Σχόλια 24/03/2012

0

Επιμένουμε ακόμα να πάμε για εκλογές με 300 βουλευτές;  Δεν φτάνουν 60;
Θωμάς Βουγιουκλής

   
Η μειονοτική ψήφος  


Εύγλωττος ο τίτλος του «ΕΜΠΡΟΣ» της Παρασκευής «Η μειονότητα αναζητά τον βουλευτή της».
Διότι έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα. Η μειονοτική ψήφος θα θελήσει να εκφραστεί στις εκλογές μέσα από μια σίγουρη συγκυρία κι όχι πειραματιζόμενη. Αυτούς τους πειραματισμούς τους δοκίμασε κατά το παρελθόν και δεν απέδωσαν.
Έτσι, είναι βέβαιο ότι οι υποψήφιοι στα κόμματα και μέσω αυτών θα διεκδικήσουν την όποια εκλογή τους.
Το ότι η μειονότητα επιθυμεί την εκλογή βουλευτών προερχομένων από το χώρο της, ε, αυτό δεν χωρεί αμφιβολία. Και μάλιστα δύο εάν είναι δυνατόν!
Μόνο που αυτό βέβαια είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο τουλάχιστον σήμερα.
«Ε»  

Μπαίνει-βγαίνει  


Στην επικαιρότητα βρίσκεται τις ημέρες αυτές το όνομα του βουλευτή  Τσετίν Μάντατζη.
Αιτία το μπες-βγες, μένω-φεύγω από το ΠΑΣΟΚ.
Τα σενάρια δίνουν και παίρνουν και κάθε πρόβλεψη είναι πιθανή. Μέχρι να κλείσουν οι λίστες (και η ημερομηνία των εκλογών βέβαια) πολλά έχουμε να ακούσουμε και να διαβάσουμε.
«Ε»

       
Καιρικές ανάσες  


Δείγματα καιρικής αλλαγής έχουμε πλέον εδώ και μέρες. Η Άνοιξη είναι ήδη εδώ!
Και μάλιστα με την καλύτερή της ενδυμασία. Ήλιος και γλυκύτατος καιρός που επιτρέπει την άνετη παρουσία στα καφέ της πόλης.
Μετά τον βαρύ χειμώνα, η Άνοιξη μας αποζημιώνει με το παραπάνω.
«Ε»    

Αλλαγή ώρας την Κυριακή  


Αλλάζουν τα ρολόγια την Κυριακή, με τους δείκτες να πηγαίνουν μια ώρα μπροστά. Στις 03.00 τα ξημερώματα της Κυριακής, οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα μπροστά και να δείξουν 04.00 ώστε να μπούμε, μαζί με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στη θερινή ώρα.
Η θερινή ώρα θα ισχύσει μέχρι την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου, οπότε επανέρχεται η χειμερινή ώρα.  

 
Παπανδρέου – Ερντογάν και …Μάντατζη


 Έγκυρες πληροφορίες μου λένε ότι είναι θέμα ημερών να ξαναδεχτεί το ΠΑΣΟΚ στις αγκάλες του τον κ. Μάντατζη. Μάλιστα λένε ότι την υποψηφιότητά του υπερασπίζεται και ο Γιώργος Παπανδρέου. Και το σπουδαιότερο! Συζητήθηκε μεταξύ Παπανδρέου – Ερντογάν στην πρόσφατη συνάντηση που είχαν. Ως γνωστόν ο κ. Παπανδρέου την Πέμπτη είχε συνάντηση με τον κ. Ερντογάν. Και ως γνωστόν ο κ. Μάντατζη διατυμπανίζει τις φιλικές του σχέσεις με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας τον οποίο άλλωστε έχει συναντήσει ουκ ολίγες φορές!
Θα πρέπει να αισθάνεται πολύ υπερήφανος που δυο πρωθυπουργοί αναφέρονται σ’ αυτόν έστω και αν ο ένας είναι τέως!
Μ.Ξ.

       
Μας προσπερνούν  


Υπάρχει κάποια… μυστική συμφωνία που οι περιοδείες των παραστάσεων των Αθηνών δεν κάνουν στάση στην Ξάνθη όταν έρχονται στην Περιφέρειά μας; Οι συνήθεις στάσεις είναι σε Αλεξανδρούπολη και Καβάλα, κάποιες φορές και Κομοτηνή, αλλά ποτέ στην Ξάνθη.
Καλό θα ήταν να μάθουμε γιατί ο αποκλεισμός. Δε τους αρέσουν οι υποδομές ή τους αποθαρρύνει το θεατρόφιλο κοινό της πόλης;
Κρίμα πάντως.
Ε.Δ.

