Σχόλια 14/03/2012

0
neoellinas

Αν πάρουμε την 7η δόση θα κάνουμε 8 τα θαύματα του κόσμου;
Θωμάς Βουγιουκλής


Ο νεοέλληνας  


Έκπληκτη η κοινή γνώμη της χώρας παρακολουθεί δύο τελευταίες περιπτώσεις ξεφτίλας του Ελληνικού κράτους.
Η πρώτη αφορά την κομπίνα υπαλλήλων του ΙΚΑ που τους απέδωσε 30 εκ. ευρώ! σε διάστημα 9 χρόνων αλλά και την κομπίνα χιλιάδων Ελλήνων που παρίσταναν τους ανάπηρους για να παίρνουν σύνταξη!!
Εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο μάζευαν οι αετονύχηδες Ελληναράδες, κοροϊδεύοντας την πατρίδα τους και στερώντας πόρους από τους πραγματικούς άπορους και ανάπηρους.
Κομπίνα στην κομπίνα, πορεύτηκε όλα αυτά τα χρόνια ο νεοέλληνας που ένα είχε στο νου, πώς να ξεγελάσει το κράτος!
«Ε»

Ιράν, πετρέλαιο, αύξηση, Ελλάδα  


Δεν προλαβαίνει να πάρει μια μικρή αύξηση το αργό πετρέλαιο στον ΟΠΕΚ και αμέσως ανεβαίνει η τιμή της βενζίνης και του πετρελαίου στη χώρα μας.
Έχει καταντήσει μια μονότονη υπόθεση που επαναλαμβάνεται κάθε τόσο με την ίδια τακτική, πάντα εις βάρος του καταναλωτή!
«Ε»  

 

Νέα αποχή δικηγόρων  


Νέα διήμερη αποχή από τα καθήκοντά τους πραγματοποιούν Πέμπτη και Παρασκευή οι δικηγόροι όλης της χώρας.
Τα αιτήματά τους γνωστά, διότι είναι τα ίδια εδώ και μήνες.
«Ε»  

 

Αιτήσεις στη Ν.Δ.


  Πρόσκληση να υποβάλουν αιτήσεις για υποψήφιοι βουλευτές καλεί τους ενδιαφερόμενους η Νέα Δημοκρατία.
Μάλιστα τους δίνει μικρό περιθώριο, μόνον λίγες ημέρες για να καταθέσουν το βιογραφικό τους.
Ευκαιρία λοιπόν για φιλόδοξους νέους πολιτευτές να ξεδιπλώσουν τις φιλοδοξίες τους και να διεκδικήσουν την υποψηφιότητά τους και στη συνέχεια την ψήφο των συμπολιτών τους.
-Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν λοιπόν.
«Ε»      

 

Μία ολόκληρη χώρα μετακομίζει


  Προετοιμάζεται να μετακομίσει μια ολόκληρη χώρα, λόγω της κλιματικής αλλαγής που προκαλεί την αύξηση της στάθμης του Ειρηνικού ωκεανού. Πρόκειται για το μικρό νησιωτικό κρατίδιο του Κιριμπάτι στον Ειρηνικό που  σχεδιάζει να αγοράσει γη στα νησιά Φίτζι προκειμένου να μεταφέρει εκεί ολόκληρο τον πληθυσμό του.
Το υπουργικό συμβούλιο του κρατιδίου αυτού, με πληθυσμό μόλις 103.000 κατοίκους, ενέκρινε πρόταση για την αγορά 24.280 στρεμμάτων στα νησιά Φίτζι, σε απόσταση  περίπου 2.250 νότια του Κιριμπάτι με σκοπό την μελλοντική μετακόμιση όλης της χώρας.
Οι 32 ατόλες που συγκροτούν το αρχιπέλαγος του Κιριμπάτι βρίσκονται πάνω στον ισημερινό κι έχουν υψόμετρο μόλις λίγων μέτρων, με αποτέλεσμα να βουλιάζουν τα νησιά κατά δύο χιλιοστά το χρόνο. Και μάλιστα όπως προβλέπουν οι κλιματολόγοι, το φαινόμενο θα επιταχυνθεί τις επόμενες δεκαετίες και θα καλυφθούν εντελώς από το θαλασσινό νερό.
Έτσι λοιπόν, οι κάτοικοι φροντίζουν από τώρα να προετοιμαστούν για το μέλλον. Μια μετακόμιση είναι δύσκολη υπόθεση, πόσω μάλλον όταν πρόκειται για μια ολόκληρη χώρα.  

