Σχόλια 22/03/2012

0
sekap-empros

Εξίσωση: Βορίδης + Άδωνις = Παπαμιχαήλ + Μαντούβαλος
Θωμάς Βουγιουκλής
 

Εξαντλήθηκε!  


Εξαντλήθηκε πολύ γρήγορα – όπως μάθαμε – το ΕΘΝΟΣ της Κυριακής από τα περίπτερα της Ξάνθης.
Αιτία, μάλλον, το δισέλιδο ρεπορτάζ της εφημερίδας για όσα συνέβησαν στο προσκήνιο αλλά και στο παρασκήνιο για την ΣΕΚΑΠ και την μη συμφωνία με τον Ινδικό όμιλο Bomidala που επρόκειτο να την εξαγοράσει.
Το ρεπορτάζ έκανε ο έμπειρος δημοσιογράφος κ. Τελίδης, ο οποίος έχει ασχοληθεί κατά το παρελθόν με το θέμα αναλυτικά.
Στο ρεπορτάζ, πέρα από την παράθεση μιας σειράς στοιχείων, των περισσότερων γνωστών, γίνεται αναφορά και σε ευθύνες για το ναυάγιο στη ΣΕΚΕ και προσωπικά στον Αλ. Κοντό, λόγω της θέσης που κατέχει στην Συνεταιριστική Επιχείρηση.
«Ε»    

   
Κόρακας κοράκου…  


Πληροφορίες που έφθασαν στην εφημερίδα μας κάνουν λόγο για ευνοϊκή μεταχείριση υπαλλήλου από την αρμόδια Πειθαρχική Επιτροπή.
Μάθαμε ότι ο Πρόεδρος της Επιτροπής, δημόσιος υπάλληλος και ο ίδιος, αντιμετώπισε θετικά την όλη περίπτωση στον «συνάδελφό» του, όπως παγίως και μονίμως γίνεται.
Κατά το λαό μας, που όλα τα είπε, ισχύει το γνωστό γνωμικό «κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει»!
«Ε»    

 
Γιατί αργεί η διάνοιξη;  


Η απόφαση για τη διάνοιξη τμήματος της οδού 4ης Οκτωβρίου 1919 έχει ήδη ληφθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο εδώ και μήνες.
Και παρότι υπάρχει αυτή και έχει δημοσιοποιηθεί, δεν έχει προχωρήσει καθόλου μέχρι στιγμής.
Ως εκ τούτου, εύλογα είναι τα ερωτήματα των περιοίκων της οδού, αλλά και των άμεσα εμπλεκομένων, να πληροφορηθούν πότε επιτέλους θα ξεκινήσει η διαδικασία της διάνοιξης του μικρού τμήματος της οδού 4ης Οκτωβρίου.
«Ε»    

     
Η αλήθεια  


Συζητήθηκε πολύ και ελέχθησαν πολλά για τη λίστα του υπουργείου Επικρατείας που δημοσιεύθηκε πρόσφατα για το ποιες εφημερίδες της επαρχίας δικαιούνται να δημοσιεύουν καταχωρήσεις του δημοσίου. Το είπαμε και το ξαναλέμε:
Το Υπουργείο Εργασίας αξιολογεί κάθε χρόνο τις περιφερειακές εφημερίδες, με βάση την ύλη, την κυκλοφορία, τους νόμιμα απασχολούμενους δημοσιογράφους, την απόδοση του ΦΠΑ, τις υποχρεώσεις απέναντι στα ασφαλιστικά ταμεία κλπ και με βάση τα κριτήρια αυτά δημοσιεύει τη «λίστα» των εφημερίδων που νομιμοποιούνται να δημοσιεύσουν τις κρατικές καταχωρήσεις.
Είπαμε και γράψαμε ότι ενδεχομένως στον έλεγχο να έγιναν παραλήψεις ή λάθη και πως αυτά θα διορθωθούν εν καιρώ.
Όπως γράψαμε ότι η ισχύς της λίστας που βγήκε τον Φεβρουάριο του 2012 θα συνεχίσει να ισχύει μέχρι την έκδοση της νέας λίστας, όποτε αυτό γίνει…
-Περί αλήθειας ο λόγος…
Διότι αρκετά τα ψέματα που ακούστηκαν το διάστημα αυτό για το θέμα.
Με την ευκαιρία, για το νομό Ξάνθης οι εφημερίδες που περιλαμβάνονται στη λίστα του υπουργείου και έχουν δικαίωμα δημοσιεύσεων του δημοσίου είναι οι: ΕΜΠΡΟΣ, Αγώνας, Xanthi News και Φωνή της Ξάνθης.
«Ε»  

 
Επίτιμος διδάκτωρ ΑΠΘ ο ανεπανάληπτος Ρ. Μπενίνι  


Ο διεθνούς φήμης Ιταλός ηθοποιός, σκηνοθέτης και σεναριογράφος, Ρομπέρτο Μπενίνι, θα αναγορευθεί επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Αφορμή για την αναγόρευση στάθηκε η εξαιρετική καλλιτεχνική διαδρομή του καλλιτέχνη καθώς και το πρωτοποριακό εκφραστικό του πνεύμα, σε αρμονικό συνδυασμό με την ιταλική κουλτούρα και τον ιταλικό πολιτισμό. Η τελετή θα λάβει χώρα την Τετάρτη 4 Απριλίου στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα τελετών της Παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ.  

