Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Αρχίζουν με στάσεις εργασίας οι δημοτικοί υπάλληλοι

Αρχίζουν με στάσεις εργασίας οι δημοτικοί υπάλληλοι

0

Ακολουθούν κι άλλες κινητοποιήσεις. Στις 29 Φλεβάρη θα κλείσουν τα δημαρχεία όλης της χώρας. Μέχρι 29 Φλεβάρη απεργούν οι δικηγόροι

Διαμαρτύρονται για τις 4.500 απολύσεις που τους φέρνει το νέο μνημόνιο και για τις περικοπές στα φάρμακα και στις ιατρικές εξετάσεις τους

Στάση εργασίας είχαν οι δημοτικοί υπάλληλοι της Ξάνθης από τις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης ως και τη λήξη του ωραρίου της στις 3μ.μ. συμμετέχοντες στην κινητοποίηση της ΠΟΕ – ΟΤΑ, διαμαρτυρόμενοι για τα νέα μέτρα του νέου μνημονίου πους τους πλήττουν. Παράλληλα στις 1 το μεσημέρι οι δημοτικοί υπάλληλοι είχαν σύσκεψη στο δημοτικό αμφιθέατρο όπου αφού συζήτησαν τα προβλήματά τους αποφάσισαν το νέο πλαίσιο τω κινητοποιήσεών του.

4.500 απολύσεις φέρνει το νέο μνημόνιο στους δήμους
Όπως μας πληροφορεί ο πρόεδρος του συλλόγου Δημοτικών Υπάλληλων Ξάνθης κ. Δημήτρης Γαλανόπουλος νέα «λαίλαπα» τους επιφυλάσσει το νέο μνημόνιο που ψηφίστηκε την Κυριακή καθώς προβλέπει 4.500 απολύσεις: «Δεν μας έφτανε το άλλο μνημόνιο τα μέτρα, οι περικοπές στους μισθούς μας , τα χαράτσια θα’ χουμε τώρα και 4.500 απολύσεις. Κανείς δεν ξέρει ποιοι θ’ απολυθούν και με ποια κριτήρια. Είμαστε σε πλήρη σύγχυση μεγάλη αβεβαιότητα και απαισιοδοξία για το μέλλον όπως μας το έχουν προδιαγράψει», επισημαίνει ο κ. Γαλανόπουλος.

Το πρόβλημα το ΕΟΠΥΥ και τους γιατρούς ταλαιπωρεί τους ασφαλισμένους
Πέρα όμως από τις απολύσεις και τα επώδυνα μέτρα του νέου μνημονίου οι δημοτικοί υπάλληλοι έχουν ν’ αντιμετωπίσουν και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την διελκυστίνδα γιατρών – ΕΟΠΥΥ αλλά και τις τεράστιες περικοπές που έχουν υποστεί σε φάρμακα και εξετάσεις μετά την ενσωμάτωση του Ταμείου τους(ΤΥΔΚΥ) στο ΕΟΠΥΥ: «Είχαμε ένα υγιές ταμείο. Είχαμε γιατρούς, ιατροφαρμακευτική κάλυψη. Τώρα ταλαιπωρούμαστε γιατί δεν μπορούμε να βρούμε συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ γιατρούς, πληρώνουμε 35 ευρώ συμμετοχή για μια μαγνητική, δεν έχουμε κάλυψη για φυσιοθεραπείες. Για όλα αυτά θα βγούμε στους δρόμους. Πρόκειται να έχουν κατάληψη όλων των δημαρχείων στις 29 του Φλεβάρη και στο συνέδριο της ΠΟΕ – ΟΤΑ που είναι στις 24 – 25 – 26 Απριλίου θα αποφασίσουμε για την μορφή του αγώνα μας. Θα προσπαθήσουμε να εμποδίσουμε όλα αυτά που μας έχουν στερήσει τα δικαιώματα μας», καταλήγει ο κ. Γαλανόπουλος.

Μέχρι 29 Φλεβάρη απεργούν οι δικηγόροι
Συνέχιση της αποχής έως τις 29 Φεβρουαρίου 2012 αποφάσισε η Γενική Συνέλευση των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Η αποχή των δικηγόρων επρόκειτο να λήξει χθες 15 Φεβρουαρίου, αλλά στη γενική συνέλευση αποφασίστηκε η παράτασή της για δύο εβδομάδες.
Σε ψηφοφορία τέθηκαν δύο προτάσεις. Η πρώτη για πενθήμερη παράταση της αποχής και η δεύτερη για παράταση έως το τέλος του μήνα, πρόταση η οποία και επικράτησε.
Προηγουμένως, είχε απορριφθεί η πρόταση του προεδρείου του ΔΣΑ για αποχή των δικηγόρων από τις υποθέσεις του Δημοσίου, των Τραπεζών κ.λπ.  

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκδήλωση με θέμα τη βία στα σχολεία από την ΕΛΜΕ Ξάνθης και τον Διδασκαλικό Σύλλογο Ξάνθης

Θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι» σήμερα το απόγε…