Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Skoda Ξάνθη: Γυμναστική αντί προπόνησης

Skoda Ξάνθη: Γυμναστική αντί προπόνησης

0

Το κρύο δεν επέτρεψε στους ποδοσφαιριστές να ακολουθήσουν το πρόγραμμα

Τραυματίας ο Μαρκόφσκι – αγώνας δρόμου για την αποθεραπεία του        

Το τσουχτερό κρύο κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας και οι ιδιαίτερα δυνατοί άνεμοι που φυσούσαν στην περιοχή του Αθλητικού Κέντρου της Skoda Ξάνθη στα Πηγάδια, επέφεραν αλλαγές στο πρόγραμμα της ξανθιώτικης ομάδας.
Αν και οι ποδοσφαιριστές και το προπονητικό επιτελείο συγκεντρώθηκαν κανονικά για τη διεξαγωγή της προπόνησης, ο Μαρίνος Ουζουνίδης βλέποντας ότι τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα εμπόδιζαν στη διεξαγωγή των ασκήσεων με τον επιθυμητό τρόπο, σε συνεννόηση με το προπονητικό επιτελείο αποφάσισε να αλλάξει το πρόγραμμα. Έτσι, αντί προπόνησης στο γήπεδο οι παίκτες μεταφέρθηκαν στο γυμναστήριο του συλλόγου όπου έκαναν ασκήσεις ενδυνάμωσης με βάρη και τα άλλα όργανα γυμναστικής, ενώ ο Έλληνας τεχνικός βρήκε την ευκαιρία να αναλύσει κάποια θέματα τακτικής ενόψει του επερχόμενου αγώνα με τον Παναθηναϊκό.  
Τραυματίας ο Μαρκόφσκι  
Τα απρόοπτα πάντως δεν έλειψαν από τη χθεσινή ημέρα, καθώς ο Μάρκο Μαρκόφσκι αισθάνθηκε ενοχλήσεις σε παλαιότερο τράβηγμα στους προσαγωγούς κι έτσι έμεινε εκτός ακολουθώντας ατομικό πρόγραμμα. Το ιατρικό επιτελείο έπεσε με «τα μούτρα» επάνω στον τραυματισμό του Μαρκόφσκι σε μία προσπάθεια να αποθεραπευτεί ταχύτερα, ώστε να τεθεί στη διάθεση του Μαρίνου Ουζουνίδη για τον αγώνα με το «τριφύλλι». Με την ελπίδα να… κοπάσει η ένταση του αέρα, παίκτες και τεχνικό επιτελείο ανανέωσαν το ραντεβού τους για σήμερα το απόγευμα, όπου εάν το επιτρέψει ο καιρός η προπόνηση θα γίνει κανονικά στο γήπεδο, ενώ θα διαπιστωθεί και το αν ο Σέρβος επιθετικός θα μπορέσει να πάρει μέρος στο ομαδικό πρόγραμμα.
Εξάλλου για τον κυριακάτικο αγώνα με τον Παναθηναϊκό δεν υπολογίζονται οι τιμωρημένοι Βάλλας και Ντάνι και μία ενδεχόμενη απουσία του Μαρκόφσκι θα επιφέρει επιπλέον πρόβλημα στον καταρτισμό της 11άδας και των πλάνων της Skoda Ξάνθη.
* Ο Δημήτρης Σουάνης που συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες μ’ αυτήν που αντίκρισε την περασμένη Κυριακή στο παιχνίδι με τον Άρη θα εκτίσει την ποινή του στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Κέρκυρα για την 24η αγωνιστική.  
Ανθυπασπιστής ο Κατόνγκο!  
Μπορεί να λείπει σχεδόν ένα χρόνο από τη Skoda Ξάνθη, όμως ο Κρίστοφερ Κατόνγκο με τις επιδόσεις και τα κατορθώματα του βρίσκεται συνεχώς στην επικαιρότητα. Έχοντας σημειώσει εκπληκτικές εμφανίσεις που συνοδεύτηκαν με τρία γκολ, ο πρώην παίκτης της ξανθιώτικης ομάδας οδηγεί την Εθνική Ομάδα της Ζάμπια ψηλά στη διοργάνωση του «Copa Africa», όπου έφτασε μέχρι τα ημιτελικά, ενώ χθες το βράδυ αγωνιζόταν με αντίπαλο τη Γκάνα για μία θέση στον τελικό της διοργάνωσης.
Η συνεισφορά του Κατόνγκο που είναι και αρχηγός της Εθνικής της πατρίδας του, είχε ως αποτέλεσμα την προαγωγή του ποδοσφαιριστή από απλό στρατιώτη σε Ανθυπασπιστή του στρατού της Ζάμπια!
Εκπρόσωπος του στρατού της Ζάμπια ανακοίνωσε χθες ότι: «Ο πρόεδρος της δημοκρατίας της Ζάμπια και αρχηγός του στρατού της χώρας Μίχαελ Σάτα, προβίβασε τον Κρίστοφερ Κατόνγκο από στρατιώτη στον βαθμό του Ανθυπασπιστή, ως επιβράβευση της προσφοράς του στην Εθνική Ομάδα». Στη συνέχεια ο εν λόγω εκπρόσωπος έκανε αναφορά στην πορεία του Κατόνγκο στο ποδόσφαιρο και φυσικά ανέφερε τη Skoda Ξάνθη, που ήταν ο προηγούμενος σταθμός της καριέρας του 29χρονου μεσοεπιθετικού, ο οποίος πλέον αγωνίζεται στην ομάδα «Χέναν» στο πρωτάθλημα Κίνας!    

   
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στην πόρτα της εξόδου ο Πογέτ μετά τον αποκλεισμό στην Τιφλίδα

Δύσκολη η παραμονή του Ουρουγουανού προπονητή Η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου λύγισε στα πέ…