Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Ψάχνει για τον «αντί-Μαρκόφσκι» ο Ουζουνίδης

Ψάχνει για τον «αντί-Μαρκόφσκι» ο Ουζουνίδης

0
kolaz-empros

Σήμερα στις 15:00 το φιλικό της Skoda Ξάνθη με την Ομάδα Νέων

Στην Εθνική Ελπίδων κλήθηκαν οι Βλαχοδήμος – Μάνταλος  

     
Τον «αντί-Μαρκόφσκι» ψάχνει ο Μαρίνος Ουζουνίδης ενόψει του επόμενου αγώνα της Skoda Ξάνθη με αντίπαλο τον Παναιτωλικό, που θα διεξαχθεί το επόμενο Σαββατοκύριακο.
Ο Σέρβος επιθετικός της ξανθιώτικης ομάδας θα απουσιάσει στο ματς με τους Αγρινιώτες λόγω της κόκκινης κάρτας που αντίκρισε στο προηγούμενο παιχνίδι με τον Αστέρα κι έτσι ο Ουζουνίδης αναζητεί λύση για την επιθετική γραμμή. Ο Μαρκόφσκι εξάλλου έχει σκοράρει τα 9 από τα 24 φετινά τέρματα της Ξάνθης, ενώ τον ακολουθεί ο Μαρσελίνιο (3 γκολ) και έπονται οι Βλαχοδήμος, Εντιμάρ και Βασιλακάκης με δύο έκαστος.
Οι υποψήφιοι για αντικαταστάτες του Μαρκόφσκι στην κορυφή της επίθεσης της Ξάνθης είναι τρεις, με τον Βλάση Καζάκη να έχει ένα μικρό προβάδισμα αλλά και τους Μάουρο Πόι και Δημήτρη Σουάνη να ερίζουν για τη θέση. Στο ¨ρόστερ¨ βρίσκεται και ο 20χρονος Σκοπιανός επιθετικός Μάριαν Αλτιπαρμακόφσκι ο οποίος όμως συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες για να ξεκινήσει στην αρχική 11άδα.
Ο Ουζουνίδης θα έχει την ευκαιρία σήμερα (25/02) να τεστάρει τις εναλλακτικές του επιλογές, στο φιλικό (15:00) της Skoda Ξάνθη με την Ομάδα Νέων του συλλόγου που θα διεξαχθεί στο γήπεδο των Πηγαδίων.  
Στην Εθνική Ελπίδων οι Βλαχοδήμος – Μάνταλος  
Δύο ποδοσφαιριστές της Skoda Ξάνθη συμπεριέλαβε ο προπονητής της Εθνικής Ελπίδων Γιώργος Γεωργιάδης στην αποστολή ενόψει του εκτός έδρας αγώνα με την αντίστοιχη ομάδα της Γερμανίας.
Πρόκειται για τους Παναγιώτη Βλαχοδήμο και Πέτρο Μάνταλο, οι οποίοι ενσωματωθούν αύριο στην αποστολή, ενώ τη Δευτέρα θα αναχωρήσουν από την Αθήνα με προορισμό την πόλη Λειψία της Γερμανίας όπου θα διεξαχθεί το ματς την ερχόμενη Τετάρτη. Ο αγώνας είναι επίσημος και γίνεται στα πλαίσια του 1ου προκριματικού ομίλου του Euro 2013 Ελπίδων.
Η Γερμανία έχει στην ουσία εξασφαλίσει την πρόκριση στα μπαράζ της διοργάνωσης, καθώς βρίσκεται στην πρώτη θέση του ομίλου έχοντας συγκεντρώσει 21 βαθμούς, με επτά νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Επίσης, διαθέτει την καλύτερη επίθεση των προκριματικών με 31 τέρματα (έχει δεχτεί μόλις πέντε).
Η ελληνική ομάδα βρίσκεται στην 4η θέση με 9 βαθμούς (3 νίκες-3 ήττες) και χρειάζεται ένα μικρό θαύμα για να περάσει στην επόμενη φάση της διοργάνωσης (μόνο νίκες στα εναπομείναντα ματς και ευνοϊκά αποτελέσματα στους άλλους ομίλους).
