Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο «Τυχεροί» οι παίκτες της Skoda Ξάνθη

«Τυχεροί» οι παίκτες της Skoda Ξάνθη

0

Γλύτωσαν τα χιόνια λόγω… ρεπό

Πλατέλλας: «Να δικαιώσω τους ανθρώπους που με επέλεξαν»      

Η χθεσινές χιονοπτώσεις και τα έντονα καιρικά φαινόμενα δεν επηρέασαν τη Skoda Ξάνθη καθώς ούτως ή άλλως το πρόγραμμα της χθες είχε ¨ρεπό¨.
Έτσι, την ίδια στιγμή που τα γήπεδα προπόνησης είχαν «ντυθεί» στα λευκά από τα χιόνια, οι ποδοσφαιριστές της ξανθιώτικης ομάδας απολάμβαναν στιγμές χαλάρωσης και ξεκούρασης με τις οικογένειες τους και τις παρέες τους, ενώ γέμισαν τις ¨μπαταρίες¨ ώστε να επιστρέψουν σήμερα στις προπονήσεις για να μπουν στην τελική ευθεία της προετοιμασίας ενόψει του κυριακάτικου αγώνα με τον Παναθηναϊκό.
Στο συγκεκριμένο ματς, ο Μαρίνος Ουζουνίδης θα στερηθεί των υπηρεσιών των Σπύρου Βάλλα και Ρικάρντο Ντάνι, ενώ – εκτός απροόπτου – δεν θα υπάρξουν άλλες απουσίες καθώς δεν υπάρχουν προβλήματα τραυματισμών.
Όσον αφορά τους αντικαταστάτες των τιμωρημένων παικτών, αν και τα πλάνα του Ουζουνίδη θα αρχίσουν να ξεκαθαρίζουν σήμερα, πιθανότατα θα είναι οι Στάσιακ (ή Σταθάκης) στην άμυνα αντί του Βάλλα και ο Νταρμπιόν (ή ο Μάνταλος) στο κέντρο αντί του Ντάνι.  
Πλατέλλας: «Να δικαιώσω τους ανθρώπους που με επέλεξαν»  
Η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου ολοκληρώθηκε πριν από μερικές μέρες με τη Skoda Ξάνθη, για πρώτη φορά στην ιστορία της να πραγματοποιεί μόλις μία μεταγραφή, σε αντίθεση με προηγούμενες χρονιές που τα μετεγγραφικά αποκτήματα ήταν πολύ περισσότερα.
Ο «εκλεκτός» που προστέθηκε στο ¨ρόστερ¨ της ξανθιώτικης ομάδας ήταν ο 23χρονος μέσος Βαγγέλης Πλατέλλας που αποκτήθηκε ως ελεύθερος καθώς είχε αποδεσμευθεί από την Καλλιθέα. Ο νεοαποκτηθείς παίκτης μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας (skodaxanthifc.gr) για τη νέα σελίδα στην καριέρα του, τις πρώτες του εντυπώσεις αλλά και για τα τελευταία αποτελέσματα. Αναλυτικά:
ΕΡ: Βαγγέλη είσαι η μοναδική προσθήκη για τη Skoda Ξάνθη την μεταγραφική περίοδο του χειμώνα. Πως αισθάνεσαι που είσαι μέλος της οικογένειας της ξανθιώτικης ομάδας;
Β.Π.: «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Χαίρομαι γιατί είμαι σε ένα υγιές σωματείο που παρέχει όλες τις ανέσεις και τους κατάλληλους χώρους για να δουλέψεις. Είναι ένα σημαντικό βήμα για την συνέχεια της ποδοσφαιρικής καριέρας μου».
ΕΡ: Μίλησέ μας για το ιστορικό της μεταγραφής σου στην Skoda Ξάνθη.
Β.Π.: «Η Skoda Ξάνθη με είχε προσεγγίσει από το προηγούμενο καλοκαίρι. Μιλούσα με τον κ. Κωνσταντινίδη συχνά στο τηλέφωνο και κάποια στιγμή μου είπε ότι είμαστε έτοιμοι για να προχωρήσουμε την μεταγραφή».
ΕΡ: Ένας μήνας και… κάτι στην Ξάνθη. Οι πρώτες σου εντυπώσεις ποιες είναι;
Β.Π.: «Βλέπω ότι η ομάδα είναι μία οικογένεια κι αυτό είναι πολύ θετικό. Όλα τα παιδιά μου έχουν φερθεί άψογα σαν να με γνώριζαν χρόνια. Η πόλη είναι μικρή και όμορφη αλλά γι’ αυτό που ήρθα εδώ, δεν με ενδιαφέρει τίποτα άλλο από το να κάνω την δουλειά μου».
