Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Επικράτησε και πάλι ο Δ. Γαλανόπουλος

Επικράτησε και πάλι ο Δ. Γαλανόπουλος

0
Galanopoulos-empros

Με ποσοστό 82% κατέλαβε 6+2 έδρες στο νέο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου δημοτικών υπαλλήλων Ξάνθης

Μεγάλη συμμετοχή είχαν οι εκλογές του συλλόγου. Καλεσμένος ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ και ΑΔΕΔΥ Βασίλης Πολυμερόπουλος

Με μεγάλη προσέλευση και συμμετοχή διεξήχθησαν οι εκλογές των δημοτικών υπαλλήλων όλων των δήμων του νομού. Στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 15 Μαρτίου στο δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης επικράτησε με 352 ψήφους ποσοστό 82% και 6 έδρες ο συνδυασμός»Συναδελφική Αλληλεγγύη» με επικεφαλής τον Δημήτρη Γαλανόπουλο, έναντι του συνδυασμού «Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Δράση» με επικεφαλής τον Κηπουρό Αλέξανδρο που έλαβε 90 ψήφους, ποσοστό 18% και 1 έδρα στο νέο Διοικητικό συμβούλιο.  
Ευχαριστίες Γαλανόπουλου αλλά και «μπηχτές» στον Μπένη…
Καλεσμένος στις εκλογές και στη γενική συνέλευση που προηγήθηκε ήταν ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ και της ΑΔΕΔΥ κ. Βασίλης Πολυμερόπουλος ο οποίος και ενημέρωσε τους υπαλλήλους για την πορεία του κλάδου. Να σημειώσουμε ότι για πρώτη φορά στις εκλογές συμμετείχαν υπάλληλοι απ’ όλους τους δήμους όμως κανείς από τους υποψήφιους Χατζηευραιμίδης (δήμος Αβδήρων), Κρόγιας (Δήμος Τοπείρου) δεν κατάφερε να εκλεγεί. Με πρόταση του κ. Γαλανόπουλου έγινε αποδεκτή καταστατική αλλαγή, επειδή τα μέλη είναι περισσότερα από 521 και το διοικητικό συμβούλιο του οργάνου αυξάνεται κατά 2 ακόμη μέλη και από 7μελές γίνεται 9μελές. Την ικανοποίησή του και τα ευχαριστήριά του γι τη συμμετοχή των συναδέλφων του και την προτίμηση στο συνδυασμό του εξέφρασε ο κ. Γαλανόπουλος. Παράλληλα όμως δεν παρέλειψε να εκφράσει και τη δυσαρέσκεια του για το δήμο Ξάνθης και συγκεκριμένα για τον αντιδήμαρχο κ. Μπένη ο οποίος όπως είπε ο κ. Γαλανόπουλος «υποχρέωσε τους υπαλλήλους να έλθουν κανονικά στη δουλειά τους στις 7 να δουλέψουν για δύο ώρες και μετά να προσέλθουν στη γενική συνέλευση και στις κάλπες, σε αντίθεση με τους άλλους δήμους στους οποίους δεν λειτούργησαν οι υπηρεσίες όλη την ημέρα,  διευκολύνοντας τους υπαλλήλους να προσέλθουν και να ψηφίσουν».
Να σημειώνουμε ότι στις 23,24,25,26 Απριλίου πρόκειται να γίνει το συνέδριο της ΠΟΕ – ΟΤΑ στη Θεσσαλονίκη και μέχρι τις 10 Απριλίου οφείλουν οι τοπικοί σύλλογοι να διεξάγουν εκλογές ώστε να στείλουν εκπροσώπους στο συνέδριο.  

Τα αποτελέσματα των εκλογών  

Ψήφισαν   469  
Λευκά/άκυρα   27  
Έγκυρα   442  


ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ   352   82%   6 έδρες  
ΚΗΠΟΥΡΟΣ   90   18%   1 έδρα  




Εκλέγονται από την παράταξη Γαλανόπουλου:

1)Γαλανόπουλος Δημήτρης   264 σταυροί  
2)Τζανόγλου Καλιόπη   210  
3)Χρηστίδου Βασιλική   196  
4)Γκίκας Ηλίας   150  
5)Μπαμπάτσος Δημήτρης   132  

6)Κωστέλης Δημήτρης  

 

99  

    Εκλέγονται από την παράταξη Κηπουρού:

1)Κηπουρός Αλέξανδρος  

64 σταυροί  

 

      Επισημαίνεται ότι επειδή το συμβούλιο θα είναι 9μελές όπως προειπώθηκε εκλέγονται απ’ την πλειοψηφών συνδυασμό και οι:  

1)Μακρής Στέργιος   86 σταυροί  
2)Πεπονίδης Παντελής   83  

    Δεν εκλέγονται οι: Χατζηεφραιμίδης 78, Κρόγιας 64, Ζήσης 62, Παυλίδης 51. Το  νέο Δ.Σ. θα συνέλθει σε σώμα τις επόμενες μέρες.  

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Την Πέμπτη θα διεξαχθεί η συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής και του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ξάνθης

Αναλυτικά τα θέματα που θα συζητηθούν Την Πέμπτη 25 Απριλίου θα διεξαχθούν οι συνεδριάσεις…