Σχόλια 06/03/2012

0
av-empros

Αυτοοργανώθηκαν οι πολίτες και  πα(τα)τάχθηκαν οι μεσάζοντες…

   
Εντυπωσιακό ξεκίνημα  


Πρώτο Σαββατοκύριακο λειτουργίας του Σούπερ Μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος (πίσω από το ξενοδοχείο Νέστος) και έγινε χαμός.
Χιλιάδες Ξανθιώτες πήγαν εκεί παρακινούμενοι από το νέο αλλά και τις μεγάλες προσφορές δώρων που γίνονταν κάθε μία ώρα!
Εντυπωσιακό ξεκίνημα ομολογουμένως της νέας επιχείρησης.

Πανευρωπαϊκός συνασπισμός κατά Ολλάντ

 

 


 Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει στη Γαλλία η είδηση ότι οι κεντροδεξιοί ηγέτες της Ευρώπης με επικεφαλής την κ. Μέρκελ (Μ. Μόντι, Μ. Ραχόϊ, Ζ. Μ. Μπαρόζο και Ντ. Κάμερον) συμφώνησαν τον άτυπο αποκλεισμό του Γάλλου σοσιαλιστή υποψήφιου για την προεδρία, Φρανσουά Ολλάντ.
Συμφώνησαν να θέσουν σε καραντίνα τον κ. Ολλάντ, να μην συναντηθούν μαζί του, ούτε καν να αναφέρονται σ’ αυτόν, ώστε να πριμοδοτηθεί ο Ν. Σαρκοζί. Και έτσι να συνεχίσει απρόσκοπτα η Ευρωπαϊκή πορεία προς την αιώνια σταθεροποίηση, δηλαδή η διαχείριση της οικονομίας δια της ύφεσης και της λιτότητας.
Όμως αυτό διέρρευσε και τώρα τρέχουν και δεν φθάνουν, διαψεύδοντας και προσπαθώντας να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα, γιατί με τις πρακτικές αυτές κατάφεραν το αντίθετο αποτέλεσμα, να πριμοδοτήσουν τον σοσιαλιστή υποψήφιο.
Γιατί οι λαοί – και κυρίως οι μεσογειακοί λαοί – συνήθως την παίρνουν στραβά την υπαγόρευση. Πόσο μάλλον οι Γάλλοι που ήδη νοιώθουν ταπεινωμένοι με την πολιτική της υποτέλειας στη Γερμανία που ακολουθεί ο Σαρκοζί…  

Το πάρτι στα ΕΛ.ΠΕ. συνεχίζεται


 Στην εποχή των παχιών αγελάδων εξακολουθούν να ζουν οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Πετρέλαια με μισθούς που σήμερα φαντάζουν εξωπραγματικοί, συγκρινόμενοι με τους αντίστοιχους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, όπως διαμορφώθηκαν λόγω του μνημονίου.
Ενδεικτικά, βοηθός σερβιτόρου αμείβεται με 4.500 ευρώ τον μήνα, παίρνει 4.700 ευρώ δώρο Χριστουγέννων, ενώ έχει και μπόνους 14.000 ευρώ, το οποίο δεν υπόκειται σε κρατήσεις. Οι ετήσιες μικτές απολαβές του ανήλθαν έτσι στις 73.856 ευρώ.
Υπάρχουν στην εταιρεία ανειδίκευτοι εργάτες με μισθό 4.350 ευρώ τον μήνα, μπόνους 13.700 ευρώ και ετήσιες απολαβές 78.417,69 ευρώ, ενώ στο ίδιο…πνεύμα είναι και οι μισθοί αποθηκάριων, φυλάκων και οδηγών. Φύλακας των ΕΛ.ΠΕ. έχει μηνιαίο μισθό 4.553,48 ευρώ, πήρε δώρο Χριστουγέννων 5.163,08 ευρώ και μπόνους 14.441 ευρώ, με το ετήσιο εισόδημά του να ανέρχεται στα 83.723,82 ευρώ.
Οδηγός φορτηγού έχει ετήσιες αποδοχές 72.517,99 ευρώ από τα οποία τα τα 13.995,17 ήταν μπόνους και χειριστής – ρυθμιστής έχει εισόδημα 128.557,92 με μπόνους 20.422,59.
Τέλος, ο γενικός διευθυντής διυλιστηρίων έλαβε το 2011 199.083,02 ευρώ, με τον μισθό του να διαμορφώνεται στις 14.169,10 ευρώ και το δώρο Χριστουγέννων στις 15.458 ευρώ.

