Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Προβλήματα με τον ηλεκτροφωτισμό στα Κιμμέρια

Προβλήματα με τον ηλεκτροφωτισμό στα Κιμμέρια

0

Παράπονα για κεντρικό δρόμο του οικισμού που παραμένει στο ‘σκοτάδι’ εδώ και μήνες

Στην καθυστέρηση των προμηθειών, αλλά και στις φθορές από τους πολίτες εστιάζει ο Χ. Μούρκας

Για άλλη μια φορά συγκεντρώνουν τα παράπονα των πολιτών τα προβλήματα σχετικά με τον ηλεκτροφωτισμό, ιδιαιτέρως όσον αφορά στην έλλειψη λαμπτήρων σε διάφορους στύλους φωτισμού και την καθυστέρηση από πλευράς των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου, προκειμένου να προβούν στην αποκατάστασή τους. Μάλιστα, οι δημότες του δήμου Ξάνθης σε διάφορες περιπτώσεις, απηυδισμένοι, έχουν προτείνει να προμηθευτούν οι ίδιοι τις λάμπες και να έρθουν οι ηλεκτρολόγοι του δήμου μόνο για να τις τοποθετήσουν.
Για μία ακόμη φορά το θέμα έρχεται στην επιφάνεια, με αφορμή την περίπτωση των Κιμμερίων, απ’ όπου μεταφέρθηκαν στο «Ε» παράπονα για κεντρικό δρόμο του οικισμού, ο οποίος έχει βυθιστεί στο σκοτάδι, εδώ και πάνω από ένα μήνα. Συγκεκριμένα, αφορά στο δρόμο που ξεκινά από την είσοδο των Κιμμερίων και καταλήγει στο δημοτικό σχολείο του οικισμού. Οι κάτοικοι μιλούν για χαλασμένους 7 συνεχόμενους στύλους και άλλους δύο παρακάτω. Αναφέρουν ότι επανειλημμένα παρατηρείται το φαινόμενο στην περιοχή, ενώ επισημαίνουν και τα κρούσματα διαρρήξεων που έχουν αυξηθεί ανησυχητικά στην περιοχή, πράγμα που δημιουργεί επιπλέον ανασφάλεια στους κατοίκους, των οποίων τα σπίτια βρίσκονται σε σκοτεινούς δρόμους. Σημειώνουν δε, ότι μόνο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς έγιναν στον οικισμό 3 διαρρήξεις.
Ενήμερος για τη συγκεκριμένη περίπτωση δήλωσε ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών κ. Χρήστος Μούρκας, ο οποίος εξήγησε ότι υπήρχε αρχικά βλάβη με τη ΔΕΗ και αφότου επισκευάστηκε η υπηρεσία θα προσπαθήσει έως και αύριο να λύσει το πρόβλημα, τοποθετώντας νέους λαμπτήρες.

Συσσωρευμένα προβλήματα ηλεκτροφωτισμού
Ωστόσο, αναφορικά με τα γενικότερα ζητήματα ελλείψεων, φθορών και αυξημένων απαιτήσεων στον ηλεκτροφωτισμό, σημειώνει ότι αφενός συσσωρεύτηκαν τα προβλήματα εξαιτίας της καθυστέρησης στην προμήθεια των απαραίτητων υλικών και αφετέρου ότι το προσωπικό των τεχνικών υπηρεσιών έχει αναλάβει πλέον και την περιοχή της Σταυρούπολης, με αποτέλεσμα να έχει αυξημένες αρμοδιότητες. «Τώρα πλέον έχουμε προμήθειες, αν και η περσινή πρόβλεψη ήταν μικρή. Φέτος είμαστε ήδη σχεδόν έτοιμοι να υποβάλουμε τη μελέτη για την διεξαγωγή του διαγωνισμού, ώστε να εξασφαλίσουμε πολύ νωρίτερα τις προμήθειες», σημειώνει ο κ. Μούρκας.

Οι φθορές από τα παιδιά ταλαιπωρούν τις τεχνικές υπηρεσίες
Από την άλλη πλευρά, ο κ. Μούρκας δίνει έμφαση στα προβλήματα που έχουν διαπιστωθεί εξαιτίας των φθορών που προκαλούν τα παιδιά, χρησιμοποιώντας τις λάμπες ως παιχνίδι στόχου με αεροβόλα και πέτρες. Το φαινόμενο έχει παρατηρηθεί κυρίως στις περιοχές των Κιμμερίων και του Δροσερού. «Ειδικά στα Κιμμέρια έχω έρθει σε επαφή και με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας και για τους δρόμους, αλλά και για το νέο πάρκο, όπου συνεχώς παρατηρούνται ζημιές. Πρέπει να μάθουμε να σεβόμαστε τη δημόσια περιουσία. Να το διδάξουμε αυτό και στα παιδιά μας και παράλληλα εμείς οι ίδιοι να φροντίζουμε την περιοχή και τη γειτονιά μας και να αναφέρουμε αν κάτι υποπέσει στην αντίληψή μας. Δεν είναι δυνατόν οι υπηρεσίες να ασχολούνται μόνο με αυτές τις δύο περιοχές, ούτε μπορούμε να εναποθέτουμε εκεί μόνο τα χρήματα των δημοτών. Χρειαζόμαστε τη συνεργασία της τοπικής κοινωνίας», αναφέρει ο κ. Μούρκας.

Ελένη Διαφωνίδου
elenidfn@yahoo.com

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δυσεύρετο το εργατικό δυναμικό στην Ξάνθη

Προσφορά εργασίας υπάρχει αλλά οι άνεργοι προτιμούν τα επιδόματα –  Παράπονα εργοδοτ…