Σχόλια 07/02/2012

0
giannitsis-empros

Πολιτικοί, για πείτε αλεύρι!
Θωμάς Βουγιουκλής      

 

Πού είσαι Γιαννίτση;  
Όλη αυτή η συζήτηση για τους μισθούς, συντάξεις, επικουρικές και βέβαια το οικονομικό χάλι των ταμείων, φέρνουν στο νου με τραγικό τρόπο ένα πρόσωπο κι ένα όνομα: του Τάσου Γιαννίτση!
Ο άνθρωπος ως υπουργός Εργασίας στην κυβέρνηση Σημίτη θέλησε εγκαίρως να λύσει το θέμα των Ασφαλιστικών Ταμείων. Όμως, οι συνδικαλισταράδες τότε, ΟΛΟΙ, με προεξάρχοντες αυτούς του ΠΑΣΟΚ, όρμησαν να τον κατασπαράξουν!
Και αβοήθητος και μόνος, δεν προχώρησε. Έλεγε όμως πως η λύση επείγει γιατί τα προβλήματα σε λίγα χρόνια θα είναι τεράστια!
Και δυστυχώς δικαιώθηκε. Και δυστυχώς κανένας από τους πολέμιούς του τότε δεν βγήκε σήμερα να ζητήσει δημόσια συγγνώμη.
Αυτοί είμαστε δυστυχώς οι Έλληνες. Μίζεροι και μικρόψυχοι έως μικρόνοες.
«Ε»    

Να σβηστούν!  
Εδώ και δέκα ημέρες, στις τέσσερεις πλευρές του ρολογιού της πλατείας, υπάρχουν γραμμένες διάφορες φράσεις.
Δεν μένουμε στο περιεχόμενό τους. Στην αισθητική του θέματος μένουμε. Είναι τελείως αντιαισθητική η όλη εικόνα. Η οποία επαναλαμβάνεται συχνά-πυκνά χωρίς ποτέ να εντοπίζεται ο νεαρός δράστης.
Όμως, η μη σύλληψη του δεν εμποδίζει την υποχρέωση του δήμου να ξαναβάψει και εξαφανίσει τα γράφιτι.
Το «παιγνίδι» αυτό, δυστυχώς θα συνεχίζεται όσο κι αν δυσανασχετεί ο Παν. Ταρενίδης.
«Ε»    

Ήφαιστος καλεί Ηρακλή  
Οι «δυσλειτουργίες» του συστήματος «Ήφαιστος» των βενζινάδικων, είναι παρωνυχίδα μπροστά στην πληγή των καυσίμων. Σύμφωνα με δημόσια καταγγελία πρώην υπουργού, αν ξεκαθάριζε το κύκλωμα που περιλαμβάνει και τις προμήθειες καυσίμων του στρατού, τότε τα έσοδα που θα είχε το κράτος θα έκαναν περιττά τα δάνεια του Μνημονίου. Εδώ χρειάζεται Ηρακλής για να καθαρίσει την κόπρο του Αυγείου, αλλά πούντον…
«Ε»    

Οι μαθητευόμενοι μάγοι  
Μείωσαν τους μισθούς 30%, αύξησαν τις τιμές των υπηρεσιών που παρέχουν 40%, έχουν το απόλυτο μονοπώλιο κι όμως κατάφεραν να γράψουν ακόμη μεγαλύτερες ζημιές. Πρόκειται για την ΣΤΑΣΥ, την εταιρεία στην Αθήνα που συγχώνεψε το Μετρό, τον Ηλεκτρικό, το Τραμ και ανήκει στην αρμοδιότητα των υπουργείων Υποδομών και Οικονομικών.
Δεν είναι πρωτοφανές. Μετά τη λαίλαπα νεοφιλελευθερισμού της Θάτσερ, αποκαλύφθηκε ότι είχαν χειροτερέψει και τα οικονομικά αποτελέσματα και το επίπεδο υπηρεσιών των Οργανισμών Κοινής Ωφελείας.
«Ε»    

