Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Χωρίς προβλήματα συνεχίζεται η προετοιμασία

Χωρίς προβλήματα συνεχίζεται η προετοιμασία

0
lympe-empros

Χάλασε το «σερί» του Βιβιανί – δείτε ποιοι παίκτες έχουν τις περισσότερες συμμετοχές φέτος

Παραιτήθηκε από το Δ.Σ. της ΠΑΕ Skoda Ξάνθη ο Γ. Κεχλιμπάρης    

Χωρίς προβλήματα συνεχίστηκε χθες η προετοιμασία της Skoda Ξάνθη ενόψει του κυριακάτικου εντός έδρας αγώνα με τη Δόξα Δράμας. Το πρόγραμμα της Τετάρτης περιλάμβανε άλλη μία απογευματινή προπόνηση
Και τις επόμενες ημέρες το πρόγραμμα θα συνεχιστεί σε ανάλογους ρυθμούς, με καθημερινές προπονήσεις το απόγευμα (στις 17:00) ενώ το πρωί του Σαββάτου θα γίνει το καθιερωμένο χαλάρωμα και στη συνέχεια οι παίκτες θα αποσυρθούν στο ξενοδοχείο του αθλητικού κέντρου για να λάβουν τις τελευταίες εντολές από τον Μαρίνο Ουζουνίδη ενόψει του αγώνα με τους «μαυραετούς».
Να υπενθυμίσουμε ότι στο παιχνίδι της ερχόμενης Κυριακής ο Έλληνας τεχνικός δεν μπορεί να υπολογίζει στους τιμωρημένους Ντάνι και Κομεσίδη, ενώ το ευχάριστο είναι ότι δεν προέκυψε κάποιο πρόβλημα τραυματισμού.  
Χάλασε το «σερί» του Βιβιανί  
Η χρησιμοποίηση του Σωτήρη Λυμπερόπουλου στη θέση κάτω από τα δοκάρια της Skoda Ξάνθη, στο παιχνίδι του περασμένου Σαββάτου στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο Αθηνών «χάλασε» το σερί του Γάλλου τερματοφύλακα Ζοντί Βιβιανί.
Ο Βιβιανί είχε αγωνιστεί στους προηγούμενους 25 αγώνες (2370 λεπτά) του πρωταθλήματος και το ¨σερί¨ του σταμάτησε εκεί, καθώς χρόνο συμμετοχής πήρε και ο Μεσσήνιος ¨γκολκίπερ¨  που σημείωσε την 1η του συμμετοχή για φέτος με 96 λεπτά χρόνο συμμετοχής (μαζί με τις καθιυστερήσεις).
Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις δύο ποδοσφαιριστές έχουν καταφέρει να αγωνιστούν και στα 26 παιχνίδια που έχουν γίνει μέχρι στιγμής στη Super League, τη στιγμή που ο Σουμπίνιο του Λεβαδειακού βρίσκεται εκτός συναγωνισμού.
Σε ένα πρωτάθλημα που το περασμένο Σαββατοκύριακο ολοκληρώθηκε η 26η αγωνιστική του, ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός του Λεβαδειακού μετράει ήδη 30 συμμετοχές (!) και παίζει μόνος του, όσον αφορά στον ρέκορντμαν συμμετοχών της φετινής Super League.
Ως γνωστόν, ο Σουμπίνιο ξεκίνησε την αγωνιστική περίοδο από τον ΟΦΗ, ως δανεικός από τον Ολυμπιακό, ωστόσο στα μέσα της χρονιάς μετακινήθηκε στον Λεβαδειακό. Η ομάδα της Βοιωτίας… χρωστούσε παιχνίδια και έτσι ο Βραζιλιάνος βρέθηκε από τώρα να παρουσιάζει μια φουλ σεζόν.
Άλλωστε, είχε τύχει στο πρόσφατο παρελθόν ο Σουμπίνιο να βρίσκεται στις κατηγορίες του MVP και του Best Goal με τον Λεβαδειακό και με τον ΟΦΗ, αντίστοιχα, την ίδια αγωνιστική, την 7η!
Όπως είπαμε, ο μεσοεπιθετικός του Λεβαδειακού είναι εκτός συναγωνισμού, ενώ όσον αφορά στους ποδοσφαιριστές που έχουν αγωνιστεί και στα 26 παιχνίδια, αυτοί είναι μόλις δύο.
Πρόκειται για δύο επιθετικούς, τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη του ΠΑΟΚ και τον Ανρί Καμαρά του Παναιτωλικού, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι δεν βρίσκεται κάποιος τερματοφύλακας, αφού αυτοί συνηθίζεται να… καρφιτσώνονται στην 11άδα.
Αναφορικά πάντως με τους παίκτες που έχουν τον μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής, στην πρώτη 3άδα, με 25 παιχνίδια και με περισσότερα από 2.300 λεπτά, βρίσκεται ο Ζοντί Βιβιανί της Ξάνθης (2.370), ο Δημήτρης Κυριακίδης του Λεβαδειακού (2.365) και ο Ηλίας Κώτσιος του ΠΑΣ Γιάννινα (2.361).
