Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Ο «λαός» της Αποκριάς έρχεται την Παρασκευή

Ο «λαός» της Αποκριάς έρχεται την Παρασκευή

0
karnavali_parelasi-empros

Πληρότητα σε όλα τα ξενοδοχεία το Σάββατο. Τιμές 70-130 ευρώ

«Δεν αντιστρέφεται το κλίμα με δύο ημέρες», λένε ιδιοκτήτες ξενοδοχείων. Η μεγάλη πλειονότητα εγκατέλειψε πλέον την κράτηση με… πακέτα

Μπορεί το ξεφάντωμα της Αποκριάς να έχει περιοριστεί στο τριήμερο της κορύφωσης του καρναβαλιού, ωστόσο φαίνεται ότι οι επισκέπτες έχουν κάνει ήδη «τα κουμάντα» τους, αφού πληρότητα σχεδόν σε όλη την πόλη, αλλά και την ύπαιθρο παρουσιάζουν τα ξενοδοχεία για το βράδυ του Σαββάτου, ενώ σε μεγάλο ποσοστό έχουν γίνει κρατήσεις και για το βράδυ της Παρασκευής.
Όπως λένε οι ίδιοι οι ξενοδόχοι, οι τιμές είναι πολύ κάτω από την «τιμή πόρτας» και οπωσδήποτε χαμηλότερες σε σχέση με την περσινή χρονιά. Η κρατήσεις κυμαίνονται ανάμεσα στα 70 με 130 ευρώ, ενώ η μεγάλη πλειονότητα των ιδιοκτητών ξενοδοχείων δείχνει να έχει εγκαταλείψει την ιδέα των «πακέτων» κρατήσεων και πλέον οι επισκέπτες μπορούν να βρίσκουν διαμονή και για μία διανυκτέρευση. Κάποιοι πάντως συνεχίζουν αυτή την τακτική και σύμφωνα με εκτεταμένη έρευνα του «Ε» στα ξενοδοχεία της πόλης, είναι οι μόνοι που ακόμη έχουν διαθέσιμα δωμάτια για το βράδυ του Σαββάτου.
Πληρότητα για το βράδυ του Σαββάτου υπάρχει και στα ξενοδοχεία εκτός πόλης, αλλά πιο περιορισμένη είναι η κίνηση για το βράδυ της Παρασκευής. Άλλωστε, όπως λένε και οι ίδιοι οι ξενοδόχοι, ο κόσμος σκέφτεται ακόμη και το κόστος της βενζίνης για τη μεταφορά στην πόλη.

Πλέον ενδιαφέρουν τους επισκέπτες μονοήμερα και διήμερα
Για τις αλλαγές που βιώνει ο ξενοδοχειακός κλάδος της Ξάνθης, στην περίοδο της μεγαλύτερης τουριστικής κίνησης του έτους μιλώντας στο «Ε» ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου “Z Palace” κ. Γιάννης Λαφτσόπουλος, εξηγεί ότι από πέρυσι ακόμη οι επισκέπτες επιλέγουν να κάνουν κρατήσεις την τελευταία στιγμή, ενώ το ενδιαφέρον εστιάζεται σε μονοήμερες ή διήμερες επισκέψεις και όχι παραπάνω.
Το ξενοδοχείο του ιδίου παρουσιάζει πληρότητα το Σάββατο και αρκετές κρατήσεις την Παρασκευή λόγω της διεξαγωγής διήμερου ψυχιατρικού συνεδρίου στο ξενοδοχείο, με θέμα την κατάθλιψη. Σημειώνει ότι οι τιμές φέτος είναι πολύ πιο κάτω απ’ ότι τις περσινές αποκριές,  έως και 35-40 ευρώ. Ωστόσο, τονίζει ότι το πρόβλημα για την επιβίωση των ξενοδοχείων συνεχίζει να υφίσταται όσο δεν παρουσιάζονται μικρές ή μεγάλες πρωτοβουλίες τόνωσης της τουριστικής κίνησης.

Δε σώζεται η κατάσταση με 3 μέρες
Στο ίδιο μήκος κύματος και η κ. Νατάσα Αναστασιάδου από το “Motel Natassa” σημειώνει ότι δεν αντιστρέφεται το κλίμα από ένα τριήμερο. «Δε μπορεί να λυθεί το πρόβλημα μιας ολόκληρης χρονιάς μόνο από αυτές τις 3 μέρες», λέει χαρακτηριστικά η ίδια, εκφράζοντας την ευχή η πόλη να διέθετε περισσότερες εκδηλώσεις, ώστε να προσέλκυε τουριστικό ενδιαφέρον. Ακόμη, προσθέτει: «τουρισμός δεν υπάρχει πια στην Ξάνθη και αυτό αποτελεί μία πραγματικότητα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε με συγκεκριμένες κινήσεις και συλλογικά. Αν καταργηθούν και τα εισιτήρια Εργατικής Εστίας τα πράγματα θα χειροτερέψουν σίγουρα για μας».

Ελένη Διαφωνίδου
elenidfn@yahoo.com

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Ασθενές» το οικονομικό κλίμα στις επιχειρήσεις της Ξάνθης

Έλλειψη ρευστότητας, εργατικού δυναμικού και μειωμένη κατανάλωση Πολλές επιχειρήσεις κλείν…