   
Πώς να μην ανησυχούν;  


«Θωρακισμένη» θα είναι η Αθήνα για τη διεξαγωγή της παρέλασης για την 25η Μαρτίου. Κιγκλιδώματα, αντιτρομοκρατική, ελεύθεροι σκοπευτές…
Ανησυχία, σε μικρότερο βαθμό, υπάρχει και στην Ξάνθη για ενδεχόμενες αντιδράσεις, οπότε και αναμένεται η αστυνομική παρουσία να είναι αυξημένη.
Το πώς θα συμπεριφερθούν οι μαθητές είναι ένα ακόμη θέμα, αφού σε κάποιες περιπτώσεις οι καθηγητές συνιστούν βέβαια να αποφύγουν τα έκτροπα οι μαθητές, αλλά τους νουθετούν, με τη λογική του μη χείρον βέλτιστον, απλά… να γυρίζουν το κεφάλι από την αντίθετη πλευρά όταν περνάνε από τους επισήμους.
Ε.Δ.

 
Άλλη Σαρία εδώ, άλλη εκεί  


Σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ fm, ο Τσετίν Μάντατζη διαχωρίζει τη Σαρία που ισχύει στη Θράκη με αυτή που εφαρμόζεται στις αραβικές χώρες. Την εφαρμογή του ισλαμικού νόμου στην περιοχή μας, την εντάσσει στο πλαίσιο του παραδοσιακού τρόπου ζωής και την καθημερινότητα των κατοίκων και τάσσεται υπέρ της εφαρμογής της. Ωστόσο, με έμφαση υποστηρίζει ότι: «πρέπει να δούμε το θέμα ότι τα άτομα τα οποία έχουν διοριστεί στις Μουφτίες, είναι άτομα τα οποία δεν είναι αποδεκτά από την κοινωνία. Όλοι το γνωρίζουμε. Είμαστε μια μικρή κοινωνία και, σαφώς, έχει σημασία η ερμηνεία και ποιός την εφαρμόζει».
Ε.Δ.  

 

Δενδροφύτευση   


Σχετικά με την έκταση που δενδροφυτεύτηκε στην περιοχή της Εκτενεπόλ για την ημέρα της Δασοπονίας, ο κ. Αγκόρτσας παραδέχεται ότι ένα μέρος, περίπου το ¼, ανήκει πράγματι σε ιδιώτη, σύμφωνα με μεταβίβαση από την ΚΕΔ. Ωστόσο, τονίζει ότι ο ίδιος δεν το γνώριζε και σε κάθε περίπτωση, εφόσον διευκρινιστούν οι επιμέρους παράμετροι της υπόθεσης, το μόνο που έγινε είναι ότι το τμήμα Πρασίνου καθάρισε την περιοχή που ήταν ένας σκουπιδότοπος και αυτό φαίνεται και από την εικόνα που έχει ακόμη σήμερα η υπόλοιπη έκταση. Σε κάθε περίπτωση, υπογραμμίζει ότι την ευθύνη αναλαμβάνει ο ίδιος και όχι οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας.
Πάντως, παρά το γεγονός ότι έγινε ένα λάθος από πλευράς του δήμου, δεν έγινε και κανένα σκάνδαλο… Στο κάτω κάτω, καθαρίστηκε το οικόπεδο και άρα η περιοχή «γλίτωσε» από ένα σκουπιδότοπο.
Ε.Δ.    

Hoş geldiniz  


Σημαντική εξέλιξη για τη Θράκη το «πράσινο φως» (με τόνους γαλάζιου…) για τη θεώρηση βίζας σε πολίτες 3ων χωρών και κυρίως στους τούρκους. Άλλωστε, αυτό αποτέλεσε και αίτημα όλων των διπλωματούχων της γειτονικής χώρας που πέρασαν από εδώ, αλλά και από όλους τους επαγγελματίες και εμπλεκόμενους του τουρισμού που έχουν σχέση με την Τουρκία.
Με την προϋπόθεση ότι θα εφαρμοστούν τα κριτήρια (η αυστηρότητα των οποίων αναμένεται να διαμορφωθεί στην πράξη) η περιοχή μας μπορεί, πράγματι, να έχει σημαντικά οφέλη από την έλευση των επισκεπτών. Άλλωστε, εδώ μπορούν να εξυπηρετηθούν και από τους γνώστες της γλώσσας.
Πάντως, για τους ξενοδόχους και αυτό είναι σχεδόν καθολικό, το ζήτημα και η επίλυσή του δεν έχουν πολιτική χροιά, παρά μόνο αποτελούν μια θετική εξέλιξη για τις επιχειρήσεις τους.
Ε.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Συνεργαζόμενοι οι δασικοί υπάλληλοι Ο σχεδιασμός για τις δασικές πυρκαγιές αλλάζει. Θα εφα…