Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Πού …πάτε χωρίς αλυσίδες;

Πού …πάτε χωρίς αλυσίδες;

0
pagetos_3-empros

Δυο αυτοκίνητα απεγκλώβισε προχθές η Πυροσβεστική στο δρόμο προς το Δασικό χωριό

Δεν είχαν αλυσίδες και βγήκαν από το δρόμο. «Ο δρόμος είναι επικίνδυνος λόγω του παγετού και χρειάζεται προσοχή», λέει ο διοικητής της Πυροσβεστικής Ξάνθης

«Ξινή» και άκρως …παγωμένη τους βγήκε η βόλτα στο βουνό για ν’ απολαύσουν τη χιονισμένη φύση! Κι αυτό γιατί βασίστηκαν στις δυνατότητες του ΤΖΙΠ 4Χ4 που οδηγούν οι δύο φίλοι και υποβάθμισαν τη χρησιμότητα των αλυσίδων!

Χωρίς αλυσίδες …γλίστρησαν και έπεσαν σε χαντάκι
Ένα 47χρονος και ένας 40χρονος την Τρίτη 31 Ιανουαρίου οδηγώντας ένα ΤΖΙΠ 4Χ4 κατευθύνονταν στο Δασικό χωριό. Η περιοχή είναι χιονοσκέπαστη και ο δρόμος ολισθηρός λόγω του παγετού. Δεν ήταν εφοδιασμένοι με αλυσίδες και έτσι σε σημείο οδικού δικτύου της περιοχής Καλιθέα – Δασικό χωριό το όχημα γλίστρησε και εξετράπη από το δρόμο και έπεσε σε χαντάκι. Η χιονόπτωση ήταν σφοδρή και ο οδηγός και ο συνεπιβάτης του εγκλωβίστηκαν στο όχημα. Στο μεταξύ η ώρα ήταν περίπου 4 και σε λίγο θα άρχιζε να νυχτώνει και επειδή είχε πολύ ψύχος υπήρχε κίνδυνος να κινδυνεύσει η υγεία τους αν έμεναν για αρκετή ώρα εκεί.

Τους απεγκλώβισε η πυροσβεστική
Ο επιβάτης Π.Ν. ειδοποίησε τηλεφωνικά την πυροσβεστική και άμεσα κινητοποιήθηκε ένα πυροσβεστικό όχημα τύπου 4Χ4 UNIMAC με 3 άντρες οι οποίοι σε συνεργασία με άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος  Σταυρούπολης απεγκλώβισαν τον οδηγό και τον επιβάτη αλλά και το όχημα και λιγο μετά γύρισαν στην Ξάνθη.

Όχι στους …παλικαρισμούς
Τη στιγμή που γίνονταν η επιχείρηση απεγκλωβισμού ένα άλλο όχημα στο ίδιο σημείο επίσης χωρίς αλυσίδες, λόγω της ολισθηρότητας του δρόμου ο οδηγός έχασε τον έλεγχο και εξετράπη της πορείας του κι αυτό…Έτσι οι πυροσβέστες που ήταν ακόμη εκεί βοήθησαν και αυτό τον οδηγό(μ’ ένα σμπάρο δυο τρυγόνια) και δεν χρειάστηκε να φύγουν και να επανέλθουν για νέο απεγκλωβισμό. Πάντως το θέμα είναι σοβαρό αν και από τους οδηγούς δεν αντιμετωπίζεται με τη δέουσα σοβαρότητα κα αυτό φαίνεται ότι ξεκινούν για βόλτες στο βουνό χωρίς αλυσίδες ενώ γνωρίζουν ότι υπάρχει χιόνι και παγετός!. Γι αυτό το λόγο ο Διοικητής της Πυροσβεστικής κ. Γενιτζές εφιστά την προσοχή στους οδηγούς και στους λάτρεις του βουνού να μην κάνουν …παλικαρισμούς και πρώτα να ενημερώνονται για την κατάσταση του δρόμου από την αστυνομία και να έχουν πάντοτε μαζί τους αλυσίδες!

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ανοίγει από ώρα σε ώρα το taxisnet για τις φορολογικές δηλώσεις 2024

Προσυμπληρωμένες δηλώσεις για μισθωτούς και συνταξιούχους – Ποιοι θα πρέπει να κάνουν τροπ…