Σχόλια 25/02/2012

0

Καλώς ήρθαν οι επισκέπτες μας  


Καλωσορίζουμε τις χιλιάδες των επισκεπτών της πόλης αλλά και της εν γένει περιοχής μας που ήρθαν να συνεορτάσουν μαζί μας τις ημέρες του Καρναβαλιού και της Καθαρής Δευτέρας.
Είναι καλοδεχούμενοι όπως όλοι, όπως πάντα.
Τους ευχόμαστε δε να περάσουν όμορφα, με χαρά και ξενοιασιά τις ημέρες τους στην Ξάνθη.
Γιατί και οι δύσκολες μέρες, χρειάζονται ένα διάλειμμα χαράς και γέλιου.
«Ε»    

 

Υπάρχει λίστα πολιτικών που έβγαλαν χρήματα


  Δεν είναι ένας αλλά πολλοί οι βουλευτές που «φυγάδευσαν» τα χρήματά τους στο εξωτερικό με το ξέσπασμα της κρίσης, αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομικών Ε. Βενιζέλος από το βήμα της βουλής.
Υπάρχουν, όπως είπε ο υπουργός, πολιτικά πρόσωπα ή συγγενείς πολιτικών προσώπων που έχουν προβεί εντός του 2011 σε εμβάσματα μεγαλύτερα των 100.000 ευρώ προς το εξωτερικό, τα οποία έχουν εντοπιστεί από το Υπουργείο Οικονομικών μετά από διασταυρώσεις στοιχείων και η λίστα αυτή με τα ονόματα θα αποσταλεί άμεσα στον πρόεδρο της Επιτροπής Ελέγχου Πόθεν Έσχες των βουλευτών προκειμένου να κληθούν τα εν λόγω πρόσωπα από την Επιτροπή να δώσουν εξηγήσεις.
Ο υπουργός  διευκρίνισε ότι τα ονόματα δεν θα δημοσιοποιηθούν πριν ολοκληρωθεί η ακρόαση στην  αρμόδια Επιτροπή της Βουλής καθώς, όπως είπε, μπορεί να είναι «αθώες ή ανώδυνες οι περιπτώσεις».
-Το πόσο «αθώο» μπορεί να είναι να ψηφίζει και να αποφασίζει κανείς για τις οικονομίες και τη ζωή των Ελλήνων ενώ ο ίδιος έχει εξασφαλίσει στο εξωτερικό τη δική του περιουσία, είναι βέβαια ένα θέμα, τουλάχιστον ηθικό…        

 

     
Ο ειδικός  


Όλη αυτή η συζήτηση «ειδικών» που κατακλύζουν τα τηλεοπτικά παράθυρα  συζητώντας για τη σωτηρία της χώρας με ύφος παντογνώστη και  απορρίπτοντας με χαρακτηριστική άνεση οποιαδήποτε πρόταση εκτός της  προσωπικά αρεστής, ανταλλάσοντας νούμερα αντί λογικά επιχειρήματα,  θυμίζουν το γνωστό ανέκδοτο με τον Πόντιο γιατρό, τον οποίο καλούν  επειγόντως συγγενείς ετοιμοθάνατου. Όταν φτάνει με καθυστέρηση, ο  ασθενής έχει αποδημήσει, και οι συγγενείς του το δηλώνουν ευγενικά.
– Πριν φύγω θα ήθελα να σας κάνω μία ερώτηση λέει ο Πόντιος … Πριν  πεθάνει ο ασθενής, ίδρωνε; … Έκπληκτοι οι συγγενείς απαντούν: «ναι,  αλλά γιατί ρωτάτε;»… – «Κακό αυτό» απαντά ο «ειδικός» …  
ο συνεργάτης αριθμός 8      

 

