Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Μπάσκετ: Χωρίς να… ιδρώσει πέρασε στον τελικό η Ασπίδα

Μπάσκετ: Χωρίς να… ιδρώσει πέρασε στον τελικό η Ασπίδα

0
andriko-empros

Δεν κατέβηκε στον ημιτελικό ο Έβρος Σουφλίου

Αντίπαλος στον τελικό για την ξανθιώτικη ομάδα η Αγ. Βαρβάρα Καβάλας        

 
Χωρίς να… ιδρώσει πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του κυπέλλου ΕΚΑΣΑΜΑΘ η ανδρική ομάδα της Ασπίδας Ξάνθης, καθώς ο αντίπαλός της, Έβρος Σουφλίου, δεν κατέβηκε για να αγωνιστεί στο μεταξύ τους παιχνίδι που ήταν προγραμματισμένο για το περασμένο Σάββατο.
Έτσι η ξανθιώτικη ομάδα προκρίθηκε στο μεγάλο τελικό, εκεί όπου θα βρεθεί αντιμέτωπη με την Αγ. Βαρβάρα Καβάλας που επικράτησε εύκολα στον άλλο ημιτελικό επί των Μακεδόνων στην Καβάλα με 87-45.
Στον τελικό, που ακόμα δεν έχει οριστεί ημερομηνία και πόλη διεξαγωγής, η ξανθιώτικη ομάδα θα κατεβεί ως «αουτσάιντερ» καθώς η ομάδα της Αγίας Βαρβάρας είναι πρωταθλήτρια της Α’ κατηγορίας και είναι πολύ δυνατό και έμπειρο σύνολο αλλά ο Δημήτρης Παναγιωτόπουλος και οι παίκτες του είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν τις πιθανότητες που τους αναλογούν για να κάνουν την έκπληξη, σε έναν τελικό που θα είναι γιορτή για όλους.  
Νίκησαν και τον Αστέρα Καβάλας οι παίδες της Ασπίδας  
Σε ένα παιχνίδι που κυριάρχησε η νευρικότητα και η αστοχία, η ομάδα παίδων της Ασπίδας κέρδισε εκτός έδρας στην παράταση τον Αστέρα Καβάλας με σκορ 40-48.
Με αυτή την νίκη η Ασπίδα έκανε το 3/3 στην τελική φάση του πρωταθλήματος και πλέον στρέφει την προσοχή της στο μεγάλο και δύσκολο παιχνίδι του ερχόμενου Σαββάτου στο «Φ. Αμοιρίδης» με την Ένωση Καβάλας, όπου ο νικητής κατακτά το πρωτάθλημα και συνεχίζει στα προκριματικά για το πανελλήνιο.
Ο προπονητής της ομάδας παίδων της Ασπίδας Κώστας Ιωαννίδης, αποφάσισε στο κυριακάτικο παιχνίδι να ξεκουράσει τον Βαλασίδη και να μοιράσει τον χρόνο συμμέτοχης στους υπόλοιπους παίκτες θέλοντας να διαπιστώσει την κατάσταση που βρίσκονται. Η ξανθιώτικη ομάδα είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού στα τρία πρώτα δεκάλεπτα αλλά δεν μπορούσε να ξεφύγει στο σκορ, λόγω της μεγάλης αστοχίας και των κακών επιλογών στην επίθεση. Ο Αστέρας εξαπέλυσε αντεπίθεση την τέταρτη περίοδο και με ένα επιμέρους 16-13 κατάφερε να στείλει το παιχνίδι στην παράταση.
Στο πεντάλεπτο της παράτασης οι Ξανθιώτες καλαθοσφαιριστές έδειξαν σοβαρότητα, ωριμότητα και καθαρό μυαλό σε άμυνα και επίθεση και τρέχοντας ένα σερί 11-03 πήραν την νίκη που τους διατήρησε αήττητους στην τελική φάση του πρωταθλήματος.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ – ΑΣΠΙΣ ΑΠΣ 2001 ΞΑΝΘΗ 40-48
Δεκάλεπτα: 06-08, 13-18, 21-24, 37-37, 40-48(παράταση)
ΑΣΠΙΔΑ 2001 ΞΑΝΘΗΣ (Ιωαννίδης Κώστας): Ερμείδης 2, Γεωργιάδης, Κουτρουβέλης 1, Τσίλογλου, Καργίδης 2, Τσολακίδης, Πετκίδης 6, Χατζηαντωνίου 2, Μπουραζάνης 8, Τσιπιτσούδης, Θεμιστοκλής 6, Πιστόλας 21(2).  
Πέφτει η «αυλαία» το Σάββατο στο πρωτάθλημα Παίδων  
Μετά από πέντε μήνες, πολλούς συναρπαστικούς αγώνες και 27 ομάδες που προσπάθησαν σε όλη την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για το καλύτερο, το προσεχές Σάββατο πέφτει η αυλαία στο πρωτάθλημα παίδων με την Ασπίδα 2001 και την Ένωση Καβάλας να αναμετρώνται στο «Φ. Αμοιρίδης» με φόντο τον τίτλο του φετινού πρωταθλητή.
Η προετοιμασία της ξανθιώτικης ομάδας συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς, το γήπεδο αναμένεται να έχει πάρα πολύ κόσμο και όλοι δηλώνουν έτοιμοι για την αναμέτρηση που θα κρίνει τον πρωταθλητή.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΕΛΙΚΗΣ ΦΑΣΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΑΙΔΩΝ Ε.ΚΑ.Σ.Α.ΜΑ.Θ.
1. Ασπίδα 2001 Ξάνθης: 9 (276-229)
2. Ένωση Καβάλας: 9 (287-226)
3. Αστέρας Καβάλας: 6 (229-258)
4. Εθνικός Αλεξ/πολης: 6 (216-295)  
Ήττα για τις κορασίδες  
Την ήττα με το ευρύ 14-74 γνώρισαν οι κορασίδες της Ασπίδας στον προτελευταίο αγώνα τους για την τελική φάση από την πρωταθλήτρια ομάδα της Ένωσης Καβάλας.
Ο αγώνας δε σηκώνει κριτική, καθώς η διαφορά που πήραν οι φιλοξενούμενες από την αρχή ήταν μεγάλη και η ξανθιώτικη ομάδα δεν κατάφερε σε κανένα σημείο να φανεί ανταγωνιστική.
Ο αγώνας σημαδεύτηκε από ένα άσχημο γεγονός, καθώς η αθλήτρια της Ασπίδας Δώρα Καρακατσάνη έπαθε κρίση άσθματος και διακομίστηκε στο νοσοκομείο, ενώ ευτυχώς είναι καλά στην υγεία της. Να της ευχηθούμε ολόψυχα περαστικά.

       
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο Λεύκιππος λύγισε στην παράταση κι έχασε από τη ΧΑΝΘ στη Θεσσαλονίκη

Στον πρώτο ημιτελικό των Play off της National League 1 Συγκλονιστική προσπάθεια κατέβαλαν…