Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Επιστροφή στις προπονήσεις ενόψει Κέρκυρας

Επιστροφή στις προπονήσεις ενόψει Κέρκυρας

0
basilakakis-empros

Απέφυγαν τα χειρότερα οι τραυματίες Πόι – Βασιλακάκης

Εντυπωσιάζει ο 19χρονος Ξανθιώτης επιθετικός Αντώνης Ράνος με τη φανέλα της Εθνικής Νέων      

         
Μετά το ρεπό της Δευτέρας, οι ποδοσφαιριστές της Skoda Ξάνθη επέστρεψαν χθες στο προπονητικό κέντρο της ομάδας ώστε να συνεχίσουν την προετοιμασία τους ενόψει του κυριακάτικου (11/03) εκτός έδρας αγώνα με την Κέρκυρα.
Το πρόγραμμα της Τρίτης περιλάμβανε ασκήσεις ενδυνάμωσης (κοιλιακούς, ραχιαίους) και ισορροπίας ενώ στην συνέχεια υπήρξαν αερόβιες ασκήσεις με μπάλα.

 
Ατομικό για τρεις  
Τρεις παίκτες δεν πήραν μέρος στη χθεσινή προπόνηση καθώς αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών. Πρόκειται για τους Μάουρο Πόι, Θόδωρο Βασιλακάκη και Σπύρο Βάλλα.
Οι δύο πρώτοι που αποχώρησαν τραυματίες από το προηγούμενο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό υποβλήθηκαν σε μαγνητική από την οποία τα νέα ήταν ευχάριστα καθώς οι εξετάσεις έδειξαν ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν δεν είναι σοβαρά. Αμφότεροι μαζί με το Σπύρο Βάλλα τις επόμενες ημέρες αναμένεται να επιστρέψουν στο ομαδικό πρόγραμμα και να τεθούν στη διάθεση του Μαρίνου Ουζουνίδη ο οποίος πάντως δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες τριών άλλων παικτών για τον αγώνα με τους «Φαίακες».
Να υπενθυμίσουμε ότι στον αγώνα με την Κέρκυρα δεδομένες είναι οι απουσίες των Μπέρτου (αποβλήθηκε με κόκκινη στο ματς με Παναιτωλικό) και Μαρσελίνιο – Σουάνη οι οποίοι θα εκτίσουν τις ποινές τους για τις τέσσερις κίτρινες κάρτες που συμπλήρωσαν.

 
Δεν έχει το μυαλό της στο ματς με την Ξάνθη η Κέρκυρα!
Μπορεί το πρόγραμμα της Super League για την επόμενη (24η) αγωνιστική να περιλαμβάνει το ματς Κέρκυρα – Skoda Ξάνθη, οι «Φαίακες» όμως δεν έχουν το μυαλό τους στην ξανθιώτικη ομάδα καθώς προηγείται αγώνας με τον Λεβαδειακό. Πρόκειται για εξ΄ αναβολής αναμέτρηση στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής, την οποία καλείται να δώσει σήμερα το μεσημέρι (15:00) η ομάδα του Ιουνίου. Έτσι την ίδια στιγμή που στην Κέρκυρα θα αγωνιούν για το αποτέλεσμα στο ματς με τους Βοιωτούς, στη Skoda Ξάνθη θα έχουν την ευκαιρία για επιπλέον ¨σκάουτινγκ¨ τόσο τηλεοπτικά, όσο και… απευθείας καθώς στο ΕΑΚ Κέρκυρας θα βρεθεί ¨κατάσκοπος¨ της ξανθιώτικης ομάδας.  

Δύο γκολ ο Αντώνης Ράνος με την Εθνική Νέων  
Η παρουσία του Αντώνη Ράνου στην αποστολή της Εθνικής Νέων, η οποία παίρνει μέρος σε τουρνουά που γίνεται στο Κατάρ μόνο απαρατήρητη δεν περνάει, καθώς ο Ξανθιώτης ποδοσφαιριστής έχει σημαντική συνεισφορά στους αγώνες της ελληνικής ομάδας.
Ο Ράνος πέτυχε και τα δύο γκολ της Εθνικής Νέων στον αγώνα με την αντίστοιχη ομάδα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που έληξε με σκορ 2-2 χαρίζοντας έτσι το βαθμό της ισοπαλίας στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.
Μάλιστα ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Τσάνας μετά την επίτευξη των δύο τερμάτων από το νεαρό ποδοσφαιριστή της Ομάδας Νέων της Skoda Ξάνθη τον έκανε αλλαγή ώστε να τον κρατήσει «φρέσκο» ενόψει του σημερινού αγώνα με την Εθνική Νέων Κατάρ, που είναι και διοργανώτρια του τουρνουά.
Ο Ράνος σκόραρε στο 10’ και στο 58’ και αποχώρησε από το παιχνίδι στο 62ο λεπτό.
Η Εθνική Νέων Ελλάδος στο πρώτο από τα τρία παιχνίδια είχε νικήσει με σκορ 1-0 την αντίστοιχη της Κίνας (ο Ράνος αγωνίστηκε ως αλλαγή για 20 λεπτά) και με νίκη στον αυριανό αγώνα με αντίπαλο το Κατάρ θα πάρει την πρώτη θέση του τουρνουά.
Στο ματς με τα Η.Α.Ε. η ελληνική ομάδα αγωνίστηκε με τους: Τσιντώτα, Κασαπάκη, Κούρο, Γκαλίτσιο, Τριανταφυλλόπουλο, Μπούζα (62′ Κουσίδης), Χαλκιαδάκη (70′ Γωνιάδης), Πέλκα (62′ Μπουχαλάκης), Σμυρλή (70′ Καϊμακαμούδης), Αυγενικού, Ράνο (62′ Σταματής).
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 19χρονος Ξανθιώτης επιθετικός είναι πρώτος σκόρερ της Ομάδας Νέων της Skoda Ξάνθη και παράλληλα πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος νέων της Super League με 15 γκολ σε ισάριθμους αγώνες!      

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΠΣ Ξάνθης: Το πανόραμα των αγώνων του Σαββατοκύριακου

Αποτελέσματα, σκόρερς και βαθμολογίες σε όλες τις κατηγορίες Ολοκληρώθηκε το Σάββατο το πρ…