Σχόλια 28/03/2012

0
sgouridis_xouliaras_saltouros_kapza

Έρχονται τριάντα κέντρα λαθρομεταναστών σ’ όλη τη χώρα! Σύντομα ένα και στη γειτονιά σας..


Ψηφοδέλτια


«Πυρετός» επικρατεί, είναι αλήθεια, στα επιτελεία όλων των κομμάτων που θα λάβουν μέρος στις εκλογές.
Αιτία ο καταρτισμός των ψηφοδελτίων που όπως είναι γνωστό δεν είναι και εύκολη υπόθεση γιατί στην επιλογή λαμβάνονται υπ’ όψιν αρκετά στοιχεία.
Με την ευκαιρία να θυμίσουμε μια ιδιόμορφη εξέλιξη με τους βουλευτές του νομού μας. Από τους τρεις, ο Μάντατζη βρίσκεται στον αέρα και είναι άγνωστο πού τελικά θα βρεθεί, αν βρεθεί ως υποψήφιος. Ο έτερος του ΠΑΣΟΚ, ο Σωκράτης Ξυνίδης, δήλωσε ξεκάθαρα ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές.
Άρα το ΠΑΣΟΚ θα υποχρεωθεί να φτιάξει ένα ψηφοδέλτιο από την αρχή.
Το ποιοι θα μπουν ως υποψήφιοι βέβαια είναι μια άλλη ιστορία…
«Ε»
         
Αναλυτικό ρεπορτάζ  


Επικειμένων λοιπόν των βουλευτικών εκλογών, στο αυριανό μας φύλλο θα έχουμε αναλυτικό ρεπορτάζ για τους υποψηφίους, συνομιλίες μαζί τους, με τους γραμματείς και εν γένει μια παρουσίαση των μέχρι τώρα εξελίξεων στα κόμματα.
Τελευταίο δε νέο, η συμμετοχή της κυρίας Μαρίας Δεούδη, η οποία θα είναι υποψήφια στο ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ξάνθης.
«Ε»

     
Ποιοι ακούγονται στο ΠΑΣΟΚ  


Έτσι, ως υποψήφιοι για να διεκδικήσουν την ψήφο των κεντροαριστερών ψηφοφόρων φέρονται οι Παναγιώτης Σγουρίδης, Γιώργος Χουλιάρας και ο νεαρός Δημ. Σαλτούρος.
Αυτοί «παίζουν» μέχρι στιγμής, ενώ σίγουρα θα αναζητηθεί και μια γυναίκα. Ποια θα είναι αυτή, επίσης είναι δύσκολο να λεχθεί.
Μένει οπωσδήποτε και η θέση ενός-δύο μειονοτικών μουσουλμάνων. Εδώ η ρευστότητα είναι μεγαλύτερη και τα ονόματα διάφορα, με επικρατέστερο τον Καπζά Μουζαφέρ.
Ας μην ξεχνάμε πάντως πως οι μειονοτικοί υποψήφιοι συνήθως κλείνουν τελευταίοι…
«Ε»

 

     
Ψηφοδέλτια  


«Πυρετός» επικρατεί, είναι αλήθεια, στα επιτελεία όλων των κομμάτων που θα λάβουν μέρος στις εκλογές.
Αιτία ο καταρτισμός των ψηφοδελτίων που όπως είναι γνωστό δεν είναι και εύκολη υπόθεση γιατί στην επιλογή λαμβάνονται υπ’ όψιν αρκετά στοιχεία.
Με την ευκαιρία να θυμίσουμε μια ιδιόμορφη εξέλιξη με τους βουλευτές του νομού μας. Από τους τρεις, ο Μάντατζη βρίσκεται στον αέρα και είναι άγνωστο πού τελικά θα βρεθεί, αν βρεθεί ως υποψήφιος. Ο έτερος του ΠΑΣΟΚ, ο Σωκράτης Ξυνίδης, δήλωσε ξεκάθαρα ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές.
Άρα το ΠΑΣΟΚ θα υποχρεωθεί να φτιάξει ένα ψηφοδέλτιο από την αρχή.
Το ποιοι θα μπουν ως υποψήφιοι βέβαια είναι μια άλλη ιστορία…
«Ε»

 

