
Υλικά
½ κιλό βούτυρο αγνό
300 γραμ. ζάχαρη άχνη
1 φακελάκι μπέικιν
1 φλιτζανάκι του καφέ ούζο ή ποτό μαστίχα
3 βανίλιες
1 αυγό φρέσκο
1 κιλό αλεύρι μαλακό
1 ποτήρι νερού καρύδια καβουρντισμένα και χοντροκομμένα Â
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ μισή ώρα προσθέτουμε τη ζάχαρη και το χτυπάμε ακόμη 10 λεπτά. Έπειτα ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και το μπέικιν μαζί με το αλεύρι. Τα ζυμώνουμε καλά, πλάθουμε από τη ζύμη κουραμπιέδες σε όποιο σχήμα θέλουμε και τους τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 20 λεπτά σε 200 βαθμούς και πάνω σε σχάρα. Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο ζεστούς τους τυλίγουμε σε ζάχαρη άχνη.