Σχόλια 09/02/2012

0
ftoxia_03-empros

Δημοσκοπήσεις:  ΠΑνελλήνιος  ΣΟσιαλιστικός  Κουβέλης!
Θωμάς Βουγιουκλής
 

Πρώτα τις δικές τους συντάξεις  
Οι βουλευτές που ετοιμάζονται να ψηφίσουν τη νέα δανειακή σύμβαση, η οποία περιλαμβάνει και περικοπή συντάξεων, κύριων και επικουρικών θα πρέπει να το σκεφθούν δύο φορές.
Πριν λοιπόν τολμήσουν να κόψουν συντάξεις ανθρώπων που δούλεψαν 30-35 χρόνια πληρώνοντας εισφορές στα ταμεία τους, θα πρέπει πρώτα να κόψουν τις δικές τους βουλευτικές συντάξεις.
Αυτό το σκανδαλώδες, παγκόσμιας πρωτοτυπίας φαινόμενο, να συνταξιοδοτείται ένας βουλευτής με οκτώ χρόνια θητείας στο κοινοβούλιο, παράλληλα με τη σύνταξη από την επαγγελματική του δραστηριότητα πρέπει να σταματήσει.
Μία σύνταξη πρέπει να παίρνουν, την επαγγελματική τους. Για να σταματήσει και το φαινόμενο των ανεπάγγελτων. Γιατί υπάρχουν πολλοί, πάρα πολλοί, μέσα στο κοινοβούλιο που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους και είναι επαγγελματίες βουλευτές.
Ας σταματήσει πια αυτή η υποκρισία, να ζητούν δάκρια και πόνο απ’ τους πολίτες αλλά να μην θυσιάζουν τίποτε απολύτως οι ίδιοι. Γιατί τα δάκρια του λαού έχουν γίνει πια ποτάμι και θα τους πνίξει όλους ανεξαιρέτως…    

Οι προσπάθειες της ΔΕΗ  
Είναι εύκολο από τη ζεστασιά και άνεση του σπιτιού σου να κάνεις κριτική. Κυρίως ο Έλληνας, είναι πρωταθλητής σ’ αυτό.
Μάλιστα, με δυσμενείς καιρικές συνθήκες όπως αυτές που διανύουμε σήμερα, τα πράγματα απαιτούν περισσότερη ευθύνη εκ μέρους των ασκούντων την κριτική.
Και για να είμαστε δίκαιοι, τις ημέρες αυτές άκουσε ουκ ολίγα η ΔΕΗ. Πιθανόν κάποια δικαιολογημένα. Όχι όμως να μηδενίζεται το έργο και η προσφορά της στην αποκατάσταση ζημιών και βλαβών. Όταν όλα έξω είναι παγωμένα ή μέσα στις λάσπες και τα χιόνια.
Ας είμαστε λοιπόν πιο συγκρατημένοι στο εύκολο ανάθεμα. Η ΔΕΗ Ξάνθης (που γνωρίζουμε και ζούμε) κάνει τα ανθρωπίνως δυνατά. Παντού, χωρίς διαχωρισμούς και επιλογές.
Αν υπάρχουν καθυστερήσεις κάπου, προφανώς οι λόγοι είναι σοβαροί.
«Ε»    

Θέμα νοοτροπίας  
Αν μπορούσε ν’ αλλάξει νοοτροπία και η αξιολόγηση του Έλληνα ψηφοφόρου τότε τα πράγματα θα ήταν ελπιδοφόρα.
Στις επόμενες εκλογές θα είχαμε νέα βουλή των αρίστων. Όμως φοβάμαι ότι θα επιλεγούν πάλι οι ίδιοι, όπως για παράδειγμα στην Ξάνθη ο Αλέκος Κοντός, εάν είναι βέβαια υποψήφιος.
Επειδή υπάρχουν αυτοί που θυμούνται και παρατηρούν πως έχει στήσει βιομηχανία ερωτήσεων και επερωτήσεων εν όψει εκλογών.
«Ε»    