Ελλάς: το μπαταρισμένο υποβρύχιο (κι όμως πλέει)  
Η γερμανική δικαιοσύνη επέβαλε πρόστιμο 140 εκατ. Ευρώ στην Γερμανική εταιρεία Ferrostaal. Καταδίκασε και σε φυλάκιση με αναστολή δύο πρώην διευθυντικά στελέχη της που ομολόγησαν ότι «λάδωσαν» με μίζες άνω των 60 εκατ. Ευρώ για να πάρουν παραγγελίες υποβρυχίων από Ελλάδα και Πορτογαλία.
Όπως εξήγησαν, «στην Ελλάδα δεν κλείνεις δουλειές χωρίς να είσαι κοινωνικά και πολιτικά καλά δικτυωμένος. Για να κερδηθεί μια παραγγελία πρέπει να δοθούν χρήματα σε άτομα που παίρνουν σημαντικές αποφάσεις».
Αυτά στην Γερμανία, που ωφελήθηκε πολλαπλά επειδή πούλησε τα υποβρύχιά της. Στην Ελλάδα που βλάφθηκε πολλαπλά, κανείς δεν είναι ένοχος. Συνεχίζουν να κυβερνούν, να αποφασίζουν για τις επόμενες προμήθειες. Υποθηκεύοντας – μαζί με τους Μερκοζί και Σία – το μέλλον του τόπου. Και να προφυλακίζουν τον Εφραίμ, ενώ οι ίδιοι (σε κάθε σκάνδαλο) μένουν στο απυρόβλητο…
«Ε»  

 
Οι νέοι για το μέλλον τους  
Μόνο το 1,1% των νέων νιώθει χαρά και το 8,3% ελπίδα. Για τη μεγάλη πλειονότητα, κυριαρχούν ανησυχία (35,7%) απαισιοδοξία και φόβος (28%), οργή (17,9%).
Ο καθηγητής Γιατρομανωλάκης είναι αισιόδοξος ότι οι νέοι θα βρουν το δρόμο τους ακριβώς επειδή περνούν δύσκολες συνθήκες, όπως συνέβη και με τις γενιές του Εμφυλίου και της Απριλιανής δικτατορίας.
Άλλωστε, το 53,1% των νέων δήλωσε στην ίδια έρευνα ότι συμμετέχει στις διαδηλώσεις.
«Ε»    

Με τον ήλιο τα βγάζω, με τον ήλιο τα βάζω…  
Οι ίδιες στατιστικές αποκαλύπτουν κάτι φαινομενικά παράδοξο. Αν και οι Έλληνες εργάζονται περισσότερες ώρες από κάθε άλλο Ευρωπαίο, ωστόσο στην «παραγωγικότητα» βρίσκονται πολύ χαμηλά, στα επίπεδα των πρώην Ανατολικών χωρών, ενώ στις πρώτες θέσεις βρίσκονται οι παραδοσιακές κεντρικο-βορειοευρωπαϊκές δυνάμεις.
Εδώ δεν υπάρχει κανένα παράδοξο, παρά μόνο η καθυστέρηση, η κακή οργάνωση, η έλλειψη επενδύσεων του ιδιωτικού τομέα, που συνήθως προτιμά το εύκολο κέρδος και την απλή αντιπροσώπευση ξένων ομίλων, καθώς και του δημοσίου τομέα του ρουσφετιού και του πελατειακού κράτους.
«Ε»    

“Εμφύλιος” στο ΛΑΟΣ, για τη συνάντηση Γεωργιάδη- Χατζηοσμάν  
Εμφύλιος έχει ξεσπάσει στο ΛΑΟΣ μετά από την πρόσφατη συνάντηση του υφυπουργού Ναυτιλίας Άδωνη Γεωργιάδη με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν.
Επιστολή-καταγγελία απέστειλε στον υφυπουργό ο Παναγιώτης Αποστόλου, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΛΑΟΣ, ο οποίος χαρακτήρισε “απαράδεκτη” την κίνηση του υπουργού Ναυτιλίας, Άδωνη Γεωργιάδη, όπως σημειώνει, ο Χατζηοσμάν είναι εκλεγμένος πρόεδρος της παράνομης – καταργημένης με ανέκκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου, “Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής μειονότητας Δυτικής Θράκης”.
Μεταξύ άλλων, ο κ. Αποστόλου επισημαίνει στον υπουργό ότι με την ιδιότητά του αυτή, εκπροσωπεί το ελληνικό κράτος και κατ’ επέκταση είναι “απαράδεκτο, να νομιμοποιεί τις έκνομες δραστηριότητες του βουλευτή Χατζηοσμάν, που σκοπό έχουν την απόσχιση της Δυτικής Θράκης από την Ελλάδα και την ένταξή της στην «μητέρα» Τουρκία”.
Ακόμη, αναφέρει σε έντονο ύφος: “Αν φαντάζεσαι, ότι, η περιβολή Υπουργικών και Υφυπουργικών τίτλων, μπορεί να μειώσει ή να μηδενίσει την Εθνική, πατριωτική συλλογική μας συνείδηση, απατάσαι ή πλανάσαι πλάνην οικτράν”

