Σχόλια 13/02/2012

0

Δεν είμαστε γουρούνια ( PIGS ), είμαστε κάπ(φ)ροι ( kap(h)ri )!
Θωμάς Βουγιουκλής    

 

Ο κωλοτούμπας  
Δεν προτίθεται να ψηφίσει τα νέα μέτρα που θα έρθουν στη βουλή και για τα οποία αποφάσισαν σχετικά οι τρεις αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης.
Κατά τα άλλα, δηλώνει ότι στηρίζει την…κυβέρνηση!
Κωλοτούμπα εκατό τοις εκατό από τον λαϊκιστή Καρατζαφέρη που οφείλεται στο γεγονός της πτώσης των ποσοστών του ΛΑΟΣ στις δημοσκοπήσεις.
Και για να σταματήσει την πτώση, αποχωρεί και δεν ψηφίζει.
-Αυτή σίγουρα δεν είναι αξιόπιστη στάση και πολιτική…
«Ε»  

Έκλεισε ο ραδιοφωνικός σταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος  
Εξαιτίας των ανελαστικών και πιεστικών οικονομικών δεδομένων, αδυνατούσε να εξακολουθήσει τη λειτουργία του ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος και η Ιερά Σύνοδος προχθές αποφάσισε την άμεση αναστολή λειτουργίας του σταθμού.
Ο σταθμός έκλεισε γιατί οι εργαζόμενοι δεν προσήλθαν να συζητήσουν το ενδεχόμενο συνάψεως επιχειρησιακής συμβάσεως.
«Ε»    

Λουκέτο στα δημόσια ΚΤΕΟ;  
Έντονα συζητείται τελευταία το ενδεχόμενο να μη δοθεί παράταση στη λειτουργία των δημοσίων ΚΤΕΟ μετά τον Ιούνιο.
Συνολικά τα δημόσια ΚΤΕΟ είναι 59 τον αριθμό και ο αρμόδιος υπουργός κ. Βορίδης υποστηρίζει ότι είναι «παραχωρημένα» τα δημόσια ΚΤΕΟ, ενώ δεν λέει κουβέντα το τι θα γίνει με τους εργαζόμενους σ’ αυτά.
Υπάρχει όμως πιθανότητα οι εργαζόμενοι να απορροφηθούν από τις Περιφέρειες στις οποίες και ανήκουν.
«Ε»    
Νέα αποχή  
Λουκέτα στα δικαστήρια για τρεις ημέρες από τη νέα αποχή των δικηγόρων σε όλη τη χώρα. Η αποχή από τα καθήκοντά τους ξεκινάει τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει μέχρι την Τετάρτη 15 του μηνός.
Αιτία της νέας αποχής η αντίδραση στα μέτρα της τρόικας για το δικηγορικό επάγγελμα.
«Ε»    

13 εκατομμύρια ευρώ  
Τόσο κοστίζει για μια περίοδο στο δημόσιο η φύλαξη των αθλητικών εκδηλώσεων. Για να είναι παρούσα η αστυνομία, οι φορολογούμενοι πληρώνουν 13 εκατομμύρια ευρώ και τα οποία χρήματα πηγαίνουν βέβαια στους αστυνομικούς που απασχολούνται στη φύλαξη.
Ακριβά κοστίζει λοιπόν στο δημόσιο η φύλαξη αυτή της ΕΛ.ΑΣ. και βέβαια ο χουλιγκανισμός ζει και βασιλεύει, δυστυχώς…
«Ε»    

Κρίμα…  
Αν υποθέσουμε ότι οι δημοσκοπήσεις θα’ χουν επιβεβαίωση στις εκλογές και η ΔΗΜΑΡ και ο Δημοκρατικός δρόμος για τον Σοσιαλισμό θριαμβολογούσαν, τότε μια λέξη πλανάται στο μυαλό: ΚΡΙΜΑ που πέθανε πρόσφατα ο Λεωνίδας Κύρκος και δεν θα το ζήσει.
VEN.KAR.

   
Προθεσμία ενός μηνός για εκκαθάριση ανενεργών ΑΦΜ  
Προθεσμία ενός μηνός θα έχουν οι φορολογούμενοι, από την ημέρα που θα ειδοποιηθούν, για να διευθετήσουν εκκρεμότητες σχετικά με τον ΑΦΜ που παρουσιάζεται ανενεργός στα αρχεία της εφορίας.
Αυτό διευκρινίζεται σε εγκύκλιο που εξέδωσε το Υπουργείο Οικονομικών στην οποία τονίζεται ότι ημερομηνία απενεργοποίησης στην περίπτωση αυτή είναι η επόμενη ημέρα, μετά την εκπνοή της καταληκτικής προθεσμίας που ίσχυε για την υποβολή της πρώτης δήλωσης ΦΠΑ και του ανακεφαλαιωτικού πίνακα, που δεν υποβλήθηκε.  