     
Ζητά ανταλλάγματα  


Ο Τούρκος πρωθυπουργός κ. Ερντογάν δεσμεύτηκε δημοσίως στον αμερικανό πρόεδρο κ. Ομπάμα ότι θα επαναλειτουργήσει η Σχολή της Χάλκης.
Μόνο που είπε τα μισά. Γιατί τα υπόλοιπα μισά είναι ότι θα ζητήσει ανταλλάγματα έναντι της Χάλκης στη Θράκη!
Τώρα ποια θα είναι αυτά, πού θα κινούνται, σε ποια κατεύθυνση, ε, αυτό δεν το είπε ακόμη.
Όμως οι γνωρίζοντες υποψιάζονται και αναμένουν την Άγκυρα…
«Ε»  

 

 
Κινούνται τα κόμματα  


Αρχίζουν να κινούνται σιγά-σιγά τα κόμματα και οι υποψήφιοι, αρχής γενομένης από την υποψήφια βουλευτή της Δημοκρατικής Συμμαχίας κ. Δεούδη η οποία θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου σήμερα Τετάρτη 28 Μαρτίου στα γραφεία του κόμματος επί της οδού Ηρώων 107.
Την επόμενη ημέρα, Πέμπτη 29 Μαρτίου, στις 8 το βράδυ, στο ξενοδοχείο Ορφέας θα γίνει η ανοιχτή Νομαρχιακή Συνέλευση των μελών και φίλων της Δημοκρατικής Αριστεράς.
Θα γίνει συζήτηση για τις βουλευτικές εκλογές και τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου.

 

   
Ανυπολόγιστη καταστροφή  


Λαλίστατο εμφανίζεται το δίδυμο Μέρκελ-Σόιμπλε περί των επιπτώσεων μιας ενδεχόμενης  εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.
Το οποίο ενδεχόμενο χαρακτηρίζουν και οι δύο με συνεντεύξεις τους καταστροφικό και με ανυπολόγιστες συνέπειες για την ευρωζώνη.
Κι όλα αυτά έρχονται να τα δηλώσουν τώρα, αφού βέβαια υπογράψαμε πανικόβλητοι ότι μας ζήτησαν, υποκύπτοντας στον εκβιασμό τους. Δεν υπήρχε ποτέ λοιπόν ζήτημα εξόδου της Ελλάδας, κι έρχονται τώρα με κυνικό τρόπο να μας πουν κατάμουτρα ότι μας κορόιδεψαν.
Χωρίς να υπολογίζουν τους πολίτες που τους επιβλήθηκαν εν ονόματι της παραμονής της χώρας στην Ευρωζώνη ισοπεδωτικά μέτρα, αλλά ούτε καν την πολιτική ηγεσία του τόπου, την οποία άφησαν  εκτεθειμένη την οποία όπως φαίνεται περιφρονούν τελείως.
Τέτοια απαξιωτική συμπεριφορά σίγουρα δεν αξίζουμε, τουλάχιστον ο λαός μας…  

Αντιδράσεις για τα κέντρα λαθρομεταναστών  


Σφοδρές αντιδράσεις σε όλους τους περιφερειάρχες της χώρας προκάλεσε η αναγγελία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη για την πρόθεσή του να δημιουργήσει κέντρα φιλοξενίας λαθρομεταναστών.
Τριάντα κέντρα σ’ όλη τη χώρα προτίθεται να δημιουργήσει ο υπουργός, αρχής γενομένης από την Κοζάνη, οι κάτοικοι της οποίας ήδη έχουν ξεσηκωθεί.
Για άλλη μια φορά επιχειρείται να μπει κάτω από το χαλί το πρόβλημα, χωρίς σχεδιασμό και προγραμματισμό, αλλά με μοναδικό μέλημα να εξαφανιστούν προεκλογικά από το κέντρο της Αθήνας αυτοί οι άνθρωποι. Κανένα σχέδιο δεν υπάρχει για τη συνολική διαχείριση του φαινομένου της λαθρομετανάστευσης που έχει γίνει βραχνάς για τη χώρα.
Και βέβαια, από την άλλη, η ελληνική νοοτροπία του να σπρώχνουμε το πρόβλημα από το σπίτι μας, στο γείτονα που έχουμε ξαναζήσει πολλές φορές με το ζήτημα των σκουπιδιών (ας μας επιτραπεί η σύγκριση).
Μακριά από μας κι ότι θέλει ας γίνει…  

 

