Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Ομάδα με ταλέντο και στόχους η «Ασπίδα 2001»

Ομάδα με ταλέντο και στόχους η «Ασπίδα 2001»

0
aspida_2001-empros

«Το ζητούμενο για εμάς είναι να θέσουμε τις βάσεις για σωστούς αθλητές»

Συνέντευξη με τον προπονητή της ξανθιώτικης ομάδας Κώστα Ιωαννίδη        

Για 3η συνεχόμενη χρονιά η παιδική ομάδα της Ασπίδας Ξάνθης (Ασπίδα 2001) προκρίθηκε στην τελική τετράδα του πρωταθλήματος ΕΚΑΣΑΜΑΘ, με αρκετές πιθανότητες να καταλάβει την 1η θέση του ομίλου και να περάσει στα τελικά του πανελλήνιου πρωταθλήματος.
Η «Ασπίδα 2001» αποτελούμενη από αθλητές 13-15 ετών προκρίθηκε ως 1η του ομίλου της ενώ μαζί της πέρασε και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης που τερμάτισε 2ος.
Στο νέο όμιλο που σχηματίστηκε οι δύο παραπάνω ομάδες θα συναντηθούν με τις δύο που προκρίθηκαν από το 2ο όμιλο της ΕΚΑΣΑΜΑΘ κι έτσι η τελική τετράδα έχει ως εξής:
1. Ένωση Καβάλας 4β.
2. Ασπίδα 2001 Ξάνθης 3β.
3. Εθνικός Αλεξανδρούπολης 3β.
4. Αστέρας Καβάλας 2β.
Το πρόγραμμα:
1η αγωνιστική
Σάββατο 10/03/2012
20.00: Ασπίδα 2001 Ξάνθης – Αστέρας Καβάλας
Κυριακή 11/03/2012
14.00: Εθνικός Αλεξ/πολης – Ένωση Καβάλας
2η αγωνιστική
Σάββατο 17/03/2012
20.00: Ένωση Καβάλας – Ασπίδα 2001 Ξάνθης
Κυριακή 18/03/2012
19.00: Αστέρας Καβάλας – Εθνικός Αλεξ/πολης
3η αγωνιστική
Σάββατο 24/03/2012
15.00: Ένωση Καβάλας – Εθνικός Αλεξ/πολης
19.00: Αστέρας Καβάλας – Ασπίδα 2001 Ξάνθης
4η αγωνιστική
Σάββατο 31/03/2012
16.00: Ασπίδα 2001 Ξάνθης – Καβάλα
18.00: Εθνικός Αλεξ/πολης – Αστέρας Καβάλας
* Οι εντός έδρας αγώνες της Ασπίδας 2001 διεξάγονται στο «Φ. Αμοιρίδης».
* Η ομάδα που θα τερματίσει 1η στον όμιλο θα προκριθεί στην επόμενη φάση όπου θα αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια Χαλκιδικής σε μία αναμέτρηση από την οποία ο νικητής θα συνεχίσει στην τελική εξάδα του πανελλήνιου πρωταθλήματος παίδων.
* Η «Ασπίδα 2001» είχε προκριθεί στα τελικά της ΕΚΑΣΑΜΑΘ τις δύο προηγούμενες χρονιές όπου τερμάτισε 3η (το 2009) και 4η (το 2010) αντίστοιχα.  

Το «ρόστερ»  
Η «Ασπίδα 2001» αγωνίστηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν με ¨ρόστερ¨ που αποτελείται από 13 καλαθοσφαιριστές και πιο αναλυτικά τους:
Βαλασίδης Θανάσης
Γεωργιάδης Σταύρος
Ερμείδης Παναγιώτης
Θεμιστοκλής Ραφαήλ
Καργίδης Κώστας
Κουτρουβέλης Φάνης
Μπουραζάνης Κώστας
Πετκίδης Ερρίκος
Πιστόλας Αλέξανδρος
Τσίλογλου Ευάγγελος
Τσιπιτσούδης Νίκος
Τσολακίδης Ευάγγελος
Χατζηαντωνίου Αλέξανδρος
Προπονητής: Κώστας Ιωαννίδης  

Κώστας Ιωαννίδης: «Ιδιαίτερο βάρος στις ακαδημίες»  
Η πρόκριση δεν ήταν ο αυτοσκοπός, αλλά το ζητούμενο για την «Ασπίδα 2001» είναι να ετοιμάζονται οι παίκτες ώστε να μπορούν να φανούν ανταγωνιστικοί σε υψηλότερες κατηγορίες, τόνισε ο προπονητής του τμήματος, Κώστας Ιωαννίδης σε συνέντευξη του στο «Ε».
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ξανθιώτη προπονητή:

