Σχόλια 06/02/2012

0
tsetin-papandreou-empros

Η Ελλάδα με το νέο μνημόνιο θα έχει: μισθούς Βουλγαρίας, κόστος ζωής Μ. Βρετανίας, φορολογία Νορβηγίας, σύστημα υγείας Νιγηρίας και δικαιοσύνη Λιβύης      

 

Άλλα σκεφτόταν ο Μάντατζη
Το μαντήλι θα κουνήσουν είτε ο Μάντατζη στο ΠΑΣΟΚ, είτε το ΠΑΣΟΚ στον Μάντατζη. Αυτό είναι βέβαιο. 
Μάλιστα η απόφαση αυτή εκ μέρους του Μάντατζη είχε ληφθεί εδώ και καιρό. Γι’ αυτό και λειτουργούσε εκτός των γραμμών του κόμματος χωρίς να φοβάται τίποτε. 
Μία απόδειξη αυτού του γεγονότος όσα συνέβησαν με το ΕΒΕ. Ο Μάντατζη οδήγησε τους μειονοτικούς που εξελέγησαν με τον Αθανασιάδη στον Μωραΐτη για να κάνει ζημιά στο ΠΑΣΟΚ. Και να τους «πικάρει» πως κάνει ό,τι θέλει αυτός. 
Βέβαια, αυτή του η απόφαση ζημίωσε τον Τσιακίρογλου με τον οποίο σε φυσιολογικές, διαφορετικές συνθήκες θα ήταν λογική η συνεργασία των δύο συνδυασμών. 
Αλλά είπαμε: Ο Μάντατζη άλλα είχε στο μυαλό του και συνεχίζει να έχει ακόμη… 
«Ε»

Καμία αλλαγή στην ΕΡΤ  
Λόγια, πολλά λόγια. Ότι θα γίνουν αλλαγές στην ΕΡΤ, ότι θα μειωθεί ο αριθμός των 3.500 εργαζομένων, ότι θα κλείσει το περιοδικό Ραδιοτηλεόραση, ότι θα καταργηθεί η ΕΤ1 και άλλα.
Τελικά, τίποτε από αυτά δεν θα γίνει.
Το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε να συνεχίσει η ίδια κατάσταση χωρίς την παραμικρή αλλαγή.
Άλλη μια τρανή απόδειξη πως οι αλλαγές σ’ αυτήν τη χώρα δεν μπορούν να γίνουν εύκολα. Γι’ αυτό και οι Τροϊκανοί τραβούν τα μαλλιά τους μ’ αυτά που βλέπουν και τις δήθεν αλλαγές που τους υποσχόμαστε ότι θα γίνουν και τελικά δεν υλοποιείται τίποτε!
Και βέβαια, με τέτοια νοοτροπία εκ μέρους μας λογικό είναι να μας απειλούν και να ζητούν ν’ αλλάξουμε, γιατί διαφορετικά θα βουλιάξουμε…
Αυτοί τα λένε, εμείς τ’ ακούμε αλλά κάνουμε του κεφαλιού μας τελικά…
«Ε»    

Συμφωνούμε μεν, αλλά…   

Πολύ σωστή η πρωτοβουλία του δήμου και της αντίστοιχης αντιδημαρχίας να μπει μια τάξη στα καφέ-μπαρ ως προς τις εξωτερικές κατασκευές.
Ήδη κατατέθηκαν προτάσεις από τον συμπολίτη μας αρχιτέκτονα Σωτήρη Αθανασίου για τους ανεμοφράχτες, ιδιαίτερα αξιόλογες και μένει να δούμε την υλοποίηση σύντομα.
Από την άλλη, θα ξεκινήσει να μπει μια τάξη και στα περίπτερα, αν και αυτό το βλέπουμε ιδιαίτερα δύσκολο για ψηφοθηρικούς βέβαια λόγους!
Πάντως είναι καιρός να μπει και μια τάξη και στα περίπτερα, γιατί τα πράγματα έχουν ξεφύγει αρκετά.
Αν τολμήσει η παρούσα δημοτική αρχή να τακτοποιήσει το θέμα αυτό, τότε ναι, θα τους βγάλουμε το καπέλο!
«Ε»  

