Σχόλια 09/03/2012

0

Στην κατάλληλη στιγμή ήρθε ο Μπαμπινιώτης, τώρα που μας τελείωσαν οι λέξεις γι’ αυτά που συμβαίνουν

Οι «λοχαγοί» με τον Βενιζέλο


 Ανακοινώθηκε και επίσημα ότι οι φερόμενοι και ως λοχαγοί, υφυπουργοί Σαχινίδης, Ξυνίδης, Μπόλαρης, Μωραΐτης, Δριβελέγκας, Πεταλωτής και Όθωνας, πως αποφάσισαν να στηρίξουν την υποψηφιότητα Βενιζέλου.
Έτσι, στις εσωκομματικές εκλογές αρχίζει και διαμορφώνεται το όλο κλίμα που μέχρι στιγμής δείχνει Βενιζέλο.
Επειδή όμως εκλογές είναι, ας περιμένουμε. Θυμάστε εξάλλου τι έπαθε η Ντόρα από το Σαμαρά.
«Ε»    

 

Ελληνική Τράπεζα Επενδύσεων  


Το υπουργείο Ανάπτυξης προωθεί το σχέδιο που αφορά τη δημιουργία Τράπεζας Επενδύσεων στην Ελλάδα στα πρότυπα της γερμανικής KfW.
Έτσι, προχθές προχώρησε στη σύσταση ειδικής επιτροπής για τη μελέτη ίδρυσης και λειτουργίας της τράπεζας.
Η τράπεζα θα έχει ως αντικείμενο την χρηματοδότηση μεγάλων έργων υποδομής και μεγάλων ιδιωτικών επενδύσεων μέσω των εμπορικών τραπεζών. Μάλιστα η κρατική γερμανική τράπεζα KfW και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων προτίθενται να βοηθήσουν την Ελλάδα με την παροχή τεχνογνωσίας στην ίδρυσή της.
«Ε»

Ρευστότητα  


Ότι είναι ρευστό το προεκλογικό κλίμα στη χώρα μας, ε, αυτό είναι φανερό δια γυμνού οφθαλμού.
Γι’ αυτό και δεν πρέπει κάποιοι να βιάζονται για να βγάλουν συμπεράσματα για ποσοστά και πρωτιές. Η κάλπη τι θα βγάλει είναι άγνωστο και κάποιοι θα ξαφνιαστούν πάρα πολύ αν εμπιστεύονται τις δημοσκοπήσεις για να βγάλουν συμπεράσματα.
Την δε ρευστότητα του εκλογικού σώματος την επαυξάνουν και οι ζυμώσεις που γίνονται για τους υποψηφίους. Ποιοι θα πάνε και που.
«Ε»  

Μπράβο ΑΠΟΕΛ!  


Μια μαγική νύχτα έζησαν οι Έλληνες σε Κύπρο και Ελλάδα που παρακολούθησαν τον αγώνα του ΑΠΟΕΛ το βράδυ της Τετάρτης.
Η ομάδα της Κύπρου κέρδισε 1-0 στην κανονική διάρκεια, πήγε το παιγνίδι στην παράταση και από κει στα πέναλτυ όπου ο τερματοφύλακας Διονύσης Χιώτης απέκρουσε δύο στη σειρά!
Έτσι, ο ΑΠΟΕΛ πήρε την μεγάλη πρόκριση επί της Λυών και συμπεριλαμβάνεται στους «οκτώ» του επόμενου γύρου.
Στους ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για την χαρά και την ικανοποίηση που μας έδωσαν.
-Μπράβο τους!
«Ε»
ΦΩΤΟ: xiotis (ΔΙΑΦΟΡΕΣ)  

Έρχονται κατασχέσεις μισθών και συντάξεων  


Στην κατάσχεση μισθών και συντάξεων άνω των 1.000 ευρώ καθώς και τραπεζικών καταθέσεων χωρίς κανένα όριο μπορεί να προχωρήσει το Δημόσιο για να εισπράξει από τους φορολογούμενους τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.
Όπως επισημαίνεται στον Οδηγό του υπουργείου Οικονομικών απαγορεύεται η επιβολή κατάσχεσης επί μισθών, συντάξεων ή ασφαλιστικών βοηθημάτων εφόσον το ποσό αυτών είναι κάτω από 1.000 ευρώ το μήνα.
Αν ο μισθός, η σύνταξη ή το βοήθημα υπερβαίνει συνολικά το ποσό των 1.000 ευρώ, τότε μόνο θα επιτρέπεται η κατάσχεση του 25%, υπό την προϋπόθεση ότι το ποσό που απομένει δεν είναι μικρότερο από 1.000 ευρώ.  

 

Δήλωση μέσω TAXISnet για όσους έχουν εισοδήματα πάνω από 15.000 ευρώ  


Υποχρεωτικά μέσω του TAXISnet θα υποβάλουν από φέτος τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος οι μισθωτοί, με ετήσιο εισόδημα πάνω από 15.000 ευρώ, σύμφωνα με το σχέδιο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.
Επιπλέον, ηλεκτρονικά θα υποβάλουν τις δηλώσεις τους και οι συνταξιούχοι με ετήσιο εισόδημα πάνω από κάποιο όριο, το οποίο αναμένεται να καθοριστεί.
Στόχος είναι από το 2013 όλες οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος να υποβάλλονται ηλεκτρονικά προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες διασταυρώσεων των στοιχείων των εισοδημάτων των φορολογούμενων. Ηδη πάντως οι ελεύθεροι επαγγελματίες υποβάλλουν τις δηλώσεις τους ηλεκτρονικά.
Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται από τον Απρίλιο να ξεκινήσει την αποστολή του ΕΤΑΚ 2009 προς τους ιδιοκτήτες ακινήτων. Ειδοποιήσεις της εφορίας αναμένεται να φθάσουν σε 370.000 φορολογούμενους που υποχρεούνται να καταβάλουν φόρο.    

