Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Μπάσκετ: Φουλ για τελικό οι άνδρες της Ασπίδας

Μπάσκετ: Φουλ για τελικό οι άνδρες της Ασπίδας

0
aspida_andres_2012-empros

Μεγάλη νίκη και πρωτιά και για το παιδικό τμήμα

Την πρόκριση στην επόμενη φάση ¨σφράγισε¨ ο «Αρίων»      

Άνοιξε ο δρόμος και η όρεξη της ανδρικής ομάδας της Ασπίδας για τον τελικό της διοργάνωσης του κυπέλλου ΕΚΑΣΑΜΑΘ, μετά την νίκη στον προημιτελικό επί της Ολυμπιάδας Αλεξανδρούπολης με σκορ 65-52.
Η ξανθιώτικη ομάδα μας δεν ξεκίνησε καλά το παιχνίδι. Παίζοντας μέτρια άμυνα και κάνοντας κακές επιλογές στην επίθεση βρέθηκε πίσω στο πρώτο δεκάλεπτο με 18-15. Στον ίδιο ρυθμό κύλησε και το δεύτερο δεκάλεπτο με τους παίκτες της Ασπίδας να μην μπορούν να τρέξουν εύκολα στον αιφνιδιασμό και να μην μπορούν να πάρουν εύκολο σκορ (ημίχρονο 24-26).
Στο τρίτο δεκάλεπτο όμως η εικόνα του παιχνιδιού άρχισε να αλλάζει, με την άμυνα να σφίγγει πάνω στα ατού των αντιπάλων και την επίθεση να γίνεται πιο ουσιαστική.
Αποτέλεσμα ήταν η Ασπίδα να προηγηθεί με 42-40 και να βάλει τις βάσεις για τη νίκη. Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι παίκτες της εμφανίστηκαν βελτιωμένοι σε όλους τους τομείς, επέβαλλαν πλήρως τον ρυθμό τους και έφτασαν στη μεγάλη νίκη-πρόκριση.
Στον ημιτελικό η Ασπίδα θα αντιμετωπίσει εντός έδρας το Σουφλί, γεγονός που αφήνει πολλές ελπίδες, παρότι αγωνίζεται στην Β’ κατηγορία, να βρεθεί στον τελικό της διοργάνωσης!
Ασπίδα Ξάνθης – Ολυμπιάδα Αλεξανδρούπολης 65-52
Δεκάλεπτα: 15-18, 24-26, 42-40, 65-52
* Το άλλο ζευγάρι των ημιτελικών: Αγ. Βαρβάρα Καβάλας – Μακεδόνες Κρηνίδων
* Οι ημερομηνίες των ημιτελικών και του ημιτελικού θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες από την ΕΚΑΣΑΜΑΘ.  
Μεγάλη νίκη και πρωτιά για τους παίδες της Ασπίδας 2001  
Σε ένα παιχνίδι που κυριάρχησε το άγχος, η ένταση και η τακτική από τους δύο πάγκους η ομάδα παίδων της Ασπίδας επικράτησε στο τοπικό ντέρμπι επί του Αρίωνα με σκορ 58-52, σε μία αναμέτρηση που διεξήχθη στο κλεις΄το γυμναστήριο «Αλέξανδρος Μπαλτατζής».
Με αυτή την νίκη διατήρησε το αήττητο παίρνοντας ταυτόχρονα την πρωτιά στον Γ’ όμιλο του πρωταθλήματος παίδων, που θα την οδηγήσει επικεφαλής στην επόμενη φάση.
Ο αγώνας ξεκίνησε νευρικά και για τις δύο ομάδες, με το σκορ να αλλάζει συνεχώς χέρια και το δεκάλεπτο να κλείνει με το φτωχό 12-11 υπέρ των φιλοξενούμενων. Στο δεύτερο δεκάλεπτο το παιχνίδι κύλησε στον ίδιο ρυθμό αλλά κάποιες αργές επιστροφές στην άμυνα και κάποια λάθη πάνω στην αντιμετώπιση των αντίπαλων περιφερειακών επέτρεψαν στον γηπεδούχο να πάρει εύκολο σκορ και να προηγηθεί στο ημίχρονο 28-24.
Στο τρίτο δεκάλεπτο η εικόνα του παιχνιδιού άρχισε σταδιακά να αλλάζει. Οι άμυνες δυνάμωσαν και έγιναν αποτελεσματικές, ωστόσο οι επιθέσεις της Ασπίδας πλέον προσαρμόστηκαν καλύτερα στις άμυνες ζώνης, που επέλεξε να παίξει ο αντίπαλος για σαράντα λεπτά κι έτσι ήρθε ξανά η αλλαγή στο σκορ με βραχεία κεφαλή (40-39).
