Σχόλια 15/03/2012

0
kommata_copy

Κοινωνική συμφωνία απέναντι στο ΠΑΣΟΚ: κι ώρα καλή στην πρύμνη τους κι αέρα στα πανιά τους!


Κόμματα και κομματίδια


Στις φετεινές εκλογές για την ανάδειξη της νέας κυβέρνησης, εκτός των γνωστών μεγάλων κομμάτων, θα λάβουν μέρος και πολλά μικρότερα.
Για πρώτη φορά εδώ και αρκετά χρόνια, θα έχουμε τόσα πολλά κόμματα υποψήφια να μπουν στη βουλή.
Εκτός των ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, Δημοκρατική Αριστερά, Δημοκρατική Συμμαχία, το ΛΑΟΣ, τους Οικολόγους, έχουμε τις νέες κομματικές πρωτοβουλίες του Πάνου Καμμένου, της Λούκας Κατσέλη και Χ. Καστανίδη, την Χρυσή Αυγή, το Άρμα του Γ. Δημαρά και κάποιο που μας ξεφεύγει!
Όντως λοιπόν σε προεκλογική περίοδο μικροί και μεγάλοι ετοιμάζονται για τις εκλογές.
Πάντως, εκτός από τους παραπάνω σχηματισμούς θα υπάρξουν τελικά και άλλα συνήθως από τον ακροαριστερό χώρο.
Θα τα δούμε όλα αυτά σε λίγο αναλυτικά.
«Ε»      

 

 
Θετική εξέλιξη  


Η είδηση είναι σοβαρή και την επισημάναμε με χθεσινό μας δημοσίευμα: «Φεύγει ο αμίαντος από την Ξάνθη – Αντικαθίσταται και ο τελευταίος αμιαντοσωλήνας στην πόλη».
Πρόκειται όπως γίνεται αντιληπτό για μια πολύ σοβαρή και ιδιαίτερη απόφαση της ΔΕΥΑΞ στην κατεύθυνση επίλυσης ενός χρόνιου προβλήματος.
Δηλαδή με απλά λόγια, σε λίγες ημέρες δεν θα υπάρχει ούτε ένα μέτρο σωλήνας νερού από αμίαντο στην πόλη.
Η αντικατάσταση είχε ξεκινήσει εδώ και χρόνια και ολοκληρώνεται σύντομα με το έργο στην οδό Βλαχοπούλου που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Χαιρετίζουμε την ενέργεια της διοίκησης της ΔΕΥΑΞ και ευελπιστούμε παρόμοια θετικά νέα να έχουμε συνέχεια.
Διότι ως γνωστόν η ΔΕΥΑΞ είναι μια κορυφαία δημοτική επιχείρηση που εκτός των άλλων είναι συνυφασμένη και με την υγεία των κατοίκων για την προμήθεια υγιεινού και άφθονου νερού.
«Ε»  

 

           
Στρώνει ο καιρός  


Με αίσθημα ανακούφισης δεχτήκαμε όλοι την βελτίωση του καιρού. Είμαστε στα μέσα Μαρτίου και όλα δείχνουν πλέον ότι η Άνοιξη είναι δίπλα μας.
Αφήνουμε τον χειμώνα που ιδιαίτερα φέτος μας ταλαιπώρησε όλους πάρα πολύ, υποχρεώνοντάς μας να βάλουμε το χέρι βαθειά στην τσέπη για πετρέλαιο και ξύλα.
Ήταν ο χειμώνας που περάσαμε από τους πλέον κρύους εδώ και πολλά χρόνια.
«Ε»    

 

«Κοινωνική Συμφωνία» τελικά  


Τελικά δημιουργήθηκε όπως αναμενόταν και η  «Κοινωνική Συμφωνία», το νέο κόμμα Λούκας Κατσέλη- Χάρη Καστανίδη.
Το κόμμα, το οποίο μέχρι εχθές αποκαλούσαν περιπαιχτικά από ορισμένους ΛΟΥΚΑ.ΝΙΔΗΣ πήρε σάρκα και οστά εχθές, το πλήρες όνομά του είναι «”Κοινωνική Συμφωνία για την Ελλάδα στην Ευρώπη” και έχει ως έμβλημα δυο ιστιοπλοϊκά πανιά (γαλάζιο και κίτρινο).
Η διακήρυξη υπογράφεται, από 243 μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με αρκετούς διαγραφέντες βουλευτές στις τάξεις του και τη στήριξη πολλών που όμως αποφεύγουν να πολιτευθούν όπως ο Σπύρος Κουβέλης.
Η καινοτομία του βέβαια είναι το δισυπόστατο της ηγεσίας του. “Το κόμμα δεν θα είναι αρχηγοκεντρικό, ούτε πρωθυπουργοκεντρικό, όπως θα φανεί και από την ιδρυτική διακήρυξη, κι εγώ θα έχω έναν ελάχιστο ρόλο σε αυτό” είχε δηλώσει ο Χάρης Καστανίδης.
Πάντως γεγονός είναι ότι συγκεντρώθηκαν στο νέο κόμμα (που έχει αρκετά στοιχεία της ιδρυτικής του ΠΑΣΟΚ) πολλά στελέχη από το στενό περιβάλλον του Γ. Παπανδρέου.      

