Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο «Μπλακ άουτ» η Skoda Ξάνθη

«Μπλακ άουτ» η Skoda Ξάνθη

0

Ηττήθηκε από τον Άρη με σκορ 0-2

Δύο φορές διεκόπη το παιχνίδι λόγω κεραυνών και πτώση της τάσης του ρεύματος
 
Ο καιρός και τα ¨τερτίπια¨ του ήταν αυτά που έκλεψαν την παράσταση στη χθεσινή αναμέτρηση της Skoda Ξάνθη με τον Άρη που βρήκε νικητές τους φιλοξενούμενους (0-2).
Τα ακραία καιρικά φαινόμενα έκαναν την εμφάνιση τους κατά τη διάρκεια του αγώνα με συνεχείς εναλλαγές από ψιχάλα σε δυνατή νεροποντή και καταρρακτώδη βροχή, αλλά και σε χαλάζι για μικρά χρονικά διαστήματα.
Στον απρόβλεπτο καιρό προστέθηκε ακόμη ένα απρόσμενο γεγονός που δεν ήταν άλλο από το «μπλακ άουτ» στο γήπεδο και μάλιστα δύο φορές, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα στην πρώτη διακοπή να επικρατεί γενική συσκότιση για περίπου 10 λεπτά, ενώ λίγο πριν το ¨φινάλε¨ του ματς κι ενώ το σκορ ήταν 0-2 υπέρ του Άρη, ήρθε και η δεύτερη διακοπή ρεύματος η οποία κράτησε για περισσότερο από μισή ώρα. Σε εκείνο το χρονικό σημείο οι Ξανθιώτες αποχώρησαν από το γήπεδο καθώς ήδη είχε κριθεί το αποτέλεσμα, ενώ μαζί τους αποχώρησαν και οι 500 περίπου φίλαθλοι του Άρη οι οποίοι επιβιβάστηκαν στα λεωφορεία για να επιστρέψουν στους προορισμούς τους.
Τελικά μόλις άναψαν οι προβολείς ο διαιτητής Καλογερόπουλος αποφάσισε να βγάλει τους παίκτες που είχαν αποσυρθεί στα αποδυτήρια στον αγωνιστικό χώρο ώστε να ολοκληρωθεί και τυπικά η αναμέτρηση με τη διεξαγωγή των τελευταίων περίπου 2 λεπτών.  
«Μπλακ άουτ» η Skoda Ξάνθη  
Στο αγωνιστικό μέρος, ο Άρης ήταν αυτός που έφθασε πρώτος κοντά στο γκολ. Οι «κίτρινοι» κέρδισαν στο 11′ φάουλ σε εξαιρετικό σημείο, την εκτέλεση ανέλαβε ο Καπετάνος, ο οποίος ανάγκασε τον Βιβιανί να επιστρατεύσει τα ρεφλέξ του για να αποκρούσει και εν συνεχεία ο Φατί στο «ριμπάουντ» να πλασάρει άουτ.
Η Ξάνθη προσπάθησε στη συνέχεια να απαντήσει, πήρε τον έλεγχο του ματς και στο 18′ έφθασε κοντά στο γκολ ελέω λάθους του γκολκίπερ του Άρη, Βελλίδη. Ο πορτιέρο των «κίτρινων» έκανε επικίνδυνη έξοδο μπροστά από τον Μαρσελίνιο και έπειτα από στιγμιαία ασυνεννοησία με τον Καζναφέρη έδωσε την ευκαιρία στον Βραζιλιάνο να πλασάρει αμαρκάριστος από πλάγια, η μπάλα όμως κατέληξε άουτ.
Όσο περνούσε η ώρα, η Ξάνθη ανέβαζε στροφές και στο 25′ έφθασε μία ανάσα από το να ανοίξει το σκορ. Ο Βλαχοδήμος έδωσε ασίστ στον κενό χώρο στον Μαρκόφσκι, ο οποίος έκανε το πλασέ στην κίνηση με την μπάλα να περνά μόλις άουτ.
Κι εκεί που οι γηπεδούχοι έδειχναν να βρίσκουν ρυθμό, ήρθε στο 29.08′ ο κεραυνός και η απόλυτη συσκότιση να δημιουργήσει πρόβλημα!
Σχεδόν επτά λεπτά αργότερα αποκαταστάθηκε το πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση του γηπέδου, οι προβολείς άναψαν, όμως η βροχή και το χαλάζι δυσχέραιναν το έργο των παικτών των δυο ομάδων. Η όποια απειλή στην αντίπαλη εστία ήταν κάτι παραπάνω από βέβαιο πως θα προερχόταν από στημένη φάση και στο 38′ συνέβη αυτό για τον Άρη. Οι «κίτρινοι» απείλησαν με σουτ του Λαζαρίδη μετά από κόρνερ του Καπετάνου για να πάρει τη σκυτάλη στο 40′ ο Νέτο με σουτ από πλεονεκτική θέση να απειλήσει για 3η φορά κατά τη διάρκεια του α’ ημιχρόνου την εστία του.
Με την έναρξη του β’ ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν ρυθμούς κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να κάνουν το 0-1 στο 60’ μετά από μπέρδεμα στην άμυνα της Ξάνθης με την μπάλα να καταλήγει στον Ουμπίντες ο οποίος δεν είχε πρόβλημα να στείλει την μπάλα στην κενή εστία και να δώσει προβάδισμα στον Άρη.
Το «μπλακ άουτ» για την ξανθιώτικη ομάδα συνεχίστηκε καθώς ο Άρης πέτυχε το 0-2 μετά από 7 λεπτά με τον Καστίγιο ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τη σύγχυση στην άμυνα των γηπεδούχων και με ψύχραιμο πλασέ έδωσε αέρα δυο τερμάτων στην ομάδα του, ρίχνοντας ουσιαστικά τους τίτλους τέλους στο ματς με τα πράγματα για τους φιλοξενούμενους να φαίνονται ακόμα πιο απλά μετά το 71′ καθώς αποβλήθηκε ο Βάλλας με 2η κίτρινη κάρτα κι έτσι άλλαξαν και οι αριθμητικές ισορροπίες.
Το ματς επί της ουσίας είχε τελειώσει και η εικόνα του δεν μπορούσε να αλλάξει παρά τη διακοπή λόγω νέου προβλήματος στην ηλεκτροδότηση του γηπέδου της Ξάνθης στο 90ο λεπτό, κάτι που οδήγησε σε καθυστέρηση μισής περίπου ώρας για το τελευταίο σφύριγμα.  
Οι συνθέσεις:  
SKODA ΞΑΝΘΗ: Βιβιανί, Κομεσίδης, Μπέρτος, Βάλλας, Εντιμάρ, Μαρσελίνιο, Βασιλακάκης (68′ Νταρμπιόν), Φλίσκας (62′ Σουάνης), Βλαχοδήμος, Ντάνι, Μαρκόφσκι (81′ Καζάκης).
ΑΡΗΣ: Βελλίδης, Λαζαρίδης, Σανκαρέ, Μίσελ, Παπαζαχαρίας (46′ Τριανταφυλλάκος), Καζναφέρης, Φατί, Νέτο, Καπετάνος (83′ Τσουκάνης), Ουμπίντες, Καστίγιο (84′ Κατίδης).
Κίτρινες: Βάλλας, Σουάνης – Καζναφέρης, Καστίγιο, Νέτο, Βελλίδης.
Κόκκινη: 71’ Βάλλας (2η κίτρινη)    

