Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία Εργασιακό 08-02-2012

Εργασιακό 08-02-2012

0


Θέμα 1ο


Αιτήσεις για την Κοινωφελή Εργασία στην Καβάλα
Ξεκίνησε από χθες η υποβολή αιτήσεων
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική σελίδα www.epanad.gov.gr για πληροφορίες
Με «φρενήρεις» ρυθμούς προκηρύσσονται οι θέσεις Κοινωφελούς εργασίας, που θα δώσουν πεντάμηνη εργασία σε 57.400 ανέργους
Χθες, 7 Φεβρουαρίου, ξεκίνησε η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τις θέσεις στον Νομό Καβάλας και συγκεκριμένα στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, στον Δήμο Νέστου, στον Δήμο Καβάλας, στον Δήμο Παγγαίου και στον Δήμο Θάσου, ενώ την ίδια στιγμή «τρέχει» και η προθεσμία για τις 639 θέσεις στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ορεστιάδας, καθώς οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου.
Ενδεικτικά, ο Δήμος Νέστου θα εντάξει στα προγράμματα 340 ανέργους, ο Δήμος Καβάλας 955, ο Δήμος Παγγαίου 290, ο Δήμος Θάσου 190 και η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας 255 θέσεις.
Η επιλογή των ωφελουμένων
Οι ωφελούμενοι, για να συμμετάσχουν στα προγράμματα, θα πρέπει:
■Να είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους-μέλους της EE ή να είναι ομογένεια ή μετανάστες που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας.
■Να είναι άνεργοι με δελτίο ανεργίας σε ισχύ ή αγρότες, ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ, που δεν διαθέτουν ή δεν δικαιούνται δελτίο ανεργίας και έχουν ατομικό εισόδημα έως 10.500 ευρώ για το οικονομικό έτος 2010 (εισοδήματα που αποκτήθηκαν από 1/1/2009 έως 31/12/2009). Τέλος, να επισημανθεί ότι σημαντικό ρόλο παίζουν τα κοινωνικά, οικονομικά και οικογενειακά κριτήρια, ενώ προτεραιότητα δίνεται σε μακροχρόνια ανέργους, σε βραχυχρόνια και μακροχρόνια ανέργους που δεν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας και τέλος, σε ανέργους νέους 30 ετών που αναζητούν εργασία.
Πληροφορίες
Πληροφορίες για Αν. Μακεδονία-Θράκη Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική σελίδα www.epanad.gov.gr, όπου παρέχονται όλες οι πληροφορίες για τα προγράμματα της «Κοινωφελούς Εργασίας» (δικαιούχοι, αριθμός θέσεων, π/υ, συμπράττοντες φορεία κ.λ.π.). Πληροφορίες για τις θέσεις στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης στο 210-5201200.
Βαθμολόγηση ανέργων (κριτήρια και μόρια)
Κατάσταση Ανέργου Μόρια
Μακροχρόνια άνεργος (>12 μηνών)   20
Nέος άνεργος έως 30 ετών που αναζητά εργασία       25
Βραχυχρόνια άνεργος που δεν λαμβάνει επίδομα ανεργίας   15
Αγρότες           10
Οικογενειακή Κατάσταση
Μονογονεϊκή Οικογένεια        15
Έγγαμος και οι δυο σύζυγοι άνεργοι  8
Με προστατευόμενα μέλη      5
Οικογενειακό εισόδημα
από 0,00€ έως 6.900,00€        15
από 6.901,00€ έως 12.000,00€           10
από 12.001,00 έως 16.000,00 €         8
από 16.001,00 € έως 22.000,00€       6
από 22.001,00 και άνω            0
Κατάσταση Υγείας
ΑμΕΑ με ποσοστό αναπηρίας 35%-50%       8
ΑμΕΑ με ποσοστό αναπηρίας 50% & άνω   8
Εντοπιότητα
Μόνιμος κάτοικος της Ενότητας(του νομού που υλοποιείται η πράξη) 10
Αιτήσεις για 35.000 θέσεις σε έργα αυτεπιστασίας
Πρεμιέρα την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων με στόχο την κατάρτιση του πρώτου κυλιόμενου πίνακα ανέργων, από τους οποίους θα επιλεγούν οι απασχολούμενοι στα προγράμματα αυτεπιστασίας των δήμων.
Η προθεσμία ολοκληρώνεται στις 29 Φεβρουαρίου 2012 και οι αιτήσεις γίνονται ηλεκτρονικά στο ειδικό πεδίο του διαδικτυακού τόπου του ΟΑΕΔ (  http://ait.oaed.gr) .
Φέτος υπολογίζεται να προσληφθούν σε έργα των δήμων 35.000 άνεργοι, ύστερα από σχετική υπόδειξη του ΟΑΕΔ, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες των ΟΤΑ σε προσωπικό για εκτέλεση έργων με αυτεπιστασία.
Οι απασχολούμενοι θα ανήκουν σε οκτώ ειδικότητες (ηλεκτρολόγοι, οδηγοί, οικοδόμοι, ελαιοχρωματιστές, σιδεράδες, υδραυλικοί, χειριστές μηχανημάτων και εργάτες) και θα αμείβονται με 625 ευρώ τον μήνα, μέχρι 135 ημερομίσθια τον χρόνο.