 
Επαφές για μειονοτικούς  
Μειονοτικούς υποψήφιους ψάχνει σε Ροδόπη και Ξάνθη ο Φώτης Κουβέλης. Γι’ αυτό και οι συχνές εδώ παρουσίες του.
Ήδη στην Κομοτηνή συναντήθηκε με τη Μουσταφάογλου Σιμπέλ και είχαν μια φιλική συζήτηση. Η κυρία Μουσταφάογλου είχε εκλεγεί Νομαρχιακή Σύμβουλος στο νομό Κομοτηνής με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα διετέλεσε και αντινομάρχης.
Αργότερα ανέπτυξε σχέσεις με τον Μετέ και αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ. Αν θα είναι υποψήφια με την Δημοκρατική Αριστερά θα φανεί σε λίγο.
Πάντως η ΔΗΜΑΡ ψάχνει μειονοτικούς υποψηφίους, αυτό είναι γεγονός. Το ποιους θα επιλέξει τελικά θα σηματοδοτήσει εάν η επιλογή της θα γίνει βάση αρχών και θέσεων ή θα επιδιώξει υποψήφιους για αύξηση των ψήφων της, όπως κάνουν συνήθως τα υπόλοιπα μεγάλα κόμματα.
Θα είναι ένα πρόκριμα γι’ αυτήν κυρίως προς τους νέους και τους ψηφοφόρους με αρχές.
«Ε»    

Έκπτωση 80% στα πρόστιμα αυθαιρέτων των παλιννοστούντων  
Σύμφωνα με την τροπολογία που κατατέθηκε στην Βουλή από ομάδα Βουλευτών σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας  και Κλιματικής Αλλαγής και η οποία έγινε ομόφωνα δεκτή,  ικανοποιήθηκε  το πάγιο αίτημα χιλιάδων οικογενειών από την πρώην ΕΣΣΔ να πληρώσουν το 20% το πρόστιμο προκειμένου να εντάξουν τα αυθαίρετα κτίσματά τους στη ρύθμιση.
Με τη ρύθμιση αυτή δίνεται μία οριστική λύση σ’ ένα μεγάλο πρόβλημα, καθώς θα μπορέσουν να νομιμοποιήσουν οι παλιννοστούντες τις ιδιοκτησίες και τις περιουσίες τους.    

Υποψήφια η Κατσέλη  
«Θα είμαι υποψήφια για ένα σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ» δήλωσε μιλώντας σε πρωινή εκπομπή την Παρασκευή η Λούκα Κατσέλη, ανακοινώνοντας μία αναμενόμενη υποψηφιότητα.
Το λεγόμενο «προεδρικό» κομμάτι του ΠΑΣΟΚ μετά από πολλές συναντήσεις που είχε την τελευταία εβδομάδα επέλεξε ανάμεσα στους Παπουτσή, Ρέππα, Καστανίδη την κ. Κατσέλη ως αντίπαλο δέος του Βαγγέλη Βενιζέλου.
Η πρώην υπουργός δήλωσε ότι βασική προϋπόθεση της υποψηφιότητάς της είναι να είναι συντεταγμένη με όσους έχουν την ίδια αντίληψη μέσα στο ΠΑΣΟΚ. Ο υποψήφιος θα πρέπει να έχει την εμπιστοσύνη πολλών στελεχών», είπε. Επιπλέον ζήτησε να μην κλειστεί η συμφωνία με τους εταίρους πριν να γίνει σχετική συζήτηση στη Βουλή και επικαλέστηκε τη δέσμευση του κ. Γιώργου Παπανδρέου στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.
Έτσι λοιπόν η Λούκα Κατσέλη, όπως και ο σύζυγός της Γεράσιμος Αρσένης στο παρελθόν, θα διεκδικήσει την προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Η πρώην υπουργός έχει δημιουργήσει ένα πιο φιλολαϊκό προφίλ καθώς έχει στο ιστορικό της την καταψήφιση του άρθρου 37.
Αυτό την κάνει πιο συμπαθή στους ψηφοφόρους του κόμματος από τον κ. Βενιζέλο που έχει προωθήσει τους τελευταίους μήνες πολλά σκληρά μέτρα.    

