3 χρόνια VEN.KAR.

0
venkar_1-empros

To «Ε» γιόρτασε την τριετή του συνεργασία με το στοχαστή Βενέτη Καρτσίδη


Παραβρέθηκαν οι στενοί του φίλοι Παναγιώτης Σγουρίδης και Θανάσης Μουσόπουλος

Σε μια φιλική γιορτή με τοπικό οίνο «Σγουρίδη» γιορτάστηκε η τριετής συνεργασία του «Ε» με το Βενέτη Καρτσίδη, ο οποίος πλουτίζει καθημερινά το φύλλο της εφημερίδας από τις 6 Μαρτίου 2009 με στοχασμούς και αποφθέγματα για τη ζωή, τις ανθρώπινες σχέσεις και τη στάση του ανθρώπου ως πολιτικού και κοινωνικού όντος.
Στη μικρή εκδήλωση που διοργανώθηκε προς τιμήν του παραβρέθηκαν οι στενοί του επί μακρόν φίλοι Παναγιώτης Σγουρίδης και Θανάσης Μουσόπουλος.
Ο Παναγιώτης Σγουρίδης μαζί με τις ευχές του σημείωσε ότι η ενασχόληση του Ven. Kar. με τα γνωμικά τους προκάλεσε χαρά για την ικανότητα της επικοινωνίας της δημιουργικότητας μέσω του τοπικού Τύπου, ενώ και ο Θανάσης Μουσόπουλος μετέφερε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ο Βενέτης Καρτσίδης καταπιάστηκε με τη συγγραφή τα τελευταία χρόνια. «Θέλω όσο περισσότεροι γίνεται να ασχολούνται με το χώρο των ιδεών, με το χώρο του βιβλίου. Πριν χρόνια εισήχθη σε αυτό το χώρο ο Παναγιώτης Σγουρίδης με το βιβλίο του και τώρα χαίρομαι που και ο φίλος μου ο Άκης που τον ξέρω από τον καιρό που φορούσαμε κοντά παντελονάκια ασχολήθηκε με το χώρο αυτό», ανέφερε ο Θ. Μουσόπουλος. Από την πλευρά του «Ε», ο Γιάννης Διαφωνίδης ευχήθηκε νέες εμπνεύσεις και δημιουργικότητα στον συνεργάτη της εφημερίδας.
Ο Βενέτης Καρτσίδης ευχαρίστησε για τη φιλοξενία των γνωμικών του από την εφημερίδα μας, καθώς και το σύνολο του έμψυχου δυναμικού για τη συνεργασία. Θέλησε επίσης να ευχαριστήσει το δάσκαλό του στο 3ο δημοτικό σχολείο Παναγιώτη Παράσχου και τους καθηγητές του στο γυμνάσιο Θανάση Πετρά, Ιωακείμ Δερέ και την κ. Μεθυμάκη που «έκαναν πολύ καλή δουλειά με την εκμάθηση ελληνικών» και τη μετάδοση γνώσεων. Επίσης, ευχαρίστησε τον Παναγιώτη Σγουρίδη, το Θανάση Μουσόπουλο και το Γιώργο Νταλάρα που προλόγισαν στο πρώτο του βιβλίο και ενημέρωσε για τα νέα βήματα του συγγραφικού του έργου. «Μετά τη συνταξιοδότησή μου ασχολούμαι με αυτό που πραγματικά μου αρέσει», επεσήμανε ο ίδιος

Νέο βιβλίο με στοχασμούς από το Βενέτη Καρτσίδη
Το πρώτο βιβλίο του Βενέτη Καρτσίδη που έχει εκδοθεί και κυκλοφορεί με τίτλο «Στοχασμοί: θέσεις και αντιθέσεις» και περιλαμβάνει δημοσιευμένα γνωμικά του, αποτελεί το πρώτο πόνημα τριλογίας που έχει θέμα: «ανθρώπινος παράγοντας- κοινή λογική». Η τριλογία, για τον στοχαστή, αποτελεί συνέχιση της διπλωματικής του εργασίας του ’80 στην Πολυτεχνική του ΑΠΘ με κεντρική θεματική τον ανθρώπινο παράγοντα στα εργοτάξια. Μέσα στο μήνα θα κυκλοφορήσει και το δεύτερο βιβλίο με τίτλο: «το αντικλείδι του νου και της ψυχής», ενώ θα ακολουθήσουν και τα «Ανθρωπο-κεντρικά». 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αφιερώματα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Βιβλιοπρόταση της Παρασκευής: «Η χαμένη άνοιξη» του Στρατή Τσίρκα

Ιούλιος 1965. Ο Αντρέας, δεκαοχτώ χρόνια πολιτικός πρόσφυγας, επιστρέφει επιτέλους στην πα…