Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Βλάσης Καζάκης: «Θα επανέλθουμε στις καλές εμφανίσεις και επιτυχίες»

Βλάσης Καζάκης: «Θα επανέλθουμε στις καλές εμφανίσεις και επιτυχίες»

0
kazakis

«Η Skoda Ξάνθη είναι ¨ψημένη¨ ομάδα στην κατηγορία και ξέρει πώς να αντιδράσει»

Πρώην παίκτης της Ξάνθης απειλεί με… υποβιβασμό ομάδα Γ’ Εθνικής!    

     
Την πεποίθηση του ότι η Skoda Ξάνθη θα ανακάμψει και θα μπορέσει να αντιδράσει στο σερί των τεσσάρων αρνητικών αποτελεσμάτων, εξέφρασε ο Βλάσης Καζάκης μιλώντας στον αθλητικό ραδιοσταθμό «sentra».
Ο Βλάσης Καζάκης μίλησε για την αγωνιστική πτώση της Ξάνθης τις τελευταίες αγωνιστικές, τονίζοντας πως το πρόβλημα δεν εντοπίζεται μόνο στην επιθετική δυστοκία αλλά και στο γεγονός ότι η ομάδα πρέπει να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα και να αποδώσει ξανά το καλό ποδόσφαιρο που έχει δείξει ότι μπορεί να παίξει.
«Σταθερότητα… έχουμε. Ή θα κερδίζουμε σερί ή θα χάνουμε σερί (σ.σ. γέλια). Βασικά, μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και τη νίκη που κάναμε, δεν είχαμε θετικά αποτελέσματα και το κακό είναι πως οι ήττες ήρθαν συνεχόμενες», είπε αρχικά ο άσος της Ξάνθης σε ερώτηση για το αν η ομάδα έχασε τη σταθερότητά της.
Για το γεγονός ότι η ομάδα δεν σκοράρει, ανέφερε: «Δεν θεωρώ ότι ευθύνεται το πρόβλημα του σκοραρίσματος. Η Ξάνθη δεν είναι μόνο η άμυνα ή η επίθεση, είναι ένα σύνολο. Πιστεύω πως είχαμε κι άτυχα αποτελέσματα, στον Παναθηναϊκό για παράδειγμα δεν αξίζαμε την ήττα με 3-0, με την Τρίπολη χάσαμε στις λεπτομέρειες. Αν βελτιωθούμε στην τελική προσπάθεια και γίνουμε πιο αποτελεσματικοί, πιστεύω πως θα έρθουν και οι νίκες».
Για το πώς θα αλλάξει το κλίμα, σχολίασε: «Η Ξάνθη είναι «ψημένη» ομάδα στην πρώτη κατηγορία κι έχει βρεθεί κατά περιόδους σε δυσκολότερες καταστάσεις κι έχει βγει κερδισμένη. Πιστεύω πως από αυτή τη δύσκολη κατάσταση θα βγούμε πιο δυνατοί, έχουμε κι έμπειρους παίκτες εκτός από τους νέους και θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε το πρόβλημα».
Για το γεγονός ότι κάποιοι υποστηρίζουν πως η ομάδα έχει κάνει «κοιλιά», απάντησε: «Ο καθένας μπορεί να το ονομάσει όπως θέλει, ντεφορμάρισμα, κοιλιά. Δεν μπορώ να διαφωνήσω, δεν μπορώ να βγάλω ψεύτη κάποιον που θα δώσει αυτό τον τίτλο. Δεν είναι κάτι που δεν είναι λογικό, αλλά έγιναν τέσσερις ήττες κολλητά κι έπεσε βαρύ μετά τις συνεχόμενες νίκες που είχαμε το προηγούμενο διάστημα».