 

 
Εξευτελισμός Ελληνίδας σε αεροδρόμιο  


Σε έναν απίστευτο εξευτελισμό καταγγέλλει ότι υποβλήθηκε Ελληνίδα που ζει στην Ιρλανδία από την αεροπορική εταιρεία Aer Lingus. Η Δρ Χρύσα Δισλή, που ζει στο Κόρκ της Ιρλανδίας από το 1998, επέστρεφε στην Ιρλανδία από την Βαρκελώνη όπου είχε πάει για ολιγοήμερες διακοπές με το σύζυγο και τη 10χρονη κόρη τους.
Όταν πήγαν για να κάνουν check in οι πράκτορες της αεροπορικής εταιρείας επέμεναν να συμπληρώσει 2 τεστ. Το ένα ήταν τεστ ελληνικών και το άλλο αγγλικών!
Όταν διαμαρτυρήθηκε λέγοντας ότι δεν είχαν όλα αυτά καμία νομική βάση για το πόσο καλά μιλάει και τις 2 γλώσσες η εταιρεία κατέβασε τις αποσκευές της από το αεροπλάνο!
Όταν ζήτησε εξηγήσεις η απάντηση ήταν: “Αυτό το κάνουμε γιατί πολλοί άνθρωποι από την χώρα σας (Ελλάδα) έχουν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα!
Η κα Δισλή δεν είχε άλλη επιλογή και αναγκάστηκε να κάνει τα τέστ για να μπορέσει να ταξιδέψει. Η εταιρεία αρνήθηκε να της δώσει αντίγραφα των τεστ όμως αυτή τα φωτογράφισε κρυφά και ετοιμάζεται να προσφύγει στη δικαιοσύνη.
Η αξιοπιστία της χώρας βρίσκεται στο ναδίρ κι όπως πάντα, την πληρώνουν άδικα οι πολίτες, εντός και εκτός συνόρων.  

 

         
Υποψήφιος με το ΛΑΟΣ θα είναι Ο Γ. Παπαμιχαήλ  


Την προσχώρηση του γιού της Αλίκης Βουγιουκλάκη και του Δημήτρη Παπαμιχαήλ,  Γιάννη, στο ΛΑΟΣ ανακοίνωσε ο πρόεδρος του κόμματος, Γιώργος Καρατζαφέρης.
«Τον Γιάννη τον γνωρίζω από μικρό παιδί, από την εποχή που έκανα παρέα με τους γονείς του. Είναι ένας αγωνιστής. Ένας άνθρωπος που μπορεί και αντιμετωπίζει τα προβλήματα της ζωής, ένας νέος άνθρωπος που μπορεί να μιλήσει στα νέα παιδιά. Πιστεύω ότι από το ψηφοδέλτιο της Β΄ Αθηνών θα μπορέσει να δώσει ένα μήνυμα προς τη νεολαία όλης της Ελλάδας. Γιάννη καλώς ήλθες», δήλωσε ο κ. Καρατζαφέρης, καλωσορίζοντας τον κ. Παπαμιχαήλ στα ψηφοδέλτια της Β΄ Αθηνών.
Από την πλευρά του ο Γιάννης Παπαμιχαήλ ευχαρίστησε τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ για την τιμή που του έκανε και την εμπιστοσύνη που του έδειξε.
«Ξέρετε όλοι ότι αυτή η απόφασή μου δεν ήταν μια απόφαση που την πήρα μέσα σε μία μέρα. Σκέφτηκα πάρα πολύ και σίγουρα μέτρησε και το γεγονός ότι ο Πρόεδρος ήταν και στενός φίλος της οικογένειάς μου. Πιστεύω ότι χρειάζονται νέα άτομα στο Κοινοβούλιο, με νέες ιδέες, με όραμα, για να ξεπεράσουμε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε τώρα».  

 

Κύριε δήμαρχε ακούστε τους δημότες σας!


