Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση ΚΚΕ: «Η συγνώμη του κ. Τσετίν είναι κάλπικη»

ΚΚΕ: «Η συγνώμη του κ. Τσετίν είναι κάλπικη»

0
tsetin_papadreou_03

Την πολιτική στάση του διαγραφέντος από το ΠΑΣΟΚ βουλευτή Τ. Μάντατζη σχολιάζει η νομαρχιακή επιτροπή Ξάνθης του ΚΚΕ

Δημόσια τοποθέτηση για την τοπική πολιτική επικαιρότητα με αναφορά σε συγκεκριμένο πολιτικό πρόσωπο, όπως δεν το συνηθίζει, έκανε η νομαρχιακή επιτροπή Ξάνθης του ΚΚΕ, με αφορμή τη στάση του ανεξάρτητου πλέον βουλευτή Τσετίν Μάντατζη.
Στο κείμενο αποδίδονται ευθύνες για τα αντεργατικά μέτρα που υπερψήφισε με το Μνημόνιο 1 ο βουλευτής και για το λόγο αυτό χαρακτηρίζεται «κάλπικη» η άφεση που ζήτησε μέσω της καταψήφισης του Μνημονίου 2. Για το λόγο αυτό ζητάται από τη μειονότητα να βγάλει τα συμπεράσματά της τόσο για τον Τσετίν Μάντατζη, όσο και για την πολιτική στάση των εκπροσώπων των δύο μεγάλων κομμάτων, όπως αναδείχθηκε μέσα από την πρόσφατη ψηφοφορία.
Η τοποθέτηση αυτή είναι πολλών αναγνώσεων ακριβώς για το λόγο ότι δεν συγκαταλέγεται στη συνήθη τακτική της νομαρχιακής του ΚΚΕ να δίνει βαρύτητα σε συγκεκριμένα θέματα της τοπικής πολιτικής επικαιρότητας και δη της μειονότητας και των εκπροσώπων της.

ΚΚΕ: Η «ηρωική έξοδος» του Τ. Μάντατζη
Με το «όχι» ο κ. Τσετίν στο «μνημόνιο 2» επιχειρεί να κάνει μια ηρωική έξοδο από το ΠΑΣΟΚ, εξυπηρετώντας δικές του πολιτικές φιλοδοξίες. Εξάλλου από καιρό είναι γνωστό ότι ο κ. Τσετίν ψάχνει αφορμή να φύγει από το ΠΑΣΟΚ και τώρα του δόθηκε η ευκαιρία.
Ο κ Τσετίν τόσα χρόνια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ υπερψήφισε όλους τους αντεργατικούς νόμους των κυβερνήσεων του, «μνημόνιο 1», μεσοπρόθεσμο, μειώσεις μισθών και συντάξεων, κατάργηση των εργασιακών σχέσεων και των κλαδικών συμβάσεων, αύξηση του ΦΠΑ, χαράτσια κλπ. Η συγνώμη που ζητάει είναι κάλπικη. Η κριτική του για το «μνημόνιο 1» ως αναποτελεσματικό κρύβει την αλήθεια ότι το μνημόνιο 1 και τα μέτρα που το ακολούθησαν πέτυχαν τον στόχο τους που ήταν  να φτηνύνουν την τιμή της εργατικής δύναμης, να κουτσουρέψουν εργασιακά , ασφαλιστικά δικαιώματα για να βγει αλώβητο το μεγάλο κεφάλαιο ντόπιο και ξένο από την καπιταλιστική οικονομική κρίση. Τους ίδιους στόχους με ακόμη πιο άγρια μέτρα έχει και το μνημόνιο 2.
Οι εργαζόμενοι του νομού και ιδιαίτερα οι εργαζόμενοι , τα φτωχά λαϊκά στρώματα της μειονότητας πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα. Να αποδυναμώσουν το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ, να μην συμμετέχουν στις προσπάθειες που γίνονται για την αναμόρφωση του πολιτικού συστήματος προκειμένου να ξεπεράσει την κρίση που περνάει και μαζί με τους κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, να βάλουν εμπόδια στην εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων. Να συμπορευτούν με το ΚΚΕ για ριζικές αλλαγές σε επίπεδο εξουσία και οικονομίας, όπου τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής θα είναι λαϊκή περιουσία , με κεντρικό σχεδιασμό και εργατικό έλεγχο ο πλούτος που  θα παράγεται θα πηγαίνει για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.
Το μεγάλο ΟΧΙ του λαού που εκφράστηκε στις πολύμορφες αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις πρέπει να γίνει ΟΧΙ συνολικά κατά του συστήματος, της κυβέρνησης και των κομμάτων που στηρίζουν την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΔΝΤ, να γίνει ΟΧΙ στην δικτατορία των μονοπωλίων.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο συνάντησε ο περιφερειάρχης ΑΜΘ,Πρωτοσέλιδο

Ο κ. Τοψίδης συμμετείχε σε αποστολή από τη Ροδόπη, αποτελούμενη από τον μητροπολίτη Μαρωνε…