Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Απ’ τη βροχή στο…χιόνι

Απ’ τη βροχή στο…χιόνι

0
xionia

Έντονη χιονόπτωση το μεσημέρι της Τρίτης. Προβλήματα όμως δημιουργήθηκαν από τους δυνατούς ανέμους

Έπεσαν δέντρα στα Κιμμέρια και υποχώρησε δρόμος. Έντονα προβλήματα στα ορεινά. Δεν λειτουργούν τα σχολεία

Τα «καπρίτσια» του καιρού συνεχίζονται και από τις καταρρακτώδεις βροχές που δημιούργησαν πλημμύρες στην πεδινή ζώνη του νομού μας και τους ισχυρούς νοτιάδες …το γύρισε σε χιόνι και χιονοθύελλα με ισχυρούς θυελλώδεις ανέμους που έφτασαν τα 9 μποφόρ.  
Προβλήματα από τους θυελλώδης ανέμους
Το χιόνι έπεφτε καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας στα ορεινά της Ξάνθης ενώ στην πόλη πιο έντονη ήταν η χιονόπτωση το μεσημέρι της Τρίτης. Παρόλο ότι το χιόνι έπεφτε πυκνό για περίπου 2 ώρες,  δεν …το’ στρωσε για τα καλά στη βρεγμένη ακόμη πόλη, παρά μόνο σε μερικά σημεία που είχε απανεμιά και οι Ξανθιώτες είδαν μόνο τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα τους ν’ ασπρίζουν. Έτσι μέσα στην πόλη δεν δημιουργήθηκαν προβλήματα απ’ την χιονόπτωση όμως οι αλατιέρες του δήμου Ξάνθης έριξαν αλάτι σε μερικά επικίνδυνα σημεία ενώ παράλληλα κατευθύνθηκαν ρίχνοντας αλάτι και στο Πίλλημα, Ισαία και Γέρακα.
Οι ισχυροί άνεμοι όμως δημιούργησαν προβλήματα. Όπως μας πληροφορεί ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Ταρενίδης έπεσαν δέντρα στο 2ο χιλιόμετρο πάνω από τα Κιμμέρια και το οδόστρωμα έχει υποχωρήσει. Στο σημείο έφτασε αυτοκίνητο των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου που απομάκρυνε τα δέντρα. Επίσης ο δυνατός άνεμος …ξήλωσε το σκέπαστρο και τα πλαϊνά της στάση αστικού απέναντι από το νοσοκομείο ευτυχώς χωρίς τραυματισμούς.  
Εντονότερα τα προβλήματα στην ορεινή περιοχή
Μ’ όλα τα μηχανήματα (γκρέιντερ και αλατιέρες και 4χ4)επί τω έργω από το πρωί ο δήμος Μύκης επιχειρούσε να κρατήσει ανοιχτούς τους δρόμου προς τους οικισμούς παρά τη σφοδρή χιονόπτωση. «Έχουμε προβλήματα αλλα προσπαθούμε να τα’ αντιμετωπίσουμε», δήλωσε ο δήμαρχος Μύκης κ. Μουσταφά Τσουκάλ. Τα δύο εκχιονιστικά της Π.Ε. Ξάνθης έπιασαν από νωρίς το πρωί δουλειά ρίχνοντας αλάτι  στο δρόμο Ξάνθης – Εχίνου – Δημαρίου και Σταυρούπολης. Ωστόσο στην ορεινή περιοχή χρειάζονται απαραίτητα αντιολισθητικές αλυσίδες. Τα σχολεία του δήμου Μύκης παρέμειναν κλειστά.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σε τροχιά αναβάθμισης το ελικοδρόμιο Σαμοθράκης

Το έργο, προϋπολογισμού 800.000 ευρώ, έχει αντικείμενο την επισκευή και συντήρηση των εγκα…