Σχόλια 15/02/2012

0

Κούρεψαν λίγο τον δανεισμό και γουλί τους μισθούς.
Θωμάς Βουγιουκλής

Διεργασίες


Δεν κομίζουμε γλαύκα εις Ξάνθην λέγοντας ότι λίαν συντόμως θα έχουμε σοβαρές διεργασίες τουλάχιστον σε ΠΑΣΟΚ ΝΔ και ανεξάρτητους.
Στο μεν ΠΑΣΟΚ θα ξεκινήσουν για ν’ αποκτήσουν νέο αρχηγό όπως οι περισσότεροι περιμένουν, στη δε ΝΔ η ηγετική ομάδα αγωνιά για το τι θα κάνουν όσοι έχουν διαγραφεί πρόσφατα.
Αυτή η αγωνία για το τι θα κάνουν οι διεγραμμένοι, ισχύει και για το ΠΑΣΟΚ όπου η αλλαγή ηγεσίας κάνει πιο ρευστά τα πράγματα.
Γενική εκτίμηση: Τα μεγάλα κόμματα όπως τα γνωρίζαμε τώρα, θ’ αποτελέσουν παρελθόν με ό,τι αυτό σημαίνει.
Είπαμε, ότι τίποτε πλέον από δω και πέρα δεν θα είναι ίδιο με το παρελθόν.
«Ε»

 

Εκλογές τον Απρίλιο


Το δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παντελής Καψής. Ότι θα έχουμε εκλογές τον προσεχή Απρίλιο. Μάλιστα τις τοποθέτησε χρονικά προς το τέλος του μήνα.
Έτσι, λογικά και ελληνικά, μπαίνουμε σε προεκλογική περίοδο. Η οποία θα διαρκέσει λιγότερο του μήνα.
Εν όψει λοιπόν των επικείμενων εκλογών ας αρχίσουν να ετοιμάζονται οι υποψήφιοι βουλευτές γιατί ο χρόνος αργότερα θα τους φανεί λίγος.
«Ε»

 

Το 13888 της υπομονής και της μη εξυπηρέτησης


Εδώ και λίγο καιρό ο ΟΤΕ άγνωστο γιατί και με ποια λογική, ακύρωσε το γνωστό τριψήφιο «121» για τις βλάβες και υποχρεώνει τους συνδρομητές του να χρησιμοποιούν το 13888.
Η νέα επιλογή είναι λάθος πέρα για πέρα γιατί το όλο σύστημα δεν είναι εξυπηρετικό αλλά είναι και ιδιαίτερα χρονοβόρο. Με αποτέλεσμα ο καλών για να δηλώσει μια βλάβη ν’ αγανακτεί και να τα παρατάει στο τέλος βρίζοντας.
Δεν γνωρίζω ποιο «φωτεινό» μυαλό έθεσε σε εφαρμογή τη νέα διαδικασία, όμως είναι αποτυχημένη 100%. Και η αναγνώριση του λάθους δεν είναι κακό πράγμα.
Άσχημο και απαράδεκτο είναι η εμμονή στο λάθος.
«Ε»

 

Το προφίλ των βανδάλων


Στοιχεία των συλληφθέντων στα επεισόδια της Κυριακής έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Αστυνομία, από τα οποία προκύπτει ότι ένας στους τρεις είναι αλλοδαποί. Εκτός λοιπόν από τους 53 Έλληνες, κατηγορητήρια θα σχηματιστούν εις βάρος 26 αλλοδαπών από τους οποίους: εννιά είναι Αλβανοί, τέσσερις Αλγερινοί, δύο Ρουμάνοι, δύο Πολωνοί, ένας Τυνήσιος, ένας Μαυριτανός, ένας Αφγανός, ένας Μολδαβός, ένας Ιρακινός και τέσσερις Παλαιστίνιοι.
Από  τους συλληφθέντες δεκαπέντε είναι άνεργοι, έντεκα ιδιωτικοί υπάλληλοι, δύο ελεύθεροι επαγγελματίες, τέσσερις φοιτητές, δύο μαθητές, ένας καθηγητής, ένας ασκούμενος δικηγόρος, ένας αυτοκινητιστής, δύο οικοδόμοι και ένας σκηνοθέτης.
Μεταξύ των 79 συλληφθέντων είναι τρεις ανήλικοι μεταξύ 14 και 17 ετών, 68 είναι ηλικίας από 19 έως 39 ετών και άλλοι οκτώ είναι πάνω από 40 χρονών.
Στη χώρα της ασυδοσίας όποιος θέλει μπαίνει ανεξέλεγκτα, βρίσκει άσυλο και δωρεάν περίθαλψη και μετά κάνει ότι θέλει. Μικροί-μεγάλοι, Έλληνες και ξένοι, μπορούν να σπάζουν να κλέβουν και να ρημάζουν ανενόχλητοι την περιουσία των άλλων και τη δημόσια χωρίς φόβο.
Διότι και που τους συνέλαβαν δεν πρόκειται να τιμωρηθούν όπως τους αρμόζει, ούτε πρόκειται φυσικά να αποζημιώσουν τους καταστηματάρχες που καταστράφηκαν. Και σε λίγες μέρες θα είναι ελεύθεροι για να ξαναεπαναλάβουν το «επαναστατικό» έργο τους.
Το έχουμε ξαναδεί το έργο άπειρες φορές….