Για τις εκπληκτικές εμφανίσεις και την πορεία της ομάδας:
Κ.Ι.: «Οι ταλαντούχοι παίκτες που έχουμε και το καλό κλίμα στην ομάδα μας βοήθησε στο να φτάσουμε έως εδώ. Σίγουρα είμαστε πολύ χαρούμενοι από την πρόκριση και θα κοιτάξουμε να ευχαριστηθούμε τους αγώνες στη συνέχεια, με την ελπίδα να κάνουμε καλά παιχνίδια και γιατί όχι, να προκριθούμε στις επόμενες φάσεις της διοργάνωσης. Είναι πολύ σημαντικό να αποκτούμε εμπειρίες και να παλεύουμε για τη νίκη, όσο δύσκολοι κι αν είναι οι αντίπαλοι. Βέβαια για εμάς πρωταρχικός στόχος είναι να μάθουν τα παιδιά να παίζουν σωστά, να βελτιωθούν στους τομείς που χρειάζεται και να αναπτύξουν τις αθλητικές τους ικανότητες, παράλληλα με τη σωστή διαπαιδαγώγηση που τους μαθαίνουμε».

Για τους στόχους της ομάδας:
Κ.Ι.: «Βασικός μας στόχος είναι να αναδειχθούν παιδιά από τις ακαδημίες έτσι ώστε να στελεχώσουν τις μεγαλύτερες ομάδες της Ασπίδας και μετέπειτα το ανδρικό. Δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στα τμήματα υποδομής, γιατί μας ενδιαφέρει οι νεαροί αθλητές να μπορούν σε λίγα χρόνια να σταθούν και να είναι ανταγωνιστικοί σε υψηλότερο επίπεδο».

Για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στο να ¨χτίσει¨ ένα ομοιογενές σύνολο δουλεύοντας με νεαρούς αθλητές:
Κ.Ι.: «Υπάρχουν αρκετές δυσκολίες. Οι αθλητές βρίσκονται σε μία ηλικία που πρέπει να παρακολουθούν τα μαθήματα τους, έχουν φροντιστήρια και άλλες υποχρεώσεις με αποτέλεσμα να έχουν ένα αρκετά βαρύ πρόγραμμα. Χαρακτηριστικό είναι πως αρκετές φορές οι προπονήσεις μας γίνονται βραδινές ώρες (9 με 11!) ώστε να έχουν τελειώσει τα παιδιά με τις άλλες ασχολίες τους. Παρά την κούραση τους όμως, βλέπω ότι τα παιδιά ενδιαφέρονται ιδιαίτερα και συμμετέχουν ¨ευλαβικά¨ στις προπονήσεις και τους αγώνες γιατί τους χαροποιεί ιδιαίτερα και θέλουν να εκτονωθούν μέσα από τον αθλητισμό και το μπάσκετ».
Δεν είναι όμως μόνο οι δυσκολίες με το πρόγραμμα των παιδιών, αλλά το… γνωστό πρόβλημα που έχει ¨χτυπήσει¨ όλους τους τομείς (του αθλητισμού και όχι μόνο) είναι το οικονομικό. Εξάλλου ήδη πολλές ομάδες μπάσκετ ακόμη και σε μεγαλύτερες κατηγορίες δηλώνουν αδυναμία για να συνεχίσουν, όμως στην Ασπίδα ελπίζουν σε… καλύτερες ημέρες.

Για τα οικονομικά προβλήματα στον αθλητισμό ο κ. Ιωαννίδης ανέφερε σχετικά:
Κ.Ι.: «Σίγουρα το οικονομικό είναι ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί το μπάσκετ εδώ και χρόνια, όμως πλέον με τη γενικότερη οικονομική κατάσταση τα πράγματα έχουν δυσκολέψει περισσότερο. Οι επιχορηγήσεις στις ομάδες έχουν σταματήσει προ πολλού όπως και τα οδοιπορικά που ¨κόπηκαν¨. Έτσι αναγκαζόμαστε να βρούμε διάφορους τρόπους να τα ξεπερνάμε, όπως το να μοιράζονται οι αθλητές σε αυτοκίνητα για τις μετακινήσεις και γενικά προσπαθούμε να συρρικνώνουμε τα έξοδα μας. Να τονίσω βέβαια ότι στο πλευρό μας βρίσκονται οι γονείς των παιδιών που μας στηρίζουν είτε με οικονομική βοήθεια, είτε βάζοντας αυτοκίνητα για τις μετακινήσεις και με άλλους τρόπους. Επίσης σημαντική βοήθεια και στήριξη μας προσφέρει η διοίκηση (Π. Ραφτόπουλος – Ρ. Παπατσαρούχας) και τα μέλη του Δ.Σ. Δ. Καλτσογιάννης, Θ. Αθανασιάδης που βρίσκονται καθημερινά κοντά μας και ασχολούνται με διάφορα θέματα¨.    

 
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Ξάνθη υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα τη Δευτέρα

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης Την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024, ο Δήμος Ξάνθης θα υποδεχθεί με λα…