Σχόλια 02/03/2012

0
real_estate_mixanikoi_xartes

Μετάφραση: Είναι όλοι Έλληνες = (?)  Its all Greek to me!!!
Θωμάς Βουγιουκλής    

Ελληνικό φαινόμενο


Το ελληνικό δημόσιο έχει στην κατοχή του χιλιάδες ακίνητα σε όλη τη χώρα.
Άλλα έχει αξιοποιήσει και άλλα όχι και ρημάζουν. Κι ενώ έχει ακίνητα, πληρώνει εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο!
Αυτό το αδιανόητο για άλλη χώρα της Ευρώπης, είναι ο  κανόνας για την Ψωροκώσταινα που προτιμάει να νοικιάζει αντί ν’ αξιοποιεί τη δική της ακίνητη περιουσία.
«Ε»    

 

Ποιοι παίρνουν πάνω από 5.000 ευρώ στο δημόσιο


Τους λειτουργούς του δημοσίου τομέα και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) οι οποίοι αμείβονται με ποσά μεγαλύτερα των 5.000 ευρώ, γνωστοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, με έγγραφο που διαβίβασε στη Βουλή.
Όπως προκύπτει από το έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών πρόκειται για τους εξής:…
-Πρόεδρος της Δημοκρατίας (σ.σ. πρόσφατα ανακοίνωσε ότι παραιτείται της αποζημίωσης),
-Πρόεδρος (παραιτήθηκε) και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Αναπληρωτές Υπουργοί, Υφυπουργοί, Βουλευτές και Γενικοί Γραμματείς Υπουργείων.
-Πρόεδροι και Αντιπρόεδροι των Ανεξάρτητων Διοικητικών Αρχών.
-Δικαστικοί Λειτουργοί από το βαθμό του Προέδρου Πρωτοδικών και κύριο προσωπικό του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους από το βαθμό του Δικαστικού Αντιπροσώπου Α΄Τάξης.
-Διπλωματικοί Υπάλληλοι που υπηρετούν στο εξωτερικό.
-Γιατροί ΕΣΥ με βαθμό Διευθυντή και υπηρεσία άνω των 25 ετών.
-Μέλη ΔΕΠ Πανεπιστημίων και μέλη Ε.Π. ΤΕΙ που συμμετέχουν σε ερευνητικά προγράμματα.
-Δήμαρχοι Δήμων με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων.
-Γενικοί Γραμματείς Περιφερειών και Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.
-Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων
-Διοικητές ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΔΥΠΕ
-Πρόεδρος ΕΟΤ
-Γενικός Διευθυντής και Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής ΟΔΔΗΧ.

 

     
Άνθρακας ο θησαυρός με το εκατομμύριο


 Κι εκεί που όλοι πιστέψαμε ότι επιτέλους πιάστηκε στα πράσα κάποιος βουλευτής με το ζεστό χρήμα στα χέρια, τελικά αποδείχθηκε άνθρακας ο θησαυρός.
Το εκατομμύριο ήταν του συζύγου της Ν. Μπακογιάννη, δηλωμένο στο Πόθεν Έσχες της προέδρου της ΔΗ.ΣΥ. και η μεταφορά του στο Λονδίνο έγινε με νόμιμο τρόπο. Άδικα οι κορώνες απ’ όλες τις πτέρυγες του κοινοβουλίου που ζητούσαν την κεφαλή του «άγνωστου» για μέρες βουλευτή επί πίνακι.
Όχι όμως και τόσο άδικα και αθώα,  καθώς μέσα στο θόρυβο που δημιουργήθηκε, σε συνδυασμό με τη χαλάρωση του τριημέρου,  πέρασε στα ψιλά γράμματα ή θάφτηκε εντελώς ο εξωδικαστικός συμβιβασμός που έγινε με τη Siemens που κλείνει την υπόθεση χωρίς να μάθουμε ποτέ ποιοι πήραν μίζες από τη γερμανική εταιρεία.
Ταυτόχρονα, ψηφίστηκαν και όλοι οι επώδυνοι εφαρμοστικοί νόμοι του Μνημονίου ΙΙ με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς σοβαρές αντιδράσεις αφού όλοι έψαχναν τον εκατομμυριούχο βουλευτή φάντασμα.  