Παράλληλα ο Βιβιανί βρίσκεται στην 3η θέση στη σχετική λίστα με τις αποκρούσεις με 89, πίσω από τους Δημήτρη Κυριακίδη (Λεβαδειακός – 94) και Μάριο Γκαλίνοβιτς (Κέρκυρα – 90 απ.).
* Τα στοιχεία είναι με βάση τα επίσημα στατιστικά που δίνει η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος.  
Παραίτηση Γ. Κεχλιμπάρη από το Δ.Σ. της ΠΑΕ  
Ένα από τα πιο δραστήρια άτομα στο χώρο των φιλάθλων της Skoda Ξάνθη τα τελευταία χρόνια και από το καλοκαίρι του 2010 μέλος του Δ.Σ. της ξανθιώτικης ΠΑΕ, ο κ. Γιώργος Κεχλιμπάρης, υπέβαλλε χθες την παραίτηση του από το Δ.Σ. της ομάδας. Ο λόγος που προχώρησε σε αυτή την κίνηση όπως τονίζει στην ανακοίνωση παραίτησης του είναι να ευαισθητοποιηθούν κάποιοι, έτσι ώστε να επέλθει ηρεμία και να αποκατασταθούν οι σχέσεις ΠΑΕ – φιλάθλων. Στην ανακοίνωση παραίτησης του ο κ. Κεχλιμπάρης μεταξύ άλλων αναφέρει:
«Το προηγούμενο Σάββατο στον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα ακούστηκαν υβριστικά συνθήματα κατά του Πανόπουλου, τα οποία φώναζε κόσμος από όλες τις θύρες του γηπέδου. Πληγώθηκε όμως ο εγωισμός του Πανόπουλου, έψαχνε να βρει άτομα να φορτώσει  την ευθύνη και τελικά αυτό έγινε. Την παλικαριά της ευθύνης την ανέλαβαν τα παιδιά της οργανωμένης κερκίδας τα οποία την επομένη άκουσαν τον ίδιο να τους απαντάει με το ίδιο ύφος τους χαρακτηρισμούς που του απονεμήθηκαν. Αυτό όπως ήταν φυσικό άναψε τα αίματα.
Δέκα ημέρες τώρα περιμένω να δω μια αντίδραση μια μετάνοια, περίμενα να δω μια γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ της ΠΑΕ και των οργανωμένων πράγμα το οποίο όσο δεν γίνετε τόσο το χάσμα θα βαθαίνει. Και θα βαθαίνει με ποιους;
Με το ποιο ζωντανό κύτταρο του γηπέδου, που εδώ και δέκα χρόνια έδωσαν τις εξετάσεις τους παντού και πέρασαν με άριστα χωρίς να έχουν δημιουργήσει την παραμικρή ζημιά στην ομάδα.
Όλα αυτά όχι μόνο δεν με βρίσκουν σύμφωνο, αλλά με εξοργίζουν διότι θεωρώ ότι οι σχέσεις των δύο θα πρέπει να είναι πάντα άριστες, άσχετα με το ποιος έχει δίκιο σε μια διαμάχη και ποιος όχι .
Για τον λόγο αυτό παίρνω την απόφαση να παραιτηθώ από το ΔΣ της ΠΑΕ μήπως ευαισθητοποιηθεί κάποιος και αλλάξει κάτι σε ένα θέμα τόσο σημαντικό κυρίως για την ΠΑΕ η οποία κοντεύει να χάσει όλα όσα με κόπο χτίστηκαν επί σειρά ετών.
Κεχλιμπάρης Γεώργιος».
Να σημειώσουμε ότι από το καλοκαίρι του 2010, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, Χρ. Πανόπουλος σε μία προσπάθεια να συσπειρώσει το ξανθιώτικο κοινό και να ανεβάσει τη δημοτικότητα της ομάδας στην Ξάνθη, αποφάσισε να συμπεριλάβει στο Δ.Σ. της ΠΑΕ τρεις γνωστές και αξιοσέβαστες προσωπικότητες της πόλης μας, τους κ.κ. Γιώργο Μπερμπέρογλου (πρώην πρόεδρο «Ακριτών»), Βασίλειο Σταυρακάρα και Γιώργο Κεχλιμπάρη (ιδρυτικό μέλος των Xanthifans). Πλέον με την παραίτηση του κ. Κεχλιμπάρη το Δ.Σ. της ΠΑΕ έχει ως εξής:
Πρόεδρος: Αριστείδης Πιαλόγλου
Αντιπρόεδρος Α’: Βασίλειος Κοντοβαζαινίτης
Δ. Σύμβουλος: Ν. Επιτρόπου
Μέλη Δ.Σ.: Κωνσταντίνος Κομνηνός, Γεώργιος Μπερμπέρογλου, Νίκος Δαμκαλής, Βασίλειος Σταυρακάρας.

 

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σοκ στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Θετικό το πρώτο δείγμα Έλληνα διεθνή σε έλεγχο ντόπινγκ στο ματς με τη Γεωργία

Σε σοκ βρίσκεται το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς Έλληνας διεθνής που ήταν στην αποστολή της …