 

Δ. Δασκαλόπουλος: «Αδιέξοδη η εμμονή σε συνταγές λιτότητας»  


Στην ανάγκη στροφής της ευρωπαϊκής πολιτικής αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος.
Μιλώντας σε 40 ξένους δημοσιογράφους που φιλοξενούνται στην Αθήνα, ο κ. Δασκαλόπουλος τόνισε ότι το ελληνικό οικονομικό πρόβλημα έχει ευρωπαϊκή διάσταση, σημειώνοντας ότι η ευρωπαϊκή πολιτική θα πρέπει να περάσει από τη λιτότητα στην ανάπτυξη.
«Πιστεύω ότι τούτη τη φορά η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της αφού πάρθηκαν με ευρεία πολιτική συναίνεση. Το ελληνικό πρόβλημα όμως είναι και ευρωπαϊκό» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Στα πλαίσια αυτά, ο κ. Δασκαλόπουλος επισήμανε ότι «η επιμονή στις συνταγές λιτότητας είναι αδιέξοδη πολιτική για την Ευρώπη και σκληρή για τους λαούς της», προσθέτοντας ότι για να ξεφύγουμε από την ύφεση «πρέπει να στοχεύσουμε σε πολιτικές για την ανάπτυξη που θα δώσουν νέα δυναμική στην ευρωπαϊκή ενότητα και το ευρωπαϊκό όραμα και ελπίδα στους πολίτες της».    

 

Χίλια μπράβο  


Τις καλύτερες εντυπώσεις κέρδισαν οι υλοτόμοι των περιοχών Δημαρίου και Κοτύλης που βοηθούσαν αδιάκοπα τους πυροσβέστες, προκειμένου να σβήσουν την πυρκαγιά που έκαιγε στην ορεινή περιοχή επί 11 μέρες. Όλοι όσοι χρειάστηκε να εμπλακούν στην κατάσβεση της φωτιάς στα τέλη του Νοέμβρη θέλησαν να τονίζουν ιδιαίτερα κατά τη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας το συγκινητικό ενδιαφέρον. την εθελοντική συμμετοχή και την καίρια βοήθεια που παρείχαν, καθώς ήταν αδύνατο να εντοπιστούν τα μονοπάτια από κάποιον που δε γνώριζε την περιοχή.
Και βέβαια, όπως ανέφερε και ο διοικητής της Πυροσβεστικής η αποστολή ήταν εξαιρετικά επίπονη και επικίνδυνη. Εύγε!
Ε.Δ.

 

 
Μικρές… λεπτομέρειες


  Στην προληπτική συνδρομή που παρέχει η αστυνομική διεύθυνση Ξάνθης αναφέρθηκε ο διευθυντής κ. Γκοδοσίδης κατά τη σύσκεψη, ωστόσο να ληφθεί υπόψη από τους αρμόδιους το σχόλιό του ότι: «δύσκολα βρίσκεται αρμόδιος φορέας τα σαββατοκύριακα»… Αυτό που κάνει ιδιαίτερη και εξαιρετικά κρίσιμη τη συμμετοχή κάποιου στην Πολιτική προστασία είναι η ευθύνη και η ανάγκη έγκαιρης επέμβασης.
Η θεομηνία δεν κλείνει ραντεβού.
Ε.Δ.

 

 
Έχουν «σκάσει» με τον Επίτροπο  


Το ζήτημα του ελέγχου των δαπανών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τον Επίτροπο και τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα τέθηκε για άλλη μια φορά από τους τοπικούς άρχοντες με αφορμή τη σύσκεψη για την πυροπροστασία. Συγκεκριμένα, από πλευράς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης γνωστοποιήθηκε ότι ο δήμος Αβδήρων παρείχε τη συνδρομή του για το σύστημα πυρασφάλειας προκειμένου να λειτουργήσουν οι κατασκηνώσεις την περσινή καλοκαιρινή περίοδο και θέλησε πέρα από αυτό να στηρίξει και οικονομικά τις κατασκηνώσεις, ωστόσο ο Επίτροπος «μπλόκαρε» την ευγενική προσφορά κι έτσι μείναμε με την καλή πρόθεση και το χρέος από τη δαπάνη που υλοποιήθηκε…
Ε.Δ.

 

 
«Κακά» λόγια


  Από τα παραλειπόμενα της σύσκεψης ευθυμία προκάλεσε το σχόλιο του Μανόλη Τσέπελη προς την αρχαιολογική υπηρεσία για τα διαδικαστικά προβλήματα και τις καθυστερήσεις που προκαλεί όταν εμπλέκεται σε κάποια εργασία, ιδιαιτέρως για το προηγούμενο διάστημα που επι μακρό η ΛΑ εφορία λειτουργούσε χωρίς προϊστάμενο, όταν είπε: «αν μπλέξει κανείς μ’ εσάς ‘κάηκε’»…
«Μη λέτε τέτοια… ρήματα εδώ μέσα», ήταν και η εύστοχη απάντηση της κ. Χατζηπροκοπίου.
Ε.Δ.    

 

Νομός «παστός»  


«Παστό» κάναμε το νομό, είπε ο Φώτης Καραλίδης αναφερόμενος στην ποσότητα αλατιού που χρειάστηκε για να αντιμετωπιστεί ο δύσκολος χειμώνας, το χιόνι στα ορεινά και να εξασφαλιστεί η διάνοιξη των δρόμων. 560 τόνους αλάτι έριξε μόνο η Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης και άλλους πόσους ο δήμος Ξάνθης. «Ακόμη άσπροι είναι οι δρόμοι», είπε ο Φώτης Καραλίδης.
Ε.Δ.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Συνεργαζόμενοι οι δασικοί υπάλληλοι Ο σχεδιασμός για τις δασικές πυρκαγιές αλλάζει. Θα εφα…