Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Δείχνουν κοινωνικό πρόσωπο οι δήμοι Αβδήρων – Μύκης -Τοπείρου

Δείχνουν κοινωνικό πρόσωπο οι δήμοι Αβδήρων – Μύκης -Τοπείρου

0

Αναλαμβάνουν δράση οι δήμοι στο πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων σε απόρους. Εν αναμονή παραγγελιών για πατάτες και λάδι στο δήμο Τοπείρου

Συζητούν με τους κρεοπώλες και χωρίς μεσάζοντες οι κτηνοτρόφοι. Αν κλείσει η συμφωνία δεν θα προχωρήσουν στο «κίνημα του αμνοεριφίου»

Το λεγόμενο «Κίνημα της πατάτας» ως μια έκφραση κοινωνικής τάσης για αυτοοργάνωση και ενδυνάμωση της κοινωνικής αλληλεγγύης,  φαίνεται ότι κερδίζει έδαφος και στην τοπική αυτοδιοίκηση του νομού μας καθώς ο ένας μετά τον άλλο δήμο συνειδητοποιεί ότι πρέπει να ενεργοποιηθεί πιο δυναμικά και πιο αποτελεσματικά, συνεισφέροντας μέσω των υπηρεσιών του, παρέχοντας  την πρόσβαση των δημοτών του σε φτηνότερα προϊόντα αλλά και παράλληλα αναλαμβάνοντας το έργο της δωρεάς διανομή προϊόντων στους απόρους μέσα από το σχετικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Αυτό ως πρώτο βήμα ανταπόκρισης της τοπικής αυτοδιοίκησης σ’ ένα κοινωνικό αίτημα που βοά και υποδηλώνει την ανάγκη του κόσμου, υπό το βάρος της δύσκολης οικονομικής κατάστασης, έχει τη σημασία του καθώς αποτελεί μια αποδοχή από τους δήμους ότι υπό της παρούσες συνθήκες απαιτείται ισχυροποίηση των κοινωνικών τους δομών.

Διανομή δωρεά τροφίμων σε απόρους από τους δήμους Αβδήρων – Μύκης
Ειδικότερα: Ο δήμος Αβδήρων αναλαμβάνει πρωτοβουλία να προωθήσει προϊόντα (πατάτες και κρεμμύδια σε δήμους της Αττικής και ήδη έχει έρθει σε επαφή με το δήμο Συκεών αλλά και στους δημότες του σε τιμή των 0, 27 λεπτών για τις πατάτες και 0,30 λεπτά για τα κρεμμύδια. Πέραν αυτού αναλαμβάνει να διανέμει δωρεάν τρόφιμα σε απόρους μουσουλμάνους κατοίκους του δήμου που δεν έχουν υποβάλλει αίτηση σε κανένα δικαιούχο φορέα στα πλαίσια του προγράμματος «Δωρεά διανομής ζυμαρικών, λευκιασμένου ρυζιού, φέτας και γραβιέρας Κρήτης ΠΟΠ» (περισσότερες πληροφορίες παρακάτω). Όπως μας πληροφόρησε ο δήμαρχος Αβδήρων κ. Τσολακίδης η διανομή θα γίνει μόνο σε μουσουλμάνους απόρους καθώς οι χριστιανοί παίρνουν τρόφιμα από την μητρόπολη Ξάνθης που υλοποιεί το πρόγραμμα και αυτοί οι άποροι δεν έχουν κάποιο φορέα να απευθυνθούν και για το λόγο αυτό ανέλαβε ο δήμος.
Ενεργά στη διανομή δωρεάν τροφίμων σε απόρους μπαίνει και ο δήμος Μύκης και καλεί του δημότες του που έχουν ετήσιο ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα μέχρι και 12. 000 ευρώ (προσαυξημένο κατά 30% για τη σύζυγο και 40% για το πρώτο και δεύτερο ανήλικο παιδί ή προστατευόμενο παιδί και κατά 40% για καθένα από τα επόμενα να καταθέσουν αίτηση μέχρι την Τετάρτη 28 Μαρτίου στο Δημαρχείο Μύκης στη Σμίνθη από την Παρασκευή 16 Μαρτίου. (πληροφορίες για τα δικαιολογητικά που απαιτούνται αναφέρονται παρακάτω)    

Εν αναμονή παραγγελιών για πατάτες και λάδι στο δήμο Τοπείρου
Στο δήμο Τοπείρου αναμένεται από ώρα σε ώρα η ανακοίνωση με την οποία θα γίνονται δεκτές παραγγελίες για πατάτα Νευροκοπίου προς 30 λεπτά το κιλό και Λάδι Πύργου προς 3 ευρώ το κιλό αφού ο δήμος έκανε την απαραίτητη προετοιμασία.

