Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο «Γυάλισαν» στον Ολυμπιακό οι ¨μικροί¨ της Ξάνθης

«Γυάλισαν» στον Ολυμπιακό οι ¨μικροί¨ της Ξάνθης

0
gia_exofyllo-empros

Στα «υπ’ όψιν» των Πειραιωτών οι Βλαχοδήμος – Βασιλακάκης

Πανόπουλος: «Δεν είμαστε παράρτημα κανενός»    

Στα ύψη βρίσκεται η ψυχολογία των παικτών της Skoda Ξάνθη μετά τη σπουδαία νίκη επί του Ολυμπιακού και την κατάληψη της 5ης θέσης στη βαθμολογία. Η ξανθιώτικη ομάδα που παρέμεινε για 10ο παιχνίδι πρωταθλήματος αήττητη θέλει να συνεχίσει το εντυπωσιακό αυτό σερί και το ερχόμενο Σάββατο στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Ο.Φ.Η., ο οποίος έχει τρεις βαθμούς λιγότερους. Έτσι το θετικό αποτέλεσμα για την Ξάνθη στον αγώνα στο Ηράκλειο κρίνεται απαραίτητο, ώστε να μην επιτρέψει στον αντίπαλο της να κάνει όνειρα για… προσπέραση. Το δύσκολο πρόγραμμα πάντως έχει και συνέχεια καθώς μετά το ματς στην Κρήτη ακολουθούν οι αγώνες με Άρη (εντός), Παναθηναϊκό (εκτός) κι έπονται δύο ¨σερί¨ εντός έδρας αγώνες με Αστέρα Τρίπολης και Παναιτωλικό.  
«Γυάλισαν» στον Ολυμπιακό οι ¨μικροί¨ της Ξάνθης  
Δεν είναι μυστικό ότι οι ¨σκάουτερς¨ του Ολυμπιακού παρακολουθούν εδώ και αρκετό καιρό αγώνες της Skoda Ξάνθη και ¨τσεκάρουν¨ τις επιδόσεις των νεαρών παικτών της, κυρίως των Βλαχοδήμου και Βασιλακάκη.
Οι ¨μικροί¨ της Ξάνθης πρόσθεσαν την περασμένη Κυριακή άλλη μία εξαιρετική εμφάνιση στο ενεργητικό τους, με τον Βλαχοδήμο να ¨ζαλίζει¨ αρκετές φορές τον προσωπικό του αντίπαλο (Μαρκάνο) και να σημειώνει το χρυσό γκολ, ενώ ο Βασιλακάκης που του έδωσε την ασίστ έκανε ένα ουσιαστικό παιχνίδι και βοηθούσε σε όλες τις γραμμές.
Οι άνθρωποι των «ερυθρολεύκων» που αναζητούν «εξτρέμ» αλλά και μέσο, είναι πολύ πιθανό να εισηγηθούν την απόκτηση ενός από τους δύο παραπάνω ποδοσφαιριστές της Ξάνθης, κάτι που σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού ήδη έγινε, με τους ιθύνοντες της πειραϊκής ΠΑΕ να έχουν προτείνει τον Βλαχοδήμο στον Β. Μαρινάκη. Όλα αυτά βέβαια προκύπτουν από την… ενδιαφερόμενη πλευρά, με την ξανθιώτικη ΠΑΕ να διαψεύδει τις φήμες.
Σε μία εβδομάδα πάντως λήγει η μετεγγραφική περίοδος του Ιανουαρίου, οπότε αν υπάρξουν οποιεσδήποτε εξελίξεις θα είναι άμεσες, διαφορετικά δεδομένο πρέπει να θεωρείται ότι το ενδεχόμενο μεταγραφής τους θα μετατεθεί για το ερχόμενο καλοκαίρι…  
Πανόπουλος: «Δεν είμαστε παράρτημα κανενός»  
Με αφορμή το κυριακάτικο παιχνίδι και τη νίκη της Ξάνθης επί του Ολυμπιακού στα Πηγάδια, ο μεγαλομέτοχος της ξανθιώτικης ΠΑΕ, Χρήστος Πανόπουλος μίλησε στον ραδιοσταθμό «Sentra», όπου μεταξύ άλλων τόνισε ότι «δεν είμαστε παράρτημα κανενός, όσο κι αν επιμένουν ορισμένοι να λένε το αντίθετο».
O κ. Πανόπουλος, αναφερόμενος στην επίμαχη φάση του 91′ με τον Τοροσίδη (στην οποία οι Πειραιώτες ζήτησαν πέναλτι), παραδέχθηκε ότι υπήρχε παράβαση, προσθέτοντας όμως ότι ο Ολυμπιακός αδικεί τον εαυτό του, με το να διαμαρτύρεται.
«Αν η φάση γινόταν στο 70′ και γινόταν το 1-1, το καταλαβαίνω ότι θα μπορούσε ο Ολυμπιακός να πάει για την ανατροπή. Ωστόσο έγινε στις καθυστερήσεις. Δηλαδή ο Ολυμπιακός διαμαρτύρεται γιατί δεν πήρε την ισοπαλία από την Ξάνθη. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα και θα έπρεπε να δείξει μεγαλοσύνη. Τώρα αδικεί τον εαυτό του».
Για το γεγονός ότι αποκαλούν την Ξάνθη «παράρτημα του Ολυμπιακού» και την χορηγία που είχε παλιότερα η ομάδα από την Ιντρακόμ, συμφερόντων του κ. Σωκράτη Κόκκαλη: «Είναι αυτονόητο ο κόσμος να σκέπτεται έτσι. Στο παρελθόν μας έχουν αποκαλέσει όχι παράρτημα του Ολυμπιακού, αλλά και του Παναθηναϊκού και την ΑΕΚ. Όση βαρύτητα έχει ο λόγος της τιμής μου, σας λέω, ότι δεν υπήρξε ποτέ τίποτα τέτοιο. Άλλωστε πως θα μπεις στη λογική να πεις κάτι σε έναν παίκτη. Σήμερα είναι σε αυτή την ομάδα, αύριο θα είναι σε άλλη. Θα σε δώσει, θα σε βγάλει στην σέντρα. Τέτοιες λογικές καταστρέφουν το ίδιο το άθλημα και απομακρύνουν τα νέα παιδιά».
Για το αν είχε πρόταση για τους Βασιλακάκη και Βλαχοδήμο από ελληνική ομάδα: «Όχι δεν είχα καμία κρούση από ελληνική ομάδα. Δεν υπάρχει ελληνική αγορά, όμως υπάρχουν άλλες αγορές… Τον Βλαχοδήμο και τον Βασιλακάκη και ένα δεξι μπακ που έχουμε, τους παρακολουθούν εδώ και καιρό και τους γνωρίζουν και πριν από το χθεσινό ματς με τον Ολυμπιακό».
Όσο για την αλλαγή στον τρόπο διαχείρισης του μπάτζετ ανέφερε: «Η ανάγκη μας έκανε, και καλά μας έκανε, να δούμε τα πράγματα διαφορετικά. Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν μπορεί να ζήσει όπως ζούσε τα προηγούμενα χρόνια. Καμία εταιρεία δεν βγαίνει με διαφορετικό τρόπο. Πέρσι κλείσαμε με μπάτζετ κοντά στα 6,15 εκατ. ευρώ και φέτος πρέπει να κλείσει λογικά στα 4,95 εκατ. ευρώ».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στην πόρτα της εξόδου ο Πογέτ μετά τον αποκλεισμό στην Τιφλίδα

Δύσκολη η παραμονή του Ουρουγουανού προπονητή Η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου λύγισε στα πέ…