 
Δεν του πάει η δενδροφύτευση…


 Πρέπει να το πάρουν απόφαση ο δήμαρχος Ξάνθης αλλά και ο αντιδήμαρχος Πρασίνου κ. Απόστολος Αγκόρτσας! Του κ. Αγκόρτσα…δεν του κάθεται η δενδροφύτευση! Μετά την προηγούμενη περιπετειώδη που έφτασε μέχρι τα δικαστήρια και η νέα δενδροφύτευση είχε τα …προβληματάκια της! Δεν πρόσεξαν, δεν μελέτησαν τα τοπογραφικά και πήγαν και δενδροφύτευσαν στο χωράφι… τ’ αλλουνού! Είδε ο άνθρωπος το χωράφι του δενδροφυτευμένο και απόρησε. Πήγε με τα τοπογραφικά του στο δήμο τα έδειξε και απέδειξε το λάθος. Και τώρα θα ξεριζώσουν τα δέντρα και θα τα φυτεύσουν σε άλλη δημοτική έκταση (ελπίζω)!
Του Αποστόλη  το …μπουζούκι δηλαδή!
Μ.Ξ.

Δεν λέει να κοπάσει ο καυγάς …


 …μεταξύ συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης για το Κολυμβητήριο. Παρότι ο κ. Βορίδης που είχε ξεσπαθώσει στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, στο δημοτικό συμβούλιο δεν έβγαλε άχνα αφού ανέλαβε ο επικεφαλής της παράταξης κ. Πούλιος να χειριστεί το θέμα και μάλιστα «τα’ ριξε χοντρά» στο δήμαρχο, υιοθετώντας απολύτως τα λεγόμενα Βορίδη για ζημιές 100.000 ευρώ και όχι 2.500 όπως τις εκτίμησε ο κ. Σπυριδόπουλος. Και ενώ θα περίμενε κανείς ότι ο δήμαρχος θα συναινέσει να συναντηθεί με τους Κολυμβητικούς συλλόγους προκειμένου να βρεθεί μια λύση για τη φύλαξη του χώρου, όπως πρότεινε ο Χρίστος Πούλιος ο κ. Στυλιανίδης πυροδότησε νέα αντιπαράθεση και μάλιστα σε πολύ υψηλούς τόνους λέγοντας ότι ο κ. Βορίδης ήξερε από την Παρασκευή ότι θα γίνουν καταστροφές τη Δευτέρα μιλώντας ανοιχτά για ‘προβοκάτσια’! Ακολούθησε σεισμός στην αίθουσα με τον κ. Πούλιο να του ζητά ν’ ανακαλέσει, τον κ. Μαζαράκη να ωρύεται ενώ τον κ. Βορίδη με το ζόρι τον κρατούσε ο πρόεδρος να μην ορμήσει!
Εδώ που τα λέμε δικαιολογημένα γιατί αυτό που πέταξε ο δήμαρχος ήταν  όντως πολύ «χοντρό» και προφανώς το κατάλαβε και το μάζεψε στη συνέχεια!
Μ.Ξ.

Κέντρο Λαθρομεταναστών στη Σταυρούπολη;


 «Φυτίλια» έβαλε στο δημοτικό συμβούλιο ο κ. Κολλάρος λέγοντας ότι έχει την πληροφορία ότι ο περιφερειάρχης που είναι στην Αθήνα είναι σε συζητήσεις για να γίνει Κέντρο Υποδοχής Λαθρομεταναστών στο Κέντρο Νεοσυλλέκτων στη Σταυρούπολη με 1000 λαθρομετανάστες και μάλιστα συζητούν ως ανταποδοτικό όφελος 1000 θέσεις εργασίας. Δηλαδή μία θέση για κάθε λαθρομετανάστη! Ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου κ. Δημαρχόπουλος ενημέρωσε ότι το Στρατόπεδο δεν είναι κλειστό και ότι υπάγεται στο υπ. Άμυνας ενώ αυτή είναι μια απόφαση του υπ. Εσωτερικών. Η συζήτηση έμεινε εκεί όμως σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε» αληθεύει ότι είναι στην Αθήνα και ο κ. Γιαννακίδης και ο κ. Καραλίδης αλλά ότι το Κέντρο μάλλον θα γίνει στο Παρανέστι και όχι στη Σταυρούπολη. Ο Φώτης Καραλίδης ήταν κάθετα αρνητικός για στρατόπεδο στη Σταυρούπολη!
Ίδωμεν!
Μ.Ξ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Συνεργαζόμενοι οι δασικοί υπάλληλοι Ο σχεδιασμός για τις δασικές πυρκαγιές αλλάζει. Θα εφα…