 

 
Δημοψήφισμα στην Ιρλανδία  


Προς δημοψήφισμα για το νέο δημοσιονομικό σύμφωνο, βαδίζει η Ιρλανδία, σύμφωνα με την ανακοίνωση του πρωθυπουργού της  χώρας Έντα Κένι..
Αυτό που καλούνται να αποφασίσουν οι Ιρλανδοί είναι αν θα εισάγουν με νόμο τον “χρυσό κανόνα” ισοσκελισμένου προϋπολογισμού, που εάν δεν γίνεται σεβαστός η χώρα θα βρίσκεται αυτομάτως εκτεθειμένη στην αντιμετώπιση κυρώσεων. Υπενθυμίζεται πως οι 25 από τους 27 αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ (διαφώνησαν η Βρετανία και η Τσεχία) τάχθηκαν υπέρ του νέου ευρωπαϊκού δημοσιονομικού συμφώνου. Το σύμφωνο αυτό θα εφαρμοστεί στις 17 χώρες μέλη της Ευρωζώνης, όπως και στις άλλες χώρες της ΕΕ που το επιθυμούν.
Αν και ο ιρλανδός πρωθυπουργός εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο λαός “θα ψηφίσει εμφατικά ‘ναι’” ωστόσο η χώρα απέρριψε δύο φορές στο παρελθόν ευρωπαϊκές συνθήκες (της Νίκαιας το 2001 και της Λισαβόνας το 2008).
Για την Ελλάδα βέβαια ούτε λόγος για δημοψήφισμα στο ζήτημα αυτό. Εδώ αμφισβητείται ακόμα και το δικαίωμα του ελληνικού σε εθνικές εκλογές…    

 

Δήμας: Ανοιχτό το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων  


Η Ελλάδα δεν παραιτήθηκε ποτέ των αξιώσεών της για το συνολικό ύψος των πολεμικών χρεών της Γερμανίας προς τη χώρα μας τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας απαντώντας σε αντίστοιχη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Σήφη Βαλυράκη. Ο υπουργός υποστήριξε ότι παρά την πρόσφατη απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης υπέρ της Γερμανίας το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων παραμένει ανοιχτό.
Συγκεκριμένα ανέφερε ο κ. Δήμας ότι «η Ελλάδα λαμβάνοντας υπόψιν τις εκάστοτε συγκυρίες στις διμερείς και διεθνείς σχέσεις και συνεκτιμώντας τις νομικές, ανθρωπιστικές και άλλες παραμέτρους του ζητήματος, εγείρει τακτικά το θέμα στο πλαίσιο διμερών συναντήσεων μεταξύ ανωτάτων στελεχών των εκάστοτε κυβερνήσεων και υπηρεσιακών επαφών μεταξύ των αρμοδίων υπουργείων».
Και στο ζήτημα αυτό, όπως και στην ΑΟΖ η Ελλάδα εφαρμόζει την πολιτική του «δεν παραιτούμαι από το δικαίωμά μου αλλά ούτε και το ασκώ». Ένα δικαίωμα όμως που δεν ασκείται, με το πέρασμα του χρόνου ατονεί…      

 

Τηλεοπτική εμφάνιση  Φανουράκη  


Σε ζωντανή σύνδεση μεγάλου καναλιού το Σάββατο με το χώρο κατασκευής των αρμάτων του ξανθιώτικου καρναβαλιού εμφανίστηκε ο Μανώλης Φανουράκης, με τη βασίλισσα Εμινέ στο πλάι του για να προβάλει (υποτίθεται) το καρναβάλι και να προσκαλέσει τους τηλεθεατές να επισκεφθούν την πόλη.
Αντ’ αυτού όμως ο Φανουράκης επέλεξε να αναφερθεί στα προβλήματα που ανέκυψαν από την απόφαση του στρατού να μη διαθέσει τζιπ για τη μεταφορά των αρμάτων. Και μάλιστα έκανε απαράδεκτα απαξιωτικές αναφορές στα Ίμια που ούτε στο πνεύμα της ημέρας ταίριαζαν ούτε τιμούσαν τον αιρετό εκπρόσωπο της πόλης.
Ο αντιδήμαρχος Ξάνθης αντί να διαφημίσει την πόλη και να προσελκύσει επισκέπτες όπως θα όφειλε, χρησιμοποίησε τον πολύτιμο τηλεοπτικό χρόνο που του δόθηκε για να δείξει μια εικόνα μιζέριας και εμπάθειας.
Ευτυχώς που υπήρχε δίπλα του η πανέμορφη Εμινέ που τίμησε το ρόλο της με το χαμόγελό της και τη θετική αύρα που εξέπεμπε…  

 