Θέμα 2ο


2 διανομείς στα ΕΛΤΑ Ξάνθης
39 θέσεις στην Ανατολική Μακεδονία -Θράκη

Τριάντα εννέα θέσεις διανομέων και Εσωτερικής Εκμετάλλευσης ενέκρινε το ΑΣΕΠ για την Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.
Πιο συγκεκριμένα, θα προσληφθούν 20 διανομείς και 19 υπάλληλοι Εσωτερικής Εκμετάλλευσης, όλοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Που θα γίνουν προσλήψεις
Το νέο προσωπικό θα στελεχώσει καταστήματα και μονάδες διανομής σε 21 πόλεις. Αναλυτικότερα, από τρεις θέσεις -δύο διανομέων και μία Εσωτερικής Εκμετάλλευσης- θα προκηρύξουν το Ταχυδρομικό Κατάστημα Θάσου και το Κεντρικό Κατάστημα Δράμας για υπαλλήλους Εσωτερικής Εκμετάλλευσης.
Στα καταστήματα Ελευθερούπολης και Χρυσούπολης και στις μονάδες διανομής Καβάλας και Ξάνθης θα προσληφθούν από δύο διανομείς. Στα καταστήματα Ορεστιάδας, Αλεξανδρούπολης και Καβάλας θα προκηρυχθούν από δύο θέσεις Εσωτερικής Εκμετάλλευσης.
Στα καταστήματα Λιμεναρίων και Σαπών, στο Κέντρο Διαλογής Αλεξανδρούπολης και στη Μονάδα Διανομής Δράμας τις θέσεις θα καταλάβουν ένας Διανομέας και ένας υπάλληλος Εσωτερικής Εκμετάλλευσης.
Με έναν υπάλληλο Εσωτερικής Εκμετάλλευσης θα καλύψουν πρόσκαιρες ανάγκες τους τα καταστήματα Διδυμοτείχου, Δοξάτου, Καλαμπακίου, Προσοτσάνης και Φερών, ενώ στα καταστήματα Δικαίων, Ευλάλου, Μεταξάδων, Νέας Περάμου, Σουφλίου και στη Μονάδα Διανομής Κομοτηνής κατανέμεται από μία θέση διανομέα.
Περισσότερες πληροφορίες 2510-226946.


