Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Φεύγει ο αμίαντος από την Ξάνθη

Φεύγει ο αμίαντος από την Ξάνθη

0
deyax_vlaxopoulou1-empros

Αντικαθίσταται και ο τελευταίος αμιαντοσωλήνας στην πόλη

Οι καιρικές συνθήκες δυσχεραίνουν το έργο της ΔΕΥΑΞ στην οδό Βλαχοπούλου. Τμηματικά θα ολοκληρωθεί το έργο 8 χιλιομέτρων περίπου

Είναι για «ιερό σκοπό», απαντά η ΔΕΥΑΞ στην ταλαιπωρία των πολιτών που διέρχονται από την οδό Βλαχοπούλου, καθώς στην κάθοδο γίνονται εργασίες για τις ανάγκες των οποίων έχει διανοιχτεί το δεξί τμήμα του δρόμου, παράλληλα με –περιφραγμένες- τρύπες επί του οδοστρώματος που καθιστούν απαραίτητη την παρέκκλιση των διερχόμενων αυτοκινήτων.

‘Αμιάντου-free’ η Ξάνθη προσεχώς
Οι εργασίες εντάσσονται στο πλαίσιο του έργου για την αντικατάσταση του αμιαντοσωλήνα, του τελευταίου που έχει μείνει στην πόλη, όπως αναφέρει και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ Μανόλης Τσέπελης. «Θα είμαστε οι μόνοι στην Ελλάδα που βγάζουμε τον αμίαντο από την πόλη», τονίζει ο ίδιος.
Το έργο που ανέλαβε ο εργολάβος αφορά συνολικά 8 περίπου χιλιόμετρα του δήμου της Ξάνθης και οι εργασίες θα γίνουν τμηματικά, ώστε να μην «σκαφτεί» μαζί μεγάλο μέρος της πόλης. Μόλις ολοκληρώσει τις εργασίες ο εργολάβος, με έργα αυτεπιστασίας και εξτρά προσωπικό η ΔΕΥΑΞ θα συνδέσει το νέο σωλήνα με το δίκτυο ύδρευσης, ώστε να ξεκινήσει από εκεί η παροχή, χωρίς καθυστέρηση. Η παροχή από το νέο δίκτυο θα γίνει συνολικά, μόλις ολοκληρωθεί το έργο. Τότε θα υπάρξουν και κάποιες διακοπές νερού, όμως ο κ. Τσέπελης διαβεβαιώνει ότι αυτές δε θα προκαλέσουν μεγάλη αναστάτωση στην ομαλή παροχή ύδρευσης.

Καθυστερήσεις στο έργο λόγω καιρού και διαδικαστικών εμποδίων
Παρόλα αυτά οι εργασίες για την αντικατάσταση του αμιαντοσωλήνα έχουν σημειώσει καθυστερήσεις που προκαλούν την ταλαιπωρία των πολιτών. Όπως ενημερώνει ο κ. Τσέπελης, η καθυστέρηση οφείλεται στις καιρικές συνθήκες του φετινού χειμώνα που δυσχέραιναν κατά πολύ την πρόοδο του έργου, αλλά και σε άλλα διαδικαστικά ζητήματα. Για το λόγο αυτό άλλωστε, αν και η αρχική εκτίμηση ήταν το έργο να τελειώσει περίπου τον Ιούλιο, αναμένεται να πάρει κάποια παράταση.

Προχωρούν παρά τις περικοπές τα έργα της ΔΕΥΑΞ
Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο «πακέτο» των 22 εκ. ευρώ για ανάλογα έργα που αφορούσαν και τις περιπτώσεις Κιμμερίων, Λεύκης, Ευμοίρου και Μορσίνης. Ο κ. Τσέπελης ενημερώνει ότι οι εργασίες προχωρούν κανονικά και για την κατασκευή της δεξαμενής υδροδότησης της Παλιάς Πόλης, αλλά και στα υδρευτικά έργα των Κιμμερίων, όπου έχει ολοκληρωθεί το 80%, ενώ ο ίδιος τονίζει σε αντιδιαστολή την μεγάλη περικοπή των τακτικών εσόδων της ΔΕΥΑΞ κατά 800.000 περίπου τα τελευταία 2 χρόνια.

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στην Ορεστιάδα την Πέμπτη για πρόγραμμα κατοικιών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων ο Ν. Δένδιας

Σε παλαιότερες δηλώσεις του, ο κ. Δένδιας είχε ανακοινώσει την κατασκευή 700 νέων κατοικιώ…