Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Βόμβα στο ΑΤΜ της Σμίνθης

Βόμβα στο ΑΤΜ της Σμίνθης

0
ATM_sminthi_1-empros

4 κουκουλοφόροι ανατίναξαν το ΑΤΜ και πήραν 5.000 ευρώ. Τραυματίστηκε ένας από τους δράστες

Εγκατέλειψαν το κλεμμένο αυτοκίνητο στο Βανιάνο. Τους αναζητά η αστυνομία.
Μεγάλες καταστροφές στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου που είναι δίπλα

«Στο πόδι» σηκώθηκαν οι κάτοικοι της Σμίνθης στις 3 ξημερώματα Σαββάτου 28 Ιανουαρίου από την ισχυρή έκρηξη από εκρηκτικό μηχανισμό που τοποθέτησαν 4 κουκουλοφόροι στο ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς που ήταν εγκατεστημένος στο ισόγειο του Δημαρχείου της Σμίνθης ακριβώς δίπλα στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Μύκης.

Ήταν 4 και ο ένας τραυματίστηκε
Αυτόπτης μάρτυρας που αμέσως μετά την έκρηξη και το δυνατό θόρυβο που προκλήθηκε απ’ αυτή καθώς και από το συναγερμό που άρχισε να χτυπά,   βγήκε προσεκτικά και αντίκρισε 4 κουκουλοφόρους, οι οποίοι μέσα σε καπνούς που προκλήθηκαν από την έκρηξη προσπαθούσαν να πάρουν τα χρήματα από το ΑΤΜ το οποίο και είχε καταστραφεί. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι δράστες ήταν τελείως αμίλητοι προφανώς για να μην φανερώσουν στοιχεία της ταυτότητάς τους και το μόνο που ακουγόταν ήταν το …βογγητό ενός από τους 4 που προφανώς τραυματίστηκε από το κύμα της έκρηξης ή από κάποιο βαρύ αντικείμενο που εκσφενδονίστηκε. Να σημειώσουμε ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί πίσω από το ΑΤΜ και ενώ υπήρχαν σ’ αυτό περίπου 20.000 ευρώ μετά την έκρηξη κλείδωσαν αυτόματα κάποιες καρτέλες με αποτέλεσμα οι δράστες να μπορέσουν να πάρουν τελικά 5.000 ευρώ.

Εγκατέλειψαν το κλεμμένο αυτοκίνητο στο Βανιάνο
Αμέσως μετά επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο. Άλλος κάτοικος του οικισμού που είδε τη σκηνή, χωρίς όμως να εμφανιστεί πρόλαβε και πήρε τον αριθμό του αυτοκινήτου και είναι στη διάθεση της αστυνομίας. Το αυτοκίνητο που είχε κλαπεί το προηγούμενο βράδυ τελικά οι δράστες το εγκατέλειψαν στο ύψους του Βανιάνο και αυτό οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πιθανώς διέφυγαν από την Εγνατία.  
Η αστυνομική διεύθυνση Ξάνθης αναζητά τους δράστες και γι’ αυτό το λόγο το πρωί του Σαββάτου ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Γιώργος Γκοδοσίδης είχε σύσκεψη με τους Διοικητές όλων των Αστυνομικών τιμημάτων του νομού. Στο τόπο της έκρηξης βρέθηκε η αστυνομία και ο Διευθυντής της Τράπεζας Πειραιώς.

Μεγάλη καταστροφή στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου
Οι δράστες άφησαν πίσω τους …ρημαδιό την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες του «Ε». Πεσμένα και σπασμένα ράφια που ήταν τοποθετημένα στον τοίχο ακριβώς δίπλα στο ΑΤΜ αρχεία και φάκελοι πεταμένοι… Οι κάτοικοι φοβούνται ότι θα μείνουν χωρίς ΑΤΜ
Για τους κατοίκους της Σμίνθης ήταν κάτι πρωτόγνωρο αυτό το συμβάν και τάραξε την τοπική κοινωνία. Αυτό όμως που τους προβληματίζει είναι ότι μετά απ’ αυτό θα μείνουν χωρίς ΑΤΜ γιατί πιθανότητα η Τράπεζα Πειραιώς να μην το αντικαταστήσει και αυτό σημαίνει ότι για οποιαδήποτε συναλλαγή τους θα πρέπει να καταφεύγουν σε άλλα ΑΤΜ εκτός του οικισμού τους. Να σημειώσουμε ότι οι κάτοικοι είχαν ζητήσει από την Τράπεζα να τοποθετήσει  κάμερα ασφαλείας για το  ΑΤΜ όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δύο συλλήψεις για κλοπές σε Δράμα και Αλεξανδρούπολη

«Έκαναν φτερά» χρήματα από επιχείρηση της Δράμας και κερματοθήκη από ένα λεωφορείο του ΚΤΕ…