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr  

   
SUPER LEAGUE  
20η αγωνιστική – τα αποτελέσματα
Εργοτέλης – Ο.Φ.Η. 0-1
Κέρκυρα – ΠΑΣ Γιάννινα 1-2
Λεβαδειακός – Παναθηναϊκός 1-0
Αστέρας Τρίπολης – Δόξα Δράμας 1-0
Παναιτωλικός – Ατρόμητος Αθ. 1-1
Α.Ε.Κ. – Πανιώνιος 1-0
Skoda Ξάνθη – Άρης 0-2
Π.Α.Ο.Κ. – Ολυμπιακός 0-2  
Η βαθμολογία:
1. Παναθηναϊκός 48 (20 αγ.)
2. Ολυμπιακός 46 (20 αγ.)
3. A.E.K. 37 (20 αγ.)
4. Π.Α.Ο.Κ. 35 (20 αγ.)
5. Ο.Φ.Η. 32 (20 αγ.)
6. Skoda Ξάνθη 29 (20 αγ.)
7. Ατρόμητος Αθ. 28 (19 αγ.)
8. Άρης 28 (20 αγ.)
9. Αστέρας Τρίπολης 25 (19 αγ.)
10. Εργοτέλης 22 (20 αγ.)
11. Πανιώνιος 22 (20 αγ.)
12. Παναιτωλικός 18 (18 αγ.)
13. ΠΑΣ Γιάννινα 13 (16 αγ.)
14. Λεβαδειακός 13 (16 αγ.)
15. Κέρκυρα 12 (18 αγ.)
16. Δόξα Δράμας 6 (16 αγ.)  
Επόμενη (21η) αγωνιστική
Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012
21.00: Ολυμπιακός – Α.Ε.Κ.
Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012
17.15: Πανιώνιος – ΠΑΣ Γιάννινα
19.30: Ο.Φ.Η. – Π.Α.Ο.Κ.
Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012
15.00: Ατρόμητος Αθ. – Κέρκυρα
15. Δόξα Δράμας – Παναιτωλικός
17.15: Άρης – Εργοτέλης
17.15: Λεβαδειακός – Αστέρας Τρίπολης
19.30: Παναθηναϊκός – Skoda Ξάνθη

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σοκ στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Θετικό το πρώτο δείγμα Έλληνα διεθνή σε έλεγχο ντόπινγκ στο ματς με τη Γεωργία

Σε σοκ βρίσκεται το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς Έλληνας διεθνής που ήταν στην αποστολή της …