   
Γομαρο-ιστορία  


Συνέχεια στη «θεωρία» των γομαριών έδωσε κατά την ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης ο Αστέριος Ροντούλης του ΛΑΟΣ, αναφερόμενος σε μυστική συμφωνία  εμπράγματων εγγυήσεων με τη Φινλανδία και προκαλώντας το ξέσπασμα του Σωκράτη Ξυνίδη που του αντεπιτέθηκε συνιστώντας του να μη λαϊκίζει.
Ωστόσο, το αυτί του βουλευτή ΛΑΟΣ δεν «ίδρωσε» και ρώτησε δηκτικά τον αν. υπουργό αν τον «τσίμπησε καμία «γουμαρόμυγα».
Στην κόντρα πρωταγωνιστής ήταν και ο Φίλιππος Σαχινίδης που αποκάλεσε συκοφάντη τον Α. Ροντούλη, εις απάντηση της δικής του κατηγορίας περί ψευτών και ψεμάτων.
Ε.Δ.

 

   
Δενδροφύτευση  


Η λέξη και μόνον ένεκα της ιστορίας της έχει πάρει και άλλες διαστάσεις για το δήμο της Ξάνθης ένεκα της πρόσφατης ιστορίας της, με υπόθεση που πλέον έχει οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη.
Φέτος πάντως η δενδροφύτευση δεν είχε «εξωγενείς παράγοντες», μόνο διάθεση από τους μαθητές και τους υπαλλήλους του τμήματος πρασίνου.
Ε.Δ.  

 

 
Εκλογικά σενάρια  


Την ώρα που μετατίθεται από σαββατοκύριακο σε σαββατοκύριακο η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών και όλοι επικαλούνται «αποκλειστικές» πληροφορίες για «κλείδωμα» κάπου στα τέλη του Απρίλη, ή στην αρχή του Μάη ή στα μέσα του Μάη, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τάσσεται υπέρ της παραμονής Παπαδήμου για έναν ακόμη χρόνο, τονίζοντας ότι «οι εκλογές δεν θα διευκολύνουν την κατάσταση» και «ο Παπαδήμος έχει κάνει εξαιρετική δουλειά».
Βέβαια, ο υπουργός ΠΡΟ-ΠΟ δεν είναι ο μόνος που έχει τέτοια άποψη, αν θυμηθούμε και την πρώτη παρέμβαση των «7» που τάσσονταν υπέρ της λήξης της θητείας του τεχνοκράτη πρωθυπουργού.
Από την άλλη Σαμαράς και λοιποί ευνοημένοι από τη σύγχρονη συγκυρία δεν είναι διατεθειμένοι να αφήσουν την ευκαιρία να πάει χαμένη και να κάτσει καμία «στραβή» που θα στοιχίσει δημοσκοπικά ποσοστά. Είναι πολλές οι πιέσεις, Λουκά…
Ε.Δ.    

 

Τι γκάφα!  


Είναι πραγματικά να απορείς με τη σιγουριά που κεντρικά ΜΜΕ ανακοίνωναν με σιγουριά την προσχώρηση Μάντατζη στη Δημοκρατική Αριστερά, όχι μόνο πριν, αλλά και μετά τη συνεδρίαση της Κ.Ε. του κόμματος!
Ήταν σα να τους λένε ότι «μπα, δεν έγινε…» και αυτοί να μη θέλουν να το πιστέψουν.
Πάντως, έγινε σαφής η άγνοια που υπάρχει κεντρικά στη δράση και το προφίλ των τοπικών οργανώσεων, καθώς και οι πηγές πληροφόρησής τους, αφού όσοι έχουν παρακολουθήσει έστω και στοιχειωδώς τη στάση της τοπικής οργάνωσης της ΔΗΜΑΡ, ανεξάρτητα από το αν ή αν δεν εισηγήθηκε ο Φ. Κουβέλης, θα ήταν σχεδόν αδύνατο να αναμένουν συναίνεση στην υποδοχή Μάντατζη, μιας και εδώ έχουν σε στενή παρακολούθηση σε όλο αυτό το διάστημα την πολιτική πορεία του ανεξάρτητου βουλευτή. Αυτή και εκτίμησαν ότι δεν συνάδει με το πρόσωπο ανανέωσης και εναλλακτικής αριστεράς, που έχουν τεθεί ως τα «στοιχήματα» του κόμματος.
Ε.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Ερώτηση που ζητά απάντηση Ερώτηση από τακτικό αναγνώστη της στήλης για ένα σοβαρό θέμα της…