 Βροχή πέφτουν τα τηλέφωνα στην εφημερίδα μας από συνδημότες μας οι οποίοι ζητούν να τους δώσουμε τηλέφωνα για να παραγγείλουν φτηνή πατάτα. Και βρισκόμαστε στη δύσκολη θέση να πληροφορούμε τον κόσμο ότι αυτό που έγινε ήταν μεμονωμένο και αφορούσε μόνο τους υπαλλήλους της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης και δεν μπορούν να κάνουν παραγγελίες.  Κι αυτό που ρωτάνε και ξαναρωτάνε είναι γιατί ο δήμος μας δεν κάνει τίποτε όπως άλλοι δήμοι. Εμείς σας τα λέγαμε κ. Δήμαρχε! Ο κόσμος έχει ανάγκη, ο κόσμος ζητά από σας να ενεργοποιηθείτε και σεις κάνετε την πάπια και ενδιαφέρεστε «τι θα πουν τα μαγαζιά». Μήπως ν’ ακούγατε τι λένε και τι θέλουν οι δημότες σας; Υπάρχει μεγάλη ανάγκη κ. δήμαρχε ….Κάντε κάτι!
Μ.Ξ.

Πραγματικά προκαλεί εντύπωση πόσο «χοντρόπετση» είναι η δημοτική αρχή


 Μα να μην  ευαισθητοποιείται τόσο καιρό ν’ ανταποκριθεί στο αίτημα των δημοτών της ν’ αγοράσουν φτηνά προϊόντα από παραγωγούς. Υπάρχουν και φτωχοί στην πόλη κ. δήμαρχε, υπάρχουν άνεργοι, συνταξιούχοι με συντάξεις των 300 ευρώ. Ζητούν κάτι να κάνετε και σεις κωφεύετε χρησιμοποιώντας δικαιολογίες για νομικά ζητήματα και τρέχα γύρευε… Δηλαδή οι άλλοι δήμοι που το κάνουν παρανομούν; Αλλά τι να λέμε τώρα; Μήπως ποια κοινωνική δομή έχει για τους δημότες ο δήμος Ξάνθης; Γιατί δεν αναλαμβάνει πρωτοβουλία το Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης να μαζέψει τις παραγγελίες. Μόνο με εκδηλώσεις, βραβεύσεις και εκδρομές δεν χορταίνουν οι συνταξιούχοι του ΚΑΠΗ κ. Παπασταματίου. Θέλουν και καμιά πατάτα και κανένα φασόλι…ή φτηνό λάδι… Γίνετε λοιπόν και κατ’ ουσία αυτό που λέει το νομικό πρόσωπο που διευθύνεται: Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης!
Μ.Ξ.    

 

Ανανέωση ζήτησε ο Σαμαράς  


Ανανέωση στα γαλάζια ψηφοδέλτια ζήτησε ο Αντώνης Σαμαράς, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η αλλαγή της Κ.Ο. του κόμματος που θα προκύψει μετά τις εκλογές αποτελεί «στοίχημα» για την παράταξη. Από τη μια βέβαια η ανανέωση είναι αναπόφευκτη, αφού μόλις 62 βουλευτές έχουν παραμείνει στους κόλπους της ΝΔ, και σε αυτούς προστίθενται οι άλλοι 5 «μετανιωμένοι, που ψήφισαν τους εφαρμοστικούς νόμους του Μνημονίου. Αυτοί όλοι θα είναι αυτοδίκαια υποψήφιοι στις επικείμενες, ωστόσο το ζήτημα για «νέο αίμα» ξεκινά από εκεί και πέρα και συναρτάται αφενός στο ποιους «νέους» θα εμπιστευτεί και αφετέρου στο βαθμό συσπείρωσης που θα υπάρξει ώστε να υπάρξουν τα περιθώρια επιλογής για τον πρόεδρο της ΝΔ. Όλα αυτά αναμένεται να ξεκαθαρίσουν τις επόμενες ημέρες, αφού με εγκύκλιο έχει τεθεί η Πέμπτη το απόγευμα ως καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης υποψηφιοτήτων.
Οπότε η ΝΔ «χορεύει» και επίσημα σε έντονους προεκλογικούς ρυθμούς.
Να σημειωθεί ότι προϋπόθεση που έθεσε ο Σαμαράς για την αξιολόγηση των αιτήσεων των πρώην βουλευτών είναι να υποβάλουν και δήλωση παραίτησης από το δικαίωμα δικαστικής διεκδίκησης οποιουδήποτε ποσού από αναδρομικώς οφειλομένων αναπροσαρμογών της βουλευτικής αποζημίωσης.
Ε.Δ.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Θ’ ακολουθήσει δεύτερο μέρος Για τους πολλούς φίλους που έχουν συναισθηματική σχέση με τη …