Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα 50% υστέρηση της ΑΜΘ στη Διαχείριση Αποβλήτων

50% υστέρηση της ΑΜΘ στη Διαχείριση Αποβλήτων

0
skoypidia-empros

Σύμφωνα με στοιχεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης

Αδειοδοτήθηκε εντός του 2011 η διευθέτηση του ΧΥΤΑ Ξάνθης

Υστέρηση παρουσιάζει η περιφέρεια ΑΜΘ στην Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων αφού σύμφωνα με τα στοιχεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης μόνο το 50% του συνολικού όγκου των αποβλήτων στους 5 νομούς της καταλήγουν σε ΧΥΤΑ σε αντίθεση με την Κεντρική Μακεδονία που το ποσοστό αυτό φτάνει στα 99,5 %!

Το 50% από τα απόβλητα της ΑΜΘ καταλήγει σε ΧΥΤΑ
Τα στοιχεία αυτά παρουσιάστηκαν κατά τον απολογισμό έργου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης για την υλοποίηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού Στερεών Αποβλήτων του 2011 και δείχνουν ότι η περιφέρεια μας βρίσκεται αρκετά πίσω στον τομέα αυτό, αντίθετα με την Κεντρική Μακεδονία.
Να σημειώσουμε ότι για την υλοποίηση του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων στην περιοχή μας αδειοδοτήθηκε εντός του 2011 η διευθέτηση του ΧΥΤΑ Ξάνθης και του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων του Δήμου Σουφλίου.

6 χωματερές ενεργές στην ΑΜΘ
Σε ότι αφορά τις χωματερές, στην Κεντρική Μακεδονία, από τις 542 μόνο επτά παραμένουν ενεργές, 436 είναι ήδη αποκατεστημένες και σε 99 βρίσκονται σε εξέλιξη τα έργα αποκατάστασης. Το 2011 χορηγήθηκαν 50 τέτοιες άδειες.
Από την άλλη πλευρά, στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, από τις 333 χωματερές (όπως καταμετρήθηκαν το 2005), 6 παραμένουν ενεργές, 296 είναι ήδη αποκατεστημένες και 31 είναι προς αποκατάσταση. Συνολικά το 2011 χορηγήθηκαν 31 τέτοιες άδειες αποκατάστασης.

Μαριάννα Ξναθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δυσεύρετο το εργατικό δυναμικό στην Ξάνθη

Προσφορά εργασίας υπάρχει αλλά οι άνεργοι προτιμούν τα επιδόματα –  Παράπονα εργοδοτ…