Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Καλαμαράκια γεμιστά

Καλαμαράκια γεμιστά

0
kalamaria_gemista

Υλικά
6 μέτρια προς μεγάλα Καλαμαράκια
1 κούπα ρύζι καρολίνα:
4 φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια (μόνο το άσπρο)
1 κούπα χοντροτριμμένο τυρί φέτα
2 μεγάλες ξεφλουδισμένες ψιλοκομμένες ντομάτες
4 μέτριες ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες
1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
4 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
Αλάτι, πιπέρι
1/2 κουταλάκι τριμμένο κύμινο
6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο  

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και αλείφουμε το ταψάκι μας με ελαιόλαδο. Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια, τα πλένουμε καλά και κρατάμε τα πλοκάμια. Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί και μοιράζουμε τη γέμιση στα καλαμαράκια χωρίς να τα παραγεμίζουμε. Τα κλείνουμε με οδοντογλυφίδα για να μην βγει έξω η γέμιση και τα βάζουμε στη σειρά στο ταψί, μαζί με τα πλοκάμια.
Προσθέτουμε 1,5 κούπα νερό και σκεπάζουμε το ταψί καλά με αλουμινόχαρτο. Τα βάζουμε στο φούρνο και τα ψήνουμε για μια ώρα σκεπασμένα και στο τέλος 15 λεπτά ανοικτά.
Σερβίρουμε περιχύνοντας με τους χυμούς που έμειναν στο ταψί και στολίζουμε με τα πλοκάμια.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Φρικασέ με Κεμπάπ Σόγιας και μανιτάρια

– 250 γρ. Σόγια Κεμπάπ – 2 μαρούλια – 1 ματσάκι άνηθος – 1 ματσάκι…