 

           
Πόσο θα κόστιζε η ελληνική χρεοκοπία;  


Μεγαλύτερο του 1 τρισ. ευρώ θα ήταν το κόστος μιας ελληνικής χρεοκοπίας και εξόδου της χώρας από το ευρώ, διαπιστώνει μελέτη του τραπεζικού λόμπι IIF. Η μελέτη επιχειρεί να ποσοτικοποιήσει τις επιπτώσεις μιας ανεξέλεγκτης ελληνικής χρεοκοπίας.
Οι άμεσες ζημιές από τις επενδύσεις στα ελληνικά ομόλογα υπολογίζονται στα 73 δισ. ευρώ. Οι ζημιές για την ΕΚΤ εκτιμώνται στα 177 δισ. ευρώ, δηλαδή ξεπερνούν το 200% της κεφαλαιακής της βάσης. Η πρόσθετη στήριξη που θα χρειάζονταν η Πορτογαλία και η Ιρλανδία υπολογίζεται στα 380 δισ. ευρώ σε ορίζοντα 5ετίας. Η πρόσθετη βοήθεια που θα χρειάζονταν η Ισπανία και η Ιταλία εκτιμάται στα 350 δισ. ευρώ.
Λόγω του πανικού στις αγορές, η ΕΚΤ θα καλούνταν να αυξήσει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, που σήμερα ανέρχεται στα 219 δισ. ευρώ. Οι ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών θα ανέρχονταν με ευκολία στα 160 δισ. ευρώ, με τις κυβερνήσεις να είναι αναγκασμένες να παράσχουν το μεγαλύτερο μέρος από τα κεφάλαια αυτά.
Συνολικά, το εκτιμούμενο κόστος φτάνει το 1 τρις, 359 εκατ. ευρώ!
«Με δεδομένο το οικονομικό τραύμα, είναι δύσκολο να φανταστούμε ότι η Ελλάδα μπορεί να παραμείνει ενεργό μέλος της Ευρωζώνης στο ενδεχόμενο μιας ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας» συμπληρώνουν οι συντάκτες της μελέτης. Αν βέβαια συνεχίσει να υπάρχει η ευρωζώνη μετά απ’ αυτό…  

 

 
Δεν θα κάνουν μειώσεις μισθών τα «Πλαστικά Θράκης»


Να μια αξιέπαινη χειρονομία που αποδεικνύει ότι υπάρχουν και σωστοί επιχειρηματίες που παρότι ο νόμος τους δίνει το δικαίωμα να μειώσουν τους μισθούς των εργαζομένων στην επιχείρησή τους,   οι ίδιοι δεν το εκμεταλλεύονται. Και αναφέρομαι στον κ. Χαλιορή και στα «Πλαστικά Θράκης». Όπως έμαθα ήρθε ο ίδιος ο υιός Χαλιορής στο εργοστάσιο στην Ξάνθη και είπε στους εργαζόμενους ότι η επιχείρηση δεν προτίθεται να κάνει μειώσεις μισθών. Τα «Πλαστικά Θράκης» παρά την κρίση έχουν αύξηση του τζίρου τους κατά 16%. Είναι μια δυναμική εταιρεία με εξαγωγές σε πολλές χώρες. Το γεγονός όμως ότι δεν φρόντισε να εκμεταλλευτεί το δικαίωμα που της δίνει ο νόμος και να μειώσει το μισθολογικό της κόστος αυξάνοντας τα κέρδη της είναι σίγουρα μια κίνηση με πολύ θετικό πρόσημο και επίσης μια σωστή επιχειρηματική κίνηση, καθώς συμβάλλει στην εργασιακή ειρήνη αλλά και αποτελεί κίνητρο αποδοτικότητας για τους εργαζόμενους.
Μ.Ξ.  

 

Εν αναμονή του φυσικού αερίου στο Κολυμβητήριο


Στον απόηχο όλου αυτού του ντόρου που έγινε με τις καταγγελίες Μαζαράκη – Βορίδη για εγκατάλειψη, ελλιπή φύλαξη και καταστροφές στο Κολυμβητήριο Ξάνθης έχουμε να πούμε και κάτι που αν μη τι άλλο δείχνει τη βούληση του δήμου Ξάνθης να επαναλειτουργήσει το Κολυμβητήριο. ΟΙ δήμος ως γνωστός έχει καταθέσει εδώ και μήνες και μετά από παραίνεση της αντιπολίτευσης πρόταση στη ΔΕΠΑ να κάνει μια προσφορά για σύνδεση του Κολυμβητηρίου με το δίκτυο φυσικού αερίου μέσης πίεσης ώστε να μειωθεί το κόστος θέρμανσης που είναι ο βασικότερος λόγος που έκλεισε το Κολυμβητήριο. Οι πληροφορίες λοιπόν λένε ότι η ΔΕΠΑ εξετάζει την πρόταση του δήμου Ξάνθης και δεσμεύτηκε για μια συμφέρουσα (για το δήμο) προσφορά.
Περιμένουμε λοιπόν να τη δούμε!
Μ.Ξ.  
 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Συνεργαζόμενοι οι δασικοί υπάλληλοι Ο σχεδιασμός για τις δασικές πυρκαγιές αλλάζει. Θα εφα…