Ξεχνάμε εύκολα!  
Τους κατηγορούμε γιατί παίρνουν σκληρά μέτρα και ξεχνάμε ότι κάποιοι άλλοι δεν τα πήραν εγκαίρως πριν λίγα χρόνια, όπως έπρεπε να κάνουν.
Το’ χω γράψει και το ξαναγράφω: θυμάστε οι νεοέλληνες και οι συνέλληνες ποιον ψήφιζαν δημοσκοπικά ως καταλληλότερο πρωθυπουργό πριν μερικά χρόνια;
-Καλά να πάθουμε!
«Ε»    

Να γίνει παράδειγμα!  
Η βιοτεχνία νωπών και κατεψυγμένων πουλερικών Ξάνθης Golden Chicken του Παναγιώτη Βασιλείου, προχώρησε σε μια πρωτοβουλία ιδιαίτερα αξιέπαινη.
Προσφέρει έκπτωση 10% στους ανέργους της περιοχής μας σε όλα τα προϊόντα της με απλή επίδειξη κάρτας ανεργίας και ταυτότητας.
Πρόκειται όντως για μια χειρονομία κοινωνικής στάσης και αλληλεγγύης προς τους δοκιμαζόμενους ανέργους οι οποίοι μπορούν να βρουν τα προϊόντα της εταιρείας Βασιλείου στα πρατήρια: Ηρώων 109 και στο 1ο χλμ Ξάνθης-Λεύκης (δίπλα στο ΚΤΕΟ).
Και μια παρότρυνση: Να γίνει παράδειγμα προς μίμηση αυτή η πρωτοβουλία της εταιρείας Βασιλείου και σε άλλους βιοτέχνες.
Μπορούν εάν το θελήσουν να κάνουν κάποια έκπτωση στα προϊόντα τους και να βοηθήσουν έστω κι έτσι, τους ανέργους του νομού.
«Ε»    

Δημοσκόπηση-σοκ για το ΠΑΣΟΚ  
Δημοσκόπηση-σοκ κυρίως για το ΠΑΣΟΚ δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Καθημερινή εχθές, από την οποία προμηνύονται αλλαγές εκ βάθρων στο σύνολο του πολιτικού σκηνικού.
Από τη δημοσκόπηση προκύπτει ότι η Ν.Δ. διατηρεί με 31% το προβάδισμα ενώ το ΠΑΣΟΚ κατρακυλάει στο ποσοστό του 8%. Δεύτερο κόμμα έρχεται η ΔΗΜΑΡ που συγκεντρώνει 18% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 12.5%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 12%, ο ΛΑΟΣ με 5%, οι Οικολόγοι  με 3.5% και η Χρυσή Αυγή με 3% ενώ εκτός κοινοβουλίου μένει  η Δημοκρατική Συμμαχία με 2%.
Πρώτος σε δημοτικότητα πολιτικός αρχηγός είναι ο Φ. Κουβέλης με 56% και ακολουθούν: Α. Τσίπρας με 41%, Α. Σαμαράς με 31%, Α. Παπαρήγα με 27%, Γ. Καρατζαφέρης με 25%, Ν. Μπακογιάννη με 19% και Γ. Παπανδρέου με 9%.
Σε συντριπτική πλειοψηφία (91%) οι ερωτηθέντες δηλώνουν δυσαρεστημένοι από την κυβέρνηση, ενώ το ίδιο ποσοστό (91%) θεωρεί ότι  τα πράγματα στη χώρα πηγαίνουν στη λάθος κατεύθυνση. Το 79% δηλώνει δυσαρεστημένο από τον τρόπο που λειτουργεί η Δημοκρατία με το ίδιο ποσοστό (79%) να δηλώνει και κατά του Μνημονίου.
Πλήρης διάλυση του πολιτικού σκηνικού, με κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ, απόλυτη λαϊκή δυσαρέσκεια και οργή αλλά και  είσοδο-σοκ της Χρυσής Αυγής στη βουλή, τα βασικά συμπεράσματα από τη δημοσκόπηση.    
Στου κουφού την πόρτα …όσο θέλεις βρόντα