 
Μισθοί Βουλγαρίας με τιμές Βρυξελλών  
Αυτό ζητούν από τους Έλληνες οι ευρωπαίοι εταίροι και η πολιτική ηγεσία του τόπου. Να πληρώνονται σαν τους Βούλγαρους, αλλά να πληρώνουν φόρους και αγαθά σαν Βρυξελλιώτες.
Γιατί πώς είναι δυνατόν να πληρώνει κανείς για παράδειγμα λογαριασμό της ΔΕΗ 400-500 ευρώ και να πληρώνεται 400-300 ευρώ το μήνα;
Και μετά την επαναξιολόγηση του Ιουνίου ίσως φτάσει ακόμα πιο χαμηλά, σε μισθούς Τουρκίας.
Με απλά μαθηματικά είναι αδύνατον!
Άρα αυτοί οι πολυσχιδείς οικονομολόγοι το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό και επιζητούν να μας σπρώξουν προς την έξοδο της Ευρωζώνης. Θέλουν να φύγουμε από μόνοι μας, γι’ αυτό μας ζητούν πράγματα ανέφικτα και μας ταπεινώνουν διαρκώς. Θέλουν να σιχαθούμε και να σηκωθούμε να φύγουμε για να μην φέρουν αυτοί την ευθύνη.
Όσο για το νέο Μνημόνιο και οι ίδιοι οι εμπνευστές του αμφιβάλλουν για την αποτελεσματικότητά του. Δεν πιστεύει κανείς  ότι με όλες αυτές τις θυσίες θα καταφέρει η χώρα ποτέ να ορθοποδήσει.
Το μόνο που εξασφαλίζει είναι η πληρωμή του δανείου, όχι όμως η επιβίωση του λαού.  

 
Μαθήματα …γεωγραφίας στον κ. Παυλίδη

Έκπληξη προκαλεί το πώς την …πάτησε έτσι ο π. νομάρχης και νυν επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευση στο περιφερειακό συμβούλιο ΑΜΘ κ. Γιώργος Παυλίδης καθώς και πάντα ενημερωμένος είναι και γνώστης του αντικειμένου με το οποίο ασχολείται. Αλλά το …έξυπνο πουλί από την μύτη πιάνεται! Ήταν τόση η ανάγκη του να αντιπολιτευτεί και βρήκε πεδίο της πλημμύρες του Έβρου. Σε ανακοίνωση του λοιπόν αναφέρει: «Η αδράνεια να μην υπάρξει έγκαιρη ισοϋψής ενίσχυση των αναχωμάτων της ελληνικής πλευράς, την στιγμή που οι τούρκοι ενίσχυσαν και ύψωσαν τα απέναντι δικά τους στον Έβρο, οδήγησε σε ότι προέκυψε στο Ορμένιο και στα Δίκαια αλλά και στον υπάρχοντα κίνδυνο στη Ν. Βύσσα από την πλευρά του Άρδα». Βγήκε να καταγγείλει εμμέσως πλην σαφώς το ΠΑΣΟΚ και τον Γιαννακίδη, αλλά βρήκε τον… μπελά του καθώς το Ορμένιο και τα Δίκαια καμία σχέση δεν έχουν με τα αναχώματα της Τουρκίας αλλά με τα αναχώματα της Βουλγαρίας. Έτσι ανέλαβε η περιφερειακή σύμβουλος Μαρία Γκουγκουσκίδου και η Piazza Del Popolo να κάνει μαθήματα γεωγραφία στον κ. Παυλίδη: « Σε ότι αφορά το γεωγραφικό ατόπημα του κείμενου, αυτό έχει να κάνει με το ότι Ορμένιο και Δίκαια, βρίσκονται απέναντι από την Βουλγαρία και όχι από την Τουρκία, οπότε λάθος παράδειγμα δίνετε στους αναγνώστες των δελτίων τύπου σας κ. Παυλίδη! Το συγκεκριμένο μάθημα γεωγραφίας, γίνεται σε μαθητές δημοτικού στα σχολεία του Βορείου Έβρου…»
Μ.Ξ.      

Η Εργατική Εστία της Ξάνθης…έκλεισε από μόνη της…

Η τρόικα επιβάλλει εδώ και τώρα κατάργηση των Οργανισμών της Εργατικής Εστίας και Εργατικής Κατοικίας (πρωτοσέλιδο του «Ε» στο φύλλο 10/2). Να σημειώσουμε ότι οι δύο αυτοί οργανισμοί ιδρύθηκαν από εισφορές των εργαζομένων και η μεν εργατική κατοικία έδινε χαμηλότοκα δάνεια στους εργαζομένους για την απόκτηση κατοικίας καθώς επίσης και είχε το πρόγραμμα κατασκευής των εργατικών κατοικιών δίνοντας μετά με κλήρωση στους δικαιούχους. Η Εργατική Εστία είχε βρεφονηπιακούς και χρηματοδοτούσε τη ΓΣΕΕ και τα εργατικά κέντρα αλλά και το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού. Τώρα όλα αυτά είναι στον «αέρα». Κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει με τα δάνεια ή με τις εργατικές κατοικίες ή ακόμη με τους βρεφονηπιακούς. Άσε που μένουν χωρίς χρήματα τα εργατικά κέντρα και η ΓΣΕΕ.
Γίνεται ολοφάνερο λοιπόν ότι η τρόικα θέλει να ξηλώσει κάθε τι που λειτουργεί υπέρ των εργαζομένων. Θέλει εργαζόμενους ανυπεράσπιστους, αβοήθητους και εξαθλιωμένους για να είναι πιο πειθήνιοι. Να δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί όλη μέρα και να μην έχουν ένα φορέα που να τους υπερασπίζεται συλλογικά. Αυτό δεν είναι απλά το πιο σκληρό πρόσωπο του καπιταλισμού αλλά η άκρατη μορφή του φεουδαρχισμού!
Να σημειώσω κάτι έτσι για την ιστορία: Η Εργατική Εστία της Ξάνθης δεν περίμενε την Τρόικα να την κλείσει. Έκλεισε από μόνη της πριν 2 μήνες αφού οι δύο υπάλληλοι συνταξιοδοτήθηκαν και δεν αντικαταστάθηκαν. Όσο αφορά την Εργατική Κατοικία απ’ ότι ξέρω έχει έναν υπάλληλο…
Μ.Ξ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Περί οδησήμανσης πάλι Ιδού κι άλλο ένα θέμα που καλείται ν’αντιμετωπίσει η παρούσα δημοτικ…