Θέμα 3ο


Ανοίγουν 5.000 θέσεις γιατρών στα ασφαλιστικά ταμεία
Tην υπογραφή του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρη Ρέππα αναμένει το Δ.Σ. του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), προκειμένου να στείλει στο Εθνικό Τυπογραφείο την Απόφαση πρόσληψης 5.000 θεραπευτών Ιατρών με συμβάσεις μίσθωσης έργου διετούς διάρκειας.
Ήδη την ΚΥΑ έχουν υπογράψει οι συναρμόδιοι υπουργοί Υγείας και Εργασίας και μετά την υπογραφή Ρέππα ο Οργανισμός Υγείας θα «τρέξει» την προκήρυξη, ώστε να ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους Ιατρούς έως το τέλος Φεβρουαρίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, από το σύνολο των Ιατρών, οι 1.2 50-2.000 θέσεις θα αφορούν νέους (που έχουν πάρει ειδικότητα την τελευταία πενταετία) και δεν διαθέτουν αξιόλογη εμπειρία ή δικό τους ιατρείο. Οι γιατροί αυτοί θα εντάσσονται στον Οργανισμό Υγείας με βασικό κριτήριο τις γνώσεις και τον βαθμό του πτυχίου τους, ενώ η πριμοδότηση αυτή αποτελεί μια σαφή «απάντηση» της Κυβέρνησης στο μέτωπο των Ιατρών που θεωρεί τις θέσεις στον ΕΟΠΥΥ ως χαμηλά αμειβόμενες.
Συγκεκριμένα, από το σύνολο των Ιατρών της προκήρυξης οι 2.000 θα ανήκουν στην ειδικότητα Παθολόγου ή Γενικής Ιατρικής, οι 1.000 θα είναι Παιδίατροι και οι υπόλοιποι 2.000 όλων των άλλων ειδικοτήτων.
Προϋποθέσει συμμετοχής
Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν πτυχίο ανώτατης ιατρικής και φαρμακευτικής σχολής αντίστοιχα, της ημεδαπής ή ισότιμο πτυχίο της αλλοδαπής και άδεια άσκησης επαγγέλματος.
Επίσης οφείλουν να προσκομίσουν στον ΕΟΠΥΥ πρόσφατο πιστοποιητικό του Ιατρικού Συλλόγου της περιοχής τους, που πρέπει απαραίτητα να αναφέρεται η ειδικότητα και αν ο ιατρός κατέχει άλλη έμμισθη θέση.
Επιπρόσθετα κριτήρια για την επιλογή τους είναι τα εξής:
α) Κατά την επιλογή, προτεραιότητα έχουν οι ιατροί οι οποίοι δεν έχουν άλλη έμμισθη θέση στο δημόσιο τομέα ή σε ΝΠΔΔ β) Οι συμβαλλόμενοι ιατροί δεν πρέπει:
■Να απασχολούνται σε ιδιωτικές κλινικές, ιδιωτικά εργαστήρια και φαρμακεία, ή να είναι μέτοχοι στα ανωτέρω, αυτοί, οι σύζυγοι ή τα τέκνα τους.
■Να έχουν έγγραφες παρατηρήσεις σε εκθέσεις των ελεγκτικών υπηρεσιών του Οργανισμού ή άλλων ελεγκτικών υπηρεσιών του δημοσίου.
■Να έχουν καταδικαστεί για κακούργημα και σε οποιαδήποτε ποινή για κλοπή, υπεξαίρεση, απάτη, εκβίαση, πλαστογράφηση, δωροδοκία.
■Να έχουν απολυθεί εξαιτίας πειθαρχικού παραπτώματος, με απόφαση του αρμόδιου Υπηρεσιακού Συμβουλίου.
■Να έχει καταγγελθεί η σύμβαση για αντισυμβατική συμπεριφορά από δόλο ή αμέλεια που αποδεικνύεται από έγγραφα στοιχεία του Οργανισμού ή από δικαστική απόφαση.


Θέμα 4ο


Γερμανικά νοσοκομεία ζητούν Έλληνες νοσηλευτές
Νοσηλευτές, Νοσηλεύτριες και διπλωματούχους ή πτυχιούχους νοσοκόμους από την Ελλάδα ζητούν να προσλάβουν γερμανικά νοσοκομεία.
Τα εν λόγω νοσηλευτικά ιδρύματα βρίσκονται στο Nordrhein Westfalen, στη δυτική Γερμανία, ανάμεσα στις πόλεις Dortmund και Osnabrueck. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να έχουν γνώσεις γερμανικών (επιπέδου τουλάχιστον Β2) και να διαθέτουν:
■πτυχίο Νοσηλευτικής Πανεπιστημίου Αθηνών ή
■πτυχίο Νοσηλευτικής TEI ή
■πτυχίο Αξιωματικών Νοσηλευτικής ή
■πτυχίο Αδελφών Νοσοκόμων (πρώην Ανωτέρων Σχολών υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας) ή
■πτυχίο τμήματος Νοσηλευτικής ΚΑΤΕΕ υπουργείου Εθνικής Παιδείας και θρησκευμάτων
Ο μισθός των νέων υπαλλήλων θα κυμαίνεται μεταξύ 2.000 και 3.500 ευρώ (μεικτά), ανάλογα με το επίπεδο εκπαίδευσης και την επαγγελματική εμπειρία των υποψηφίων.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προσφερόμενες θέσεις εργασίας οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την κα Τσούκη της εταιρείας Phoenix, στο e mail: tsouki.phoenix.gir@gmail. com
3 θέσεις εποχικών στα ΕΠΑΣ Θράκης
Τέσσερις εργάσιμες ημέρες, έως την ερχόμενη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου, έχουν στη διάθεση τους οι ενδιαφερόμενοι για . τις τρεις θέσεις εποχικών στην ΕΠΑΣ Θράκης. Οι θέσεις αφορούν έναν Βιβλιοθηκονόμο ΠΕ ή, εν ελλείψει, ΤΕ, έναν Επιμελητή Εκπαιδευτικών Μονάδων ΤΕ ή ΔΕ και έναν Επιμελητή Εκπαιδευτικών Μονάδων Νυχτερινής Υπηρεσίας, επίσης ΤΕ ή ΔΕ.
• Πληροφορίες στο τηλ.: 25510 25288.       ‘


