Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Εκτός εκλογών ο Σωκράτης Ξυνίδης

Εκτός εκλογών ο Σωκράτης Ξυνίδης

0
Xinidis_4

«Δεν έχω τα όπλα εκείνα να κοιτάξω κατάματα τους ψηφοφόρους μου…»    

Τάχτηκε κατά των εκλογών με το επιχείρημα ότι θα φέρουν κατακερματισμό των πολιτικών δυνάμεων και αυτό δεν συμφέρει τη χώρα

   
Με τη φράση «Πρέπει να καθίσω στην άκρη…»,  ο ξανθιώτης αν. υπουργός Σωκράτης Ξυνίδης γνωστοποίησε την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος στις εκλογές. Είδηση που έκανε αίσθηση κατά τη μετάδοσή της σε πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ το πρωί της 25ης Μαρτίου, παράλληλα όμως δεν αποτέλεσε έκπληξη ιδιαίτερα για την κοινωνία της Ξάνθης την οποία είχε προϊδεάσει με δηλώσεις του που απέπνεαν ένα προβληματισμό τόσο για την υποψηφιότητά του όσο και για την αναγκαιότητα να γίνουν εκλογές στη δεδομένη στιγμή.,    
Ξυνίδης: «Δεν έχω τα όπλα εκείνα να κοιτάξω κατάματα τους ψηφοφόρους μου…»
Σχεδόν απολογητικός ο Σωκράτης Ξυνίδης αιτιολόγησε την απόφασή του ως εξής: «Εγώ δεν έχω τα όπλα εκείνα να κοιτάξω κατάματα τους ψηφοφόρους μου όπως κοίταξα το 2009 σε κάποια πράγματα τα οποία πίστεψα, και δεν μπορώ να το ξανακάνω προκειμένου να τους πείσω να ψηφίσουν τον δικό μου πολιτικό σχηματισμό και εμένα προσωπικά. Άρα η επιλογή είναι ότι από την ώρα που δεν μπορώ να το κάνω πρέπει να καθίσω στην άκρη».  
Εκλογές εκτόνωσης και όχι πρότασης
Επιπρόσθετα σε ραδιοφωνική εκπομπή του Σκάι το πρωί της Δευτέρας 26 Μαρτίου υποστήριξε την άποψη ότι πρέπει να συνεχίσει η κυβέρνηση Παπαδήμου καθώς οι πρόωρες εκλογές θα φέρουν κατακερματισμό των πολιτικών δυνάμεων και αυτό δεν συμφέρει τη χώρα. Έκανε δε το παραλληλισμό με τις εκλογές επί εποχής Ελευθερίου Βενιζέλου που οδήγησαν στην Μικρασιατική καταστροφή, τονίζοντας ότι αυτό που προέχει αυτή τη δύσκολη περίοδο είναι η σταθερή διακυβέρνηση της χώρας. Αναφορικά με την πιθανότητα συγκυβέρνησης σημείωσε ότι δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις λόγω του κλίματος που έχει διαμορφωθεί: «Εγώ δεν θα το ρίσκαρα για τη χώρα …Άλλοι το ρισκάρουν. Αυτοί που πιέζουν να γίνουν εκλογές Είναι επιδίωξη του Αντώνη Σαμαρά να γίνει πρωθυπουργός», τόνισε ο κ. Ξυνίδης.
Αναφορικά με το διακύβευμα των εκλογών σημείωσε: «Όταν απευθύνεσαι στον κόσμο πρέπει να του περιγράψεις τι θα συμβεί στη χώρα όχι «ψηφίστε με γιατί πρέπει να ανανεωθεί η εντολή»! Αυτό είναι λάθος. Δεν προσδίδουν τίποτε οι εκλογές παρά αβεβαιότητα στις εξελίξεις. Είναι εκλογές εκτόνωσης και όχι πρότασης.  Μακάρι να μη χαθούν οι τελευταίες ευκαιρίες της χώρας και εγώ να είμαι ο γραφικός που κάνω λάθος», είπε χαρακτηριστικά.
Επίσης υποστήριξε ότι το κλίμα έχει πολωθεί και ότι έχουν διαμορφωθεί δύο μέτωπα υπέρ ή κατά του ευρώ: «Έχει χωριστεί η κοινωνία σε μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς, σε υπέρ ή κατά του ευρώ. Αυτό έπρεπε να γίνει τότε που το ζήτησε ο Γιώργος Παπανδρέου. Με τις εκλογές τώρα θα ξαναβρεθούμε στην ίδια πραγματικότητα  και στα ίδια διλήμματα».  

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

H έκθεση του State Department «καίει» την κυβέρνηση για παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων

Σε 46 σελίδες και περίπου 10.000 λέξεις το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, κάνει και εκτενή αναφορά σε …