Υπό συζήτηση με τους κρεοπώλες το «κίνημα του αμνοεριφίου
Τέλος σ’ ότι αφορά τα αμνοερίφια όπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρος του συνδέσμου αιγοπροβατοτρόφων Ξάνθης κ. Κώστας Ζαφειριάδης έχουν γίνει κάποιες επαφές και με τον προϊστάμενο του υγειονομικού της Π. Ε. Ξάνθης ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη συζήτηση με το σωματείο κρεοπωλών προκειμένου να καθοριστούν οι τιμές σε λογικά πλαίσια και αναλόγως θα αποφασίσουν τι θα πράξουν. Άφησε πάντως να εννοηθεί ότι αν κλείσει η συμφωνία με τους κρεοπώλες και φύγουν από τη μέση οι μεσάζοντες δεν θα προχωρήσουν στο «κίνημα του αμνοεριφίου» όπως έχει οργανωθεί στον Έβρο για παράδειγμα.

Σημεία Υποβολής αιτήσεων για τους απόρους του δήμου Αβδήρων


1.Για τους κατοίκους του πρώην Δήμου Αβδήρων , συμπληρώνονται και υποβάλλονται αιτήσεις στο δημοτικό κατάστημα Αβδήρων ( πρώην δημαρχείο Αβδήρων) στα Άβδηρα ,στον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας κ. Μορφίδη Παναγιώτη, εργάσιμες ημέρες και ώρες.
2. Για τους κατοίκους των οικισμών του πρώην Δήμου Σελέρου καθώς και για τους οικισμούς Σούνιο και Πολύσιτο συμπληρώνονται και υποβάλλονται αιτήσεις στο ΚΕΠ Σελέρου καθημερινά το απόγευμα 14.00 – 20.00 μ.μ.
3. Για τους κατοίκους των οικισμών Μαγικού και Αλκυώνης συμπληρώνονται και υποβάλλονται αιτήσεις στο ΙΔΡΥΜΑ ΧΑΛΙΩΡΗ στο Μαγικό την Δευτέρα , Τετάρτη και Πέμπτη 9.00 π.μ. έως 13.00 μ.μ. και Τρίτη και Παρασκευή 11.00 π.μ. έως 13.00 μ.μ.
4. Για τους κατοίκους των οικισμών της Δημοτικής Κοινότητας Διομηδείας συμπληρώνονται και υποβάλλονται αιτήσεις στα γραφεία της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου στην Διομήδεια κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες , καθώς και στα γραφεία της Δημοτικής Κοινότητας στην Διομήδεια Δευτέρα – Τρίτη και Παρασκευή το απόγευμα 19.00 – 20.00 μ.μ.
5. Για τους κατοίκους των οικισμών  Γενισέας και Βαφέικων συμπληρώνονται και υποβάλλονται αιτήσεις στην Πρόεδρο της δημοτικής Κοινότητας Γενισέας κ. Αμανατίδου Αναστασία όλες τις ημέρες και ώρες μετά από συνεννόηση.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
1.Φωτοτυπία αστυνομικής Ταυτότητας και των δύο συζύγων
2.Υπεύθυνη δήλωση (2) και των δύο συζύγων
3.Πρόσφατο Πιστοποιητικό Οικογενειακής κατάστασης.
4.Φωτοτυπία εκκαθαριστικού εφορίας Οικονομικού έτους 2011.

Τα δικαιολογητικά για το Δήμο Μύκης


Τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν οι ενδιαφερόμενοι είναι τα εξής:
1) Αίτηση    
2)Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599/86 για την συμμετοχή του στο πρόγραμμα μέσω ενός και μόνο φορέα υλοποίησης.
3)Φωτοτυπία ταυτότητας ή διαβατηρίου ή άλλου νόμιμου εγγράφου ταυτοποίησης
4)Θεωρημένο αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος φόρου εισοδήματος του έτους 2011. Αν ο δικαιούχος δεν έχει παραλάβει εκκαθαριστικό , προσκομίζει αντίγραφο την αντίστοιχης φορολογικής δήλωσης. Στην περίπτωση των δικαιούχων που δεν υποχρεούνται στην υποβολή φορολογικής δήλωσης απαιτείται υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 θεωρημένη από την αρμόδια ΔΟΥ. Αν κατά τη διενέργεια ελέγχου ζητηθεί το Ε9 , ο δικαιούχος οφείλει να το προσκομίσει άμεσα.   
5)Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας.
6)Πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
7)Έγγραφα από κρατικούς φορείς υγείας (νοσοκομεία , κέντρα υγείας κλπ) , που να χαρακτηρίζουν το νόσημα του πάσχοντος , ανάλογα με τη σοβαρότητα του (βαρύ , δυσίατο , ανίατο) , στην περίπτωση των δικαιούχων που εντάσσονται στην κατηγορία αυτών που πάσχουν από κάποιο νόσημα.


Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκδήλωση με θέμα τη βία στα σχολεία από την ΕΛΜΕ Ξάνθης και τον Διδασκαλικό Σύλλογο Ξάνθης

Θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι» σήμερα το απόγε…