ΕΡ: Θα έλεγες ότι έχεις εγκλιματιστεί πλήρως στις νέες συνθήκες;
Β.Π.: «Ναι βέβαια, νιώθω πολύ άνετα εδώ κι αυτό οφείλεται και στους συμπαίκτες μου».
ΕΡ: Μετά από 5,5 χρόνια παρουσίας στις μικρότερες επαγγελματικές κατηγορίες με την Καλλιθέα ήρθε ο καιρός για το δικό σου ποδοσφαιρικό άλμα. Νιώθεις δικαιωμένος για τις προσπάθειές σου όλο το προηγούμενο διάστημα;
Β.Π.: «Σίγουρα νιώθω δικαιωμένος γιατί όλα αυτά τα χρόνια έκανα μεγάλη προσπάθεια για να φτάσω εδώ σήμερα. Γι’ αυτό ευχαριστώ και την οικογένειά μου που είναι κοντά μου από το ξεκίνημά μου στο ποδόσφαιρο το 2005 μέχρι και σήμερα. Έχω δουλέψει πολύ για να καταφέρω να φτάσω εδώ και ευτυχώς που ήρθε αυτή η μεταγραφή γιατί η κατάσταση στις μικρότερες κατηγορίες πάει από το κακό στο χειρότερο».
ΕΡ: Παρότι είσαι 23 χρονών έχεις 96 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Ωστόσο παρότι έχεις βρεθεί στην 18άδα της Skoda Ξάνθη ο κόσμος της ομάδας ακόμη δεν σε έχει δει να αγωνίζεσαι…
Β.Π.: «Δουλεύω σκληρά κάθε μέρα στην προπόνηση και θα προσπαθήσω να κάνω ότι μου λέει ο προπονητής του για να μπω στην ομάδα. Πάντα προσπαθώ για το καλύτερο και πιστεύω όταν κληθώ να βοηθήσω να δείξω αυτό που μπορώ για να δικαιώσω τους ανθρώπους που με έφεραν εδώ αλλά φυσικά και τις δικές μου προσπάθειες».
ΕΡ: Από το αήττητο σερί των 10 αγωνιστικών η Skoda Ξάνθη στις τελευταίες δύο αναμετρήσεις γνώρισε ισάριθμες ήττες. Ποιες είναι οι σκέψεις σου γι’ αυτά τα παιχνίδια;
Β.Π.: «Πιστεύω ότι στις δύο τελευταίες ήττες βασικά δεν είχαμε τύχη και νομίζω πως μας έλλειπε η σταθερότητα και η συγκέντρωση των προηγούμενων αγώνων. Δεν ανησυχώ όμως, η Skoda Ξάνθη έχει το δικό της χαρακτήρα και σύντομα θα επανέλθει».
ΕΡ: Έχει απομείνει το 1/3 του πρωταθλήματος και η Skoda Ξάνθη μέχρι στιγμής έχει βγάλει ένα δύσκολο πρόγραμμα. Συμμερίζεσαι την άποψη αυτή;
Β.Π.: «Ναι συμμερίζομαι αυτήν την άποψη. Ωστόσο απομένουν αρκετά παιχνίδια ακόμη και το καθένα από αυτά έχει το δικό του ειδικό βάρος. Κοιτάζοντας αγώνα με αγώνα ξεχωριστά θα προσπαθήσουμε να πάρουμε ότι περισσότερο μπορούμε για να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται».
ΕΡ: Η ήττα από τον ΟΦΗ και το αρνητικό αποτέλεσμα από τον Άρη έχουν επηρεάσει την ψυχολογία της ομάδας; Υπάρχει η ίδια πίστη για την επίτευξη υψηλών βλέψεων στο φινάλε;
Β.Π.: «Και οι ήττες είναι μέσα στο ποδόσφαιρο. Θα προσπαθήσουμε να αφήσουμε πίσω και την ήττα με τον Άρη. Μέρα που φεύγει δεν ξανάρχεται κι εμείς είμαστε συγκεντρωμένοι στο επόμενο παιχνίδι. Ταμείο θα κάνουμε στο τέλος και θέλουμε να είμαστε όσο γίνεται ψηλότερα στην βαθμολογία».
ΕΡ: Πως περνάς τον ελεύθερό σου χρόνο;
Β.Π.: «Μου αρέσει να κάνω πράγματα που με ευχαριστούν μέσα στην μέρα. Δεν βγαίνω πολύ έξω και μου αρέσει περισσότερο να κάθομαι στο σπίτι».      

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στην πόρτα της εξόδου ο Πογέτ μετά τον αποκλεισμό στην Τιφλίδα

Δύσκολη η παραμονή του Ουρουγουανού προπονητή Η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου λύγισε στα πέ…