Σχόλια 16/02/2012

0
misthoi

Οι εταίροι θέλουν να κατεβάσουμε τους τόνους ή … τα βρακιά
Θωμάς Βουγιουκλής    

Παντού περικοπές μισθών  


Δεν θα πρέπει να μείνει κανείς παραπονεμένος ότι τον ξέχασαν σαν εργαζόμενο και δεν του μείωσαν το μισθό! Το ψαλίδι έπεσε παντού λίγο-πολύ. Αλλού 10, 12 έως 20-22%.
Ζωή να’ χουμε για να μας κόβουν τόσο τους μισθούς όσο και τις συντάξεις. Διότι κι εκεί μπήκε ψαλίδι. Βέβαια, εκτός των βουλευτών, που σαν νυν και πρώην πατέρες του έθνους, με 8 χρόνια στη βουλή εξασφαλίζουν πλήρη σύνταξη!
-Άντε, ζωή σε λόγου μας…
«Ε»    

 

Το μεγάλο ερωτηματικό  


Πάντως, για να είμαστε ειλικρινείς, το μεγάλο ερωτηματικό για τις πολιτικές εξελίξεις σε τοπικό επίπεδο, είναι ο Σωκράτης Ξυνίδης.
Και είναι ερωτηματικό διότι ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί εάν θα είναι υποψήφιος εκ νέου ή θα επιστρέψει στο γραφείο του, αφού βέβαια ο μέντοράς του Γιώργος Παπανδρέου έχει αποχωρήσει και δεν είναι ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ.
Κι αυτό να συμβεί (κατά την εκτίμησή μας ο Ξυνίδης θα είναι εκ νέου υποψήφιος) θα πρέπει να επιλεγεί άλλος ένας υποψήφιος άνδρας ή γυναίκα.
«Ε»

Τρεις επιλογές  


Η συζήτηση στα πολιτικά καφενεία είναι ιδιαίτερα ζωηρή. Κυρίως της μειονότητας. Θέμα της, πού θα βρει στέγη ο Μάντατζη Τσετίν μετά τη φυγή του από το ΠΑΣΟΚ.
Κατά τους καφενόβιους αναλυτές, τρεις είναι οι επιλογές του Μάντατζη. Η πρώτη να πάει προς τ’ αριστερά.  ΣΥΡΙΖΑ ή ΔΗΜΑΡ η επιλογή, κάτι που έγινε κατά το παρελθόν στην Κομοτηνή με επιτυχία.
Δεύτερη επιλογή να πάει με το κόμμα Ισότητας που τελευταία δραστηριοποιείται αρκετά σε Ροδόπη και Ξάνθη και τρίτη επιλογή, να πάει…σπίτι του!
«Ε»    

 

Είναι αισιόδοξος  


Από την άλλη, συναντήσαμε τον Παν. Σγουρίδη στο δρόμο και διαπιστώσαμε πρώτον ότι είναι πολύ αισιόδοξος για το πολιτικό του μέλλον και δεύτερο ότι έχει δικαιωθεί για τον Μάντατζη και κάποιους άλλους…
«Ε»    

 

Δηλώσεις Παπουτσή στο BBC  


Ο Υπουργός Προστασίας του πολίτη Χρ. Παπουτσής, σε δηλώσεις του στο BBC για την ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης και τις προσπάθειες  που καταβάλει η Ελλάδα δήλωσε: «H Ελλάδα έκανε όλες τις προσπάθειες που θα έπρεπε να κάνει. Οι πολίτες δεν μπορούν να κάνουν κάτι άλλο. Η κυβέρνηση καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες και έχουμε φτάσει στα όρια του κοινωνικού και οικονομικού συστήματος.
Η Ελλάδα ανέλαβε τις ευθύνες της, και οι θυσίες του ελληνικού λαού είναι τεράστιες. Πιστεύω ότι είναι καιρός για όλους να αναλάβουν τις δικές ευθύνες τους.
Ορισμένοι από τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης καλά θα κάνουν να ξαναδιαβάσουν τη Συνθήκη που ορίζει την κοινή πορεία των λαών της Ευρώπης.»    

 

Τσουνάμι αλληλεγγύης στην Ελλάδα  


Πληθαίνουν καθημερινά οι φωνές υποστήριξης και αλληλεγγύης προς την Ελλάδα απ’ όλες τις μεριές της Ευρώπης, καθώς όλο και περισσότεροι αντιλαμβάνονται ότι οι πιέσεις της τρόικας και της Γερμανίας για λιτότητα οδηγεί τη χώρα μας στην καταστροφή, την Ευρωπαϊκή Ένωση σε διάλυση και την Ευρώπη σε ένα οικονομικό και πολιτικό μεσαίωνα.
Ο ηγέτης των Γάλλων σοσιαλιστών Φρανσουά Ολάντ σε συνέντευξή του τόνισε ότι τα μέτρα λιτότητας που επιβάλλονται στην Ελλάδα εδώ και δύο χρόνια δεν αποδίδουν ενώ η λύση θα ήταν μόνο η έκδοση ευρωομολόγου. Ταυτόχρονα άφησε υπαινιγμούς ότι οι επιθυμίες της Γερμανίας θέτουν και θέμα δημοκρατίας για όλους τους Ευρωπαίους.
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής των σοσιαλιστών ευρωβουλευτών, Χάνες Σβόμποντα, σε σκληρή γλώσσα, παρομοίασε τα μέλη της τρόικας με «αρπακτικές ακρίδες» που ασκούν εκβιασμό για να χορηγήσουν τη βοήθεια, ενώ έντονες είναι και οι επικρίσεις για τα μέτρα λιτότητας που επιβλήθηκαν ως αντάλλαγμα για τη νέα οικονομική στήριξη της χώρας των σοσιαλιστών και πράσινων ευρωβουλευτών. Ενώ, πολλοί ευρωβουλευτές απ’ όλες τις πτέρυγες έθεσαν εν αμφιβόλω τη νομιμότητα των απαιτήσεων της τρόικας.
«Επιβάλλουμε στην Ελλάδα έναν αφόρητο ρυθμό λιτότητας, μια υπό-ανάπτυξη που κανένας δεν μπορεί να ζήσει», δήλωσε ο ηγέτης των Πρασίνων στην Ευρωβουλή, Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ.
Στήριξη στη χώρα μας παρέχει με συνεχείς δηλώσεις του και ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι, ενώ βροχή δημοσιευμάτων σε πολλές ευρωπαϊκές εφημερίδες στηλιτεύουν τις γερμανικές πιέσεις και απαιτήσεις προς τη χώρα μας που βυθίζουν και την Ελλάδα και ολόκληρη την ήπειρο σε φτώχεια και ύφεση…    