Περιορισμένα περιθώρια  
Μπορεί η δημοτική αρχή να σπεύσει να διευθετήσει το θέμα με τους ανεμοφράκτες για να τακτοποιήσει όλες τις διαδικαστικές υποθέσεις με την αιτιολογία ότι θα πρέπει και οι επαγγελματίες να έχουν τον απαραίτητο χρόνο να προσαρμοστούν, ωστόσο δε θα τους έχει αφήσει μάλλον ασυγκίνητους η κινητικότητα από την πλευρά της Εισαγγελίας σχετικά με την υπόθεση των υπεραναπτυγμένων τραπεζοκαθισμάτων και της «καταιγίδας» προστίμων την περσινή χρονιά κατά τους εαρινούς μήνες.
Και αυτός είναι ένας ακόμη λόγος που μας κάνει να πιστεύουμε ότι η εξέλιξη των εργασιών δε θα κάνει «κοιλιά». Προσοχή όμως στις «τσαπατσουλιές».
Ε.Δ.    

Και όλοι μαζί και μόνοι  
Με όλους τους πιθανούς τρόπους προτίθεται να αντιδράσει το Επιμελητήριο Ξάνθης στο «κούρεμα» των καταθέσεών του. Έτοιμο έχει το εξώδικο προς την Τράπεζα της Ελλάδος, όπως έπραξαν και άλλα Επιμελητήρια, ενώ και όλα μαζί τα Επιμελητήρια της ΑΜΘ θα κινηθούν εναντίον της ΤτΕ, για καλό και για κακό.
Ο κ. Μωραΐτης είναι κυριολεκτικά έξω φρενών και μιλάει για δικά μας «ματωμένα χρήματα» που πήρε με το «έτσι θέλω» η Τράπεζα της Ελλάδος, στην οποία μάλιστα χρέωσε και τζογάρισμα με τις καταθέσεις άλλων επιμελητηρίων.
Πάντως, σχετικά με τα χρήματα του ΕΒΕ Ξάνθης σημείωσε ότι πρόκειται για καταθέσεις και όχι για ομόλογα σε έντοκο λογαριασμό (1%) της ΤτΕ, όπως ορίζει δεσμευτικά ο νόμος.
Ε.Δ.  

 
Ο Σγουρίδης τώρα δικαιώνεται…
Τα’ λεγε και τα ξανάλεγε στο ΠΑΣΟΚ ο Παναγιώτης Σγουρίδης για τον Τσετίν Μάντατζη αλλά …φωνή βοώντος. Ιδιαίτερα όμως τα τελευταία  «καμώματα» του βουλευτού της μειονότητας τον δικαιώνουν καθώς πάντα έλεγε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να τον εμπιστευτεί μιλώντας «έξω απ’ τα δόντια» για τις σχέσεις του κ. Μάντατζη με το Τουρκικό Προξενείο και όχι μόνο…Όσον αφορά τον κ. Σγουρίδη εκτιμώ ότι μάλλον ετοιμάζεται για δυναμικό come back ιδιαίτερα τώρα που πιθανότατα ο Βαγγέλης Βενιζέλος θα είναι ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Μάλλον καλό του έκανε η αποχή του από την ενεργό πολιτική των τελευταίων δύο χρόνων καθώς και η αντίθεσή του και οι αντιμνημονιακές θέσεις του γιατί τον «γλυτώνουν» από τη φθορά του ΠΑΣΟΚ.
Μ.Ξ.    

Άλλος θα είναι ο «εκλεκτός» του ΠΑΣΟΚ
Γράφτηκε ότι το ΠΑΣΟΚ σκέφτεται να προτείνει για υποψήφιο τον Μπαράν Μπουρχάν μετά την αποχώρηση του Μάντατζη. Οι δικές μου πληροφορίες όμως άλλα λένε…Ο κύβος ερρίφθη για τον  νέο υποψήφιο και δεν είναι ο Μπαράν Μπουρχάν αλλά ένας νέος από την αυτοδιοίκηση β’ βαθμού!
Και ο νοών νοείτω…
Μ.Ξ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Περί οδησήμανσης πάλι Ιδού κι άλλο ένα θέμα που καλείται ν’αντιμετωπίσει η παρούσα δημοτικ…