Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Μπάσκετ: Σαββατοκύριακο με νίκες για τις ανδρικές ομάδες της Ασπίδας

Μπάσκετ: Σαββατοκύριακο με νίκες για τις ανδρικές ομάδες της Ασπίδας

0
andriko-empros

Επικράτησαν επί των Αστέρα – Αγ. Ιωάννη Καβάλας

Δεν τα κατάφεραν οι παίδες παρά την καλή εμφάνιση απέναντι στην ΑΕΚ Κομοτηνής    

Μόνο ανδρικά τμήματα της Ασπίδας Ξάνθης είχαν αγωνιστικές υποχρεώσεις το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε καθώς συνεχίστηκαν τα πρωταθλήματα ανδρών – παίδων. Οι άνδρες και το τμήμα παίδων «Ασπίδα 2001» νίκησαν τους αντιπάλους τους, που ήταν τα αντίστοιχα τμήματα των καβαλιώτικων ομάδων «Αστέρας» και «Αγ. Ιωάννης», ενώ παρά την καλή του εμφάνιση, το 2ο παιδικό τμήμα της Ασπίδας γνώρισε την ήττα από την Α.Ε.Κ. Κομοτηνής. Αναλυτικά:  
Σπουδαία νίκη στην Καβάλα για το ανδρικό
Συνέχεια στις νίκες για το ανδρικό τμήμα της Ασπίδας που επικράτησε εκτός έδρας του Αστέρα Καβάλας με 66-86, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση.
Η ξανθιώτικη ομάδα δυσκολεύτηκε μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο, κυρίως από το παιχνίδι του Αστέρα κοντά στο καλάθι και βρέθηκε πίσω με 24-18. Στο δεύτερο δεκάλεπτο η άμυνά έσφιξε, βρήκε λύσεις σταδιακά απέναντι στους αντίπαλους ψηλούς και κατάφερε στο ημίχρονο να πάει τη διαφορά στον πόντο 36-35.
Το τρίτο δεκάλεπτο, για ακόμα μία φορά, ήταν φανταστικό για την Ασπίδα.
Ασφυκτική πίεση στην άμυνα, πολύ τρέξιμο, πάθος σε κάθε φάση και άριστες επιλογές στην επίθεση οδήγησαν σε ένα σερί 23-4 και ουσιαστικά εκεί τελείωσε το παιχνίδι. Το τελικό 66-86 ικανοποίησε παίκτες και προπονητές και πιστοποίησε την αγωνιστική άνοδο της ομάδας.
Πολύ καλή εμφάνιση των εφήβων Παπαδάκη(19π) και Σκούπρα(13π), που δείχνουν να ανταποκρίνονται άριστα στις απαιτήσεις του ανδρικού πρωταθλήματος. Ο αρχηγός Τατάρης(19π) για ακόμα ένα παιχνίδι έδειξε την ποιότητά του με άξιο συμπαραστάτη τον Αποστόλου(17π) ενώ η συμβολή του Κωττάκη(10π) ήταν καθοριστική στην εξέλιξη του παιχνιδιού.
Αστέρας Καβάλας – Ασπίδα Ξάνθης 66-86
Δεκάλεπτα: 24-18, 12-17, 04-23, 26-28.
ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ (Παναγιωτόπουλος-Παπαδόπουλος): Σταυριανός 1, Κοτσάφτης 2, Σκούπρας 13, Χατζόπουλος, Ελευθεριάδης, Αραμπατζής, Τατάρης 19, Παπαδάκης 19, Αποστόλου 17, Γκιουλέας 2, Καλαματιανός 2, Κωττάκης 10.  
Εύκολη νίκη για την Ασπίδα 2001
Μία στροφή πριν την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του πρωταθλήματος παίδων η ομάδα «Ασπίδα 2001» κέρδισε εύκολα τον Ηρακλή Καβάλας με 65-40 και παρέμεινε στην κορυφή του Γ’ ομίλου.
Οι Ξανθιώτες καλαθοσφαιριστές ξεκίνησαν ορεξάτοι το παιχνίδι, πίεσαν αρκετά, είχαν καλές επιλογές στην επίθεση και προηγήθηκαν στο ημίχρονο 32-21. Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι κύλησε στον ίδιο ρυθμό, με την Ασπίδα ανά διαστήματα να ανεβάζει απόδοση και να φτάνει στο τελικό 65-40.
Δεν αγωνίστηκαν οι Πετκίδης (κάταγμα στο χέρι) και ο Γεωργιάδης (άρρωστος όλη την εβδομάδα) ενώ ο Κουτρουβέλης ήταν φανερά επηρεασμένος από την θλάση που τον ταλαιπώρησε.
Ασπίδα 2001 Ξάνθης – Ηρακλής Αγ. Ιωάννη Καβάλας 65-40
Δεκάλεπτα: 16-10, 16-11, 10-08, 23-11
ΑΣΠΙΔΑ 2001 ΞΑΝΘΗΣ (Ιωαννίδης Κώστας): Ερμείδης 8, Κουτρουβέλης, Τσίλογλου 1, Καργίδης, Τσολακίδης 4, Πετκίδης, Χατζηαντωνίου 8, Μπουραζάνης 2, Βαλασίδης 16(1), Θεμιστοκλής 16, Πιστόλας 10(1).  
Η καλή εμφάνιση δεν συνοδεύτηκε με νίκη
Κάνοντας το καλύτερο φετινό τους παιχνίδι οι παίδες της Ασπίδας πάλεψαν για τρία δεκάλεπτα τον αγώνα με την Α.Ε.Κ. και αν δεν τους πρόδιδαν οι δυνάμεις τους στο τελευταίο δεκάλεπτο θα μπορούσαν να διεκδικήσουν και κάτι περισσότερο από το παιχνίδι.
Οι παίκτες της ξανθιώτικης ομάδας ξεκίνησαν νωθρά και βρέθηκαν γρήγορα πίσω με 9-19, γρήγορα όμως άλλαξαν την εικόνα του αγώνα και τρέχοντας ένα δικό τους σερί 19-9 προηγήθηκαν στο ημίχρονο 29-28.
Το τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με την Ασπίδα να παίζει για 5 λεπτά πολύ ωραίο μπάσκετ, να προηγείται με 34-28 αλλά σε εκείνο το σημείο η κούραση, τα φάουλ αλλά και ανωτερότητα του αντιπάλου δεν επέτρεψαν να διεκδικήσει τη νίκη. Το τελικό 52-79 δεν αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα του παιχνιδιού και αδικεί τους παίκτες της ξανθιώτικης ομάδας, οι οποίοι πάλεψαν πραγματικά με όλες τους τις δυνάμεις.
ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ (παιδικό) – Α.Ε. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ (παιδικό) 52-79
Δεκάλεπτα: 10-19, 19-09, 11-22, 12-29

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εορτάζεται η παγκόσμια ημέρα Τάι Τσι & Τσι γκονγκ την Κυριακή

Στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Αγριάνη Την Κυριακή 28 Απριλίου και ώρα 11.00 το Κέντρο…