Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Πιάστηκαν δύο νεαροί για σωρεία ληστειών και κλοπών

Πιάστηκαν δύο νεαροί για σωρεία ληστειών και κλοπών

0

«Δραστηριοποιούνταν» σε Ξάνθη, Καβάλα και Θεσσαλονίκη

Ο ένας συνελήφθη μετά από ληστεία σε κατάστημα ψιλικών στην Καβάλα και ο δεύτερος λίγες ώρες μετά στην Ξάνθη

Δύο νεαροί ηλικίας 18 και 17 ετών συνελήφθησαν την Παρασκευή, όταν «τράβηξαν την προσοχή» της αστυνομία, λόγω ληστείας που πραγματοποίησαν σε κατάστημα ψιλικών στην Καβάλα. Ο 17χρονος είχε διαφύγει από το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Στοιχειώδους Εκπαίδευσης Βόλου, στο οποίο βρισκόταν για κλοπές. Σεσημασμένος ήταν και ο 18χρονος.
Ωστόσο, όταν συνελήφθησαν διαπιστώθηκε ότι είχαν επίσης προβεί σε πέντε ακόμη ληστείες, μία απόπειρα ληστείας και έξι κλοπές. Στην τακτική των δραστών ήταν η διαφυγή με οχήματα τα οποία είχαν προηγουμένως κλέψει.

Ανθρωποκυνηγητό στην Καβάλα μετά από ληστεία
Οι δύο νεαροί συνελήφθησαν το πρωί της Πέμπτης από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας και του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης.
Οι δύο δράστες, προσποιούμενοι τους πελάτες, εισήλθαν σε κατάστημα ψιλικών, όπου με την απειλή πιστολιού, που έφερε ο 18χρονος, αφαίρεσαν την τσάντα της 48χρονης ιδιοκτήτριας, η οποία περιείχε το χρηματικό ποσό των 160 ευρώ.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν όλες οι δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, πραγματοποιώντας σχετικές αναζητήσεις, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. να εντοπίσουν στην Καβάλα τους δύο δράστες, οι οποίοι στη θέα των αστυνομικών εγκατέλειψαν το όχημά τους και τράπηκαν σε φυγή. Ακολούθησε πεζή καταδίωξη και λίγο αργότερα οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 17χρονο δράστη, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 120 ευρώ, ενώ ο 18χρονος κατάφερε αρχικά να διαφύγει.

Ο δεύτερος δράστης εντοπίστηκε στην Ξάνθη
Οι αναζητήσεις συνεχίστηκαν από τους αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, καθώς επίσης και από αστυνομικούς γειτονικών νομών, με αποτέλεσμα, λίγες ώρες αργότερα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, να εντοπίσουν στην Ξάνθη, τον 18χρονο δράστη και να τον συλλάβουν. 
Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δύο δράστες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
– ένα πιστόλι κρότου – αερίου
– μία γεμιστήρα
– ένα φυσίγγιο κρότου – αερίου
– δύο κουκούλες
– δύο γάντια
– τρία κινητά τηλέφωνα.

Σε έρευνα, στο σπίτι των δύο δραστών στην Θεσσαλονίκη, βρέθηκε ένα πλαστικό κουτί με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 5,8 γραμμαρίων, το οποίο κατασχέθηκε.

Εμπλοκή των δραστών σε 5 ληστείες, 1 απόπειρα ληστείας και 6 κλοπές
Από την μέχρι στιγμής έρευνα, που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, προέκυψε ότι οι δύο δράστες έχουν διαπράξει τις ακόλουθες ληστείες και κλοπές:
– Κατά το χρονικό διάστημα από 1-1-2012 έως 3-1-2012 διέρρηξαν κατάστημα σε χωριό της Ξάνθης και αφαίρεσαν από το εσωτερικό του, το χρηματικό ποσό των 180 ευρώ.
– Το ίδιο χρονικό διάστημα, αφαίρεσαν ένα δίκυκλο μοτοποδήλατο από συνοικιακή οδό της Ξάνθης.
– Το μεσημέρι της 3-1-2012 αφαίρεσαν από συνοικιακή οδό της Ξάνθης μία δίκυκλη μοτοσικλέτα.
– Τις πρώτες πρωινές ώρες της 9-1-2012, οι δύο δράστες, επιβαίνοντες σε δίκυκλη μοτοσικλέτα, προσέγγισαν 21χρονη ημεδαπή και με την με την απειλή πιστολιού αφαίρεσαν από την κατοχή της ένα κινητό τηλέφωνο, μία φωτογραφική μηχανή και το χρηματικό ποσό των 25 ευρώ.
– Την ίδια ημέρα (9-1-2012), λίγο αργότερα ο 18χρονος εισήλθε σε κατάστημα σούπερ μάρκετ στην Ξάνθη, όπου με την απειλή πιστολιού αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ και στη συνέχεια επιβιβάστηκε στη δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε ο 17χρονος και τράπηκαν σε φυγή.
– Αμέσως μετά, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν τις εισπράξεις από δεύτερο κατάστημα της Ξάνθης, χωρίς όμως να ολοκληρώσουν την πράξη τους.
– Τις πρώτες πρωινές ώρες της 12-1-2012, στη Θεσσαλονίκη, προσέγγισαν 64χρονη ημεδαπή και με την απειλή πιστολιού, που κρατούσε ο 18χρονος, αφαίρεσαν την τσάντα της, η οποία περιείχε διάφορα προσωπικά αντικείμενα. 
– Το βράδυ της 27-1-2012, στη Θεσσαλονίκη, αρχικά ο 18χρονος επιτέθηκε και χτύπησε 33χρονη ημεδαπή και στη συνέχεια ο 17χρονος αφαίρεσε την τσάντα της, που περιείχε ένα κινητό τηλέφωνο.
– Το βράδυ της 29-1-2012, εισήλθαν σε κατάστημα ψιλικών στη Θεσσαλονίκη, όπου με την απειλή πιστολιού, που έφερε ο 18χρονος αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ.
– Τις νυχτερινές ώρες της 1/2-2-2012, αφαίρεσαν από την Θεσσαλονίκη το αυτοκίνητο με το οποίο διέπραξαν την ληστεία στο κατάστημα ψιλικών της Καβάλας, καθώς επίσης και ένα ζεύγος πινακίδες τις οποίες τοποθέτησαν σε αυτό.
– Το ίδιο βράδυ (1/2-2-2012), αφαίρεσαν και δεύτερο ζεύγος πινακίδων από σταθμευμένο αυτοκίνητο στη Θεσσαλονίκη.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας, για τυχόν εμπλοκή των δραστών και σε άλλες περιπτώσεις ληστειών και κλοπών.

Ελένη Διαφωνίδου
elenidfn@yahoo.com

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δύο συλλήψεις για κλοπές σε Δράμα και Αλεξανδρούπολη

«Έκαναν φτερά» χρήματα από επιχείρηση της Δράμας και κερματοθήκη από ένα λεωφορείο του ΚΤΕ…