Για το αν η ομάδα έχει παίξει καλό ποδόσφαιρο, τόνισε: «Πιστεύω πως κατά διαστήματα παίξαμε πολύ καλή μπάλα και πιστεύω πως θα το ξανακάνουμε. Πιστεύω πως κι οι νεαροί παίκτες που έχουμε θα ωφεληθούν από αυτό και θα κάνουν καριέρα σε μεγαλύτερες ομάδες, με τη βοήθεια και του προπονητή θα επανέλθουμε στις καλές εμφανίσεις. Το ίδιο έγινε και στην αρχή όταν δεν είχαμε παίξει καλά, είχαμε άσχημα αποτελέσματα αλλά αντιδράσαμε και καταφέραμε να πάρουμε τις νίκες και να διορθώσουμε την κατάσταση ανεβαίνοντας στη βαθμολογία. Θεωρώ ότι το ίδιο θα κάνουμε και τώρα».
Για την εμπιστοσύνη σε νεαρούς Έλληνες παίκτες, ανέφερε: «Δικαιώνεται η ομάδα σε αυτό το θέμα. Εγώ πίστευα πως αργά ή γρήγορα θα γίνει αυτή η αλλαγή, όχι μόνο στην Ξάνθη και σε άλλες ομάδες. Η Ξάνθη πρωτοπορεί σε πολλούς τομείς και έτσι έκανε και τώρα, το ότι δικαιώνεται θα ανοίξει το δρόμο και σε άλλες ομάδες για να παίξουν αρκετοί Έλληνες ποδοσφαιριστές».
Για τη μάχη της παραμονής, σχολίασε: «Δεν περίμενα τον Λεβαδειακό να είναι τόσο δυνατός. Λόγω του αγωνιστικού φόρτου δεν ήξεραν αν θα αντέξουν οι παίκτες του, που δεν είχαν κάνει και την προετοιμασία που έπρεπε, έχει όμως ένα καλό σύνολο, έχει ανέβει ψηλά και επίσης δεν περίμενα τον Παναιτωλικό να είναι τόσο χαμηλά. Θα γίνει μάχη πιστεύω ως το τέλος».
Τέλος, για το αν το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό θα κρίνει το πρωτάθλημα, είπε: «Το ντέρμπι θα κρίνει ένα πολύ μεγάλο μέρος του πρωταθλήματος, όμως, πιστεύω πως και οι δυο ομάδες μπορούν να χάσουν βαθμούς δεξιά κι αριστερά και θα πάει κι αυτό ως την τελευταία αγωνιστική».
* Η Skoda Ξάνθη συνέχισε χθες το πρόγραμμα της με απογευματινή προπόνηση, ενώ λόγω της αναστολής της 23ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, το ερχόμενο Σάββατο (25/02) στις 15:00 θα αγωνιστεί σε φιλική αναμέτρηση με την Ομάδα Νέων.  
Με υποβιβασμό απειλεί τη Ζάκυνθο… πρώην παίκτης της Ξάνθης!  
Τα προβλήματα δεν έχουν τελειωμό για ποδοσφαιρικές ομάδες κατηγοριών Football League και Football League 2, οι οποίες αντιμετωπίζουν οικονομικά ζητήματα και βρίσκονται υπό κατάρρευση. Στην προκειμένη περίπτωση ο λόγος για τη Ζάκυνθο, η οποία απειλείται με μηδενισμό και αφαίρεση βαθμών εάν δεν εξοφλήσει ¨χρωστούμενα¨ προς τον Βραζιλιάνο (με ιταλικό διαβατήριο) ποδοσφαιριστή Ροτζέριο Κανελίνι.
Ο 32χρονος σήμερα μέσος είχε έρθει για πρώτη φορά στην Ελλάδα για λογαριασμό της Skoda Ξάνθη το 2005. Με θητεία σε Λόκερεν (Βέλγιο), Μαγιόρκα (Ισπανία) αλλά και ομάδες της πατρίδας του, ο Κανελίνι αποκτήθηκε με στόχο να βοηθήσει την ξανθιώτικη ομάδα. Τελικά στις έξι συμμετοχές που σημείωσε με τη φανέλα της Skoda Ξάνθη δεν έδειξε κάτι ιδιαίτερο και ακολούθησε ο δανεισμός του σε ΠΑΕ Θράκη, Καστοριά και Εορδαϊκό, ενώ στη συνέχεια αποδεσμεύθηκε για να αποκτηθεί από την ΑΕ Ηρακλείου και στη συνέχεια από τη Ζάκυνθο, από την οποία όμως απ’ ότι φαίνεται έφυγε με «άκομψο» τρόπο.