Τα δάκρυα ενός Τσάρου

 


 Με δάκρυα στα μάτια επιστρέφει στο Κρεμλίνο για τρίτη προεδρική θητεία ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Περισσότεροι από εκατό χιλιάδες υποστηρικτές του κατέκλυσαν τη μεγάλη πλατεία έξω από το Κρεμλίνο πανηγυρίζοντας . «Σας υποσχέθηκα ότι θα νικήσουμε. Νικήσαμε. Ζήτω η Ρωσία» είπε ο Πούτιν και δάκρυα κυλούσαν στα μάγουλά του.
Η επιστροφή Πούτιν στο Κρεμλίνο αλλάζει τα δεδομένα και σηματοδοτεί την έντονη διεθνή παρουσία μιας ισχυρής Ρωσίας που θα συνδιαμορφώσει τις εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο.

Έρχεται το “κίνημα του αρνιού”  


Μετά την απήχηση που είχε το “κίνημα της πατάτας” σε όλη την Ελλάδα και το ισχυρό μήνυμα που έστειλαν οι πολίτες πως ενωμένοι μπορούν να παρέμβουν στην αγορά εξοστρακίζοντας τους μεσάζοντες και ρίχνοντας τις τιμές, σειρά έχει το “κίνημα του αρνιού”.
Το κίνημα του αρνιού ξεκίνησε από το Γαλάτσι με τον Δήμαρχο Κυριάκο Τσίρο, να έχει ήδη έρθει σε επαφή με κτηνοτρόφους της Νάξου και να έχει συμφωνήσει για την αγορά 3.000 αμνοεριφίων με τιμή 6 έως 7 ευρώ το κιλό, έναντι 11 με 12 ευρώ που θα φτάσει στα καταστήματα.
Απ’ ότι φαίνεται και αυτό το κίνημα θα γιγαντωθεί το επόμενο διάστημα σ’ όλη τη χώρα καθώς το πασχαλινό τραπέζι θα είναι φέτος ένας γολγοθάς για τα εισοδήματα των περισσότερων Ελλήνων…  

Άρχισε η προεκλογική εκστρατεία στο ΠΑΣΟΚ  


Δειλά δειλά και με χαμηλούς τόνους, άρχισε η προεκλογική εκστρατεία στο ΠΑΣΟΚ.
Οι δύο υποψήφιοι, Παπουτσής και Βενιζέλος, έχουν αρχίσει την καμπάνια τους χωρίς τυμπανοκρουσίες και κυρίως μέσω τρίτων προσώπων, βουλευτών και πολιτικών φίλων.
Η επιτυχία του PSI και η διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους, προβάλλεται από τη μία πλευρά, ως προσωπικό επίτευγμα του υπουργού Οικονομικών, ενώ δεν αποκλείεται και η περίπτωση της συγκυβέρνησης με τη Ν.Δ. μετά τις εκλογές.
Από την άλλη πλευρά, διαφαίνεται μια προσπάθεια προσέγγισης με τους διαγραφέντες βουλευτές και ένα άνοιγμα προς τα αριστερά με ταυτόχρονη απόρριψη συγκυβέρνησης με τη ΝΔ.
Για το έργο του στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο πρώην υπουργός το μόνο που βρήκε να πει είναι το πόσο ήπια ήταν τα χημικά που χρησιμοποιήθηκαν, κατά τη διάρκεια της θητείας του, εναντίον των πολιτών!  