Στον ίδιο ρυθμό συνεχίστηκε και το τέταρτο δεκάλεπτο με τους παίκτες της Ασπίδας να παίζουν με μεγάλη αυτοπεποίθηση σε άμυνα και επίθεση, να βγάζουν πολύ πάθος και να φτάνουν τελικά στην μεγάλη νίκη με 58-52.
Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν και οι δύο ξανθιώτικες ομάδες καθώς τόσο η Ασπίδα όσο και ο Αρίωνας που κατέλαβε την δεύτερη θέση στον όμιλο προκρίθηκαν στην επόμενη φάση.
Αρίων Ξάνθης – Ασπίδα 2001 Ξάνθης 52-58
Δεκάλεπτα: 11-12, 17-12, 11-16, 13-18.
Ασπίδα 2001 Ξάνθης (Ιωαννίδης Κώστας): Ερμείδης 7, Γεωργιάδης, Κουτρουβέλης, Τσίλογλου, Καργίδης, Τσολακίδης, Πετκίδης 6, Χατζηαντωνίου 6, Μπουραζάνης 4, Βαλασίδης 16(1), Θεμιστοκλής, Πιστόλας 19(1).  
Συνεχίζουν αήττητες οι κορασίδες  
Νίκη που τις διατηρεί στην πρώτη θέση και αήττητες, πέτυχαν οι κορασίδες της Ασπίδας 2001 επί της Ολυμπιάδας Αλεξανδρούπολης με σκορ 54-30. Τα κορίτσια ξεκίνησαν καλά το παιχνίδι και προηγήθηκαν στο πρώτο δεκάλεπτο 14-9, στην συνέχεια όμως κάποια επιπόλαια λάθη στην επίθεση και η χαλάρωση στην άμυνα, έδωσαν το δικαίωμα στις φιλοξενούμενες να κλείσουν το ημίχρονο στην ισοπαλία (24-24).
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με εντελώς διαφορετική εικόνα για την ξανθιώτικη ομάδα, που με συγκέντρωση στην άμυνα και σωστές επιλογές στην επίθεση, έτρεξε ένα επί μέρους σκορ 17-4, χτίζοντας μία διαφορά ασφαλείας (41-28). Το τέταρτο δεκάλεπτο κύλησε στον ίδιο ρυθμό με την Ασπίδα να αποδίδει όμορφο μπάσκετ και να φτάνει στην εύκολη τελικά νίκη με σκορ 54-30.
Ασπίδα 2001 Ξάνθης – Ολυμπιάδα Αλεξανδρούπολης 54-30
Δεκάλεπτα: 14 – 09, 09 – 14, 17 – 04, 14 – 03.
Ασπίδα 2001 Ξάνθης (Καρά Αχμέτ Νεδήμ): Καρατσάνη 6, Ζιώγα 13, Γαρουφαλή 2, Ομέρ Ογλού 8, Αβραμίδου 3, Παπαιωάννου 14, Δελή, Ζάρα, Χιλιώτη, Φίλτσου-Στραγαλλάκη 4, Γκιρκίζα 4.
Ολυμπιάδα Αλεξανδρούπολης (Ρετσίδης): Χατέλου 10, Γιουβανάκη 5, Χαλκιά 1, Παπαδοπούλου 3, Μπουμπουλούδη 2, Κούρτη 2, Κανταρτζή, Μπούτου 1, Τσικουράκη 6, Δαλακούρα, Τσαουσίδου.  
Ήττα για τις γυναίκες της Ασπίδας  
Σε ένα παιχνίδι χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον η ομάδα γυναικών της Ασπίδας γνώρισε την ήττα από την Ένωση Καβάλας με σκορ 56-37. Τα κορίτσια της ξανθιώτικης ομάδας άντεξαν μόνο ένα ημίχρονο στον ρυθμό των φιλοξενούμενων, καθώς η έλλειψη προπονήσεων έγινε φανερή στο δεύτερο, με αποτέλεσμα η διαφορά να διευρυνθεί για την Ένωση, που έφτασε τελικά σε μία άνετη νίκη.
Ασπίδα Ξάνθης – Ένωση Καβάλας 37 – 56
Ασπίδα Ξάνθης (Καρά Αχμέτ Νεδήμ): Γιαννακίδου 6, Βασιλειάδου 3(1), Ψωμαδοπούλου 6(1), Αλεξανδρίδου, Κέλλη, Βράνια 12(1), Γκιρκίζα, Κυρμιζοπούλου 10.    

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τρίτη στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα η Στέλλα Ορφανίδη του ΑΠΟΦΚΑ

Εξασφάλισε την είσοδό της στο Πανεπιστήμιο αν και μαθήτρια της 1ης Λυκείου Μία μεγάλη επιτ…