Χθες το τακτικό διαιτητικό δικαστήριο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας δέχθηκε τυπικά και ουσιαστικά την προσφυγή του Βραζιλιάνου κατά της Ζακύνθου (Γ’ Εθνική) και εφόσον η ομάδα του Ιονίου δεν εξοφλήσει το χρέος προς τον παίκτη που φτάνει τα 14,336 Ευρώ, τότε η ομάδα κινδυνεύει με μηδενισμό στους αγώνες που θα δώσει από εδώ και στο εξής, αλλά και με ποινή αφαίρεσης δύο βαθμών.  
Στα «άκρα» η κόντρα πολιτείας – Super League/ΕΠΟ  
Στα άκρα πιθανό να οδηγηθούν πλέον οι σχέσεις οργανωμένου ποδοσφαίρου και Πολιτείας!
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, μετά από εντολή της ΕΠΟ -και ενάντια στη βούληση των θεσμικών οργάνων του κράτους- η Σούπερ Λίγκα στη χθεσινή Γ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα την τροποποίηση του άρθρου 5, που προέβλεπε αδειοδότηση από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού για τη συμμετοχή στο πρωτάθλημα.
Έτσι, τίθεται πλέον εν αμφιβόλω η προσφορά για χορηγία από τον ΟΠΑΠ -η οποία ούτως ή άλλως κρίθηκε μη ικανοποιητική από τις ΠΑΕ.
Μπορεί, λοιπόν, ο οργανισμός να τη βελτίωσε κατά τι (όσον αφορά στους όρους και όχι στο οικονομικό κομμάτι) ωστόσο η διοργανώτρια εξακολουθεί να μην τη δέχεται.
Γι’ αυτό το λόγο, δε -και με την ελπίδα να καταλήξουν οι δυο πλευρές σε συμφωνία- αποφασίστηκε η δημιουργία επιτροπής που θα επιδιώξει συνάντηση για το θέμα με τον Υπουργό Οικονομικών και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο.
Όλα αυτά, όμως, την ώρα που θεωρείται δεδομένο ότι στις τάξεις της πολιτικής ηγεσίας του αθλητισμού υπάρχει πολύ έντονη δυσαρέσκεια για την απόφαση της Λίγκας (μετά από εντολή της ΕΠΟ) να βγάλει εκτός παιχνιδιού την ΕΕΑ.
Η απόφαση της Σούπερ Λίγκας για το άρθρο 5 αναφέρει: «Σε συμμόρφωση με την από 21/2/2012 έγγραφη εντολή της ΕΠΟ, η Γενική Συνέλευση αποφάσισε ομόφωνα όπως τροποποιήσει το άρθρο 5 παράγραφος 5 του καταστατικού ως εξής:
«Οι προϋποθέσεις κτήσης και διατήρησης της ιδιότητας μέλους του συνεταιρισμού είναι αυτές που καθορίζονται στο παρόν καταστατικό καθώς και στο καταστατικό και τους κανονισμούς της ΕΠΟ».
Ο συνεταιρισμός ευελπιστεί όπως η Πολιτεία, η FIFA, η ΕΠΟ και οι λοιποί αρμόδιοι φορείς καταλήξουν σε κοινά αποδεκτή λύση, αναφορικά με το ζήτημα των αρμοδιοτήτων της ΕΕΑ». Απομένει πλέον να δούμε και την αντίδραση από πλευράς πολιτείας.

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σοκ στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Θετικό το πρώτο δείγμα Έλληνα διεθνή σε έλεγχο ντόπινγκ στο ματς με τη Γεωργία

Σε σοκ βρίσκεται το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς Έλληνας διεθνής που ήταν στην αποστολή της …