Γεωτρήσεις…παντού  


Δεκαπέντε χερσαία «οικόπεδα» για έρευνες υδρογονανθράκων θα είναι σε θέση η Ελλάδα να παραχωρήσει στο δεύτερο εξάμηνο του έτους ανήγγειλε ο υφυπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης κατά τη διάρκεια παρουσίασης του βιβλίου του «Ενέργεια και Ορυκτός Πλούτος, Εθνικοί Πυλώνες Ανάπτυξης».
Ο κ. Μανιάτης επίσης διαβεβαίωσε ότι «ουδέποτε τέθηκε και δεν υπάρχει στο κείμενο της νέας δανειακής σύμβασης οποιαδήποτε νύξη για συσχέτιση των εσόδων από υδρογονανθράκες με την εξόφληση των δανειακών υποχρεώσεων της χώρας». Μάλιστα πρότεινε τα έσοδα αυτά να διατεθούν για το ασφαλιστικό σύστημα, μέσα από τη δημιουργία ενός Ταμείου, όπως έπραξαν οι Νορβηγοί.
Επισήμανε το αυξημένο ενδιαφέρον για τις σεισμικές έρευνες στο Ιόνιο Πέλαγος και νότια της Κρήτης. Η προθεσμία για την υποβολή προσφορών λήγει στις 2 Μαρτίου. Είπε ότι περί τα τέλη του 2012 με αρχές του 2013 θα προκηρυχθούν διεθνείς διαγωνισμοί στις προαναφερόμενες περιοχές.
-Ωραία τα…γράφει ο υφυπουργός, οι πράξεις του όμως, τουλάχιστον για τη Θράκη, είναι καταστροφικές…    

 

«Ανεξάρτητοι Έλληνες»  


Άλλο ένα κόμμα γεννήθηκε από την πολυδιάσπαση των δύο μεγάλων κομμάτων λόγω του Μνημονίου. Πρόκειται για το κόμμα του ανεξάρτητου βουλευτή  Πάνου Καμμένου ο οποίος ανακοίνωσε την ίδρυση του κόμματός του το πρωί της Παρασκευής μέσω των λογαριασμών του twitter και το facebook.
Στο μήνυμά του γράφει ο βουλευτής: “Το δικό μας κίνημα γεννήθηκε. Η Παναγία να είναι βοηθός και προστάτης. Είμαστε Πολλοί. Είμαστε Ανεξάρτητοι. Είμαστε Έλληνες”
Η σελίδα του βουλευτή γέμισε αμέσως με σχόλια και ευχές για “καλή επιτυχία” και “καλή αρχή” στην προσπάθειά του.

Και νέα παράταση για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων  


Τροπολογία που προβλέπει παράταση κατά τέσσερις μήνες, δηλαδή έως 30 Ιουνίου, της προθεσμίας για την υποβολή αιτήσεων τακτοποίησης των αυθαιρέτων, κατέθεσε το υπουργείο Περιβάλλοντος.
Το υπουργείο υποχρεώθηκε στην κίνηση αυτή, καθότι φαίνεται να μην έχουν επιτευχθεί οι οικονομικοί στόχοι της κυβέρνησης, αφού, με βάση τα πιο πρόσφατα στοιχεία, στη ρύθμιση έχουν προσέλθει περίπου 260.000 ιδιοκτήτες, όταν, με βάση τις μετριοπαθέστερες εκτιμήσεις, στη χώρα υπάρχουν τουλάχιστον 1 εκατ. αυθαίρετα.
Το μεγάλο κόστος της διαδικασίας νομιμοποίησης καθώς και η καχυποψία ότι θα στοχοποιηθούν και θα κληθούν στο μέλλον να πληρώσουν επιπλέον επιβαρύνσεις είναι οι λόγοι που δεν έχουν προσέλθει ακόμα οι ιδιοκτήτες 750.000 αυθαιρέτων να τα νομιμοποιήσουν.
Και βέβαια η ατιμωρησία που απολαμβάνουν έως τώρα…    

 