Θέμα 5ο


Μείωση θέσεων σε επιδοτούμενα προγράμματα
«Μπαράζ» μειώσεων στις επιδοτούμενες Θέσεις των ειδικών προγραμμάτων του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού παρατηρείται το τελευταίο χρονικό διάστημα. προκύπτει, τα συγκεκριμένα προγράμματα δεν είναι «ελκυστικά» προς το κοινό και το ενδιαφέρον είναι σημαντικά μειωμένο. Μάλιστα, από τον Δεκέμβριο μέχρι σήμερα έχουν μειωθεί, με αποφάσεις του υπουργείου Εργασίας, 45.000 επιδοτούμενες θέσεις.
Μειώθηκαν σε 160.000 οι επιδοτούμενες θέσεις σε πρόγραμμα του ΟΑΕΔ. Σε μείωση των θέσεων πλήρους απασχόλησης με επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών προχώρησαν οι υπουργοί Eργασίας & Kοινωνικής Ασφάλισης, Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας και Οικονομικών. Σύμφωνα με υπουργική απόφαση, ο αριθμός των επιδοτούμενων εργαζομένων από 200.000 με την προοπτική διατήρησης 400.000 θέσεων εργασίας μειώνεται στις 160.000 με την προοπτική διατήρησης 320.000 για χρονικό διάστημα 18 μηνών.
Στόχος του προγράμματος είναι η επιχορήγηση 160.000 θέσεων πλήρους απασχόλησης, σε επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, με την επιχορήγηση του μη μισθολογικού κόστους που αντιστοιχεί στις μηνιαίες εργοδοτικές εισφορές, ως κίνητρο για τη διατήρηση τουλάχιστον 320.000 θέσεων εργασίας για χρονικό διάστημα δεκαοκτώ 18 μηνών. Μάλιστα, το συγκεκριμένο πρόγραμμα δίνει έμφαση στις ειδικές ομάδες εργαζομένων, όπως άτομα με αναπηρία και εργαζόμενοι ηλικίας 50 ετών και άνω.
Οι θέσεις στο συγκεκριμένο πρόγραμμα μοιράζονται σε τρεις κατηγορία:
■ Για 60.000 θέσεις, που θα καλυφθούν α) από τις πολύ μικρές επιχειρήσεις που απασχολούν από 2-9 άτομα, και β) από τις επιχειρήσεις που απασχολούν ένα (1)
άτομο με πλήρη απασχόληση, κατά την ημερομηνία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για ένταξη στο πρόγραμμα, το ποσό της δαπάνης ανέρχεται στα 297.600.000 ευρώ.
■ Για 56.000, θα καλυφθούν από τις μικρές επιχειρήσεις που απασχολούν από 10-49 άτομα, κατά την ημερομηνία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για ένταξη στο πρόγραμμα το ποσό της δαπάνης ανέρχεται στα 277.800.000 ευρώ.
■ Για 44.000, για την ανωτέρω κατηγορία, θα καλυφθούν από τις επιχειρήσεις που απασχολούν από 50 άτομα και άνω, κατά την ημερομηνία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για ένταξη στο πρόγραμμα, το ποσό της δαπάνης ανέρχεται στα 218.200.000 ευρώ.
Μικρό ενδιαφέρον
Αξίζει να επισημανθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που μειώνονται επιδοτούμενες θέσεις. Με απόφαση του Δεκεμβρίου (ΦΕΚ με Αρ. Φύλλου 2910 της 22ας  Δεκέμβρη), είχαν μειωθεί κατά 5.000 οι ωφελούμενοι για το πρόγραμμα «Κατάρτιση προγράμματος απόκτησης εργασιακής εμπειρίας για την απασχόληση 10.000 ανέργων ηλικίας 16 έως 24 ετών, νεοεισερχομένων στην αγορά εργασίας, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα».