 

Ένα σχόλιο για τις «πράσινες τιράντες»  


Τρίτη 14/2/2012 στο Δημοτικό αμφιθέατρο. Μια εξαιρετική βραδιά με νέα παιδιά, “ανήλικη” διάθεση και πολύ ταλέντο, αρκεί να το πιστέψουν και να αυθαδιάζουν με περισσότερη τόλμη. Εξαιρετική η πολυτάλαντη Ευγενία. Ελπιδοφόρος κατάστασης, όσο δεν θα περισσεύουν τα χρήματα, οι “ανήλικοι” θα ανεβαίνουν στα άστρα.
Ηλίας Βασιλούδης    

 

Ιστορία ενός πλατάνου  


Αγαπητοί φίλοι,
Μπορεί σαν γεγονός να είναι ασήμαντο, αισθάνομαι όμως την υποχρέωση να σας ενημερώσω.
Ο πλάτανος είναι υπεραιωνόβιο δένδρο και θα  χαίρονται την σκιά του πολλές γενιές στο μέλλον. Νομίζω λοιπόν ότι καλό θα είναι να υπάρχουν κάποια στοιχεία που θα αναφέρονται στην ιστορία του.  Αναφέρομαι στον πλάτανο που είναι  στην κεντρική  πλατεία,  στο πεζοδρόμιο κάτω από τη “Roma pizza”.
Ο πλάτανος αυτός είναι σήμερα ακριβώς  20 ετών!!! Τον φύτεψα το μεσημέρι  στις 14 Φεβρουαρίου 1992 όταν ακόμη δεν είχε διαμορφωθεί ο χώρος του πεζοδρομίου μπροστά από την καφετερία «ΞΑΝΘΕΙΑ»,  όπως φαίνεται στην  φωτογραφία, μέσα στις τριανταφυλλιές του τριγώνου. Το δενδρύλλιο  μου είχε φέρει από το φυτώριο του Δήμου, ο τότε αντιδήμαρχος Θωμάς Αμπεριάδης.
Το 1995  κάποιοι… θέλησαν να καταστρέψουν τον πλάτανο, και ένα βράδυ χαράκωσαν σε πολλά σημεία τον κορμό του. Με την συμβουλή και την βοήθεια  του συμπολίτη μας και καλού φίλου Παναγιώτη Βιδάλη,  (προέδρου τότε  του ΕΒΕΞ)  περισώσαμε τον πλάτανο, τυλίγοντας γύρω από τον χαρακωμένο  κορμό του λινάτσες (τσουβάλια) με χόρτα και λάσπη.
ΑΙΩΝΕΣ ΠΟΛΛΟΥΣ λοιπόν για τον πλάτανο!
Μάριος Ν. Κουτσουρίδης    

 

Το όχι του μηδενικού κόστους  


Ψήφισαν «ΟΧΙ σε όλα» το ΚΚΕ, η ΔΗΜΑΡ, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι άλλες αριστερές κινήσεις στη σχετική ψηφοφορία στη Βουλή.
Δικαίωμά τους, όπως και των υπολοίπων που είπαν το «ΟΧΙ». Μόνο που για τους αριστερούς, ήταν ένα «ΟΧΙ» μηδενικού πολιτικού κόστους.
Το «ΟΧΙ» για τους υπόλοιπους σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ακολουθήθηκε από διαγραφή και μη νέας υποψηφιότητας στις προσεχείς εκλογές.
«Ε»    

 

ΛΑΟΣ ή Λαγός;  


Τώρα μετά την αποχώρησή του από το κυβερνητικό σχήμα φιλοδοξεί το ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη να ανακάμψει στις δημοσκοπήσεις.
Όμως πλανάται, διότι όλοι κατάλαβαν πως μόνο λόγια ήταν η υπόθεση της κυβερνητικής στήριξης. Μόλις είδε τα δύσκολα ο Καρατζαφέρης, την έκανε σαν…λαγός!
Και βέβαια ενώ τρεις μήνες στήριζε την κυβέρνηση, στην ψηφοφορία την έκανε με πηδηματάκια.
Χάνοντας, κι αυτός, δύο αξιόλογα στελέχη, τον Βορίδη και Γεωργιάδη.
«Ε»

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Συνεργαζόμενοι οι δασικοί υπάλληλοι Ο σχεδιασμός για τις δασικές πυρκαγιές αλλάζει. Θα εφα…