 
Νέα διακοπή για τη δίκη του Βατοπεδίου  


Συνεχίστηκε την Παρασκευή η δίκη της δικαστή κ. Ψάλτη και των μοναχών Εφραίμ και Αρσένιου που διεκόπη την προηγούμενη ημέρα. Η δίκη ξεκίνησε με καταθέσεις των υπόλοιπων μαρτύρων, ανάμεσά τους ο Θ. Ξυνίδης, ο Γ. Παυλίδης και ο Β. Λαμπάκης και επικεντρώθηκε κυρίως, όπως και την πρώτη μέρα στο νομότυπο της διάσκεψης και στο χρόνο δημοσιοποίησης του αποτελέσματος 2-1 της δίκης για την κυριότητα της λίμνης Βιστονίδας.
Μη αναμενόμενη, αλλά διαφαινόμενη ήταν η στάση του Εισαγγελέα της έδρας που ζήτησε ενοχή κατά το κατηγορητήριο, δηλαδή και για τα δύο αδικήματα, της παράβασης καθήκοντος και της παραβίασης δικαστικού απορρήτου, παρά τη σχετική αιτιολογία του Αρείου Πάγου, που δεχόταν ότι βάσει της ερμηνείας του σχετικού άρθρου δεν τελέστηκε παραβίαση του απορρήτου. Μέχρι το απόγευμα αγόρευαν οι συνήγοροι υπεράσπισης, αλλά το δικαστήριο διέκοψε τελικά και η δίκη θα συνεχιστεί την Τετάρτη στις 9.00, οπότε και θα συνεχίσει με τις 3 αγορεύσεις δικηγόρων που εκκρεμούν .
Ωστόσο, αν και οπωσδήποτε έχει ειδικό βάρος η δικαστική απόφαση, στην πραγματικότητα η υπόθεση οδεύει προς παραγραφή, αφού μέχρι τις 21.4.12 με τη σχετική άσκηση των ένδικων μέσων από τους κατηγορούμενους σε περίπτωση καταδικαστικής απόφασης, τηρουμένων των προθεσμιών, τα αδικήματα θα οδηγηθούν σε παραγραφή. Ωστόσο, σύμφωνα με κύκλους που έχουν παρακολουθήσει στενά την υπόθεση, η παραγραφή έχει μικρή σημασία, καθώς κύριο θέμα παραμένει το σημείο και το κατά πόσο εδράζεται πολιτική ευθύνη και εμπλοκή των μοναχών στη συγκεκριμένη υπόθεση.
Ε.Δ.    

 

Ποιος είδε τον δήμαρχο Ξάνθης κ. Στυλιανίδη και δεν τον φοβήθηκε…


 …με το θέμα των τζιπ του στρατού. Παρότι γενικώς μας έχει συνηθίσει σε ήπιους τόνους προχθές δεν έκρυψε την αγανάκτησή του και τον θυμό του μετά την αρνητική απάντηση που πήρε από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας ότι δυο μέρες πριν την παρέλαση και ενώ του έχει στείλει έγγραφο από τον Δεκέμβριο του απάντησε ότι δεν θα παραχωρηθούν τα τζίπ του στρατού για να σύρουν τα άρματα στην παρέλαση και ούτε λίγο ούτε πολύ ας πάει να κόψει το λαιμό του ο δήμος τελευταία στιγμή! Έτσι και ο δήμαρχος εμφανώς εκνευρισμένος έστειλε το μήνυμα προς την τωρινή ηγεσία του υπουργείου και δη στον υπουργό κ. Αβραμόπουλο…ότι πίσω έχει η αχλάδα την ουρά….Οσονούπω έρχονται εκλογές και θ’ αρχίσουν οι προεκλογικές επισκέψεις υπουργών και βουλευτών στο δήμαρχο όπως συνηθίζεται. Ε τότε κι εκείνος θα πει την τελευταία λέξη…δηλαδή θα τον ψάχνει και θα τον βρίσκει ο κ. Αβραμόπουλος! Το’ πε θα το κάνει όμως ή θα υπερισχύσει το κομματικό του συναίσθημα; Πάντως πέρα απ’ όλα αυτά είναι άξια προβληματισμού η συμπεριφορά αυτή στρατού προς το δήμο απ’ τη στιγμή που δεν τίθεται και θέμα εξόδων από καύσιμα αφού ο δήμος θα τα επιβαρυνόταν. Για ποιο λόγο λοιπόν ο στρατός δεν διευκολύνει το δήμο όταν μάλιστα πρόκειται για ένα τόσο σημαντικό θεσμό για την πόλη μας.; Αυτό είναι δείγμα ότι δεν επιδιώκει τη συνεργασία με την τοπική κοινωνία και περιχαρακώνεται πίσω από στερεότυπα του παρελθόντος…
Μ.Ξ.      