Καταλήψεις σε λύκεια  


Από την αρχή της –κουτσής- αυτής εβδομάδας ξεκίνησαν αντιμνημονιακές καταλήψεις σε λύκεια της πόλης μας, χωρίς να εντάσσονται σε ένα πανελλαδικό ρεύμα μαθητικών διαμαρτυριών. Προχθές υπό κατάληψη τέλεσαν το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ, καθώς και το 1ο λύκειο, ενώ χθες με κατάληψη συνέχισαν τα ΕΠΑΛ και το 4ο Λύκειο. Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης εκτίμησε ότι μαθητές έχουν σχέσεις με κομματικούς χώρους που οργανώνουν αυτές τις πρωτοβουλίες. Ενδεικτικό αυτής της εκτίμησης είναι ότι οι πορείες που πραγματοποιήθηκαν τη χθεσινή και προχθεσινή ημέρα είχαν περιορισμένη συμμετοχή.
Ε.Δ.  

 

Παραγραφή ούτως ή άλλως  


Μπορεί οι μοναχοί και η δικαστής Μαρία Ψάλτη να καταδικάστηκαν με φυλάκιση 6 μηνών έκαστος για παράβαση καθήκοντος με ηθική και φυσική αυτουργία αντιστοίχως, ωστόσο η υπόθεση βαίνει προς παραγραφή, αφού, αν και θα ασκηθεί αναίρεση από την πλευρά των συνηγόρων τους στον Άρειο Πάγο, αυτή δε θα προλάβει να εκδικαστεί και να οδηγήσει σε δικαστική απόφαση μέχρι και τις 21 Απριλίου, οπότε και επέρχεται η παραγραφή.
Ενδιαφέρον στοιχείο της υπόθεσης αποτελεί το γεγονός ότι μεταβλήθηκε από το Πενταμελές Εφετείο ο χρόνος τέλεσης της πράξης από τις 21.4.04, οπότε και πραγματοποιήθηκε η επίμαχη διάσκεψη σε ένα μήνα αργότερα, ώστε να στοιχειοθετηθεί η παράβαση καθήκοντος, η καθυστέρηση δηλαδή της προέδρου πρωτοδικών για την έκδοση της απόφασης.
Και για τις δύο πλευρές πάντως, αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι ότι το αδίκημα θα παραγραφεί υπό το βάρος της καταδικαστικής απόφασης.
Ε.Δ.  

 

Βγήκε η προκήρυξη για την μελέτη του δρόμου στο Δημάριο


 Τρισήμιση μήνες μετά την έγκριση από την 2η Επιτροπή Καθοδήγησης (συνεδρίασε την Παρασκευή 18/11 στις Σέρρες) και την ένταξη της χρηματοδότησης της μελέτης για τη διάνοιξη του δρόμου του Δημαρίου στο διασυνοριακό πρόγραμμα «AcceNet» η Εγνατία έβγαλε την προκήρυξη για την σύμβαση εκπόνηση μελέτης με θέμα:«Εκπόνηση της οριστικής γεωλογικής μελέτης και των γεωτεχνικών αξιολογήσεων – μελετών στο τμήμα “Σμίνθη – Εχίνος” του Κάθετου Άξονα 70 “Ξάνθη – Εχίνος – Ελληνοβουλγαρικά σύνορα”- Κωδικός Αναφοράς 5159».
Όπως πληροφορηθήκαμε από την Εγνατία ο διαγωνισμός θα γίνει στις 11 Απριλίου.
Η μελέτη είναι προϋπολογισμού 300.391 ευρώ
Μ.Ξ.    

 

Πάρε κόσμε φτηνά τρόφιμα…Απ’ την παραγωγή στην κατανάλωση


Κερδίζει έδαφος το «κίνημα της πατάτας» της πρωτοβουλίας που ξεκίνησε από εθελοντές στην Πιερία οι οποίοι ήρθαν σε επαφή με πατατοπαραγωγούς του Νευροκοπίου που είχαν τόνους πατάτα αδιάθετη στις αποθήκες τους και παραμέρισαν τους μεσάζοντες πουλώντας μέσα σε λίγο χρόνο 24 τόνους με 25 λεπτά το κιλό. Το εγχείρημα είχε τόση επιτυχία που… στο κίνημα της πατάτας μπαίνουν κι άλλοι παραγωγοί όπως οι ριζοπαραγωγοί από τις Σέρρες, οι παραγωγοί φασολιών από την Καστοριά.
Η κρίση…ιδέες κατεβάζει!!!
Μ.Ξ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Δημοτικές απορίες Ο πρωινός φίλος που μου τηλεφώνησε και μου έκανε την ερώτηση φαινόταν ότ…