραζάνη, άστοχο σουτ του τελευταίου αλλά ψυχωμένο επιθετικό ριμπάουντ από τον ίδιο και το 64-65 ήταν γεγονός. Στα 4,5” που απέμεναν η επίθεση της Ένωσης κατέληξε σε άστοχο σουτ και η Ασπίδα πανηγύρισε την μεγάλη νίκη.
ΕΝΩΣΗ ΚΑΒΑΛΑΣ – ΑΣΠΙΣ ΑΠΣ 2001 ΞΑΝΘΗ 64-65
Δεκάλεπτα: 13-20, 18-17, 16-14, 17-14
ΑΣΠΙΔΑ 2001 ΞΑΝΘΗ: (Ιωαννίδης Κώστας) Ερμείδης 7(1), Γεωργιάδης, Κουτρουβέλης, Τσίλογλου, Καργίδης, Τσολακίδης, Πετκίδης 13, Χατζηαντωνίου, Μπουραζάνης 4, Βαλασίδης 19(2), Θεμιστοκλής 7, Πιστόλας 15.  
Κοντά στον τίτλο παρά την ήττα το ανδρικό  
Η ανδρική ομάδα της Ασπίδας, παρά τις πολλές και σημαντικές απουσίες με τις οποίες ταξίδεψε στην Δράμα, πάλεψε το παιχνίδι με το Δοξάτο και το έχασε στο τέλος στις λεπτομέρειες με 77-75. Παρά την ήττα, η ξανθιώτικη ομάδα κρατάει στα χέρια της το πρωτάθλημα, το οποίο και θα κατακτήσει με νίκη την τελευταία αγωνιστική επί του Αστέρα Καβάλας εντός έδρας.
Τώρα η Ασπίδα επικεντρώνεται στον ημιτελικό του κυπέλλου το ερχόμενο Σάββατο με το Σουφλί στο ΔΑΚ Ξάνθης, καθώς ενδεχόμενη πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης θα αποτελέσει μεγάλη επιτυχία για το σύλλογό και επιβράβευση για τους παίκτες του Δημήτρη Παναγιωτόπουλου.
Α.Ε. ΔΟΞΑΤΟΥ – ΑΣΠΙΣ ΑΠΣ ΞΑΝΘΗ 77-75  
Ήττα για τις κορασίδες από τους Τιτάνες  
Για ένα δεκάλεπτο άντεξε η ομάδα των κορασίδων και κόντραρε (13-13) την ομάδα των Τιτάνων Δράμας χθες στο ΔΑΚ Ξάνθης. Στη συνέχεια οι απουσίες από τραυματισμούς (Ζιώγα, Παπαιωάννου, Αβραμίδου) έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του παιχνιδιού και δεν επέτρεψαν στην ξανθιώτικη ομάδα να διεκδικήσει κάτι καλύτερο. Το τελικό 51-32 ήρθε φυσιολογικά, καθώς η Ασπίδα στο δεύτερο δεκάλεπτο βραχυκύκλωσε επιθετικά, ενώ οι φιλοξενούμενες έτρεξαν ένα επιμέρους 20-04 και ουσιαστικά τελείωσαν το παιχνίδι.
ΑΣΠΙΔΑ 2001 ΞΑΝΘΗ – ΤΙΤΑΝΕΣ Α.Σ. ΔΡΑΜΑΣ 32-51
Δεκάλεπτα: 13-13, 04-20, 09-11, 06-07
ΑΣΠΙΔΑ 2001 ΞΑΝΘΗ (Καρά Αχμέτ Νεδήμ): Καρακατσάνη 2, Γερουφαλή 2, Ομέρ-ογλού 5, Αλατζά 2, Παπαιωάννου 4, Δελή, Ζάρα, Χιλιώτη 2, Αβραμίδου 2, Φίλτσου-Στραγαλλάκη 3, Γκιργκίζα 10.  
Παιχνίδια ακαδημιών  
Αφιερωμένη στις ακαδημίες ήταν η περασμένη Κυριακή, καθώς διεξήχθησαν στο «Φίλιππος Αμοιρίδης» τρία παιχνίδια με αντιπάλους τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης και τον ΓΑΣ Κομοτηνή. Αρκετός κόσμος βρέθηκε στις κερκίδες του γηπέδου που χειροκρότησε τις προσπάθειες όλων των μικρών αθλητών, οι οποίοι κατά διαστήματα προσέφεραν πλούσιο θέαμα αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.
Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι οι γεννημένοι της ομάδας το 2001 και το 2000 έχασαν αντίστοιχα από Ηρακλή και ΓΑΣ ενώ οι γεννημένοι 1999 επικράτησαν του ΓΑΣ  Κομοτηνή.
* Την Πέμπτη 22 Μαρτίου οι προπονήσεις της ακαδημίας στο 10ο δημοτικό σχολείο δεν θα πραγματοποιηθούν λόγω της σχολικής εορτής που θα γίνει στο γυμναστήριο του σχολείου. Οι προπονήσεις θα διεξαχθούν κανονικά το Σάββατο 24 Μαρτίου.          
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Ξάνθη υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα τη Δευτέρα

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης Την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024, ο Δήμος Ξάνθης θα υποδεχθεί με λα…