Θέμα 6ο


20.000 προσλήψεις ανέργων από ευάλωτες κοινωνικά ομάδες
Έως τις 5 Μαρτίου θα μπορούν να καταθέτουν τις προτάσεις τους οι ενδιαφερόμενοι για το πρόγραμμα «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες». Το πρόγραμμα έχει συνολικό προϋπολογισμό 60 εκατ. ευρώ, ενώ στοχεύει στην εξασφάλιση της δημιουργίας θέσεων απασχόλησης για περίπου 20.000 ανέργου που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες. Αυτό θα επιτευχθεί μέσα από την ενεργοποίηση και την κινητοποίηση των τοπικών φορέων, τη διάγνωση των εξειδικευμένων τοπικών αναγκών και την ανάδειξη των αναπτυξιακών δυνατοτήτων στις περιοχές παρέμβασης. Οι ωφελούμενοι που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Ανεργίας του ΟΑΕΔ, ή στον Ειδικό Κατάλογο εκτός Μητρώου ανεργίας του ΟΑΕΔ και επιπλέον να εμπίπτουν σε μια από τις παρακάτω κατηγορίες:
■Μακροχρόνια άνεργοι άνω των 45 ετών με χαμηλά τυπικά προσόντα
■Άτομα με αναπηρία
■Αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών
Κατηγορίες Ωφελουμένων
Ωφελούμενοι/ες δύνανται να είναι μακροχρόνια άνεργοι άνω των 45 ετών με χαμηλά τυπικά προσόντα,
άτομα με αναπηρία, γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας, γυναίκες/άντρες θύματα trafficking, αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών, μετανάστες, παλιννοστούντες, πρόσφυγες, άτομα με θρησκευτικές και πολιτισμικές ιδιαιτερότητες, αιτούντες άσυλο, αποφυλακισθέντες, πρώην χρήστες ουσιών, οροθετικοί, άστεγοι, άτομα ευρισκόμενα σε κατάσταση φτώχειας/απειλούμενα από φτώχεια και τέλος, άτομα που υπόκεινται σε διακρίσεις λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού ή/και λόγω ταυτότητας κοινωνικού φύλου. Ενδεικτικά:
Άστεγοι: Νοούνται τα άτομα που δεν είναι σε θέση να δηλώσουν διεύθυνση μόνιμης κατοικίας και η κατάσταση τους πιστοποιείται μετά από κοινωνική έρευνα που πραγματοποιεί κοινωνικός λειτουργός.
Άνεργοι: Ως άνεργοι νοούνται τα άτομα που δεν απασχολούνται κατά την έναρξη της παρέμβασης. Ως μακροχρόνια άνεργοι, στη συγκεκριμένη κατηγορία (άνω των 45 ετών) νοούνται τα άτομα που παραμένουν άνεργοι για διάστημα περισσότερο των 12 μηνών. Πρώην χρήστες ουσιών: Άτομα πρώην χρήστες εξαρτησιογόνων ουσιών που φέρουν βεβαίωση από επίσημο φορέα ή άλλο θεραπευτικό ίδρυμα ότι διατέλεσαν στο
παρελθόν χρήστες ναρκωτικών ή άλλων ουσιών.
Μετανάστες, παλιννοστούντες, πρόσφυγες: Στην εν λόγω ομάδα νοούνται τα άτομα που προέρχονται από χώρες μη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι οποίοι βρίσκονται στην Ελλάδα υπό καθεστώς «οικονομικής μετανάστευσης».
Πληροφορίες
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορούνται επαρκώς για το πρόγραμμα στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.epanad.gov.gr. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ
Ευκαιρίες εργασίας για Έλληνες στη Σιγκαπούρη
ΚΑΡΙΕΡΑ
51 ερευνητές στο INRA
Αιτήσεις έως τις 28 Φεβρουαρίου δέχεται το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Αγροτικής Έρευνας (INRA) για την κάλυψη 51 θέσεων ερευνητών.
ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ: Προσλήψεις νέων υπαλλήλων σε οκτώ μεγάλες εταιρείες
Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εργασιακό, Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Δύο προσλήψεις στον δήμο Ξάνθης Δίμηνες συμβάσεις για το Τμήμα Πρασίνου Ο Δήμος Ξάνθης ανα…