Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Μπάσκετ: Με το «δεξί» οι παίδες της Ασπίδας

Μπάσκετ: Με το «δεξί» οι παίδες της Ασπίδας

0

Νίκησαν στο πρώτο παιχνίδι για της β’ φάση της ΕΚΑΣΑΜΑΘ

Νίκη και για το ανδρικό μέσα στο Σουφλί        

Με το δεξί ξεκίνησε τους αγώνες της δεύτερης φάσης η ομάδα παίδων της «Ασπίδας 2001», που επικράτησε εντός έδρας της Ολυμπιάδας Αλεξανδρούπολης με σκορ 59-53.
Οι Ξανθιώτες καλαθοσφαιριστές ξεκίνησαν πολύ χαλαρά το παιχνίδι, αιφνιδιάστηκαν από την φιλοξενούμενη ομάδα, που μπήκε πολύ δυνατά και ψυχωμένα στο παρκέ και βρέθηκαν πίσω στο πρώτο δεκάλεπτο ακόμα και με 9 πόντους. Στο δεύτερο δεκάλεπτο όμως εμφανίστηκε μεταμορφωμένη προς το καλύτερο. Έσφιξε την άμυνά της (δέχτηκε μόλις 8 πόντους), βελτίωσε την αποτελεσματικότητά της στην επίθεση και πήγε στα αποδυτήρια με προβάδισμα 6 πόντων (30-24) αλλά κυρίως με ανεβασμένη ψυχολογία.
Το τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με την Ασπίδα 2001 να δείχνει ότι έχει επιβάλλει τον ρυθμό της, καθώς ξέφυγε με 14 πόντους διαφορά και φαινόταν να σταθεροποιεί την απόδοσή της. Κάποια επιπόλαια λάθη όμως στα τελευταία λεπτά του δεκαλέπτου επέτρεψαν στον αντίπαλο να μειώσει (45-36) και προκάλεσαν νευρικότητα στους γηπεδούχους. Στο τελευταίο δεκάλεπτο η Ολυμπιάδα πίεσε και εκμεταλλευόμενη τα πολλά λάθη κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι μειώνοντας στους 3 πόντους (56-53). Τελικά κάποιες καλές άμυνες στα τελευταία δευτερόλεπτα και η ευστοχία του “μικρού” Ερμείδη από την γραμμή των βολών έφεραν την νίκη.
Η «Ασπίδα 2001» εμφανίστηκε με μεγάλο άγχος, κάτι που προβληματίζει τον προπονητή της που ψάχνει τρόπους να αποβάλλει την αδικαιολόγητη πίεση που νιώθουν κάποιοι παίκτες. Άλλωστε μοναδικός στόχος αυτής της ομάδας ήταν, είναι και θα παραμείνει, μέσα από την διαδικασία του παιδικού πρωταθλήματος, να μάθει να παίζει καλό μπάσκετ, τίποτα περισσότερο.
Εξαιρετική εμφάνιση από τον Μπουραζάνη, που κυριάρχησε στα δύο καλάθια ενώ ο Κουτρουβέλης, ο Πετκίδης και ο “μικρός” Ερμείδης βοήθησαν στο σκορ και στην οργάνωση του παιχνιδιού. Καθοριστικές οι άμυνες του Γεωργιάδη ειδικά στα τελευταία λεπτά ενώ έλειψαν οι πόντοι του Βαλασίδη που δεν μπόρεσε να αγωνιστεί σύμφωνα με τις δυνατότητές του, λόγω ενοχλήσεων που είχε στο γόνατο. Οι Πιστόλας, Χατζηαντωνίου, Θεμιστοκλής, Καργίδης, Τσολακίδης και Τσίλογλου προσπάθησαν για το καλύτερο αλλά η πραγματικότητα είναι ότι έχουν περισσότερες δυνατότητες και είμαστε σίγουροι ότι θα τις δείξουν στους επόμενους αγώνες.
Την ερχόμενη εβδομάδα η Ασπίδα 2001 ταξιδεύει στην Αλεξανδρούπολη για να αντιμετωπίσει τον τοπικό Εθνικό, με μοναδικό στόχο να ευχαριστηθούν όλοι το παιχνίδι.
Ασπίδα 2001 Ξάνθης – Ολυμπιάδα Αλεξανδρούπολης 59-53
Δεκάλεπτα: 10-16, 20-08, 15-12, 14-17
Ασπίδα 2001 Ξάνθης (Ιωαννίδης Κώστας): Ερμείδης 8(1), Γεωργιάδης 2, Κουτρουβέλης 5, Τσίλογλου, Καργίδης 2, Τσολακίδης, Πετκίδης 11, Χατζηαντωνίου 4, Μπουραζάνης 15, Βαλασίδης 4, Θεμιστοκλής 3, Πιστόλας 5.
Αποτελέσματα Β’ φάσης πρωταθλήματος παίδων ΕΚΑΣΑΜΑΘ
Ασπίδα 2001 Ξάνθης – Ολυμπιάδα Αλεξαδνρούπολης 59-53
Αρίων Ξάνθης – Εθνικός Αλεξανδρούπολης 42-53
Ίκαροι Σερρών – Ένωση Καβάλας 45-44
Πανσερραϊκός – Αστέρας Καβάλας 42-59  
Νίκη και για το ανδρικό  
Συνεχίζει πρώτη και αήττητη η Ασπίδα που πέρασε και από το Σουφλί παίρνοντας το ροζ φύλλο αγώνα με 53 – 65. Η ξανθιώτικη αποστολή, παρότι αποτελούνταν μόλις από 8 αθλητές εκ των οποίων οι 3 έφηβοι, μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι, επέβαλλαν πλήρως τον ρυθμό τους και προηγήθηκαν στο πρώτο δεκάλεπτο με 20-08, δείχνοντας τις διαθέσεις τους.
Με μπροστάρηδες τον αρχηγό Τατάρη, τον ακούραστο για σαράντα λεπτά Σταυριανό, τον εκτελεστή Αποστόλου και με σημαντικές βοήθειες από τους Κωτάκη, Παπαδάκη, Καλαματιανό και Κοτσάφτη,  η ξανθιώτικη ομάδα δεν απειλήθηκε ουσιαστικά σε κανένα σημείο του παιχνιδιού και πέρασε από μια δύσκολη έδρα.
Σουφλί – Ασπίδα Ξάνθης 53-65
Δεκάλεπτα: 08-20, 20-17, 12-09, 13-17.
ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ (Παναγιωτόπουλος Δημήτρης): Τατάρης 10(1), Καλαματιανός 8, Παπαδάκης 6, Σταυριανός 12(2), Αποστόλου 14(3), Κωτάκης 12, Κοτσάφτης 3, Ελευθεριάδης.    

   
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Ξάνθη υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα τη Δευτέρα

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης Την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024, ο Δήμος Ξάνθης θα υποδεχθεί με λα…