Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Απολυμένος «σπέρνει» τον τρόμο στη ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής

Απολυμένος «σπέρνει» τον τρόμο στη ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής

0
komotini_omiria-empros

45χρονος μπήκε οπλισμένος με καραμπίνα σε εργοστάσιο και  πυροβολώντας αδιακρίτως τραυμάτισε τρία άτομα

Ταμπουρώθηκε σε γραφείο κρατώντας δύο ομήρους. Ζητά τα δεδουλευμένα του και επαναπρόσληψη. Το απέλυσαν πριν 8 μήνες και του υποσχέθηκαν ότι θα τον επαναπροσλάβουν

Σκηνές τρόμου και πανικού εκτυλίχθησαν το μεσημέρι της Πέμπτης 1ης Μαρτίου στην εταιρεία πλαστικών κάδων απορριμμάτων HELEZI Plc που βρίσκεται εγκατεστημένη στην ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής, και παράγει πλαστικούς κάδους απορριμμάτων. Ένας 45χρονος, πρώην εργαζόμενος ο 45χρονος, με καταγωγή από το Αίγιο που απολύθηκε από το συγκεκριμένο εργοστάσιο πριν από οκτώ μήνες. εισέβαλε οπλισμένος με καραμπίνα και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως…

3 τραυματίες …εκτός κινδύνου
Τα πρώτα θύματα από τους πυροβολισμούς του δράστη ήταν ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, ένας βούλγαρος εργάτης και ένας αστυνομικός, ο οποίος τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια επιχείρησης της αστυνομίας να τον αφοπλίσει.. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Κομοτηνής και το μεν στέλεχος της εταιρείας είναι τραυματισμένο στην κοιλιακή χώρα ενώ ο βούλγαρος εργάτης στο δεξιό μηρό. Και οι τρεις σύμφωνα με πληροφορίες μας είναι εκτός κινδύνου.

Κρατά 2 ομήρους
Ο δράστης δεν σταμάτησε εκεί…αλλά  ταμπουρώθηκε σ’ ένα γραφείο κρατώντας 3 ομήρους αρχικά. Έναν απ’ αυτούς τον ελευθέρωσε ενώ συνέχισε να κρατά ομήρους τους άλλους δύο εργαζόμενους. Πληροφορίες λένε ότι ο ένας απ’ αυτούς είναι ο ιδιοκτήτης της εταιρείας.  Να σημειώσουμε ότι στο εργοστάσιο αυτό δουλεύουν 70 εργαζόμενοι.

Οι αστυνομικοί προσπαθούν να τον πείσουν να παραδοθεί…
Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης  Ροδόπης, διαπραγματευτές και ψυχολόγοι που προσπαθούν να τον πείσουν να παραδοθεί. Ο πρώην εργαζόμενος ζητά να επαναπροσληφθεί και να του πληρώσουν τα δεδουλευμένα απειλώντας ότι θα πυροβολήσει τους ομήρους. Βρίσκεται σε κατάσταση οργής και αυτό δυσκολεύει τις διαπραγματεύσεις. Μάλιστα σε κάποια στιγμή ζήτησε από τους αστυνομικούς και 1 μπουκάλι ρακί! Λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι, αστυνομικοί κατάφεραν να βγάλουν από πλαϊνή πόρτα και 2 γυναίκες που είχαν εγκλωβιστεί στον χώρο.

Του θόλωσε το μυαλό η απόγνωση από την ανεργία…
Όπως διαπιστώνεται τα κίνητρα του δράστη δεν ήταν η ληστεία αλλά η απόγνωση από την ανεργία και από τις υποσχέσεις για επαναπρόσληψη που δεν επαληθεύτηκαν, δυο αιτίες που τον ώθησαν σ’ αυτή την εγκληματική πράξη. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, του οφείλονται δεδουλευμένα, ενώ του είχαν υποσχεθεί ότι θα τον επαναπροσλάβουν και όταν είδε ότι αυτό δεν γινόταν επέλεξε να τους πείσει μ’ αυτό τον τρόπο…Ο 45χρονος είναι πατέρας 2 παιδιών και λέγεται ότι εργαζόταν για πάνω από 10 χρόνια στο εργοστάσιο.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χειροπέδες σε δύο διακινητές επί της επαρχιακής οδού Ροδόπης

Οι άντρες επέβαιναν σε ΙΧ , το οποίο έφερε πινακίδες κυκλοφορίας άλλου οχήματος, ενώ ο οδη…