 

Η βαρύτητα του ΟΧΙ


Βροχή έπεφταν τα ΟΧΙ στην δραματική συνεδρίαση της Βουλής της 12της Φεβρουαρίου, απ’ όλες τις πτέρυγες του κοινοβουλίου. ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ μετρούν τις πληγές τους και τις απώλειες που άφησε πίσω της η θυελλώδης νύχτα της 12ης Φεβρουαρίου.
Η ΝΔ  έχασε μεταξύ άλλων, δύο κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους, μερικούς τομεάρχες (και επίδοξους υπουργούς) και το νομό Σερρών (!),  ενώ το ΠΑΣΟΚ έχασε σχεδόν όλους τους φίλους του ΓΑΠ.
Έτσι λοιπόν το κόμμα των Ασώτων βουλευτών (καθότι Κυριακή του Ασώτου προχθές) είναι πλέον τρίτο κόμμα ενώ  καθώς φαίνεται, μπαίνει οριστικά ταφόπλακα  στον δικομματισμό.
Βέβαια τα ΟΧΙ δεν είχαν όλα την ίδια βαρύτητα και ευκολία. Για μερικούς ήταν μια ηρωική έξοδος μιας και η επανεκλογή τους είναι απίθανη μετά την αλλαγή αρχηγού, για άλλους μια ευκαιρία να απεμπλακούν για να φτιάξουν το δικό τους κόμμα, για άλλους πάλι ένας τρόπος για να μεταπηδήσουν ενώ για μερικούς μια επώδυνη και ακριβή επιλογή.
Τα πιο επώδυνα ΟΧΙ ήταν της Ν.Δ. που φαίνεται ότι έχει έντονο υπαρξιακό πρόβλημα μετά το τέλος της αντιμνημονιακής ρητορικής που κήρυξε ο Α. Σαμαράς, γεγονός που προκάλεσε συνειδησιακό πρόβλημα σε πολλά πρωτοκλασάτα στελέχη, πάνω που άρχισαν να προβάρουν τα υπουργικά κοστούμια.
Πάντως, από την ψηφοφορία και με την απόλυτη σύμπραξη των δύο μεγάλων κομμάτων ξεκαθαρίζουν και οι συνεργασίες για μετά τις εκλογές αφού μια χαρά τα είπανε και τα συμφωνήσανε τα παιδιά…

 

Χωρίς νερό και χωρίς ηλεκτρικό…


… ήταν τρεις και τέσσερις μέρες τα χωριά του πρώην δήμου Σελέρου αφού οι κεραυνοί από τις πρόσφατες σφοδρές χιονοπτώσεις και τις πλημμύρες κατέστρεψαν το δίκτυο της ΔΕΗ και τα αντλιοστάσια απ’ όπου υδρεύονται. Οι καταστροφές ήταν τόσο εκτεταμένες ώστε η ΔΕΗ δεν μπόρεσε να αποκαταστήσει τις βλάβες σύντομα. Εππλέον δεν ευνοούσαν και οι καιρικές συνθήκες και έτσι ταλαιπωρήθηκαν οι κάτοικοι στο Σέλερο στα Φίλια, στο Σούνιο κ.λ.π. Γενικά σ’ όλο το δήμο οι πλημμύρες άφησαν πίσω τους μεγάλες καταστροφές που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις το κόστος τους ξεπερνά τις 500.000 ευρώ και απ’ αυτό το ποσό πάνω από 200.000 ευρώ είναι στα χωριά του Σελέρου, όπως εκτιμά ο αντιδήμαρχος κ. Μπηρόλ.
Μ.Ξ.