 

Σήμερα τα σπουδαία για τη ΣΕΚΑΠ


 Σήμερα είναι μια κρίσιμη μέρα για τη ΣΕΚΑΠ αφού έχει προγραμματιστεί η γενική συνέλευση των μετόχων. Σύμφωνα με πληροφορίες μας οι εργαζόμενοι των δύο σωματείων αλλά και ο συνεταιρισμός που έχει το 8% είχαν συνάντηση με τον βούλγαρο εκπρόσωπο του ινδικού ομίλου Bommidala και κάπου τα …βρήκαν με τον νέο αγοραστή αφού πήραν τη δέσμευση για διασφάλιση των θέσεων εργασίας αλλά σ’ ότι αφορά το μισθολογικό τους τα πράγματα είναι αδιευκρίνιστα προς το παρόν. Το σίγουρο είναι ότι θα πρέπει να ξεχάσουν τους μισθούς που έπαιρναν καθώς τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Σ’ ότι αφορά τη ΣΕΚΕ εκεί υπάρχει μια διάσταση απόψεων και δεν έχουν καταλήξει σε κάποια συμφωνία καθώς η ΣΕΚΕ θέλει να πουλήσει τις μετοχές της και να δεσμευτεί αλλά ο ινδός είναι μάλλον απρόθυμος να αγοράσει …
Μ.Ξ.        

 

Αντισυνταγματική η διακοπή ρεύματος


 Και με τη βούλα του Συμβουλίου της Επικρατείας θα γλυτώσουν τη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος όσοι δεν πλήρωσαν το χαράτσι για τα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ
Η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε ότι είναι συνταγματική η επιβολή του ΕΕΤΗΔΕ γιατί έχει θεσπιστεί για προσωρινό διάστημα (2 ετών) και δεν είναι μόνιμη, ενώ αντισυνταγματική κρίθηκε η διάταξη του νόμου 4021/11 με την οποία προβλέφθηκε ως κύρωση για όσους δεν πληρώνουν το «χαράτσι» η διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος.
Νέα δικαστική συνέχεια θα δοθεί για το «χαράτσι» στα ακίνητα με προσφυγή που θα υποβληθεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
Μ.Ξ.    

 

Αυτοδυναμία ποτέ ξανά  


Το σκηνικό της μεταπολίτευσης που έχει καταρρεύσει φέρνει την πολιτική σκηνή αντιμέτωπη με την αναπόφευκτη πλέον πρόκληση μιας κυβέρνησης συνεργασίας. Η πραγματικότητα αυτή εισβάλει βίαια σε μία χώρα, όπου η κουλτούρα της κυβερνητικής αυτοδυναμίας είναι βαθιά ριζωμένη, μαζί με τα επακόλουθά της, όπως τη στείρα αντιπολίτευση, τον αυταρχισμό, τον έλεγχο των υψηλόβαθμων διοικητικών θέσεων κλπ.
Τώρα όμως, οι επικεφαλής των κομμάτων που θα επιτύχουν να μπουν στη Βουλή (όσα και αν θα είναι τελικά αυτά) θα πρέπει να βρουν τη φόρμουλα της συνεργασίας. Και αν για ακόμη μια φορά επιλέξουν να το κάνουν με τις λογικές των ανταλλαγμάτων και των πολιτικά «ανώδυνων» επιλογών… ζήτω που καήκαμε.
Ε.Δ.    

 

Νέα αποχή  


Συνέχιση των κινητοποιήσεων κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη «δίκαιη δίκη» αποφάσισε η Ολομέλεια των πρόεδρων των Δικηγορικών Συλλόγων, η οποία συνήλθε στη Θεσσαλονίκη. Οι δικηγόροι απέχουν χθες και σήμερα από τα καθήκοντά τους, όπως και το διήμερο 15-16 Μαρτίου.
Θα επανασυγκληθεί η Ολομέλεια των προέδρων στην Αθήνα στις 17 Μαρτίου 2012, προκειμένου να καθορίσει τη στάση του σώματος.
Δε το βάζουν «κάτω» οι δικηγόροι, που μάλλον θα αναδειχθούν ο κλάδος με τις περισσότερες ημέρες κινητοποιήσεων, μετά και την 15νθήμερη αποχή που πρόσφατα ολοκληρώθηκε.
Οι υποθέσεις βέβαια συνεχίζουν να «φουσκώνουν» τα συρτάρια των δικαστηρίων, από τις συνεχείς αναβολές, ενώ ενδεικτική είναι η αύξηση των αδειών που χορηγούνται καθημερινά σε δικηγόρους για να δικάσουν, λόγω του κινδύνου παραγραφής.
Ε.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Περί οδησήμανσης πάλι Ιδού κι άλλο ένα θέμα που καλείται ν’αντιμετωπίσει η παρούσα δημοτικ…