Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Αποχαιρετισμός στο ΠΑΣΟΚ από Τ. Μάντατζη

Αποχαιρετισμός στο ΠΑΣΟΚ από Τ. Μάντατζη

0
mantatzi-empros

Δήλωσε ότι δεν θα είναι στο ψηφοδέλτιο αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς του με αριστερά κόμματα ή και με το μειονοτικό DEB

«Του κουνά… το μαντήλι» ο γραμματέας της Ν. Ε. ΠΑΣΟΚ Ξάνθης κ. Α. Τσαρτσάρας γιατί τους …τα’ κανε πολλά τελευταία!

Κόβει το «σκοινί» με το ΠΑΣΟΚ ο βουλευτής Ξάνθης κ. Τσετίν Μάντατζη με σημερινή του δήλωση σε τοπική εφημερίδα σύμφωνα με την οποία αποτελεί πλέον ειλημμένη προσωπική απόφαση για τον ίδιο η αποχώρησή του από το κόμμα με το οποίο εκλέχθηκε 2 φορές βουλευτής. Τα «καμπανάκια» ο κ. Μάντατζη προς το ΠΑΣΟΚ τα έκρουσε για πρώτη φορά σε αποκλειστική συνέντευξη στο «Ε» στο φύλλο της 21 – 12 – 2011 με τίτλο: «Χαιρετίσματα στην εξουσία» από τον Τ. Μάντατζη» όταν άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην είναι υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ αν δεν είναι πρόεδρος ο Γιώργος Παπανδρέου με τον οποίο όπως σημείωνε τον συνδέει μια φιλική προσωπική σχέση που τον εντάσσει στο γκρουπ των «προεδρικών». Έκτοτε ο κ. Μάντατζη συχνά απασχολούσε τον Τύπο με παρεμφερείς δηλώσεις του με πιο πρόσφατη τη συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Μακεδονία όπου δήλωνε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει άλλα νομοσχέδια με αντιλαϊκά μέτρα. 

Το πήρε απόφαση ν’ αποχωρήσει…
Την απόφασή του να αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ αλλά όχι και από την πολιτική ο κ. Μάντατζη την επιβεβαιώνει και με χθεσινή του δήλωση στο «Ε», σημειώνοντας παράλληλα ότι έχει ενημερώσει το κόμμα και τον γραμματέα κ. Μιχάλη Καρχιμάκη.  Όμως σύμφωνα με πληροφορίες μας,  αυτό έγινε προφορικά και όχι εγγράφως και δεν υπάρχει κατατεθειμένη στο κόμμα αίτηση διαγραφής του.  Αρνήθηκε πάντως ότι αυτή του η απόφαση αποτελεί ένα «πυροτέχνημα» με στόχο να «ταράξει τα νερά» του ΠΑΣΟΚ ή ν’ ασκήσει πίεση για να μην είναι κάποιος άλλος «δυνατός» συνυποψήφιός του από την μειονότητα στο ψηφοδέλτιο  όπως τον τελευταίο καιρό φημολογείται ότι αυτό προτίθεται να κάνει το ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη. Όπως ο ίδιος τονίζει οι λόγοι της αποχώρησής του είναι πολιτικοί και ιδεολογικοί καθώς νιώθει ότι το ΠΑΣΟΚ υποσχέθηκε πολλά στην μειονότητα όμως δεν έκανε απολύτως τίποτε και ότι το μόνο που έχει εισπράξει ο ίδιος και η μειονότητα από το ΠΑΣΟΚ είναι «εμπαιγμός»: «Δεν θα είμαι υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ  και δεν μ’ ενδιαφέρει αν με διαγράψουν», τονίζει με έμφαση, αφήνοντας παράλληλα ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα σε υποψηφιότητά του με αριστερά κόμματα ή με το μειονοτικό κόμμα Ειρήνης και Φιλίας (DEB) αλλά «κλείνει την πόρτα» για υποψηφιότητα με τον ΛΑ.Ο.Σ., με την Ν.Δ. αλλά και την Ντόρα Μπακογιάννη. Σ’ ότι αφορά την Ντόρα Μπακογιάννη υπάρχει μια διαφοροποίηση του κ. Μάντατζη καθώς στην συνέντευξη στο «Ε» έλεγε: ότι δεν υπάρχει περίπτωση να είναι υποψήφιος με την Ν.Δ. αλλά άφησε ένα «παράθυρο» για το κόμμα της κας Μπακογιάννη.
Παράλληλα ο κ. Μάντατζη επιτίθεται και κατά του Σωκράτη Ξυνίδη για τον οποίο λέει καυστικά: «Είναι αν. υπουργός Ανάπτυξης…Ας μας πει τι αναπτυξιακό έχει κάνει στο νομό…Είχε κάνει σημαία του προεκλογικά τη ΣΕΚΑΠ και είδαμε τι γίνεται με την ΣΕΚΑΠ. Η απόφασή μας είναι να πάψουμε να είμαστε τα τσιράκια και οι νεροκουβαλητές για να παίρνουν αυτοί καρέκλες…Αυτά που ήξεραν να τα ξεχάσουν. Δεν είμαστε τσιράκια και κανενός υπουργού, περιφερειάρχη ή αντιπεριφερειάρχη…».

Τσαρτσάρας: «Το ΠΑΣΟΚ δεν κρατάει κανένα …δεμένο»
Απ’ την πλευρά του κόμματος σε τοπικό επίπεδο οι δηλώσεις Μάντατζη δεν ξάφνιασαν καθώς τελευταία όλη η στάση του το «φώναζε» με πολλούς τρόπους. Η σταγόνα όμως που ξεχείλισε το «ποτήρι» της ανοχής ήταν η στάση του στις εκλογές του Επιμελητηρίου όταν προκάλεσε την αποστασία των 5 υποψηφίων και το «άδειασμα» του Γιάννη Αθανασιάδη. Ωστόσο ο γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ξάνθης με μια προσεκτική δήλωση ουσιαστικά …του κουνάει το μαντήλι του αποχαιρετισμού: «Για τη στάση του κ. Μάντατζη είχαμε και παλαιότερα εκφραστεί. Σ’ ότι αφορά την απόφασή του να αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ αυτό που έχω να του πω είναι ότι το ΠΑΣΟΚ δεν κρατά κανένα «δεμένο» Η συμμετοχή στο κόμμα είναι εθελοντική και ο καθένας μας συμμετέχει ως εκεί που αντέχει… Σ’ ότι αφορά την άποψή του ότι το ΠΑΣΟΚ δεν ενδιαφέρθηκε για την μειονότητα, η μειονότητα γνωρίζει ότι έχει κατακτήσει αυτό έγινε μέσα από πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ επί Ανδρέα Παπανδρέου, επί Κώστα Σημίτη και επί Γιώργου Παπανδρέου. Το ΠΑΣΟΚ εμπιστεύεται την μειονότητα και όλες τις μειονότητες και πιστεύει ότι θα εκτιμήσει την προσφορά του ΠΑΣΟΚ και είμαι σίγουρος ότι θα σταθεί και πάλι δίπλα στο ΠΑΣΟΚ»!

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

H έκθεση του State Department «καίει» την κυβέρνηση για παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων

Σε 46 σελίδες και περίπου 10.000 λέξεις το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, κάνει και εκτενή αναφορά σε …