Θέμα γούστου…


Το σκέφτηκαν,  το ξανασκέφτηκαν, το μελέτησαν μήνες,  τέλος βρήκαν τη λύση. «Θα τα βάλουμε όλα μαζί για να μην μείνει κανένας παραπονεμένος και να μην έχει κανείς να μας προσάψει τίποτε». Με βάση αυτή την αρχή σχεδιάστηκε το νέο έμβλημα του δήμου Αβδήρων που έχει και τον Δημόκριτο και το άλογο του Διομήδη και ένα κίονα και θάλασσα και ένα φύλο καπνού απ’ το Σέλερο. Ένα έμβλημα λοιπόν για όλα τα γούστα. Τώρα αν το αισθητικό αποτέλεσμα ικανοποιεί έ αυτό είναι πλέον θέμα γούστου…
Μ.Ξ.

 

Ανασχηματισμός στη ΝΔ


Μπορεί η κυβέρνηση Παπαδήμου να λειτουργεί «ρολόι» και παρά την παραίτηση υπουργών της, ωστόσο η Νέα Δημοκρατία προχώρησε άμεσα σε «ανασχηματισμό» μετά την απώλεια κορυφαίων στελεχών της, που επέβαλε την πλήρωση κρίσιμων θεματικών τομέων. Έτσι, ο Αντώνης Σαμαράς όρισε: 1) Κοινοβουλευτικοί Εκπρόσωποι, μαζί με το βουλευτή Κερκύρας κ. Νίκο Δένδια, ορίζονται ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Μάριος Σαλμάς και ο βουλευτής Χίου κ. Κώστας Μουσουρούλης, 2) Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ο βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, 3) Αναπληρωτής του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ο βουλευτής Ημαθίας κ. Μιχάλης Χαλκίδης, 4) Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας, ο βουλευτής Καβάλας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, 5) Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εμπορίου, ο βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, 6) Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Περιφερειακής Πολιτικής, ο βουλευτής Ξάνθης κ. Αλέξανδρος Κοντός, 7) Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικών, ο βουλευτής Αχαΐας κ. Μιχάλης Μπεκίρης, 8) Επικεφαλής της Γραμματείας Αγροτικού, ο βουλευτής Καρδίτσας κ. Κωνσταντίνος Τσιάρας, 9) Επικεφαλής της Γραμματείας Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης, η βουλευτής Επικρατείας κα Ευγενία Τσουμάνη-Σπέντζα.
Ε.Δ.

 

Πώς θα λειτουργήσει


Όπως πολλά πράγματα στην Ελλάδα, έτσι και στην Επιτροπή Διακανονισμού Μισθωμάτων υπάρχει μία καταρχάς καλή πρόθεση που μένει να τεθεί στην πράξη για να αποδείξει τη βοήθεια που μπορεί να παράσχει σε εκμισθωτές και ιδιοκτήτες ακίνητων στον καιρό της κρίσης. Πρώτο βήμα της νέας πρώτης σύνθεσής του στην Π.Ε. Ξάνθης είναι να λειτουργήσει με τρόπο που θα ενθαρρύνει και τις δύο πλευρές να τον αποδέχονται και να τον επιλέγουν ως ενδιάμεσο φορέα αξιολόγησης και συμβιβασμού.
Το εγχείρημα δεν είναι εύκολο, αλλά είναι απαραίτητο.
Ε.Δ.

 

Ένιωσαν το σεισμό


Αισθητός και στην Ξάνθη, λένε ότι έγινε ο σεισμός μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα στην περιοχή της Χαλκιδικής.
Ευτυχώς δεν υπήρξαν μεγάλες καταστροφές και οι σεισμολόγοι είναι γενικά καθησυχαστικοί.
Ε.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλα ήσυχα, ήρεμα στη Σμίνθη Ησυχία, ηρεμία και κανονικότητα υπήρξε στο τζαμί της Σμίνθης τ…