 

Λέμε όχι στις …αρπαχτές!


 Τριήμερο της Αποκριάς και θα’ ρθει πολύς ξένος κόσμος στην πόλη μας όπως φαίνεται από τις κρατήσεις στα ξενοδοχεία που είναι όλα γεμάτα. Ελπίζουμε οι επαγγελματίες της πόλης μας να δείξουν τον επαγγελματισμό τους και να μην παρεκτραπούν στην λογική της αρπαχτής για να βγάλουν το τριήμερο όλα τα σπασμένα της αναδουλειάς όλου του χρόνου! Είναι περίοδος κρίσης, ο κόσμος δεν έχει λεφτά…δεν μπορεί να ξοδέψει όπως άλλα χρόνια . Κατά συνέπεια οι τιμές πρέπει να είναι λογικές και να μην δούμε τα έκτροπα του παρελθόντος που πουλούσαν καφέ 7 ευρώ! Αν μη τι άλλο αυτό είναι η μεγαλύτερη δυσφήμιση για την πόλη μας και βλάπτει το θεσμό αλλά και τους ίδιους μακροπρόθεσμα.
Μ.Ξ.      

 

Ο Μάρτης θα είναι…γδάρτης για τους εργαζόμενους…


… αφού από την πρώτη του μήνα τίθεται σε εφαρμογή ο νόμος που μειώνει τους μισθούς κατά 22% στον ιδιωτικό τομέα και κατά 32% στους νεοεισερχόμενους. Δηλαδή ο νόμος που μας επέβαλε η τρόικα για να αυξήσουμε την ανταγωνιστικότητά μας ως οικονομία λες και αυτό είναι το κύριο πρόβλημα για την ελλειμματική ανταγωνιστικότητα και καλούνται και πάλι οι πιο παραγωγικοί εργαζόμενοι αυτοί του ιδιωτικού τομέα που δούλευαν και με το παραπάνω τα λεφτά που έπαιρναν σε αντίθεση με την πλειοψηφία του δημοσίου τομέα να βγάλουν το φίδι απ’ την τρύπα! Άραγε σκέφτηκε κανείς από τους 300 της Βουλής πώς θα ζήσει ένας εργαζόμενος με 489 ευρώ; Πώς θα πληρώσει το νοίκι του, το ρεύμα, τη θέρμανσή του; Τι θα φάει; Όμως τι ανάγκη έχουν αυτοί; Αυτοί παίρνουν τους παχυλούς μισθούς τους και ούτε λόγος γίνεται για περικοπές σ’ αυτούς! Τα βγάζουν και σε ξένες τράπεζες για να έχουν εκείνοι λεφτά όταν θα χρεοκοπήσουν οι υπόλοιποι που ουσιαστικά με την ανικανότητά τους,  τους έχουν χρεοκοπήσει! Κάτι τέτοιοι που σκέφτονται να σώσουν μόνο το τομάρι τους ενώ βρίσκονται εκεί από την ψήφο του ελληνικού λαού για να υπερασπίζονται τα συμφέροντά του και αποδεικνύεται ότι υπερασπίζονται μόνο τα δικά τους αποτελούν ντροπή για όλο το πολιτικό σύστημα και ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει ποιοι είναι αυτοί για να τους τιμωρήσει ανάλογα. Κι όχι να τους κρύβουν…
Αλλά κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει…
Μ.Ξ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Περί οδησήμανσης πάλι Ιδού κι άλλο ένα θέμα που καλείται ν’αντιμετωπίσει η παρούσα δημοτικ…