Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Διαγραφείς και ανεξάρτητος ο κ. Μάντατζη

Διαγραφείς και ανεξάρτητος ο κ. Μάντατζη

0
tsetin_mantatzi_01

Στρέφεται προς …τα αριστερά και εξαπολύει μύδρους κατά του ΠΑΣΟΚ

Δηλώνει «δικαιωμένος»  και ρίχνει τα βέλη του κατά του Ξυνίδη και του Σγουρίδη

Παρελθόν και με τη…βούλα του ΠΑΣΟΚ αποτελεί ο βουλευτής Ξάνθης κ. Τσετίν Μάντατζη καθώς έκλεισε γι αυτόν και επισήμως η «πόρτα» του κόμματος μετά την άρνησή του να ευθυγραμμιστεί με την κομματική γραμμή και να πει «ναι σε όλα» τα μέτρα του νέου μνημονίου. Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος είχε ήδη προαναγγείλει την αποχώρησή του από το κόμμα η επίσημη διαγραφή του έγινε αμέσως μετά την κρίσιμη ψηφοφορία της Κυριακής και το όνομά του συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των 22 διαγραφέντων.  
Δικαιωμένος και ανακουφισμένος…
«Δικαίωση και ανακούφιση» είναι τα κυρίαρχα συναισθήματα του κ. Μάντατζη σύμφωνα με δηλώσεις του στο «Ε» το πρωί της Δευτέρας: «Δεν έδωσα ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπαδήμου εξαιτίας της συμμετοχής του ΛΑΟΣ . Δήλωσα ότι δεν μπορώ να ψηφίσω ένα νέο μνημόνιο που θα φέρει την εξαθλίωση στο λαό. Νιώθω δικαιωμένος και ανακουφισμένος …Πίστεψα στον Γιώργο Παπανδρέου και στο ΠΑΣΟΚ αλλά όλοι τους αποδείχτηκαν ανίκανοι. Δεν έκαναν τίποτε απ’όσα υποσχέθηκαν. Το ΠΑΣΟΚ έχει απογοητεύσει την μειονότητα και όλη την κοινωνία» είναι οι φράσεις του «αποχαιρετισμού του κ. Μάντατζη στο κόμμα με το οποίο εκλέχτηκε 2 φορές βουλευτής.  
Κλείνατε επ’ αριστερά…
Τώρα δηλώνει ανεξάρτητος αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να πολιτευτεί ως υποψήφιος με άλλο κόμμα και όπως έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη στρέφεται προς αριστερά κυρίως προς την Δημοκρατική Αριστερά αφού έχει αποκλείσει συνεργασία με τη Ν.Δ. με ΛΑΟΣ και ΔΗΣΥ. Ωστόσο τονίζει ότι η όποια απόφασή του θα είναι προϊόν διαβούλευσης με τα όργανα της μειονότητας. Εκτιμά δε ότι στο πολιτικό σκηνικό υπάρχει μεγάλη ρευστότητα και θα υπάρξουν μεγάλες ανατροπές και ότι προς στιγμήν δεν τίθεται θέμα εκλογών σε κοντινό χρόνο,  γεγονός που του δίνει περιθώρια να σχεδιάσει τις κινήσεις του συνεκτιμώντας τις καταστάσεις : «Θα υπάρξουν ραγδαίες πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις . Είμαστε σε μια μεταβατική περίοδο. Το πολιτικό σύστημα βρίσκεται σε μια αναντιστοιχία με την κοινωνία. Θα έρθουν μεγάλες αλλαγές και ανατροπές», σημειώνει.  
Καρφιά κατά Ξυνίδη και Σγουρίδη
Αναφορικά με τον αντικαταστάτη του στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης ο κ. Μάντατζη του εύχεται «Καλή επιτυχία όποιος και αν είναι» ενώ σε πιθανή υποψηφιότητα του κ. Σγουρίδη δεν δείχνει τόση γενναιοδωρία και καλή διάθεση: «Ο κ. Σγουρίδης είναι άνθρωπος τους παρελθόντος . Είναι η γενιά που έφερε τη χώρα εδώ . Είναι η γενιά που έπαιξε παιχνίδια στην πλάτη του κόσμου και επινοώντας εχθρούς  – φαντάσματα έκανε τα παιχνίδια με τους εξοπλισμούς από τα  οποία κερδοσκόπησαν κάποιοι. Όλοι αυτοί πρέπει κάποτε να λογοδοτήσουν».
Αλλά και ο κ. Ξυνίδης δεν διέφυγε της κριτικής του κ. Μάντατζη: «Ο κ. Ξυνίδης αντί να είχε ασχοληθεί με το θέμα των μουφτήδων, είχε ασχοληθεί με το θέμα της ανάπτυξης κάποια πράγματα θα ήταν καλύτερα».  
Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η τουριστική προβολή της ΑΜΘ συνεχίστηκε και στην TRAVEL EXPO CYPRUS 2024

Στην έκθεση αυτή συμμετείχε για μια ακόμη φορά η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θρ…