Όσον αφορά τους δύο νεαρούς παίκτες της Ξάνθης, αμφότεροι έχουν σημειώσει από τέσσερις συμμετοχές με την Εθνική Ελπίδων, ενώ ο Βλαχοδήμος έχει σκοράρει και μία φορά (στο εντός έδρας ματς με τους Γερμανούς στην Τρίπολη).
Οι παίκτες που θα ταξιδέψουν στη Γερμανία είναι οι:
Τερματοφύλακες: Γιάννης Γκέλιος (Άουγκσμπουργκ), Στέφανος Καπίνο (Παναθηναϊκός).
Αμυντικοί: Αλέξης Αποστολόπουλος (ΠΑΟΚ), Μαυρουδής Μπουγαΐδης (ΑΕΚ), Γιάννης Ποτουρίδης (Ολυμπιακός), Γιάννης Σκόνδρας (Ατρόμητος Αθηνών), Κώστας Σταφυλλίδης (ΠΑΟΚ).
Μέσοι: Δημήτρης Ανάκογλου (Πανσερραϊκός), Δημήτρης Κουρμπέλης (Αστέρας Τρίπολης), Πέτρος Μάνταλος (Skoda Ξάνθη), Χάρης Μαυρίας (Παναθηναϊκός), Θάνος Πέτσος (Καϊζερσλάουτερν), Παναγιώτης Ταχτσίδης (Βερόνα), Κώστας Τριανταφύλλου (Πανσερραϊκός).
Επιθετικοί: Απόστολος Βέλλιος (Έβερτον), Παναγιώτης Βλαχοδήμος (Skoda Ξάνθη), Γιάννης Γιαννιώτας (Άρης), Απόστολος Γιάννου (ΠΑΟΚ).  
Super League: Ένας αγώνας στο πρόγραμμα  
Η αναστολή της προγραμματισμένης για το τρέχον Σαββατοκύριακο 23ης αγωνιστικής είχε ως αποτέλεσμα οι αναμετρήσεις να μεταφερθούν το επόμενο Σαββατοκύριακο (3-4 Μαρτίου). Ωστόσο αύριο θα διεξαχθεί μία εξ’ αναβολής αναμέτρηση, αυτή ανάμεσα στην Α.Ε.Κ. και τον Ο.Φ.Η..
Το πρόγραμμα:
Κυριακή 26/02/2012
19.30: Α.Ε.Κ. – Ο.Φ.Η. (Novasports 1)
Η 23η αγωνιστική:
(Τα παιχνίδια θα γίνουν το επόμενο Σαββατοκύριακο (3-4 Μαρτίου) όμως δεν έχουν οριστεί οι ακριβείς ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων):
Skoda Ξάνθη – Παναιτωλικός
Άρης – Α.Ε.Κ.
Αστέρας Τρίπολης – Εργοτέλης
Δόξα Δράμας – ΠΑΣ Γιάννινα
Λεβαδειακός – Κέρκυρα
Ο.Φ.Η. – Ολυμπιακός
Παναθηναϊκός – Π.Α.Ο.Κ.
Πανιώνιος – Ατρόμητος Αθ.
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:
1. Παναθηναϊκός 54 (22 αγ.)
2. Ολυμπιακός 52 (22 αγ.)
3. Π.Α.Ο.Κ. 39 (22 αγ.)
4. A.E.K. 37 (21 αγ.)
5. Ατρόμητος Αθ. 34 (21 αγ.)
6. Ο.Φ.Η. 32 (21 αγ.)
7. Αστέρας Τρίπολης 31 (22 αγ.)
8. Άρης 30 (22 αγ.)
9. Skoda Ξάνθη 29 (22 αγ.)
10. Εργοτέλης 23 (22 αγ.)
11. Πανιώνιος 23 (22 αγ.)
12. Λεβαδειακός 22 (20 αγ.)
13. ΠΑΣ Γιάννινα 18 (20 αγ.)
14. Παναιτωλικός 18 (22 αγ.)
15. Κέρκυρα 18 (21 αγ.)
16. Δόξα Δράμας 12 (20 αγ.)      

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σοκ στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Θετικό το πρώτο δείγμα Έλληνα διεθνή σε έλεγχο ντόπινγκ στο ματς με τη Γεωργία

Σε σοκ βρίσκεται το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς Έλληνας διεθνής που ήταν στην αποστολή της …