.    
Θαύμα – θαύμα! Μισό εκατομμύριο ευρώ σε λογαριασμό παπά  
Στα δίχτυα του ΣΔΟΕ έπεσε και ελαφροχέρης κληρικός. Άλλο τι θα ακούσουμε και τι θα δούμε σ’ αυτή τη χώρα που η διαφθορά δεν έχει αφήσει ανέγγιχτο κανένα θεσμό.
Σε ελέγχους που διενήργησε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος εντοπίστηκε ιερέας που διακονεί σε εκκλησία των δυτικών προαστίων με 512.000 ευρώ μαύρο χρήμα σε τραπεζικούς λογαριασμούς!
Ο ιερέας φυσικά δεν μπορούσε να δικαιολογήσει το ποσό αυτό με τα εισοδήματά του και οι άνδρες του ΣΔΟΕ πιθανολογούν ότι έβαζε χέρι στο παγκάρι της εκκλησίας.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των καταθέσεών του, βρέθηκε ότι το 2005 μπήκαν στον τραπεζικό του λογαριασμό 57.000 ευρώ, το 2006 άλλα 63.131 ευρώ, το 2007 136.001 ευρώ και το 2009 60.384 ευρώ.
Τα χρήματα πρόκειται να κατασχεθούν από το ΣΔΟΕ το αμέσως ερχόμενο διάστημα καθώς ο ιερέας αντιλήφθηκε την αμαρτία του και δέχτηκε να επιστρέψει το ποσό.
Πάντως στο ΣΔΟΕ υπάρχουν κι άλλες καταγγελίες με μακρυχέρηδες ιερείς οι οποίες εξετάζονται και θα διαλευκανθούν άμεσα.

   
Αναβλήθηκε η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών  
Αναβλήθηκε τελικά για σήμερα το πρωί η νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου.
Κι όλα αυτά ενώ εντείνονται οι πιέσεις να συμφωνήσουν οι τρεις αρχηγοί στη νέα δανειακή σύμβαση με τους Μερκοζί να ξεκαθαρίζουν εχθές με κοινή τους δήλωση ότι αν η ελληνική πλευρά δεν συμφωνήσει τα μέτρα με την τρόικα να ξεχάσει την βοήθεια και τον πρόεδρο της Ευρωζώνης Κ. Γιούνγκερ να δηλώνει ότι δεν υπάρχει άλλο σχέδιο διάσωσης για την Ελλάδα μετά από αυτό.
Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, μετά το προχθεσινό αδιέξοδο των συνομιλιών των τριών αρχηγών και τις διφορούμενες δηλώσεις Καρατζαφέρη-Σαμαρά κατά την έξοδό τους από το Μέγαρο Μαξίμου.
Εν τω μεταξύ όπως διέρρευσε εχθές, ο πρωθυπουργός ζήτησε  σχέδιο χρεοκοπίας από το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να το επεξεργαστούν στην νέα τους σημερινή συνάντηση οι πολιτικοί αρχηγοί.
Κι όλα αυτά ενώ ήδη υπάρχουν δηλώσεις από βουλευτές και των δύο μεγάλων κομμάτων ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν τα νέα μέτρα που ζητούνται από την τρόικα για τα εργασιακά θέματα.
Ήδη οι μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εφημερίδες κάνουν λόγο για ασυμφωνία των πολιτικών και άμεση άτακτη χρεοκοπία της χώρας τις επόμενες ώρες…

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Απίθανοι υποψήφιοι Ευρωεκλογές εν όψει γενικώς και τα κόμματα και οι λοιποί ενδιαφερόμενοι…