Είναι απορίας άξιον γιατί ο δήμος Ξάνθης έλαμψε δια της απουσίας του στην πρόσφατη σύσκεψη φορέων υπό την αιγίδα της περιφέρειας όπου εξετάστηκαν τρόποι εφαρμογής ενός δικτύου αλληλεγγύης προκειμένου να ανακουφιστούν οι αδύναμες ομάδες του πληθυσμού που υποφέρουν από την κρίση. Που ήταν ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής φροντίδας, ο κ. Παπασταματίου να καταθέσει τις προτάσεις του δήμου; Κα να σκεφτεί κανείς ότι ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Γρανάς στο τέλος της σύσκεψης είπε ότι οτιδήποτε γίνει θα τεθεί υπό την προστασία του δήμου Ξάνθης. Μου φαίνεται απευθύνεται σε κουφούς…και χάνει τα λόγια του. Εδώ έχει μαλλιάσει η γλώσσα του Πούλιου να καταθέτει προτάσεις για Ταμείο Αλληλεγγύης και Σπίτι του Άστεγου. Αλλά η δημοτική αρχή περί άλλων τυρβάζει…Μόνο ψηφίσματα για την κρίση υπογράφει…
Μ.Ξ.


Η σύσκεψη στην ΟΣΕΓΟ

Αργά χθες το απόγευμα τελείωσε η σύσκεψη της ΟΣΕΓΟ στην Αθήνα, στην οποία συμμετείχε και ο πρόεδρος των εργαζομένων της ΣΕΚΑΠ Κώστας Γαβριηλίδης που είναι γραμματέας και στην ΟΣΕΓΟ. Στη σύσκεψη συζητήθηκαν τα προβλήματα της ΣΕΚΑΠ μετά από ενδελεχή ενημέρωση που έκανε ο κ. Γαβριηλίδης και μάλιστα κάποια αιτήματα των εργαζομένων θα συμπεριληφθούν στο ψήφισμα της ΟΣΕΓΟ που θα αποσταλεί στο αρμόδιο υπουργείο. Να σημειώσουμε ότι οι συνεταιριστικοί υπάλληλοι αντιδρούν για την κατάργηση των κλαδικών συμβάσεών τους και την μετατροπή τους σε συμβάσεις εθνικής συλλογικής εργασίας.
Μ.Ξ.    

«Στενάζει» ο νομός  
Με πρωτόγνωρες καιρικές συνθήκες και πλήθος ζημιών βρίσκεται αντιμέτωπος ο νομός της Ξάνθης, μαζί με όλη τη χώρα. Οι κάτοικοι της υπαίθρου είναι αυτοί που «χτυπήθηκαν» περισσότερο από τη σφοδρή κακοκαιρία και τις πλημμύρες, ενώ δύσκολες είναι οι συνθήκες και στην ορεινή περιοχή από το χιόνι και τις χαμηλές θερμοκρασίες. Η βαρυχειμωνιά ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, θα συνεχιστεί, υποβάλλοντας τους πολίτες σε μία ακόμη δοκιμασία, στον πιο δύσκολο χειμώνα δεκαετιών για τη χώρα.
Ε.Δ.  

Δε βάζουμε μυαλό  
Θα πρέπει να μας προβληματίσει ιδιαίτερα το γεγονός ότι η μέθη και η υπερβολική ταχύτητα παραμένουν οι συχνότερες αιτίες πρόκλησης ατυχημάτων, όπως προκύπτει από την καταγραφή των στοιχείων της αστυνομίας.
Δεν έχουμε σωστή οδηγική κουλτούρα και συνεχίζουμε να παίζουμε με τη φωτιά, λες και πρόκειται για κάποιου είδους… αστείο. Το οποίο βέβαια ενδέχεται να πληρώνουμε μια ζωή…
Ε.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλα ήσυχα, ήρεμα στη Σμίνθη Ησυχία, ηρεμία και κανονικότητα υπήρξε στο τζαμί της Σμίνθης τ…